HABERLER>GÜNCEL
21 Temmuz 2023 Cuma - 13:43

Bakanlıktan vatandaşlara su tasarrufu çağrısı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Ulusal Su Verimliliği Seferberliği" kapsamında vatandaşlar ve çiftçilere yönelik afiş ve broşürler hazırlayarak, suyun tasarruflu kullanılması uyarısında bulundu.

Bakanlıktan vatandaşlara su tasarrufu çağrısı!

Bakanlıktan edindiği bilgiye göre, değişen iklim şartlarına uyum sağlanması ve var olan su kaynaklarının hem kalite hem de miktar açısından korunmasını sağlamak amacıyla başlatılan seferberliğin uygulama adımları birer birer atılıyor.

Bu kapsamda, son olarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatıyla "Ulusal Su Verimliliği Seferberliği" çalışmaları çerçevesinde "Türkiye Yüzyılı'na Bir Damla da Sen Ol" sloganıyla halkı bilinçlendirici afiş ve broşürler hazırlanarak 81 ile dağıtıldı.

Verimlilik uygulamalarının yaygınlaştırılması için "Azalt-yeniden kullan-değiştir" ilkeleri doğrultusunda hazırlanan ve kamu kurum-kuruluşlarına gönderilen afiş ve broşürlerde suyun verimli kullanılmasına yönelik uyarı ve öneriler yer aldı.

Vatandaşlara dağıtılmak üzere gönderilen bireysel kullanımda su verimliliği rehberinde, el yıkanırken ve diş fırçalarken musluğun açık bırakılmaması, halı yıkanırken su kullanımına dikkat edilmesi, sebze ve meyve yıkamak için kullanılan suyun uygun yerlerde yeniden kullanılması, düşük akışlı duş başlıklarının tercih edilmesi ve az su isteyen bitkilerden peyzaj düzenlemesi yapılması önerisinde bulunuldu.

Çiftçilere yönelik afişlerde ise modern sulama sistemlerinin kullanılması, gece sulama yapılması ve yağmur suyunun kullanılması önerileri yer aldı.

Emine Erdoğan'ın himayesinde seferberlik başlatılmıştı
İlk olarak 31 Ocak 2023'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Su Verimliliği Seferberliği Tanıtım Toplantısı düzenlenmişti. Su verimliliği konusunda, ulusal ölçekte harekete geçilmesi için uygulanacak stratejiler bu toplantıda kamuoyuna duyuruldu ve çalışmalara odaklanıldı.

Daha sonra, Türkiye'de faaliyet gösteren tüm sektörler ve tüm paydaşlar için su verimliliği konusunda yol haritası mahiyeti taşıyan "Değişen İklime Uyum Çerçevesinde Su Verimliliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2023-2033)" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kentsel, tarımsal, endüstriyel alanlar başta olmak üzere bütün sektörlerde su kullanımında verimliliğin artırılması için yol haritası niteliğindeki stratejiler bir takvim çerçevesinde uygulamaya konuldu.

Seferberlik kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından okullarda su verimliliği eğitimleri düzenlenmeye başlandı. Uzmanlar tarafından ziyaret edilen okullarda, öğrenci ve öğretmenlere yönelik, su verimliliği kültürünün oluşması ve su verimliliği bilincinin yaşam tarzına dönüşmesi için eğitimler gerçekleştirildi.

Emine Erdoğan'ın himayesinde ve Bakanlık koordinasyonunda gelecek aylarda kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla farklı programların da gerçekleştirilmesi için hazırlık yapılıyor. (AA)

 
Menemen’den Kıbrıs çıkarması
 
Sınırda 2 milyon değerinde gelinlik ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık duyurdu: Teröristler etkisiz!
Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki Metina'da tespit ...
Bakanlık'tan İzmir kirlilik raporu: Hangi ilçe zirvede?
İzmir Çevre Durum Raporu’na göre hava kirliliğinin en fazla yaşandığı ...
İzmir'de kaçak avcılara geçit yok!
Sahil Güvenlik ekiplerinin İzmir Körfezi’ndeki kaçak avcılarla mücadelesi ...
 
Katliam gibi kaza: 4 ölü, 1 yaralı!
Edirne'nin Keşan ilçesinde bir TIR, park halindeki arı kovanı yüklü 2 ...
Bakan Yumaklı duyurdu: 203 orman yangını çıktı!
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son 10 günde 40 ilde 203 orman yangını çıktığını duyurdu.
Bilimden 'El Nino' uyarısı: 2024'e damgasını vuracak!
Bakırçay Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölüm ...
 
Kalpazanlara yakayı ele verdi!
İzmir'de sahte para operasyonunda gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.
Adalet Sarayı'ndan can dostlara yuva!
İzmir'de Adalet Sarayı'ndaki son dönemde sayıları artan sokak kedilerinin ...
Sahte müteahhitler faka bastı!
İzmir’de aynı daireleri birden fazla kişiye satan ve arsaları karşılığında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva