HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2014 Çarşamba - 20:20

Başkan Akpınar sert konuştu: Tribüne oynamayın!

Meclis oturumunda Yamanlar’a yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisine karşı çıkan AK Parti İzmir Milletvekili Denizli’yi hedef alan Akpınar “Tribünlere oynamayın!” dedi.

Başkan Akpınar sert konuştu: Tribüne oynamayın!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ -  Karşıyaka Belediyesi Ekim Ayı olağan meclis toplantısı birinci birleşimi Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar yönetiminde gerçekleşti. Karşıyaka Belediyesi meclis salonunda yapılan toplantıya Nergis Parkı ve Yamanlar’a yapılması planlanan çöp tesisi damga vurdu.
 
Daha önceki dönemlerde de Karşıyaka’nın gündeminde yer alan Nergis Parkı’nın adının ‘Direniş Parkı’ olarak değiştirilmesi konusunda konuşan AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu, “Nergis Parkı’nın yapılmasını bizde onaylıyoruz. Fakat direniş ismini anlayamadık. Karşıyaka’mıza yakışır, mahalle sakinlerine sorarak konulacak bir isim olmasını temenni ediyoruz. Direniş farklı anlamlar çağrıştırabilir. Farklı fraksiyonların devreye girmesini istemiyoruz. Biz ilçe binamızın cayır cayır yakıldığını gördük. Karşıyaka bu değildir. Bu hassasiyetimizi herkesin anladığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 
Diğer bir AK Partili Meclis Üyesi Ersin Güngör de, “Nergis halkı yakmadan, yıkmadan parkına sahip çıkmıştır. Bir zafer kazanmıştır. Biz buna saygı duyarız. Parkın adı zafer olsun. Ayrıca biz Karşıyaka sınırları içinde İzmir’in çöpünün toplanmasını istemiyoruz. Biz buna karşıyız, Karşıyakalılar karşı” dedi.

DİRENMEK AŞK GİBİDİR!
Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar cevap olarak, “Nergis Parkı’nı direniş parkı olarak ilk defa ben burada ifade ettim. Direnmek güzeldir. Yaşamın anlamıdır. Her direnmeyi farklı noktalara taşırsak birçok şeyden vazgeçmiş oluruz. Biz o direnişi yurttaşın haklı talebi olarak görüyoruz. Direnmek kötü bir şey değildir. Aşk gibidir. Aşk ne kadar güzelse direnmek o kadar güzeldir. Siz de hayatınızın birçok kısmında bazı şeylere direnmişsinizdir ve size çok şey kazandırmıştır. Bundan dolayı direnmek kötü anlamlar çağrıştırır düşüncesine katılmıyorum. Nergis halkı direnmiştir ve kazanmıştır. ‘Direne direne kazanacağız’ dedi ve biz de ‘kazandınız’ dedik. Ödül olarak vereceğiz. Halkın istediğini yapmayan bir yönetim anlayışı krallıktır. Burası bir belediyedir ve biz halkı dinleyeceğiz. Biz bu kentin kalkınması gelişmesi için çalışıyoruz. Stratejik planı hazırlarken beraber katkı koyduk şimdi bütçemizi de hazırlarken beraber katkı koyacağız. Bu memlekete çivi çakanın kölesi olurum” diye konuştu.
 
TRİBÜNLERE OYNAMASINLAR!
Başkan Akpınar oturumda Yamanlar’da yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi hakkında da çarpıcı bir açıklama yaptı. Akpınar, tesise karşı çıkan ve direnişini bir sitesi kurarak sosyal medya ortamına da taşınan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’yi hedef alarak “Tribüne oynamasınlar! Biz buraya çöp tesisi değil katı atık bertaraf tesisi yapmak istiyoruz. Yani geri dönüşü sağlamak zorundayız. Bunun içim de tesisler yapılmalıdır. Avrupa’nın birçok ülkesinde bu vardır. Hatta o ülkeler çöp ithal ederler. Biz bu çöpleri enerjiye dönüştürelim dedik. Çevre İl Koordinasyonu oy birliğiyle karar vermiş. Sayın vekil üniversite raporu denilen raporları incelerse çelişkilerin olduğu görecektir. Bize söyleyeceği bir şey yoktur. Bakanlıkta Adalet ve Kalkınma Partili kendisi de… Burada bize söyleyeceğine orada bakanlıkta düşüncelerini ifade etsin. Hayvan mezarlığı konusundaki planlamadır bu” dedi.
 
Bunun üzerine Mertoğlu, “Hayvan mezarlığı yapılmasın katı atık bertaraf tesisi yapılmasın diye bir düşüncemiz yok. 1/5000 olan paftanın neyi kapsadığı belli olmadığı için görevin doğru bir şekilde, Karşıyaka’ya fayda sağlaması konusunda bir itiraz söz konusu değildir” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kafsinkaf 2 Ekim 2014 Perşembe 21:48

Nergis parkının adını direniş yapmak tribune oynamak .çöpe direnmemek ise sizi başkan yapanlara yani şeref tribunune oynamak olmalı

Yorumu oyla      11      5  
bülent ışık 2 Ekim 2014 Perşembe 15:49

Nergis parkının isminin direniş olmasına karşı çıkmışlar 10 ocak 1985'te TRT'de Devrim,özgürlük,anı,ulus,barış gibi kelimelerde yasaklanmıştı.

Yorumu oyla      11      5  
ksk 2 Ekim 2014 Perşembe 10:29

tabiii ne diye karşıyakaya başkan oldunuz..karşıyakaya zarar vermek için..personele zarar vermek..insanların ekmeği ile oynamak için..personele yıldırma politikası yapın bakalım nereye kadar..hancı olduğunuzu sakın unutmayın..ama yakın bi akrabanız aynı zamanda personeliniz biz 5 yıla bakarım gerisi bizi ilgilendirmez..MUTLU başkan mutsuz Karşıyaka..

Yorumu oyla      14      12  
Bülent İnal 2 Ekim 2014 Perşembe 09:19

Yıllardır İzmirin pisliğini çekti güzelim Çiğli. Ne zaman çöplük kapandı Çiğli'ye ait olan bölge Mavişehir oldu rant ve elit bölge oldu, Karşıyaka dediler. Artık Çiğli'nin yakasından düşün. Çöpünüzü alın gidin nereye dökerseniz dökün. Egekent semtinin bir tarafından (harmandalı) diğer tarafına (yamanlar karşıyaka) tesisi taşıyorlar. İzmirde başka yer yok mu ya? İnciraltına, Narlıdereye Güzelbahçeye dökün kardeşim. Çiğli'yi Egekent'i rahat bırakın.

Yorumu oyla      18      12  
Ferdi Kardemir 2 Ekim 2014 Perşembe 09:03

En anlamlı direniş olan Gezi Direnişini dahi oya tahvil edemeyen ve 17-25 Aralık operasyonlarını dahi kullanamayan Dersim'li Kemal,CHP'nin başında kaldığı sürece CHP'ye oy yok.2015 seçiminde CHP,% 15 oy alırsa öpsün de başına koysun!...

Yorumu oyla      19      10  
1 Ekim 2014 Çarşamba 23:54

tribüne oynayan kim Karşıyakalı görüyor önümüzdeki seçimde chp ye oy yok karşıyakalıdan

Yorumu oyla      19      12  
İTHAL YORUMCU 1 Ekim 2014 Çarşamba 23:35

Sn. AKPINAR. Diyelim ki tesis çok faydalı ve çevreye zararı yok. Sadece İzmir'in tesise çöp taşıyan kamyonlarının bile güzel Karşıyaka'ya vereceği zarar yetmez mi bu tesise karşı çıkmaya.Düşünsenize her gün yüzlerce çöp kamyonu. Bu mu Karşıyaka haliniz. Keşke Konakta kalsaydınız.

Yorumu oyla      19      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da sanat sokağa taştı
Kültür ve sanat etkinliklerini kentin her sokağına taşımak için çalışma ...
Narlıdere Kadın Danışma Merkezi’nden yeni sezona hızlı başlangıç
Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi, Yaz döneminin ...
Dünya mirası Bergama örnek olmaya devam ediyor
Kapsamlı ve özverili bir çalışma yürüterek Unesco Dünya Mirası Listesi’ne ...
 
Karabağlar Kurban Bayramı’na hazır
Karabağlar Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü Kurban Bayramı’na ...
Güzelbahçe’nin yolları güzelleşiyor
Güzelbahçe Belediyesi, ilçede Avrupa standartlarında kilit parke yol ...
2 Eski Başkan’dan yanıt: Bayraklı’ya danışman mı oldular?
Buca eski Belediye Başkanı Ercan Tatı ve Çiğli eski Belediye Başkanı Metin ...
 
Konak yeni binası için en güzel projeyi seçecek!
Belediyenin Basmane Meydanı'ndaki iki yerde hizmet veren binasını Yenişehir ...
Bornova’da başkan masası: Tarihi köşkte anlamlı buluşma
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, başta İzmir Büyükşehir Belediye ...
Konak’ta pazaryerlerine ortak çözüm
İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen ve yönetim kurulu üyeleri ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva