HABERLER>POLİTİKA
2 Mart 2016 Çarşamba - 09:46

Balbay'dan 'mülteci sütü' önerisi!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, sütte ve süt üretiminde yaşanan sorunlara ilişkin, çözüm önerileri de yer alan bir soru önergesi verdi. Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacılar için 'Mülteci Sütü Programı' uygulanmasını önerdi.

Balbay dan  mülteci sütü  önerisi!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren Balbay, insanoğlunun 5 bin yıldır içtiği sütün bir yaşam mucizesi ve büyük bir besin değerine sahip olduğunu belirtti. Sütün insan yaşamındaki önemine dikkat çeken Balbay önergesinde süt üreticilerimizin yaşadığı sıkıntılar için şunları söyledi: "Üreticilerimiz emek ve alın terleriyle, gece gündüz, kar kış, yağmur çamur demeden, doğal afetler ve her türlü ekonomik güçlükle üreticilik yapıyorlar. Bu olanaklar dâhilinde ürettikleri süt ile hem milli ekonomiye hem de kendi ekonomilerine büyük katkı sağlamaya çalışıyorlar. Ancak süt üreticilerimiz fiyat maliyet, talep kalite baskısı ile birde uluslararası ciddi rekabet baskısı altında adeta ezilmektedirler."

Balbay, Bakanlığa çözüm önerileri de sunan bir dille hazırladığı soru önergesinde üreticilerimizin başlıca ihtiyacı olan ve girdi maliyetlerinde önemli bir yer tutan veteriner hekim hizmetlerinin ve süt ırkı hayvanların suni tohumlama ücretlerinin Bakanlık tarafından karşılanmasını isteyerek, bunun sağlanıp sağlanamayacağını sordu. Yine üreticilerimiz için bir tüketim alanı açacak olan bir program öneren Balbay şöyle devam etti: "Süt üreticilerimizi desteklemek için İzmir Büyükşehir Belediyemizin uyguladığı 'Süt Kuzusu Projesi', hükümetinizin uyguladığı 'Okul Sütü Programı' gibi projelerden örnekle, Türkiye'de bulunan 2 milyon 541 bin Suriyeli mülteci için de 'Mülteci Sütü Programı' uygulanmasını talimat eder misiniz?"

Balbay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e yazılı olarak yanıtlaması istemeyle şu soruları yöneltti: "Köylü ve çiftçilerimize, özellikle süt üreticilerimize büyük girdi maliyeti olan veteriner hekim hizmetlerinin bedelsiz olarak bakanlığınız tarafından sunulmasını sağlar mısınız? Süt üreticilerimizin süt ırkı hayvanlarının üretilmesi için kullanılan suni tohumlama bedelinin bakanlık tarafından karşılanmasını uygun görür müsünüz? Süt üreticilerimizi desteklemek için İzmir Büyükşehir Belediyemizin uyguladığı 'Süt Kuzusu Projesi', hükümetinizin uyguladığı 'Okul Sütü Programı' gibi projelerden örnekle, Türkiye'de bulunan 2 milyon 541 bin Suriyeli mülteciler için de 'Mülteci Sütü Programı' uygulanmasını talimat eder misiniz? Bakanlığınız ve bağlı kurum ve kuruluşları aracılığı ile üreticilerimizi desteklemek için neden müdahale alımları yapmıyorsunuz? Ülkemizde üretilen sütün süt tozuna çevrilerek daha uzun süre muhafaza edilmesi yönünde bir çalışmanız mevcut mudur? Süt üreticilerinin her yıl ürünlerini belli bir fiyatın altında satmamaları için neden taban fiyatı belirlenmiyor? Sektörün içinde bulunduğu sorunların giderilmesine ilişkin hangi plan, proje, teşvik ve eylemlerde bulunacaksınız?"

 

 
Belediye Başkanı'ndan 'makam arabası' isyanı!
 
TÜİK açıkladı: İzmir boşanma lideri!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Tanrıkulu '24 Kasım'ın yanıtını alamadı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, öğretmenlerin yüzde ...
CHP’li vekilin ‘Erdoğan’ sözleri Meclis’i karıştırdı!
CHP'li Akif Ekici'nin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri, ...
Başsavcılıktan Demirtaş hakkında soruşturma
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, dün yaptığı açıklama nedeniyle HDP ...
 
'Özen'in direnişi' tam gaz: Kırmızı kitabı bu kez CHP'li belediyelere gösterdi!
Tire’deki köy malları satışı krizinde öne çıkan isim olan CHP İl Yöneticisi ...
Erdoğan'ı şaşırtan protokol: 'Kırmızı halı'da 6.5 dakika!
Gana'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tam 6 buçuk dakika "kırmızı ...
CHP’de o başkana karşı istifa hamlesi!
Suların durulmadığı Çiğli Örgütü’nde kongresinde yeter imza sayısına ulaşamadığı ...
 
AK Partili Kaya'dan CHP'ye oy haritalı yanıt!
Adalet Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuşan AK Parti İzmir Milletvekili, ...
Delican'dan CHP’ye ‘parsel parsel’ çıkışı: Çiftlikleri olmuş!
AK Parti İzmir İl Başkanı CHP’de yaşanan belediyelerdeki maaşlı partili ...
CHP’li Altıok'tan kediler gününe foto-kutlama!
CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı Dünya Kediler Günü’nü kutladı.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva