HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ağustos 2023 Pazartesi - 11:05

Bakanlık’tan İzmir’deki mega projeye veto!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Narlıdere Belediyesi'nin Sahilevleri'nde yapmayı planladığı yat limanının ÇED sürecini mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle sonlandırdı. Narlıdere Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise "halkımızın sesine kulak verdik" denildi.

Bakanlık’tan İzmir’deki mega projeye veto!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ –  Narlıdere Belediyesi, Sahilevleri bölgesinde, boyu 8 metre ile 30 metre arasında değişen 293 özel motor yatın aynı anda demirleyebileceği marina projesi için geçtiğimiz aylarda bakanlığın kapısını çalmıştı. Proje tanıtım dosyasını inceleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ise çevresel etki değerlendirme süreci başlattığını duyurmuştu.

Proje ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bakanlığın sitesinde yer alan duyuruya göre yat limanının ÇED sürecinin sonlandırıldığı ilan edildi. İptalin gerekçesi ilse Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği'nin 5. maddesinin 2. bendi (a) fıkrası olarak gösterildi.  Söz konusu maddede 'Projenin gerçekleştirilmesinin ilgili mevzuat bakımından uygun olmadığının tespiti halinde, ÇED süreci aşamasına bakılmaksızın sonlandırılır. ÇED sürecinin sonlandırıldığı Bakanlık ve il müdürlüğü internet sayfasından ilan edilir.' ifadeleri yer alıyor. 

Bakanlığın duyurusu şu şekilde:

İzmir İli, Narlıdere İlçesi, Sahilevleri Mahallesi'nde Narlıdere Belediye Başkanlığı tarafından yapılması planlanan "Narlıdere Yat Limanı"  projesine esas hazırlanarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyasına ilişkin devam eden ÇED süreci  29.07.2022 tarihli ve 31907 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği'nin 5. maddesinin 2. bendi (a) fıkrası uyarınca Bakanlığımız 09/08/2023 tarih ve 7031763 sayılı yazısı ile sonlandırılmıştır.

NARLIDERE BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA
Narlıdere Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise "Biliyorsunuz ki ÇED çalışmaları bütün tarafların bir araya geldiği; görüş, kaygı ve önerilerini ortaya koyabildikleri demokratik ve şeffaf bir süreci içeriyor. Biz de Narlıdere Belediyesi olarak her zaman şeffaf ve çevreye duyarlı olduk, halkımızın sesine kulak verdik. Vatandaşlarımızın ve konuyla ilgili tüm tarafların görüşlerini her zaman önemsedik ve önemsemeye de devam ediyoruz. Narlıdere Yat Limanı Projesi’ne ilişkin de halkı bilgilendirme toplantısı oldu. Görüşler bu süreçte dile getirildi, konuya ilişkin bir karar verildi. Biz bilimi referans alan, olası problemlerin önüne geçen ve tüm tarafların geri bildirimleriyle oluşacak ortak aklın ortaya çıkardığı sonuçları savunuyoruz. Narlıdere Yat Limanı Projesi’nde de bu anlayışımız devam edecek." denildi. 

PROJEDE NELER YER ALIYORDU?
Tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre Sahilevleri Mahallesi’nde yapılması planlanan ‘Narlıdere Yat Limanı’ için proje dahilinde 680 metre ana dalgakıran, 100 metre tali dalgakıran, 4 adet yüzer iskele ve rıhtım, 2 adet çakarlı deniz feneri ve geri saha alanında, kafe, restorant, satış üniteleri, sosyal tesisler, spor tesisleri, market, idari bina, personel yatakhanesi ve bankamatik alanları da inşa edilmesi planlanıyordu. Liman kapasitesi 293 teknelik (64 adet 8’lik tekne, 59 adet 10’luk tekne, 56 adet 12’lik tekne, 50 adet 15’lik tekne, 54 adet 20’lik tekne, 10 adet 30’luk tekne) olarak belirtilmişti. Yap işlet devre modeli ile yapılması planlanan liman için 2023 yılında ihaleye çıkılması bekleniyordu.

 
Resul Dindar ve Demet Akalın arasında gergin anlar
 
AK Partili Dağ'dan 'Mart 2024' açıklaması: İzmir'de şaşırtıcı neticeler çıkacaktır!
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakan izmir 15 Ağustos 2023 Salı 22:23

Tabi kolinin teos marinası kazık fiyatları düşürmesin diye sag akp trolleri de çevre mevre diyor batırdınız ülkeyi

Yorumu oyla      2      3  
Hale bak 15 Ağustos 2023 Salı 22:15

Belediye güzel proje üretmiş, burada kendini iyi kamufle etmiş bence.

Yorumu oyla      2      3  
Gürol Şans 15 Ağustos 2023 Salı 19:51

Yat limanları yapmak ta BELEDİYELERE mi kaldı? Ne yazık ki belediyeler kendi asrii GÖREVLERİNİ yapsalar daha iyi olur. Yatlar zengin varlıklı aileleri kapsıyor, iş devletin görevi,bırakalım devlet bu işlerin üstesinden gelsin.

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 15 Ağustos 2023 Salı 19:08

Üç beş tane zengine şirin görünmek için halkın vergilerini çarçur etmenin ne anlamı var ha diyorsan Narliderenin başka derdi tasası yok diyyorsan ilçe halkı bir eli yağda bir eli balda diyorsan milletin vergileri ile toplanan paraları iyade et et ki diğer ilçeler hizmet yapsin

Yorumu oyla      2      3  
Hasan Güneş 15 Ağustos 2023 Salı 16:25

İzmir''in, Urlanın ve tüm kıyıların balıkçı barınaklarına ihtiyacı var. Varoşların planlanmasına ihtiyaç var. İşsiz gençlerin meslek edinmeye ihtiyaç var. Geniş bulvarlara, çocuk oyun alanlarına, emekliler için sosyal alanlara ihtiyaç var. Yat limanına da ihtiyaç var elbette. Buna en uygun yer, planlanmış İnciraltı''dır. İzmir trafiğinin rahatlaması için de KÖRFEZ GEÇIŞİ kaçınılmazdır. Bu tür hizmetleri bu saatten sonra kim engellerse altında kalır. İzmir''e hakim siyaset artık bıktırdı. Bunca yıldır yerelde hep destekledik ama artık gına geldi. Çantada keklik olmadığımızı bu gidişle görecekler.

Yorumu oyla      2      3  
Halktan birisi 15 Ağustos 2023 Salı 15:37

He öyledir Narlıdere''deki sahil evlerinde oturan zengin chb lilerin isteğidir.Yapmak istediğiniz o yat limanı; gariban halkın oturduğu semtleride biliyoruz..Halk istemişde he he hava civa yemezler ağa

Yorumu oyla      2      3  
Vefa 15 Ağustos 2023 Salı 11:34

Trollerin İzmir ile ilgili her habere kendi karakterlerine uygun seviyesiz bilgisiz şekilde üşüşmelerini anlayabiliyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
Zahra 15 Ağustos 2023 Salı 11:32

Hükumetin belediyeleri bu tür projeleri çed med dinlemeden her yere kondurdular. İstanbul Ataköy sahiline Katar sitesiyle duvar çektiler. Ya illa yapucuz dedikleri su kaynaklarımızi bitiren kanal İstanbul ? Chp belediyesine gelir getirecek marinaya karşı çıkarken çevre aşkına mı tutuldunuz ? Sit derecelerini düşürüp sahil kasabalari betona açarken o aşk nereye gitti ?

Yorumu oyla      3      3  
Izmirli vatandas 15 Ağustos 2023 Salı 10:14

Bir yat limanlarımız kalmıştı hahaha ona kadar asıl yapılması gereken denizin bok kokusunu yok edin be izmire daha girişte sizi buram buram bok kokusu karşılıyor. Bide utanmadan yat limanına onay vermeyen bakanlığı söylüyor. Kanuna aykırı olana tabiki izin vermiycek belediye olarak denizi temizleeeee...

Yorumu oyla      2      3  
vatandaş rıza 15 Ağustos 2023 Salı 09:23

yap işlet devrette işleten kim olacak acaba? burası çok önemli! vatandaşın nefes alabildiği 5 liraya çay içtiği mekan ve narlıderede yüz yıldır geçimini balıkçılıktan sağlayan ve takalarını oradaki barınağa bırakan yerli halk gönderilip yerine kimler kimler gelecek? chp sosyal demokrat parti miydi?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'dan aşure buluşmasına davet!
Bornova Belediyesi aşure geleneğini sürdürmeye devam ediyor. Muharrem ...
İzmir'de ekmeğe bir zam daha!
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan Halk Ekmek fiyatı yüzde ...
Bakanlık’tan İzmir çevre raporu: Atık için uygun alan yok!
İzmir 2022  Çevre Durum Raporu’nda Bağyurdu, Bergama, Buca ve Torbalı'daki ...
 
Başkan Doğruer MHP kongresine katıldı
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer Milliyetçi Hareket Partisi Kınık ...
Şehidin adı Menderes’te yaşayacak
Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan’ın talimatı ile Şehit Mustafa ...
İZSU'dan mavi su açıklaması: Algı çalışması!
Sosyal medya platformlarında yayınlanan çeşmeden akan mavi su videoları ...
 
'Yeşilçam’ın Sultanı'nın kostümleri İzmir’de sergilenecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 Ağustos Çarşamba saat 20.00’de ...
Bayraklı'da liyakat sınavı!
Okul öncesi eğitim çalışmalarıyla fark yaratan Bayraklı Belediyesi, yeni ...
Başkan Tugay'dan kan bağışı çağrısı!
Karşıyaka Belediyesi, sıcak hava nedeniyle azalan kan bağışına destek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva