HABERLER>POLİTİKA
25 Nisan 2023 Salı - 11:31

Bakan Kasapoğlu'ndan yerel yönetime Karşıyaka Stadı çıkışı: Gölge etmeyin, gerekirse yaparız!

İzmir’de basın mensupları ile bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Karşıyaka Stadı ile ilgili yerel yönetimlere tepki gösterirken, “3 yıldır bir şey yapılmadı. 40'dan fazla stat yaptık, gerekirse yenilerini de yaparız. Ancak birilerini bu noktada engel olmaktan ve bu süreçleri birer istismar aracı olarak görmekten vazgeçmek gerekiyor. Biz bir eser üretiyoruz. Yapmaktan hiçbir zaman kaçmayız. Birileri bir adım atıyorsa biz 10 adım atarız; yeter ki gölge etmesinler" ifadelerini kullandı

Bakan Kasapoğlu ndan yerel yönetime Karşıyaka Stadı çıkışı: Gölge etmeyin, gerekirse yaparız!

Oktay GÜÇTEKİN  / EGEDESONSÖZ -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı sonrası İzmir’den 28’inci dönem milletvekili adayı olan Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu kentte basın mensupları ile bir araya geldi.

Alsancak Stadyumu'nda yer alan Gençlik Merkezi’nde düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Kasapoğlu, dikkat çekici çıkışlarda bulundu. Toplantıya çok sayıda basın mensubu katılırken ayrıca AK Parti İzmir Milletvekili adayı Enes Efendioğlu'da katıldı.

SÖZÜMÜZ ARKAMIZDA DEV GİBİ DURAN ESERLER
Gençlik merkezlerinin önemini belirten ve dünyada model bir uygulama olduğunu belirten Kasapoğlu, "Bugün özel bir mekandayız. Türkiye için çok yeni konsept olan gençlik merkezimizde sizlerleyiz. Burası çok farklı imkanları ile farklı iklim olanakları ile, gastronomiden teknolojiye pek çok alanda gençlere yaşam alanı sunmanın ötesinde bir üniversite gibi faaliyet gösteren, stadımız ile iç içe hep bir spor mekanı hayal eden gençler için özel bir yuva olacak mekandayız. Türkiye genç bir ülke. İstatistiklerde de Avrupa'nın en genç ülkesi olduğu gözüküyor. Sadece istatistiklerle değil gençliğin dinamizmi ile, taşıdığı özellikler ile hem genç nüfusu sahip, hem özel bir genç nüfusa sahip. Hep gençlerle birlikteyim. İlk bakanlığı başladığım andan itibaren Türkiye'nin her köşesinde mutlaka gençlerle birlikte olma konusunda çok önemli çalışmalar imza attım. Gençlerimizi süreçlere katma noktasında çok güzel başlangıçlar yaptık. Gençlerimize yönelik bir takım tanımlamalar, gençlerin bu anlamda sınıflandırılmasına yönelik tanımlandırmalar hiçbir şekilde gençlerimize uymadığını, bu kalıplara sığmayacak bir kalıpta olduğunu belirtmek isterim.  Bakanlık olarak iki ana alnımız var. Gençler ve spor. Gençlere yönelik ortaya koyduğumuz çalışmalar... Yurtlar, gençlik merkezleri, gençlik kampları, gençlik proje destekleri, gençliğin önünü açma projeler... Bunların her biri gençlik çalışmalarımızın ana başlıkları. Tabi spor bu anlamında ise statlar, salonlar, havuzlar... Semt, sokak bazlı tesisler.  Tüm bunların aslında çatısında kurum kültürünü inşa ettik. Bakanlık olarak 2011 yılından itibaren kurulmuş bakanlığız. Bu nedenle kurum kültürünün ben bu sürecin önemli çıktılarından başarılarından biri olduğunu ifade etmek istiyorum. Gençlik çok aktif katılım süreçleri... Çok dinamik bir sistem, yapı aramızdaki. Gençler; bakanlık sizin bakanlığınız. Bakanlığın sahibi gençler. Onlarla aramızda bir sınır yok. Gençler için bu bakanlığın birimlerinde kapı yoktur. Kapıyı tıklamadan girebilirsiniz.Bu rahatlığı verdik gençlerimize.  Bakanlığımızın bütçesini de son 2 yıldır gençlerle birlikte planlıyoruz. Bu dünyada da çok özel bir uygulamada. Yabancı basın mensupları ile bir araya geldiğimizde de onlar da bu uygulamaya çok şaşırdılar. Bu modelin çok özgün model olduğunu ifade ettiler. Kurum kültürü diye belirttiğimizde sürecinden bu boyutunu göstermek istedim. Bu model... Bugün İzmir’deyiz ve bunu burada çok daha güçlü bir şekilde İzmir ve İzmirli gençler ile daha güçlü bir şekilde inşa edeceğiz. Bizim bu anlamdaki sözümüz arkamızda dev gibi duran eserler" ifadelerini kullandı.

İZMİR TÜRKİYE'YE CİDDİ KATKI SAĞLADI
İzmir'in jimnastik dalındaki başarılarına vurgu yapan Kasapoğlu, "Gün geçmiyor ki sporda bir başarı hikayesi ile karşılaşmayalım. 20-25 yıl önceki Türkiye'ye baktığımızda birkaç ana branş var. Ancak şimdi baktığımızda birçok spor dalını görebiliyoruz. Her gün bir başarı ile mutlu oluyoruz. Tabii ki bu bir spor devriminin sonucu.  O kadar çok başarı geliyor ki artık sıradanlaşıyor. Ancak burada büyük bir mucize var. Son 1 ayda çok farklı başarılar ile karşılaştık. İzmir'deki 15 günlük süreçte jimnastik... İzmir bu anlamda Türkiye'nin en ciddi katkı sağlayan şehri. İnşallah bunu da daha yükseklere taşıyacağız" diye konuştu.

HAK ETTİĞİ GÜNDEMİ YAKALIYOR MU?
Basın mensuplarına sitemlerini ileten Kasapoğlu, "Bu ülke bunları başardı ve daha büyük başarılara yürüyor. Cumhurbaşkanımız spor aşığı bir lider. Sporun pek çok branşına hem teknik anlamda vakıf olan hem de yakından ilgi gösteren bir lider.  Kendisine de ayrıca şükranlarımızı arz ediyorum. Aynı zamanda bir sitemim var. Bu ülkenin bir hayale sahipti. Olimpik branşlarla ilgili hayalleri vardı. Bu ülkede yıllarca hiç sporcu gönderemediği  branşlar oldu. Bunların hepsi geride kaldı. Artık bunlarda da kürsüye oynuyor Türkiye. Peki bu başarılar gerektiği kadar gündem oldu mu? Hak ettiği gündemi yakalıyor mu? Bu başarılar hangi ülkede kazanılırsa kazanılsın ana gündem maddesi oluyor. Gazetelerimize, TV'lerimize, sosyal medyalarımıza bakıyoruz saatlerce günlerce kısır tartışmalarımız oluyor. Branşlar içinde en büyük ekonomi futboldur. İçeriklerin en büyük kısmını futbol olması gayet doğaldır anacak ben bu ülkenin sporunu tarihine altın harflerle geçen spor devriminin altını çiziyorum.Bu ülkede daha fazla konuşulması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

TEMELİNDE HAYALLERİMİZ VAR
Yapılan tesisleri eer olarak nitelendirdiklerini belirten Ksapoğlu,"Biz tüm tesislerimizi eser olarak nitelendiriyoruz. Bunların hepsi bir hayalimizdi. Neydi bizim hayalimiz? Türkiye'nin sporda önde gelen ülkelerinden biri olması ve  tüm alanlarda olduğu gibi sporda da öncü bir ülke olmak. İstikamet belirleyen, çıta koyan bir ülke olmak. Bu nedenle biz tesislerimiz sadece salon, saha olarak görmüyoruz. Onların temelinde hayallerimiz var. Bu anlamda bu tesislerin duvarlarının gençlerimizin, onların başarısı ile mutlu olan 85 milyonun güzel duyguları ile örüyoruz. Bu nedenle tesislerin her birine eser diyorum. Bu eserler sadece bu günümüz değil, yarınlarımızı da aydınlatacak eserler. Spor çok yönlü bir kavram" ifadelerini kullandı. 

Tartışmalara neden olan yurt konusunda da konuşan Kasapoğlu, "Bir ara birilerinin istismar etmeye kalktığı yurtlar konusu var… İzmir’iyle İstanbul’uyla Ankara’sıyla Hakkari’den Kars’a kadar 81 ilde ilmek ilmek örülmüş bir tesis altyapısı var. Yurtlarda bunu önemlilerinden biri. Hepimiz üniversite okuduk. Yurtlarda kalanlar ve kalamayanlar oldu. 2002 yılında 100 kişi yurda başvuruyorsa bunun 10-12 kişi yerleşebiliyordu. O yurtlar şartlar itibariyle sıcak suyun haftanın belirli günü verildiği, ışık almasıyla yapısıyla 30-40 kişilik koğuş sistemleriyle farklı bir manzarayla karşı karşıyaydık. 180 bin civarında yurt yatağı vardı. Bugün ise 850 binlik yurt yatağı var. Her bir birbirinden konforlu, odasında sıcak suyu var. Bu yıl İzmir’de başvuran her bir öğrenci yurtlara yerleşti. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de başarımızı bu yıl taçlandırdık. İnşallah yine bu sayıyı konforu yükseltmenin peşinde olacağız. Bir yandan hedefleri gerçekleştirirken diğer yandan da hedefleri genişletiyoruz. Bu süreçte bizi demoralize etmeye çalışan, algı yaratmaya çalışanlar oldu ama biz yolumuza devam ettik" diye konuştu.

İZMİR’DE FARKLI ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK
İzmir'deki geçmiş ile bugün arasındaki rakamsal değişimlere dikkat çeken Bakan Kasapoğlu, "Gençlik ve Spor Bakanlığı unvanımın yanı sıra aynı zamanda İzmir milletvekili adayı olarak huzurunuzdayız. İzmir ülkemizin gözbebeği şehri. Her açıdan marka şehir. Sanayisi, turizmi, eğitim, gençliği ile... Bu markayı birlikte güçlendireceğiz. Özel önemli bundan sonraki süreçte de daha yukarılara taşıyacağız. İzmir'de rakamlar var... 2002 yılında İzmir'de 80 civarında olan spor tesisi 300'e yaklaşmış durumda. Yurt kapasitesi 8 binlerden 30 bine gelmiş durumda. Hiçbir gençlik merkezi yoktu şu an 13 gençlik merkezi var. Lisanslı sporcu 20 bin iken şu an 395 bin. Fersah fersah katettiğimiz yollar var. Türkiye böylesine tesis envanteri ile çeşitliliği ile dünyanın en önde gelen ülkelerden biri. Ben bu süreçte İzmir’in sokaklarında mahallesindeyim. Bu müthiş enerjiye sahibim. İzmirli hemşerilerimize ilgisi için teşekkür ederim. İzmir’in bu anlamda enerji misyonu taşıması ayrı bir mutluluk verici. Önümüzdeki günlerde farklı çalışmalarımız olacak İzmir'de. Başlayacağımız, müjdeleyeceğimiz çalışmalarımız olacak İzmir’imiz de. Kiraz'dan Karaburun'a kadar harıl harıl çalışan anlayış ile sizlerle olacağız. Durmaya tahammülümüz yok, zaman kaybetme lüksümüz yok. Var olan kazanımlarımızı kaybetme şansımız yok” ifadelerini kullandı.

ENVANTER ÇALIŞMAMIZ İÇİNDE
Alsancak Stadyumu ile ilgili sürecin devam ettiğini belirten Kasapoğlu, “Atatürk Stadı içindeki altyapı ile 17 farklı branşa hizmet ediyor.  Sürekli aktif bir alan. Ancak bizim Türkiye geneli ile ilgili bir envanter çalışmamız var. Burası da bunu içinde. Değerlendirme sonuçlarına göre bir aksiyon alacağız” dedi.

TESPİTLERİMİZİ YAPIP…
Süreç içinde çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Kasapoğlu, “Yaptıklarımızı yapamadıklarımız... Bizim bu anlamda hedeflerimiz devam ediyor. Sürdürülebilirlik demek. Kadını erkeği ile engellisi ile herkesin spora erişimi dedik. Buna yönelik tesis, altyapı engellerin kaldırılması... Bunların hepsini başardık. Spor dinamik bir alan. Bunları tespit edip bunlara yönelik adımlar atacağız. Bir yandan gerçekleşen hedefler, bir yandan yeni hedefler... Yeni hedefler, yeni hayaller ile çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

GEREKİRSE YİNE YAPARIZ
İzmir’de yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadyumu ile ilgili de konuşan Kasapoğlu, “Biz 40'dan fazla stat yaptık.  20 yılda böylesine modern birer altyapıyı milletin spor kamuoyunun emrine sunmuş bir ülke yok.  Burada iki stadımız... Diğer iller... Bunları biz yaptık. Karşıyaka Stadı hepsinden önce başladı. Maalesef belediyeler dahil olmak üzere engellerle karşılaştık. Yoksa bitmişti. İzmir'de 3 stat temeli atıldı aynı anda. Belediyelerin engellemesi , farklı kurumların engellemesi... 'Yapma' , 'inşa etme' anlayışı da var... Ancak biz talep neyse bu güne kadar hep adımlarımız attık. Son süreçte yine Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzaladık, devrettik.Ancak 3 yıldır bir şey yapılmadı. 40'dan fazla stat yaptık, gerekirse yenilerini de yaparız. Ancak birilerini bu noktada engel olmaktan ve bu süreçleri birer istismar aracı olarak görmekten vazgeçmek gerekiyor. Biz bir eser üretiyoruz. Yapmaktan hiçbir zaman kaçmayız. Birileri bir adım atıyorsa biz 10 adım atarız yeter ki gölge etmesinler. Yılan hikayesine dönmesinde araştırırsanız işin aslını görebilirsiniz” dedi.

 
Fahiş kira artışlarına yaptırım... Süre uzayacak
 
Büyükşehir'den üreticilere destek... 2023’te hedef 50 milyon!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karşıyakalı 25 Nisan 2023 Salı 15:37

Stad ihalesi yapılalı yıllar oluyor. Ne sizden ne de muhalefetten bir icraat göremedik anca böyle boş vaatler veriyorsunuz!

Yorumu oyla      5      4  
sezarın hakkı sezara 25 Nisan 2023 Salı 14:31

bence yapılmasının bir anlamı yok. 3.lig te yer alan ve taraftar sayısı son derece azalmış bir takım için neden stad yapılsın? İzmir'in ihtiyacı olan 40-50bin kapasiteli bir stadtır. Atatürk stadı yıkılıp yerine UEFA standartlarında 40-50bin kapasiteli bir stad yapılmalıdır. malumunuz avrupa şampiyonası falan düzenlersek stad olmadığı için izmire maç verilemiyor.

Yorumu oyla      9      5  
alo 25 Nisan 2023 Salı 12:54

yaptınızfa niue yapıyorsunuz diyenmi oldu 21 yıl oldu tam, atma civcivde kalmadı

Yorumu oyla      11      4  
ABY 25 Nisan 2023 Salı 12:29

Stadı Örnekköye yapın. Şehrin merkezinde deniz kıyısında yeterince beton var. Zamanında Sn. Aziz Kocaoğlu'nun önerdiği gibi Örnekköy'e yapsaydınız şimdiye kadar çoktan stad yapılmış olurdu.

Yorumu oyla      14      5  
SOKAK 25 Nisan 2023 Salı 11:51

İzmir gibi yapılaşma ve nüfus yoğunluğunun maksimum bir noktaya ulaştığı ve nefes alınacak alanların kalmadığı bir kentte, statları- beton yığınlarını kent merkezine yapmanın nasıl bir açıklaması olur Sayın KASAPOĞLU? Stat yapmayın demiyoruz. Ama bunu kent dışında ve daha uygun alanlarda yapın. Karşıyaka özeline gelince; bu alanı yeşil ve yaşlıların ve de çocukların nefes alacağı bir alan olarak planlamanın ne yanlışı vardır Sayın KASAPOĞLU? Bu iktidar kadar beton sevdalısı bir iktidar görmedik ne tekim...

Yorumu oyla      15      5  
izmirli 25 Nisan 2023 Salı 11:47

zaten bişey yapmadınız artık hiç bişey yapamayacaksınız.. güle güle..

Yorumu oyla      14      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmamoğlu ve Yavaş da katılacak... 6'lı Masa, İzmir'e tam kadro geliyor!
Millet İttifakı 13.Cumhurbaşkanı Adayı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel ...
Dervişoğlu'ndan Konak'ta mesaj seli: İzmir kararını verdi!
TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili, birinci bölge milletvekili adayı Müsavat ...
Aziz Kocaoğlu sahaya indi, mesajı verdi: CHP iktidarına su, hava kadar ihtiyacımız var!
İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, 14 Mayıs ...
 
Başkan Saygılı’dan mitinge çağrı... 'O gün vatansever İzmir’in günü'
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
‘Mücadelemiz bunlar için miydi?” dedi… Eski vekilden bombardıman!
AK Parti’de iki dönem İzmir Milletvekilliği yapan Hüseyin Kocabıyık’ın ...
Mehmet KARABEL yazdı... Prova!
Mehmet KARABEL yazdı... Prova!
 
AK Partili İnan’dan CHP'li Özkan’a PKK ve FETÖ çıkışı: Emekleri göz ardı edilmeyecek kadar büyük!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Adayı Eyyüp ...
TBMM Başkanı Şentop'tan GKRY temsilcisine tepki
TBMM Başkanı Şentop, GKRY temsilcisinin Türkiye'ye yönelik eleştirilerine ...
CHP'li Taşkın'dan eleştirilere yanıt: Bir bardak suda fırtına koparıldı!
CHP'de İzmir 1'inci Bölge 1'inci sıra milletvekili adayı ve Genel Başkan ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva