HABERLER>GÜNCEL
11 Şubat 2017 Cumartesi - 23:32

Bakan Yılmaz'dan 'ikili eğitim' için kritik açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında okul öncesi eğitimin zorunlu olacağını ve ikili eğitimi kaldıracaklarını açıkladı.

Bakan Yılmaz dan  ikili eğitim  için kritik açıklama

Yılmaz, partisinin Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kütahya İl Danışma Meclisi'nde referandum ve önümüzdeki eğitim-öğretim yılı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Anayasa değişikliği referandumunun önemine değinen ve referandumun bir parti değil, ülke meselesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, "16 Nisan'dan sonra Türkiye daha demokratik, istikrarlı ve geniş kesimi kucaklayan yapıya kavuşacak, Türkiye bir üst lige çıkacak, 21. yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacak." şeklinde konuştu.

Yılmaz, Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olan çevrelerin referandum sürecinde milletin kafasını bulandırmaya çalıştığını belirterek, şöyle devam etti:

"Daha iyi ve güzel günlere, daha iyi yönetim sistemine sahip olmamız lazım, o fırsat önümüze geldi. Cumhurbaşkanı, yasamanın da yürütmenin de yargının da başıdır, yargıya ilişkin görevleri mevcut Anayasa'da var, yeni düzenleme ile değişen bir şey yok. Bu değişikliğin ne anlama geldiğini vatandaşımıza çok iyi anlatmamız gerek, vatandaşın gözü terazi, biz tek tek vatandaşa bunu anlatmalıyız. Bu yapılan düzenleme daha demokratiktir. Bakınız, 2002'de AK Parti yüzde 34 oy alarak ülkenin yönetimini teslim aldı. Artık bu değişikliklerle yüzde 50 artı 1 olmak zorunda. Soruyorum size hangisi daha demokratik, yüzde 34'le ülkenin başına gelmek mi, yüzde 50 ve üstüyle mi?"

Sistemin ülkeye daha fazla istikrar getireceğine dikkati çeken Yılmaz, "Bu sistem kabul edilirse milli irade daha çok sandığa yansıyacak, uzlaşmayı getirecek bu sistem. Bu sistem yüzde 50'nin üzerinde oy almayı getirecek, uzlaşmayı, toplumun daha geniş kesimini kucaklamayı getirecek." ifadelerini kullandı. 

EN ÇOK CHP KARŞI ÇIKIYOR

Milletin iradesini hiçe sayanlar olduğunu kaydeden Yılmaz, "Anayasa referandumuna 'Hayır' diyenler kendilerini devletin sahibi sanıyor, bu ülkede 80 milyon herkesin eşit hakka sahip olduğunu sandığa gittiğimizde göstereceğiz. En çok CHP karşı çıkıyor, onlar için yüzde 99 ne derse desin önemli değil, onlara göre kendi söyledikleri doğru." görüşünü paylaştı.

Milletin dediğinin olacağını, milletten daha büyük bir güç tanımadıklarını anlatan Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"15 Temmuz'da bunu gördük, vatandaş demokrasiye de cumhuriyete de vatanına da sahip çıktı. Milli irade tam olarak yansısın diye 16 Nisan'da referandumda 'Evet' oyu vermek gerekli. Aksi halde devlet ile vatandaş arasında mesafe oluşur. Cumhurbaşkanlığı seçimi her dönemde ülkemizde sorun olmuştur, tarihe yansıyan oyunları biliyoruz. Cumhurbaşkanlığı makamını statükonun koruyucu makamı olarak gördükleri için rahatsızlar." 

Zorunlu eğitim süresini 12 yıla çıkardıklarını, derslik sayını arttırdıklarını vurgulayan Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alacağız, ikili eğitimi kaldıracağız, beşinci sınıfları yabancı dil ağırlıklı sınıf haline getireceğiz." şeklinde konuştu.

 

 
Başkent'te sendika başkanına silahlı saldırı
 
Fırat Kalkanı'ndan bir acı haber daha
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkent'te sendika başkanına silahlı saldırı
Ankara Keçiören'de Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen Genel başkanı Fahrettin ...
Reina katliamcısından oğluna korkunç 'tavsiye'
İstanbul Ortaköy'deki terör saldırısının faili Abdulkadir Masharipov tutuklandı. ...
Tunceli'de çatışma: 3 asker yaralandı
Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde devam eden operasyonlarda güvenlik güçleriyle ...
 
İzmir'in ünlü işadamı silahlı saldırıda hayatını kaybetti
İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde hırdavat ticareti yapan işadamı Yusuf Adıgüzel, ...
El Bab'dan acı haber: 1 şehit 1 yaralı
Türk askerleri ve Suriyeli muhaliflerin bugün kasaba merkezine girdiği ...
Reina saldırganı Masharipov tutuklandı
İstanbul Ortaköy'deki terör saldırısının faili Abdulkadir Masharipov tutuklandı.
 
İzmir'de çaldı, Bursa'da yakalandı
İzmir'de bir kafede oturan kadın müşterinin içerisinde para ve kimlikleri ...
Reina saldırganına 4 ayrı suçtan tutuklama talebi
İstanbul Ortaköy'deki terör saldırısının faili Abdulkadir Masharipov mahkemeye ...
İZBETON’da yas günü: Başkan acıya ortak oldu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün meydana gelen trafik ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva