HABERLER>POLİTİKA
28 Nisan 2023 Cuma - 18:49

Bakan Varank: Sundukları tek vaat kaos

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Karşımızda Türkiye'den bihaber, dünyadan bihaber ne yaptığını, ne yapacağını bilmeyen bir muhalefet var. Bunlar, vatandaşlarımızın önüne bir kaos düzenini alternatif olarak getirmek istiyorlar. Sundukları tek vaat kaos" dedi.

Bakan Varank: Sundukları tek vaat kaos

AK Parti'den Bursa 2'nci bölge 1'inci sıra milletvekili adayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Keles'te toplu açılış törenine katıldı. Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin ve vatandaşlar katıldı. Yapılan hizmetleri anlatarak muhalefeti eleştiren Varank, "Biz hangi hizmeti yapmak istediysek, hangi yatırımı yapmak istediysek, bu ülkeyi hak ettiği değerleri kazandırmak istediysek sürekli bizim karşımıza birileri dikildi. 'Biz bunu yaptırmayız' dediler. 'Biz buna karşıyız' dediler. 'Gelince bunu engelleyeceğiz' dediler. Ama biz onlara aldırış etmedik. Biz yolumuza kararlılıkla devam ettik. Şimdi sizlere sormak istiyorum. Eğer biz bu vizyonsuz muhalefeti, biz bu sadece başımızdan tutup çekmek isteyen muhalefeti dinleseydik şimdi Türkiye'nin otomobili olur muydu? Biz otomobili ilan ettik. Ne dediler? 'Bunun fabrikası nerede' dediler değil mi? Fabrikasının temelini attık. 'Siz bu fabrikayı bitiremezsiniz' dediler. Fabrikayı açtık. 'Bunun içerisinde üretim bandı yok, siz bizi kandırıyorsunuz' dediler. Biz otomobilleri üretmeye, piyasaya çıkarmaya başladık. 'Siz bizi kandırıyorsunuz. Bu otomobilleri İtalya'dan getiriyorsunuz' dediler değil mi? Bunlar o kadar cahil ki Gemlik'i İtalya'da zannediyorlar ama Gemlik Bursa'da. Türkiye'nin otomobilinin fabrikası Bursa'da" dedi.

'KARŞIMIZDA, DÜNYADAN BİHABER MUHALEFET VAR'
Millet İttifakı'nın ülkeyi kaosa sürüklediğini öne süren Varank, "Karşımızda Türkiye'den bihaber, dünyadan bihaber ne yaptığını, ne yapacağını bilmeyen bir muhalefet var. Bunlar, vatandaşlarımızın önüne bir kaos düzenini alternatif olarak getirmek istiyorlar. Sundukları tek vaat kaos. Diyorlar ki bir tane cumhurbaşkanı olacak, 7 tane de cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Bu 7 cumhurbaşkanı yardımcısı onay vermezse cumhurbaşkanı ülkeyi yönetemeyecek. Böyle bir düzen çalışır mı? Buradaki muhtarlarımız bu düzenle muhtarlığı yönetebilir mi? E muhtarlığı yönetemeyeceğiniz bir düzeni siz nasıl Türkiye'ye vaat ediyorsunuz? Biz geçmişte kısır tartışmalardan, siyasi çekişmelerden çok çektik. Pazarlık siyasetinden çok çektik. Ben sana iki koltuk vereyim sen başbakanlığı ver. Sana üç bakanlık vereyim, hükümeti beraber kuralım. Bunları yaşadık mı? İşte bunların hepsi eski Türkiye'de kaldı. Biz o eski Türkiye'yi istemiyoruz. Biz Türkiye yüz yılını inşa etmek istiyoruz. Bunun yolu nereden geçiyor? Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermekten geçiyor" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'NİN YERLİ VE MİLLİ ARABASI YOKTU'
Bazı medya kuruluşlarında Togg ile ilgili olumsuz algı yaratıldığını dile getiren Bakan Varank, "Dün kendisine gazeteci diyen, aslında Kılıçdaroğlu'nun şakşakçılığını yapan bir isim televizyonda konuşmuş. Demiş ki ben bu milleti anlamıyorum. Türkiye'nin otomobilini caddelerde gezdiriyorlar. Bu millet gidip otomobile öyle ilgi gösteriyor ki, sanki Türkiye'de daha önce hiç otomobil yoktu. Millet öküz arabasına biniyordu. Şimdi ben buradan şunu söylemek istiyorum. Eskiden Türkiye'nin arabaları vardı, şimdi de arabaları var. Ama kendi yerli ve milli ürettiği arabası yoktur. Şimdi bizim milletimiz bu otomobile baktığında sadece bir otomobil görmüyor. Türkiye'nin inandığında, güvendiğinde neleri başarabileceğini görüyor" diye konuştu. (DHA)

 
CHP'li Kılıç’tan örnek davranış… Seçim için makam aracını bıraktı!
 
İki askeri helikopter havada çarpıştı: 3 asker öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç’tan örnek davranış… Seçim için makam aracını bıraktı!
Seçim sürecinde kamu kaynaklarının kullanılmasının yanlış olduğunu belirten ...
Bakan Kasapoğlu Urla Enginar Festivali'ni ziyaret etti
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Urla Enginar Festivali'nde ...
'Büyük bir şahlanışın temellerini atıyoruz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz sadece köprü, hastane inşa etmiyoruz. ...
 
'Bütün köy okullarını yeniden açacağız'
Pendik'te partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılış töreninde konuşan ...
'Türkiye'nin başarılı çalışmalarının arkasındayız'
Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, savunma ...
AK Partili Yıldırım'dan seçim mesajı: Teröristler, FETÖ'cüler karışmaya başladı
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Siyasette bir gerçek vardır. ...
 
AK Partili İnan’dan Başkan Soyer’e 'Yüksel Taşkın' tepkisi: Siyasetçinin efendisi hocalar değil millettir!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Adayı Eyyüp Kadir ...
Bakan Kirişci: Tarımsal ihracat 7,6 milyar dolar
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Ocak-mart döneminde tarımsal ihracat ...
Şentop: Türk devletleri anahtar konumundadır
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Bağımsız Türk devletleri; Asya, Avrupa ve ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva