HABERLER>POLİTİKA
27 Nisan 2023 Perşembe - 15:28

Bakan Soylu: Terörü ülkemizin dağlarından sildik!

Kağıthane'de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltıda buluşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz bu sene içerisinde terörle mücadelede herhangi bir eksikliğimiz, aksaklığımız oldu mu? Tam tersi terörü ülkemizin dağlarından sildik. Ülkemin şehirlerine, ülkemin her tarafına 780 bin km kareye huzur getirdik, getirmeye devam ediyoruz" dedi.

Bakan Soylu: Terörü ülkemizin dağlarından sildik!

İçişleri Bakanı Soylu, Kağıthane'de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltı programında bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Soylu "Son 12 yılda Türkiye'de hakikaten çok büyük ve güçlü saldırılarla karşı karşıya kaldık. Neredeyse yaşamadığımız travma kalmadı. Hatta 27 Nisan 2007'de yine bizi bir yoklamaya çalıştılar. Dediler ki, acaba buna ne cevap verecekler? Bir e-muhtıra verirsek acaba hükümet bunu kabul edecek, geri adım atacak mı? Yoksa bir adım öne çıkıp, ben bunu kabul etmiyorum mu diyecek? Bu yoklamalar Gezi olaylarıyla beraber devam etti. Hepimiz şahidiz. Hepimiz İstanbul'da yaşıyoruz. Kıymetli Cumhurbaşkanımıza neredeyse sivil bir muhtıra verdiler. Dediler ki 'Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yapmayacaksın.' Peki Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapıldı mı? Bugün yapıldı. Demek ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bu millet onların vermiş oldukları o kağıdı çöpe attı" dedi.

"MERSİN NÜKLEER SANTRALİNİN İLK ETAP ADIMI ATILIYOR"
Mersin Nükleer santralinin ilk etap adımının atıldığını söyleyen Bakan Soylu "Bugün Mersin Nükleer Santralinin ilk etabında kendi enerjimizi nükleer enerjiyle üretebilecek adımın birincisi atılmaktadır. Ama Gezi olaylarında çöpe atılan o muhtırada verdikleri esas itibarıyla bunun yapılmamasıydı. Bunun aklı nereden geliyor? Bunun aklı Türkiye'den mi geliyor? Bunun aklı Amerika ve Avrupa'dan geliyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN ALTINA KAPAN ATTILAR. LASTİKLERİNİ PATLATMAYA ÇALIŞTILAR"
İçişleri Bakanı Soylu "Türkiye'de kentsel dönüşüm bundan sonra büyük bir hızla, büyük bir atak gerçekleştirecektir. Kentsel dönüşümde özellikle acaba ne olacak? Üzerinden ne maliyet olacak diye endişe eden vatandaşın,  bütün maliyetinin yarısının devlet tarafından karşılanacağı bir süreç ortaya konacaktır. Ellerinde bulunan her şeyi evet maalesef gerçekleştirilemeyen bir tabloyla karşı karşıyayız. Bütün bunlara rağmen Türkiye uzun yıllardan beri karşı karşıya kaldığı maliyetlerle yaşıyor. Biraz önce Gezi olaylarını söyledim. Yüzde 3.5-4'tü Türkiye'nin faizi. Kıymetli hemşerilerim, kıymetli Kağıthaneliler. Burada bütün şehirlerimizden, Sivas'ından Gümüşhane'sine kadar, Bayburt'una kadar Trabzon'undan Giresun'una kadar daha birçok şehirden, hemşeri derneğimiz var. Şunun altını çizerek söylemek isterim. Gezi olayları Türkiye'nin gidişatına aynen şöyle bir tesir bıraktı. Hani bir araba gider. Arabayı yavaşlatmak için büyük bir tümsek yaparsınız. Sonra araba yavaşlamaz. Hatırlar mısınız? Bilirsinizdir. Araba kaçıyorsa, eğer bu hırsızsa, eğer bu farklı bir failse, şüpheliyse arabanın altına kapan atar. Türkiye'nin altına bir de kapan attılar, lastiklerini patlatmaya çalıştılar. Yetmedi Türkiye oradan da kaptanının tecrübesiyle, bilgisiyle beraber oradan da çıktı. Bu sefer arabayı taradılar" şeklinde konuştu.

"ONLARIN BAŞINI SICAK YUVAYA KOYMADAN ONLARI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"
Depremzedeleri hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını söyleyen Soylu "Bir vatandaşımızın bir eksiğini gidermek bizim temel görevimizdir. Burada size söz veriyoruz. Cenabı Allah şahittir. Bu ülkenin dağları şahit olsun. O deprem bölgesindeki bütün ırmaklar şahit olsun, ağaçlar şahit olsun, insanlar şahit olsun. Onların başını sıcak yuvaya koymadan onları yalnız bırakmayacağız, yanlarından ayrılmayacağız Allah'ın izniyle" dedi. 

"800 BİNE YAKIN ÇADIR KURDUK"
Soylu "Yaklaşık 800 bine yakın çadır kurduk. 3 milyon insan kalıyor. 80 bini aşan konteynerimiz kuruldu. Ve hala kurulmaya devam ediyor. Yakın zamanda 200 bine çıkaracağız. Ve bütün bunlarda inanın yapabildiğimiz kadar esneklik yapıyoruz. Yapabildiğimiz kadar hizmetkarlık yapıyoruz. Şart aramadan hepsini gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

"TERÖRÜ BİTİRDİK. ÜLKEMİZE HUZUR GETİRDİK"
Terörü bitirdiklerini söyleyen Süleyman Soylu "Biz bu sene içerisinde terörle mücadelede herhangi bir eksikliğimiz, aksaklığımız oldu mu? Tam tersi terörü ülkemizin dağlarından sildik. Ülkemin şehirlerine, ülkemin her tarafına 780 bin km kareye huzur getirdik, getirmeye devam ediyoruz" dedi. (DHA)

 
'TOGG'un sahalarda dolaşmasından memnun oluyoruz'
 
'Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu gayet iyi'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'TOGG'un sahalarda dolaşmasından memnun oluyoruz'
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, " Şimdi, TOGG'un sahalarda ...
CHP’li Aslanoğlu’ndan AK Partili Bursalı’ya alaycı yanıt
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AK Parti İzmir 1’inci Bölge 3’üncü ...
İddianamede yeni detaylar... Kayalar hakkında 12 yıla kadar ceza istemi!
Menderes Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü süreçte hakkında açılan ...
 
'Ülkemizi kadına şiddet ayıbından kurtarmak için her alanda çalıştık'
evre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1’inci Bölge ...
Bakan Muş: Partimizin gücü teşkilatlarından geliyor
Samsun'un Bafra ilçesinde konuşan Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili ...
CHP İzmir adayı Ösen'den saha raporu ve birlik mesajları... 2024 seçimleri için ittifak sinyali!
DEVA Partisi’nin İl Binası’nda basın toplantısı gerçekleştiren CHP İzmir ...
 
'Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde'
Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Hulusi Akar, ...
'Cumhurbaşkanımız görevinin başında'
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Cumhurbaşkanımızın ...
CHP'li Bakan'dan sahada 14 Mayıs mesajı: Aydınlık kazanacak
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan Selçuk’ta saha çalışması yaptı. CHP’li ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva