HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Temmuz 2023 Pazar - 11:13

Başkan Batur, 'sanki Türkiye değilmiş gibi' dedi... Konak Belediyesi düğmeye bastı!

Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçedeki işletmelere yönelik ruhsat denetimlerini yoğunlaştırdı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur “Bir tarafta usulüne uygun çalışan esnafımız, öbür tarafta ruhsat almadan, kaçak işyeri açarak haksız kazanç sağlayanlar var. Buna asla izin vermeyiz. Biz esnafımızı kimseye ezdirmeyiz” diye konuştu.

Başkan Batur,  sanki Türkiye değilmiş gibi  dedi... Konak Belediyesi düğmeye bastı!

Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren işletmelere yönelik olarak düzenli aralıklarla sürdürdüğü denetimlerini sıklaştırdı. Basmane bölgesindeki işletmelerde işyeri açma ve çalışma ruhsatlarını kontrol eden ekipler ilk etapta, daha önce Suriyeliler tarafından kaçak olarak çalıştırıldığı için mühürlenen işletmelerin bulunduğu alana yoğunlaştı. Ekipler gerekli şartlar sağlanmadan, izinsiz olarak yeniden açıldığı belirlenen 3 işyerini tekrar mühürleyerek, durumu işlemlerin başlatılması için savcılığa aktardı. Ekipler denetimlerde yol ve kaldırımları işgal eden işyerlerinin masa ve sandalyelerini toplatarak, gerekli işlemleri de başlattı.

 

İKİ AYDA 243 İŞYERİNE RUHSAT
Konak’ta son iki ay içinde toplam 243 işyerine ruhsat verildiğini belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “243 esnaf kardeşimiz ilçemiz sınırları içinde işyeri açmak için bize müracaat etmiş. Kurallara uygun olarak ilerlemiş, yasal olarak yapılması gereken ne varsa yapmış, ödenmesi gereken ne varsa ödemişler. Bu şekilde ilerleyen esnafımız varken, hiçbir sorumluluğu yerine getirmeyen başka birileri de gidip kaçak olarak işyeri açacak! Bu haksız rekabet ortamına izin veremeyeceğimiz gibi, özellikle gıda alanında bu işletmelerden alışveriş yapacak vatandaşlarımızın sağlığını da düşünmek zorundayız” diye konuştu.

'ESNAFIMIZI KORUMAK BOYNUMUZUN BORCU'
Konak’ta son iki ay içinde yapılan denetimlerde 8 işyerinin mühürlendiğini, 7 işyerine yeniden mühür işlemi uygulandığını, 32 işyerine ruhsatsız olduğu gerekçesiyle tutanak tutulduğunu açıklayan Batur, “Bunlar arasında bakkallar var; unlu mamul satış yerleri var; çay ocakları, lokantalar, kafeteryalar, pansiyonlar, tütün mamulleri, kuruyemiş satış yerleri var. Denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız. Konak’ta ruhsatsız, kaçak işyerlerine geçit vermeyeceğiz. Bu tür insanlara göz açtırmayacağız. Doğru düzgün çalışan, ülkemizin bugün içinde bulunduğu zor ekonomik koşullarda evine ekmek götürmek için canla başla didinen, bunu yaparken vergisini ödeyen, tüm yasal yükümlülüklerini yerine getiren esnafımızı korumak boynumuzun borcudur. Esnafımızın ayakta durmak için ne kadar zorlandığını hepimiz biliyoruz. Bir tarafta usulüne uygun çalışan esnafımız, öbür tarafta ruhsatsız, kaçak işyeri açarak haksız kazanç sağlayanlar var. Buna asla izin vermeyiz. Biz esnafımızı kimseye ezdirmeyiz” diye konuştu.

 

TABELALARA SIKI KONTROL
Konak Belediyesi’nin sorumluluk alanındaki bölgelerde asılan tabelaların da düzenli olarak kontrol edildiğini vurgulayan Batur, “Sanki burası Türkiye değil de başka bir ülkeymiş gibi asılan tabelalar konusunda da denetimlerimiz yoğun olarak sürüyor. Buna da geçit vermiyoruz. Böyle bir durum tespit edildiğinde hemen gerekli tedbirleri alıyor, gerekli işlemleri başlatıyoruz” dedi.

 
Bayraklı'da ekip afetlere karşı hazır!
 
Gece Pazarı'nın adresi bu sene Tarihi Yukarıköy
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemal Bùlbùl 24 Temmuz 2023 Pazartesi 22:54

Birde şu ekmek furunlarina bir el atsaniz hijyenik veeksik gramaj ugunsuz fiyat artışı mesela makamınıza takribi 450 metre anafartalar caddesi no 850 altinpark kòşesi 764 gr 30 tl.daha ònce 964 gr 20 tl idi.ama bunun gibi birçok furun var ferahli mah A101 karşisi ekmek furunu en arayan var ne soran kafasina gòre ekmek.çikariyorlar bitde izmir konak ferahli.mah. imar çalìşmasi yok sokaklar ot çòp içersinde ha nelere değineyimki seçimlerede az bir zaman kaldi ferahli mahallesinde bir doğal gaz bile yok biz bu nimette neden yaralanamiyoruz sayin başkan sizi izmir ferahli mahallesi 3512 sokağa davet ediyorum hani bayramdan ònce geldiğinde buraya bir dozer gelsin bu mezbelelik leri dùzetsin demiştin sizde o zaman buranin doğasi bozulur demiştiniz.ferahli muhtari ile apartopar gitmiştiniz şimdi bu alanda otlar ve kokar ağa?lar 3m aşti sinekle r yilan ve çiyanlar kol geziyor geliken bir kisa bir şortla gelde şòyle bir dolaş eğe cessretin varsa biz hergù sinek ve haşerilerle mùcadele ediyoruz lùtfen gelin adreste gòrùşelim sayın başkan saygılar.

Yorumu oyla      3      4  
Canan 24 Temmuz 2023 Pazartesi 21:53

İngilizce yazan tabelalarada aynı cesareti göstermeniz temennisiyle!..

Yorumu oyla      3      4  
Sultanmurat 24 Temmuz 2023 Pazartesi 15:22

Bu adamlar yıllardır sizin makam odanızın karşısında sizin personeliniz yemeklerini oradan yiyor. İş yeri açma ruhsatı veren sizsiniz. Ya ruhsat verme yada reklam yapma... İcraattan çok reklam peşindesiniz...

Yorumu oyla      4      4  
Yıldız 24 Temmuz 2023 Pazartesi 09:57

Alsancak''taki dükkanların da tabelalarına baksınlar. Türkçe tabelaları yok derecesinde!

Yorumu oyla      3      5  
24 Temmuz 2023 Pazartesi 09:25

akepenin ülkeyi getirdiği nokta bu. 13 milyon sığınmacıyı ülkeye sokarsanız başımıza daha kötü şeylerde gelebilir. Aşağıdaki zatlar CHP belediyelerini kastetmiş. Halbuki bu işin asıl sorunun başı akepedir.

Yorumu oyla      4      4  
BALLIKUYU 24 Temmuz 2023 Pazartesi 08:59

SAYIN BAAŞKAN BASMANENİN AZ YUKARSI BALLIKUYU OLUR BURALARDA DA AZDA OLSA İZMİRLİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI BULUNMAKTA BURALARDA BU İNSANLARA İNSANİ OLARAK ALMALARI GEREKEN BELEDİYE HİZMETLERİ GEREKLİ SURİYELİ ZENCİSİ SOMALİLİSİ AFGANI CİRİT ATIYOR MAHALLE ARALARINDA AÇILMIŞ OLAN BİR SÜRÜ KAÇAK MEKAN VAR KAÇAK OTURULAN EVLER VAR YIKILMASI GEREKİP YIKILMAYAN VE BU GÖÇEBE HAYATI YAŞAYAN SIĞINMACILARA KİRALANMIŞ EVLER VAR 35 BALLIKUYU OTOBÜSÜNE BİNDİĞİMİZDE ARTIK KENDİ TÜRK İNSANIMIZDAN ÇOK YABANCI UYRUKLULAR VAR ADAMLAR BİLET DAHİ BASMADAN OTOBÜSE BİNİYORLAR ŞÖFÖR ARKADAŞLAR SESLERİNİ ÇIKARAMIYOR ÇÜNKÜ BİR ŞEY OLSA ONLARI KORUYACAK BİRİLERİ OLMASI LAZIM AMA MALESEF OTOBÜSÜN ÇOĞUNLUĞU GENELDE YABANCI UYRUKLU OLUYOR. HÜKÜMET VE BELEDİYE EL ELE VERİP BU MAHALLELERİ KENTSEL DÖNÜŞÜME SOKUP BURALARI DÜZELTMELİ YOKSA KENDİ İNSANLARIDA BURALARDAN GÖÇÜP GİDERSE İŞİMİZ DAHADA ZOR OLUR.

Yorumu oyla      4      4  
Kalın kafa 23 Temmuz 2023 Pazar 15:10

Seçim yaklaşınca seçmeni hatırladınız. Adamlar yıllardır böyle

Yorumu oyla      10      8  
23 Temmuz 2023 Pazar 13:59

4 yıl sonra aklına yeni mi gelmiş?

Yorumu oyla      9      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da ekip afetlere karşı hazır!
Olası afetlere karşı sürdürülen hazırlıklar kapsamında Bayraklı Belediyesinde ...
Selçuk'ta atıl olan park mahalleye kazandırıldı
Cumhuriyet Parkı, çocuk şenliği ile açıldı. Cumhuriyet Mahallesi’nde uzun ...
Büyükşehir'den 'S plaka' kararı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’nden yapılan açıklamada Sayıştay ...
 
Karabağlar’da yaz okulları başladı!
Karabağlar Belediyesi tarafından, çocukların yaz tatilini verimli geçirmeleri ...
Aliağa'da Sıla rüzgarı esti!
Aliağa Belediyesi ile SOCAR Türkiye iş birliğinde hazırlanan ‘Aliağa Sanat ...
Aydın'ın sahil yolları beğeni topluyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin, kent genelindeki sahillerde hayata geçirdiği ...
 
Çocukların hayalleri ikinci el pazarında!
Karşıyaka Belediyesi’nin çocuklara yeniden kullanım ve tasarruf kültürünü ...
‘Ilıca’dan Ata’ya Selam’ büyük bir coşkuyla başladı
Mustafa Kemal Atatürk’ün Ilıca’ya gelişinin 97. yılını “Ilıca’dan Ata’mıza ...
Büyükşehir'in servis kararına mahkeme yolu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 400 S plaka ihalesiyle ilgili kararının ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva