HABERLER>GÜNCEL
1 Eylül 2023 Cuma - 13:26

Balkondaki kör ölüme tepki: Buca Teksas'a döndü!

İzmir'in Buca ilçesinde, Atatürkçü Düşünce Derneği Buca Şube Başkanı Erkan Çiçek'in babası Hüseyin Çiçek'in (75) evinin balkonunda otururken, iki grup arasındaki kavgada ateşlenen pompalı tüfekle vurulup ölmesinin ardından bölge halkı, ilçede artan şiddet olaylarına karşı önlem alınması gerektiğini belirtti. Yaşanabilir Buca Derneği Onursal Başkanı Tayfur Göçmenoğlu, "Her gece bir olay yaşanıyor. Buca Teksas'a döndü" dedi.

Balkondaki kör ölüme tepki: Buca Teksas a döndü!

Buca ilçesinde 23 Ağustos'ta saat 21.00 sıralarında, iki grup arasındaki tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, evinin balkonunda otururken, pompalı tüfekten çıkan saçmalardan biri göğsüne isabet eden işçi emeklisi, 5 çocuk babası Hüseyin Çiçek'in hayatını kaybettiği olayın ardından dernek, STK temsilcileri ve muhtarlar, sosyolog ile psikolog eşliğinde 'Masum insanları öldürüyorlar, Buca'da bireysel silahlanmaya son' diye bir araya gelip, artan şiddet olaylarına tepki gösterdi. İlçede çok sayıda olay yaşandığını ve önemlerin artırılması gerektiğini belirten grup, bireysel silahlanmaya son verilmesini istedi. Şiddetin sadece Buca'da değil, Türkiye'nin genelinde yaşanan bir sorun olduğunu söyleyen Buca Belediyesi Sosyal Projeler Koordinatörü Demet Günoğlu, sessiz ve sakin olmasıyla tanınan ilçenin her gün yeni bir şiddet vakasıyla gündeme geldiğini belirtti.

'MAGANDA TERÖRÜNE SON VERİLMELİ'
İlçenin çok uzun yıllardır nüfus artışına bağlı sosyoekonomik sorunlar yaşadığına dikkati çeken Günoğlu, "Daha geçen hafta ilçemizde Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı'nın babası kendi balkonunda çay içerken aşağıda çarpışan iki çetenin savaşı üzerine öldü. Bu bizim için bardağı taşıran son damlaydı. Sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve dernek başkanlarıyla birlikte 'Bucalılar bu işe el koymalı' dedik. Güvenliği sağlayacak olanın hukuk devleti olduğunu biliyoruz. Tüm kamu gücüne, sivil topluma, halka bir çağrı yapıp elimizi, bu sokak şiddetinin önlenmesi için taşın altına koymaya çağırıyoruz. Hemen her gün yaralama, gasp olayı yaşıyoruz. Uyuşturucu gençlerimizi zehirlemeye devam ediyor. Huzurlu kentimizi geri istiyoruz" dedi.

Bireysel silahlanmaya son verilmesi gerektiğini vurgulayan Günoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık kullanım yaşı, ilkokul seviyelerine düşen uyuşturucunun satışı olabildiğince kolluk güçleri ve adliye tarafından engellensin. Bize düşen görev neyse projelendirerek yapmaya hazırız. Suçun hem mali hem ekonomik hem eğitim hem hukuki boyutu var. Halka ve sivil toplumlara ne düşüyorsa onu istiyoruz. Maganda terörüne son verilmeli. Geceleri kızlarımız Buca sokaklarında hak ettiği huzurla gezebilmeli."

'BUCA, HUZUR KENTİ OLMAKTAN ÇIKTI'
Yaşanabilir Buca Derneği Onursal Başkanı, gazeteci Tayfur Göçmenoğlu da "Biz 4 yıl önce 2,5 yıl süren bir çalıştayın konuğu olduk. Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, kaymakamlığın organize ettiği, 'İç güvenlik sektörü sivil gözetiminin güçlendirilmesi' projesinde Buca'nın ileri gelenleriyle sorunları konuştuk. Şiddet, hırsızlık ve uyuşturucu gibi sorunlar öne çıktı. Eylem planları hazırlandı ancak geçen sürede Buca, huzur kenti olmaktan çıktı. Buca'nın en sakin mahallesi Efeler'de oturuyorum. Parkın dibindeyiz. Her gece bir olay yaşanıyor. Buca Teksas'a dönmüş durumda. Bu hale kim getirdi? Ben 80 yaşındayım. İlk kez böyle bir tablo görüyorum. Bu, yasalarla önlenir. Buca'nın en çok uyuşturucu kullanılan ilçe olmasından hicap duyuyorum. Biz Buca'nın aşıklarıyız. Burada doğup büyüdüm. Lütfen eski huzurlu ortamımıza kavuşalım" diye konuştu. (DHA)

 
Başkan Selvitopu’ndan ‘müdahale’ yanıtı: Aday çıkarmadım, tercihte bulundum
 
Tartıştığı şoföre dehşeti yaşatmıştı... Büyükşehir'den ceza!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Adli Yıl açılış töreni!
İzmir'de, 2023-2024 Adli Yılı açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.
Dijital uygulamalar zorbalığı eve taşıyor
Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı ...
Faciaya kıl pay... İZTAŞIT ve tren çarpıştı!
İzmir'in Menemen ilçesinde tren, hemzemin geçitte midibüsle çarpıştı, ...
 
184 düzensiz göçmen yakalandı!
Çanakkale'nin Ezine ve Ayvacık ilçelerinde 184 düzensiz göçmenin yakalandığı ...
Torbalı'daki yangından mucize kurtuluş!
Ertuğrul Mahallesi’nde bugün sabaha karşı büyük bir faciadan dönüldü. ...
Suriye sınırında 2 terörist yakalandı
Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçmeye ...
 
Kanlı savaştan Dünya Barış Günü'ne!
Dünya çapında çatışmaların önlenmesi ve barışın tesisi yolunda bilinçlenmeyi ...
Mehmet KARABEL yazdı... Nice 122 yıllara 'kalbimin tik-tak'ı!
Mehmet KARABEL yazdı... Nice 122 yıllara 'kalbimin tik-tak'ı!
General babanın çabası sonuç verdi... Dorukhan soruşturması sil baştan!
Dorukhan Büyükışık dosyasında yeni bir gelişme yaşandı. Dosya için takipsizlik ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva