HABERLER>EKONOMİ
27 Mart 2015 Cuma - 12:54

Bakanlıktan İzmir’e dünya zirvesi müjdesi

İzmir Ticaret Borsası Mart ayı meclisi Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda tarım ürünlerinin online tanıtım ve satışının sağlandığı Emtia Alım Satım Portalı’nın açılışı yapıldı. Portal ile birlikte Avrupa ile Türkiye arasında ticari köprü kurulacağını vurgulayan Bakan Yardımcısı Yıldırım, İnovasyon Haftası’ndan sonra İzmir’e bir müjde daha verdi. Yıldırım, Mayıs başında Türkiye’deki tüm yabancı elçilerle ve ticaret müsteşarları İzmir’de toplayacaklarını duyurdu.

Bakanlıktan İzmir’e dünya zirvesi müjdesi

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Borsası (İTB) Mart ayı olağan meclis toplantısı Swiss Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda Avrupa ile Türkiye arasında tarım ürünleri ticaretinde köprü görevi kuracak olan “E-Commodity Bazaar” Emtia Alım Satım Portalı’nın açılışı gerçekleştirildi.


 
DESTEĞE HAZIRIZ
İTB meclis toplantısına katılan Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Bakanlık olarak İzmir ile ilgili çalışmaları titizlikler sürdürdüklerini ifade etti. İnternet ortamından Türkiye’deki tarım ürünlerinin tanıtım üzerinden Avrupa’da pazarlanmasını sağlayacak İTB Emtia Alım Satım Portalı’na Bakanlık olarak destek verdiklerini söyleyen Yıldırım, “Bu platform tarım ürünlerinin dünyaya pazarlanması için önemli bir araç olacaktır. Bugün açacağımız bu e -  Pazar sistemi, Türkiye’nin dünya piyasasına entegre olmasında çok önemli bir adımdır. Proje çağın ve teknolojinin gereklerine uyum sağlama yolunda çok önemlidir. Biz gittiğimiz ülkelerde İTB ile birlikte tanıtımını yapmaya, diğer ülkelere iş birliği oluşturmasına desteğe hazırız. Kazakistan programında bunu dile getirdik. Bundan sonra her gittiğimiz yerde de destekleyeceğiz” diye konuştu.
 


İZMİR’DE DÜNYA ZİRVESİ
İzmir’de geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen İnovasyon haftasını değerlendiren Yıldırım, İzmir’de bir yeni zirvenin daha müjdesini verdi. Konu ile ilgili Yıldırım, “ İzmir’den başlayan Ekonomi Zirvesi’ni geçtiğimiz yıl İzmir’de başlattık. Ardından tüm illerimizden bu etkinliği yapma çağrısı bize geldi. Bu açıdan da İzmir öncü oldu. İZKA Ve İzmir Valiliği öncülüğünde Mayıs başında Türkiye’deki tüm yabancı elçilerle ve ticaret müsteşarları İzmir’de toplayacağız. Orada da ekonomiye konuşup, İzmir’e katkı sağlaması için yapılabilecekler ele alınacak. Biz bu tür projelerin İzmir'de yapılması için çaba sarf ediyoruz. Bu proje kapsamında İzmir'in markalaşması çok önemli. Toplantı 2 gün sürecek. Toplantı ile İzmir'in dünyada kültürel ve ekonomik yönden kalkınmasına katkı sağlanacak ” dedi.
 


PORTALDA NELER VAR?
İTB Başkanı Işınsu Kestelli, birçok işletmeciye kazanç sağlayacak ve Türkiye ile Avrupa arasında köprü kuracak portalı tanıttı. Kestelli, “Bu web sitesi, portala üye firmaların toptan satışını yapmak istedikleri ürünlerini sergilemelerine, toptan alım ve satım yapmak istedikleri ürünler ile ilgili açık arttırma ve açık eksiltme şeklinde ihale açmalarına imkan sağlayacak. Yakın bir gelecekte, sadece portal üyelerine hizmet vermesi amacıyla uluslararası emtia fiyatları konusunda bilgilendirici bir bilgi sayfasının da portala eklenmesini hedefliyoruz. Portal, ürün sergileme, ihale açma ve diğer yan hizmetler açısından kapalı bir sistemde olacak ve sadece üyelerine hizmet verecek. Ancak, sergilenen ürünler, açılan ihaleler herkes tarafından izlenebilecek. Bu sayede portaldaki işlemler, referans olma niteliği taşıyacak” şeklinde portalı anlattı.
 
PROJE RESMEN FAALİYETE GİRDİ
Kestelli, “Ürün sergileme ve alım-satım ihalelerinde, ürünün türü, cinsi gibi özellikleri portalda yer alan sabit veritabanından seçilebilecek, satış ya da ihale fiyatı, miktarı, ödeme şekli, teslim yeri, varsa ürün sertifikaları gibi ayırt edici özellikler, üyelerin kendisi tarafından girilebilecek. Portal üyeliği, İzmir Ticaret Borsası üyesi firmalara ve İzmir Ticaret Borsası ile işbirliği yapan yabancı oda/borsa üyesi firmalara açık olacak. Üyelik için bir onay mekanizması olacak ve başvurular Borsamızın onayından sonra geçerli hale gelecek.  Kurduğumuz bu sisteme başka ülkelerden kurumların katılımı için bir dizi tanıtım çalışması yapılacak. Sistemin Borsamıza, İzmir’e ve Türkiye ekonomisine hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
 
Konuşmanın ardından İTB Genel Sekreteri Erçin Güdücü temsili ihale yaparak sistemi tanıttı. Tanıtımın ardından İTB Başkanı Kestelli ve Bakan Yardımcısı Yıldırım, projenin açılışını simgeleyen gongu çalarak sistemi faaliyete soktu.
 
TARIMDA 2015 İÇİN UMUTLUYUZ
Yılda iki kez gerçekleştirilen İTB Ortak Meslek Komiteleri toplantısının 2015 yılı ilk birleşiminde konuşan İTB Başkanı Işınsu Kestelli, 2014 yılının tarım sektörü için zor bir yıl olduğunu açıkladı. Yıl içerisinde etkili olan don, kar, dolu gibi doğal faktörlerin olumsuz etkisinden söz eden Kestelli, “bazı ürünlerde artış, bazı ürünlerde ise düşüş yönünde hızlı fiyat hareketlerine tanık olduk. bu gibi istikrarsız piyasa hareketlerinin yaşandığı dönemler, üreticiden tüketiciye, tüccardan ihracatçıya tüm kesimler için büyük riskleri beraberinde getiren dönemler. 2015 yılı tarımsal üretim için umutluyuz. Yaşadığımız soğuk ve yağışlı kış koşullarının ürün rekoltelerine olumlu etkisi olacağı tahmin ediliyor. Kontrol edilemeyen faktörlerden olan iklim koşulları, umarım bundan sonraki süreçte de tarımsal üretimi miktar ve kalite açısından destekleyici şekildedir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO’dan dış ticarete hizmet ve belge katkısı
Ege Bölgesi Sanayi Odası, mükemmellik anlayışı ile üyelerine sunduğu hizmetlerle ...
Egeli hazır giyim ihracatçılarında ödül mutluluğu
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), 2014 yılında ...
Benzine zam: İşte yeni tarife
Benzinin litre fiyatı, yarından itibaren Ankara'da 4,45 lira, İstanbul'da ...
 
Balçova Termal’den yeni yatırım
Balçova Termal Otel Genel Müdürü Ramazan Kaya düzenlediği basın toplantısında ...
Yıldız’dan flaş açıklama: Doğalgaza zam yapılacak mı?
Enerji Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatlarının dolar bazında düştüğünü ...
Bakan Zeybekci’den büyüme tahmini
Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, büyümenin 2015 ilk çeyrekte istenen gibi ...
 
İTO'da gündem evden eve taşıma
3. Evden Eve Taşımacılık Çalıştayı İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. ...
Gece yarısı operasyonu dolarla altını fırlattı!
Yemen olayları ve küresel etkiyle dolar/TL 2,61'e yükselerek bir haftanın ...
İTO’dan İzmir’e ‘homeport’ müjdesi
Kruvaziyer turizminde İzmir'in homeport (ana liman) olabilmesi için büyük ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva