HABERLER>POLİTİKA
3 Temmuz 2016 Pazar - 12:25

Balbay: IŞİD AKP’nın eseridir!

CHP İzmir Milletvekili, “Suriye’de iç savaşın başladığı 2010 yılından bu yana Türkiye'nin izlediği politika adım adım IŞİD terörünü içimize taşıdı” dedi.

Balbay: IŞİD AKP’nın eseridir!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay katıldığı TV programında çarpıcı açıklamalarda bulunurken, hükümetin son çıkardığı yasaları eleştirdi ve IŞİD terör karşısındaki çaresizliğinin nedenlerini özetledi.

İŞTE O AÇIKLAMALAR

IŞİD AKP'NİN ESERİDİR: Suriye’de iç savaşın başladığı 2010 yılından bu yana Türkiye'nin izlediği politika adım adım IŞİD terörünü içimize taşıdı. Başlangıçta IŞİD'e terör örgütü diyemediler. Tam tersine güçlenmesi için her şeyi yaptılar. Ankara'da Hacıbayram camisinin yanı iki yıl önce IŞİD'e eleman yazma bürosu ile meşhur oldu. Bu gazetelerde manşet oldu. Mersin'de sadece Suriye'den gelen IŞİD'lileri tedavi eden bir hastane ortaya çıktı. Türkiye'nin IŞİD'in Suriye'de kendi kontrolü altındaki alanda ürettiği petrolü satın alıp terör örgütünü güçlendirdiği iddiası tüm dünyada haber oldu. Bütün bunlardan sonra IŞİD'in kanlı bir terör örgütü olduğu gerçeği karşısında AKP sendeledi, mücadele etme noktasına geldi. IŞİD bunun üzerine AKP'yi kendisine karşı sözüm ona Haçlılarla işbirliği yapan hükümet ilan etti, Türkiye'ye saldırmaya başladı. AKP bu gerçekle yüzleşirse geleceği kurtarabiliriz.

IŞİD ERDOĞAN'A TAĞUT DİYOR:  Bir terör örgütü düşünün ki yayın organı çıkarıp Türkiye'yi, hükümeti, cumhurbaşkanını tehdit edebiliyor. IŞİD'in yayın organı Konstantiyye'de hükümete ve Erdoğan'a tağut deniyor. Bunun sözcük anlamı ağırdır. Nihat Hatipoğlu'na göre azgınlık demek, emirler yağdırıp şeytanlık yapmak demek.

MENDERES'İ KENDİ ATADIĞI HAKİMLER YARGILADI: Meclis'in bayramdan önceki son yasa çalışması Yargıtay ve Danıştay yasası oldu. AKP'nin oylarıyla kabul edilen yasaya göre tüm Yargıtay ve Danıştay üyelerinin üyeliği düşecek. Yüksek yargının bu iki önemli kurumu AKP iktidarı döneminde 4. kez değişti. Bununla ilgili söylenecek çok şey var ama sadece bir örnek vermekle yetineceğim. Menderes Yargıtay ve Danıştay üyelerinin istediği gibi karar vermemesinden yakınıyordu. Emekli Sandığı Kanunun 35. maddesini değiştirerek resen emeklilik getirdi. 60 kadar Yargıtay üyesini bir kalemde emekli etti. Yenilerini getirdi. Devran döndü, Menderes yargı karşısına çıktı. Mahkeme heyeti Menderes'in atadığı hakimlerden kuruldu.

MADIMAK VE BAŞBAĞLAR ORTAK ACIMIZ: 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta Pir Sultan etkinleri çerçevesinde kente gelen aydınların ve sanatçıların kaldığı Madımak oteline yönelik saldırının acısı hala yüreğimizi dağlıyor. Böylesi acı olaylarda yargının devreye girip olayı aydınlatması, failleri cezalandırması yüreklere su serper. Sivas'ta tam tersi oldu. Yargı bu saldırının gerçek yüzünü ortaya çıkaramadı, çıkarmadı. Sivas aydınlansaydı IŞİD Türkiye'de yuvalanmazdı. 1993'te Sivas acısı dinmeden 5 Temmuz'da da Erzincan Kemaliye'ye bağlı Başbağlar köyüne saldırı düzenlendi. Terör örgütü PKK 33 yurttaşımızın canına kıydı. Her iki katliam da ortak acımızdır.

 
Göztepe’de rota Burak Çalık!
 
Bakanlık Serdal Adalı’ya Alaçatı’daki 'altın arazi'yi tahsis etti!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Temmuz 2016 Pazar 19:59

son zamanlarda açıklanan belgeler çok ciddi. bombacılar bilindiği halde operasyon yapılmamış. emniyet adım adım dinlemiş, izlemiş ama operasyon yok. Davutoğlu ne diyordu: "bombacıları biliyoruz ama eylem yapmadan yakalayamıyoruz" diyordu. Gerçekten doğru söylüyormuş.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş: 5.Parti uyarısını Bahçeli yaptı!
Gündemi değerlendiren MHP İl Başkanı, “Geçmiş tecrübelerimiz bu tür faaliyetlerin ...
Çavuşoğlu'ndan flaş 'Erdoğan-Putin' açıklaması
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Erdoğan ve Putin Temmuz sonu veya ...
İşte Erdoğan’ı kızdıran o sözler: İsrail’le örtünen…
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Türkiye-İsrail anlaşmasını sert dille ...
 
AK Partili Kaya’dan belediyelere spor tesisi çağrısı!
AK Parti İzmir Milletvekili, “Belediyeler bize yer göstersin, hükümet ...
"Suriyeli mültecilere vatandaşlık vereceğiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis'te Kızılay'ın şehit aileleri ve Suriyelilere ...
Erdoğan havalimanına ziyaret: Karanfil bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba saldırısının ...
 
MHP'de muhaliflerden ortak hareket kararı!
MHP'de muhalifler, kurultay çıkmazının çözümü için yol haritası belirlemek ...
Vatan Partisi İzmir’den 152 aday işgal iddiası
Vatan Parti İl Başkanı Rıfat Mutlu Kabotaj Bayramı nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.
Hotar’dan inovasyonda veri tabanı projesi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva