HABERLER>POLİTİKA
1 Mart 2012 Perşembe - 12:48

Başbakan'dan TÜSİAD'a bir sert cevap daha

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Konferans Salonu'nda Türk lirası simge tanıtım programına katıldı. TÜSİAD'ın 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili "Eğitimde geriye gidiş olur, kızlar için sakınca doğar" sözlerine bir kez daha sert cevap verdi. Erdoğan, "Biz, seçkinlerin, elitlerin, patronların hükümeti değiliz." dedi.

Başbakan dan TÜSİAD a bir sert cevap daha

ANKARA - İşte Erdoğan'ın sözlerinden satır başları:  
 
 
Geçmişte hazırlanan bir kısım raporlar, antidemokratik yöntemlerle uygulamaya geçtiyse ve bu ülkeye çok ağır faturalar ödettiyse, biz de çıkar, bunu eleştiririz.
 
Kesintisiz eğitim, topluma büyük zarar verdi, çocuklara çok ağır zararlar verdi ama bütün bunlarla birlikte, en çok da ekonomiye zarar verdi. İşadamlarını temsil eden bir örgüt, eğitim sistemine kendi ideolojisini dayatarak, adeta kendi ayağına kurşun sıktı.
 
28 Şubat sonrasında uygulanan kararlar neticesinde, bu ülkenin meslek liseleri adeta yok olma noktasına geldi, içleri boşaltıldı. Zararı kim gördü? Sanayici gördü, ekonomi gördü, ülke ve millet gördü. Geçmişte yaptıkları bu hatayı, bugün aynı şekilde tekrarlamak istiyorlar. Bizim, eğitimle ilgili telafi çabalarımızın önünü kesmek adına, aynı kör ideolojiyle zihinleri bulandırıyorlar.
 
Biz buna izin veremeyiz. Biz, seçkinlerin, elitlerin, patronların hükümeti değiliz. Biz, işçisiyle, patronuyla, yoksuluyla, zenginiyle 75 milyonun hükümetiyiz.
 
Kendileri, hep bu iktidar döneminde çok kazandıklarını söylediler. Bu zihniyetin, bu muhalefetle birlikte hareket ettiğini göreceksiniz. Yeter ki, millet karşımıza dikilmesin. Hiç kimse eski reflekslerle hareket etmesin. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 1 Mart 2012 Perşembe 23:21

Türk Milletinin Eğitimli olması bazılarını derinden derinden karnını ağrıtıyor, bir milleti çürütmek istiyorsan eğitim politikasını felç edeceksin ki toparlanmasın. sonra bölmek mi istiyorsun; Böl, parçalamak mı istiyorsun Parçala, Satmakmı istiyorsun; sat, kul kölemi etmek istiyorsun yap. Çünkü cehaleti yönetmek çok basittir. Yanlız unutmayın ey Türk Milleti bugün bunlara göz yumar, makarna, bulgur ve 500 Kg kömür için ses çıkarmazsan yarın bilki karın tokluğuna köle gibi çalışacaksın.

Yorumu oyla      13      6  
Seyfi 1 Mart 2012 Perşembe 18:43

Işık Dikicigil; bol keseden sallıyorsun... Kamu İhale Kurulu ihale yapmaz, dağıtmaz. yapılan ihaleleri denetler...

Yorumu oyla      12      6  
Hilmi Dülger 1 Mart 2012 Perşembe 14:26

CHP’li emekçinin çocuğu devlet okuluna gider. AKP’li emekçinin çocuğu da devlet okula gider. CHP’li milletvekilinin çocuğu özel okula gider AKP’li vekilin çocuğu da özel okula gider. Bu sınıfsal bir sorundur. İmam Hatip’e isteyen çocuğunu gönderir isteyen göndermez. Vatandaş İmam Hatip Okulu isterse açacaksın.

Yorumu oyla      15      13  
Işık Dikicigil 1 Mart 2012 Perşembe 14:24

FAKİRE DİN İMAN, KENDİLERİNE HAN HAMAM. SONRADA ÇIKMIŞLAR BİZ ZENGİNLERİN ELİTLERİN HÜKÜMETİ DEĞİLİZ DİYORLAR. KAMU İHALE KURULUNDA YANDAŞLARA VERDİĞİNİZ İHALELER NE O ZAMAN, HALA 4 TANE İŞ ADAMI 12 GÜNDÜR SAVCIYA GİTMİYOR. BİZİM POLİSİMİZ MİTİMİZ OSLO DA PKK İLE GÖRÜŞMEYİ BECERİYORDA 4 TANE İŞ ADAMINI MI SAVCININ KARŞISINA GETİREMİYOR. HEM İNTERPOLLE ARANAN YİPMAŞ SAHİBİ SİZİNLE AÇILIŞTA KURDELA KESMİYORMUYDU. UNUTTUMU MİLLET BUNLARI. DENİZ FENERİ HAKKINDA ALMAN SAVCILAR ASIL FAİLLER TÜRKİYE

Yorumu oyla      21      8  
engin 1 Mart 2012 Perşembe 14:04

seçkinlerin elitlerin hükümeti değilseniz neden marketler yasası çıkmıyor.hipermarketlerin büyük marketlerin hepsi yabancıların eline geçti.

Yorumu oyla      18      6  
ALİ ÇALIŞKAN 1 Mart 2012 Perşembe 13:42

SEVGİLİ DOSTLAR BİR ÖNCEKİ MESAJIMDA ALAN KALMADIĞI İÇİN BURAYA DEVAM ETMEK ZORUNDA KALDIM .BURADAN AKP.Lİ SAYIN MİLLETVEKİLLERİNE.VE PARTİ YÖNETİCİLERİNE SESLENMEK İSTİYORUM .BIRAKIN ARTIK BU DİNDAR İNSANLARIN BASKI ALTINDA OLDUĞU YALANLARINI BEN 54.YILDIR BİR KİŞİYE BİLE NİYE CAMİYE GİDİYORSUN ,NİYE ORUÇ TUTUYORSUN DENDİĞİNİ GÖRMEDİM RASTLAMADIM .TAM AKSİNE SAYGI GÖSTERİLDİĞİNİ,VE ALLAH KABUL ETSİN, DENDİĞİNİ GÖRDÜM VE YAŞADIM. AMA NE YAZIK,Kİ BU ÜLKEDE ORUÇ TUTMADIĞI İÇİN ÖLDÜRÜLEN ,GÖRDÜM.

Yorumu oyla      21      6  
ALİ ÇALIŞKAN 1 Mart 2012 Perşembe 13:24

SEVGİLİ DOSTLAR AKP.NİN BU KONUDA SAMİMİ OLMADIĞI O KADAR BELLİKİ KELİME OYUNLARI İLE VE KORKUTMA POLİTİKALARI İLE MIZRAĞI ÇUVALA SIĞDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR.ASIL AMAÇ ÇOCUKLARIMIZIN GÖZÜ AÇILMADAN İMAM HATİP ORTAOKULLARINA,GİTMESİ VE AKILLARINCA ORALARDA DİNDAR BİR GENÇLİK YETİŞTİRİLMESİ,SANKİ İMAM HATİPLERE GİTMEYENLER,DİNSİZ VE AHLAKSIZ OLURMUŞ GİBİ BEN MAKEDONYA GÖÇMENİ BİR AİLENİN BİR FERDİ OLARAK 54.YILDIR BU ÜLKEDE DİNİMİZİ DE ÖĞRENDİK AHLAKLI OLMAYIDA.VE KİMSE,DE BİZİ ENGELLEMEDİ.SAYGILAR

Yorumu oyla      25      7  
Işık Dikicigil 1 Mart 2012 Perşembe 13:19

SEÇKİNLERİN ELİTLERİN HÜKÜMETİ DEĞİLSENİZ. KAPATIN BÜTÜN DERSHANELERİ, ÖZEL OKULLARI ADAM GİBİ EĞİTİM VERİN DEVLET OKULLARINDA, AMA SİZİN ÇOCUKLARINIZ BİR ÇOK AKP Lİ VEKİLİN ÇOCUKLARI DA DAHİL. ÖZEL OKULLARDA KOLEJLERDE OKUMUYOR MU? İÇİNİZDEN KAÇ KİŞİNİN ÇOCUĞU İMAM HATİPLERDE OKUYOR. SAYI SÖYLEYİN. AMA SÖYLEYEMEZSİNİZ EĞİTİM SİTEMİ İLE OYNAYACAĞINIZA KALİTEYİ ARTTIRIN EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ YARATIN.

Yorumu oyla      23      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak ve Bayraklı’da sürpriz adaylar: Metin ve Karadağ!
CHP’de kurultayın tamamlanmasının ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi. ...
Ulema'dan,Kocaoğlu'na slogan siyaseti göndermesi
Ulukent ve Asarlık’ta vatandaşların sorunlarını dinleyen AK Parti İzmir ...
Aydın Şengül'den çarpıcı sözler: Termik santral doğru!
Milletvekili Şengül, canlı yayında CHP’ye yüklendi. Aliağa'daki termik ...
 
CHP 8 yıllık kesintisiz eğitimde ısrarlı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, kesintisiz ...
CHP’den okuldaki AK Parti toplantısına tepki
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın Mavişehir’de bulunan Milli Eğitim ...
Bakanlar İzmir’i yazdı! Yıldırım: SİT, otur demek değildir!
Star Gazetesi için İzmir’i kaleme alan kentin iki bakanı Binali Yıldırım ...
 
AK Parti Bayındır’da Cantimur heyecanı
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve Genel Merkez Teşkilat Başkan ...
"Kemalist diktatörlüğün katlettiği on binlerce..."
TBMM Genel Kurulunda, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın sözleri gerginliğe neden oldu.
CHP’li Aygün’den bomba gibi iddia!
CHP'li vekil yazdı, Maraş katliamını hatırlatan olay sosyal medyada konuşulmaya başlandı.
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva