HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Aralık 2022 Çarşamba - 12:35

Bakanlık askıya çıkardı... 'İzmir'in Rüya Projesi'ne vize!

İzmir’i yepyeni bir çehreye kavuşturacak olan İzmirdeniz projesinin 1. etabı için Bakanlık’tan onay geldi. Mavişehir ile Alaybey arasında yapılacak olan fuar alanı, park alanı, otopark, iskeleler İzmirlilerin deniz ile ilişkisinin daha da güçlenmesi hedefleniyor.

Bakanlık askıya çıkardı...  İzmir in Rüya Projesi ne vize!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ-   İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin denizle bağının güçlendirilmesi için Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden düzenlenmesini hedefleyen “İzmirdeniz Projesi”nin 1. etabına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay geldi.

Mavişehir-Alaybey Tersanesi arası (1.Bölge), Alaybey Tersanesi-Alsancak Limanı arası (2.Bölge), Alsancak Limanı-Konak Köprülü Kavşağı arası (3.Bölge) ve Konak Köprülü Kavşağı-Üçkuyular Vapur İskelesi arası (4.Bölge) olarak belirlenen ve 4 ayrı etaptan oluşan proje kapsamında Bakanlık nezdinde önemli bir adım atıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1. Bölge olarak tanımlanan kesimin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği’ni onayladı. Plana göre Mavişehir-Üçkuyular Vapur İskelesi arasında kıyı boyunca; fuar alanı, park alanı, otopark, iskele, yanaşma yeri ve meydan kullanımları ayrıldı.



Proje kapsamında yapılması planlananlar

Fuar Alanı: Fuar Alanları; Atakent-Mavişehir arasında imar planlarında “Opera Binası” olarak belirlenen bölgenin güneyinde kıyı ile bütünleşen kesiminde, Donanmacı-Aksoy Mahallelerinin kıyı kesiminde "Sportif Amaçlı İskele" olarak belirlenen alan ile bütünleşen bölgede, Bostanlı Balıkçı Barınağının batısında ve kuzeyinde, Mavişehir ile Bostanlı arasında kıyı kenar çizgisinin kara tarafında taşıt yoluna bitişik alanda ve Alaybey Tersanesinin bulunduğu kesimde olmak üzere altı farklı alanda ayrılmıştır. Bu alanların, ağırlıklı açık alan olarak kullanılması öngörülürken, ayrıca alanda takılıp sökülebilir elemanlarla inşa edilen, lokanta, gazino, çay bahçesi, sergi üniteleri gibi fonksiyonların yer alması öngörülmüştür.

Park Alanı: Park Alanları, planlama alanının geneline yayılmıştır. Park Alanlarında; aralarında en az 150 metre mesafe olmak kaydı ile 6 m²’yi geçmeyen büfe ve kirletici etkisi olmayan fosseptik yapımını gerektirmeyen seyyar tuvalet ile sabit olmayan duş, gölgelik ve soyunma kabini yapılabilir. ayrıca, bu alanlarda; bisiklet yolu düzenlemeleri de yer alabilir.

Otopark: Planda; Donanmacı ve Alaybey Mahalleleri’nde Cemal Gürsel Caddesi üzerinde ve Bostanlı Mahallesi’nde Hasan Ali Yücel Bulvarı üzerinde ve mevcutta yer alan Bostanlı Pazar Yerinin bitişiğindeki alanda bölgenin ihtiyacını karşılamak üzere dört bölgede açık otopark düzenlemeleri öngörülmüştür.

İskeleler: Planda, İskeleler; deniz ulaşımı amaçlı iskele, sportif amaçlı iskele olarak ayrılmış olup, planlama alanımızda yer alan tüm kıyı yapılarına yanaşacak deniz araçlarının kapasiteleri 1350 DWT’nin altında olacaktır. Ayrıca, deniz ulaşımı amaçlı iskele dışındaki iskelelerde emsale konu yapı yapılmaması öngörülmüştür.

Deniz ulaşımı amaçlı iskelede; yolcu indirme-bindirme faaliyetleri için gerekli, ticari fonksiyon içermeyen destek birimleri, yönetim birimleri, sosyal ve teknik altyapı tesisleri kapsamında yapılabilir. Bu alanlarda yapılacak yapılaşma koşulları E= 0.05'i geçemez, ticari fonksiyon yapılamaz, yençok:5.50 metredir.

Mavişehir İskelesi: Planlama alanında bu amaçla, Mavişehir kesiminde yürürlükteki imar planında “Kültürel Tesis Alanı (Opera Alanı)”nın güneyinde, ileriye dönük olarak söz konusu Opera binasıyla bütünleştirilmek üzere önerilen “Mavişehir İskelesi (Deniz Ulaşımı Amaçlı İskele)dir.



Sportif Amaçlı İskeleler: Bölgede yaşayan çocuk ve gençlerin denize ilgisini arttırmak amacıyla, Karşıyaka Spor Kulübüne yakın bir bölgede yelken kulübü yapılması öngörülerek, planda Bostanlı ve Karşıyaka İskelesi arasında, “Fuar Alanı” olarak belirlenen alanla bütünleşen kesimde yaklaşık 115x120 metre boyutlarında 1 adet “Sportif Amaçlı İskele” önerilmiştir.

Yanaşma Yeri: Mavişehir İskelesi (deniz ulaşımı amaçlı iskele) ile bütünleşen kesimde, halihazırdaki Balıkçı Barınağı’nın mendirek kısmının büyütülmesi ile yeniden düzenlenmesi düşünülen Mavişehir Yanaşma Yeri’ne 12 metrelik tekneler bağlama yapabilecektir

 
Sarnıç'ın 30 yıllık sorunu çözüldü!
 
'Bekaert grevini ertelemek Anayasa'ya aykırıdır'
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BAYRAKLILI 17 Aralık 2022 Cumartesi 11:04

Yıl olmuş 2023 hala Bayraklının eski mahallelerinde Çiçek, Alparslan, Cengizhan, M.Erener, Refik Şevket de hala dogalgaz yok insanlar hala kömürlü soba yakıyor içi boş şişirilmiş projeleri bırakında halka dokunacak çalışmalar yapın lütfen!!!

Yorumu oyla      3      3  
Havva Şahin 16 Aralık 2022 Cuma 00:16

Önceliği olan yapılar erteleniyor, vay bizim halimize,30 Ekim depreminde yıkılan evimin yerine 1.ci projede kura dışı kaldınız denildi halen Arsa bulup ev yapamayan yetkililere sesleniyorum, önceliğiniz depremzenin 26 ay geçmiş halen mağduriyetimizi gidermemişsiniz,yazık:sesimizi duyan varmı? Evimi istiyorum

Yorumu oyla      4      3  
Ibrahim 15 Aralık 2022 Perşembe 22:10

Denizi doldurmaktan bıkmadıniz. Şehrin bekkeyen onca sorunu var. Denizi doldurana oy yok

Yorumu oyla      2      5  
Atalay emmiyetli 15 Aralık 2022 Perşembe 21:43

Arada bir gultepeyi hatırlayın sadece seçimlerde aklınıza gelmesin hala doğalgaz yok kentsel dönüşüm çözülmüyor lütfen

Yorumu oyla      4      3  
Fulya seyhan 15 Aralık 2022 Perşembe 16:35

Şemikler''de oturuyorum. Kentsel dönüşüm adı altında eski binaları yıkıp yenisini yapıyorlar ama nasıl bir hızla görmek lazım ve bu arada ne kadar ağaç yeşillik varsa hepsi büyük bir iştahla kesiliyor ki canım acıyor. Her yer yol toprak, taş.. evler neredeyse birbirinin dibinde ben burada asfalt yolun üzerine bina yapıldığını gördüm daha ne olsun.. yeni yapılan binalarda her gün kavga evler foseptik kokuyor bizim bina dahil.. 6279 nolu caddeye geniş bir yol çalışması yapıldı yol şemikler''i mavişehir''e bağlanacak dediler çok komik yol çalışması bitti ama bir yere gitmiyor orta yerinde durdurulmuş. Mavişehir''e giden Şemikler izban durağının altındaki araba yolu geçişini niye kapattınız kardeşim ta Demirköprü''den dönüyoruz bu bir. Anadolu caddesinden tam karşıya geçmek için taa örnekköy kavşağına gidip tekrar aynı yolu alıyoruz.. Bir de bunları anlatsanız

Yorumu oyla      3      5  
Dilek Erol 15 Aralık 2022 Perşembe 15:45

İzmir imizin özellikle karşıyaka nın titizlikle yeşil alanlar çoğaltılarak yapılacak düzenlemelere çok ihtiyacı var.Bostanlı Vapur İskelesi ile KSK Yelken Kulübü arasındaki sahil şerıdinde amatör kıyı balıkçılarının tuvalet ihtiyaçlarını ağaç diplerinde gıdermelerini engelleyecek yeterli tuvaletler de yapılır. Betonlaşarak degil yeşili alanları çoğaltarak yapılacak düzenlemeler bizleri çok mutlu eder.Karşıyaka nin sokaklarında kaldırımlarında yürürken düşmekten korkmadan rahatlıkla yürümek istıyorum

Yorumu oyla      2      5  
Dilek Erol 15 Aralık 2022 Perşembe 15:35

Umarım en kısa,sürede gerçekleştirilir. Amatör balıkçıların bostanlı iskesi ile yelken kulubü arasında tuvalet ihtiyaçlarını ağaç diplerinde gıdermelerını engelleyecek yeterli tuvaletler de yapılır ve sahilde kuruyan iğde ağaçlarının yerlerine bol miktarda ağaç dikilir . Beton ağırlıklı düzenlelemelerin tercih edilmemesini dilerim.

Yorumu oyla      2      5  
Vatandaş 15 Aralık 2022 Perşembe 13:39

Bayraklıda kentsel dönüşüm gerekiyor. Çiçek mahallesinde Doğalgaz yok, park yok rezillik.

Yorumu oyla      5      3  
Gökmen 15 Aralık 2022 Perşembe 12:57

Kenar mahallelerde doğalgaz yok park yok imar düzenlemesi yok hizmet yok kıyı çalışma larına devem edin siz 21'' inci yüzyılda Alaybey tersaneye 1''5 km mesafede oturuyorum evimde doğalgaz yok bu nasıl zihniyet çok üzüldüm lütfen bunuda yazında birileri duysun

Yorumu oyla      4      3  
Şükran Cingöz 15 Aralık 2022 Perşembe 12:12

10 yıldır yapılamayan Halkapınar Otogar arası Metro hattı hâlâ ve hâlâ beklemede...

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Gümrükçü'den Çiğli raporu: 3,5 yılda neler yapıldı?
Görev sürecini içeren değerlendirme toplantısında konuşan Çiğli Belediye ...
Gümrükçü’den dikkat çeken ‘yeni il başkanı’ çıkışı: Benim abim değil!
Milletvekili aday adaylığı için istifası beklenen Cumhuriyet Halk Partisi ...
3 yılda 43 bin 500 diş tedavisi... Bayraklı'da diş sağlığı hizmeti!
Sağlık alanındaki çalışmalarıyla fark yaratan ve her yıl binlerce kişiye ...
 
İZSU’dan Çeşme’ye rekor yatırım!
İzmir’in dünyaca ünlü turizm merkezi Çeşme’nin içme suyu altyapısını baştan ...
KİHEP'e katılan kadınlar sertifikalarını aldı
Karşıyaka Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Karşıyaka ...
Menemen'de İŞKUR rekora imza attı
Menemen Belediyesi İşKur Hizmet Noktası, 3 bin 360 vatandaşı iş sahibi ...
 
Kara kış desteği... Bot ve mont Büyükşehir'den!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kent genelinde 600 okulda öğrenim gören 25 ...
Eşrefpaşa Hastanesi gücüne güç kattı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Vehbi Koç Vakfı Sağlık ...
Menderes'te üreticilere organik gübre desteği!
Menderes Belediyesi bahçe atıklarından elde edeceği organik gübreleri ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva