HABERLER>EKONOMİ
23 Eylül 2023 Cumartesi - 18:13

Bakan Bolat: Kadın kooperatifleri kurun

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Bakanlık olarak kadın kooperatiflerinin kurulup üretime katkı yapmalarına önemli destekler verdiklerini kaydetti. Bolat, "Kadın kooperatifleri kurun, sizlere destek olalım" çağrısı yaptı.

Bakan Bolat: Kadın kooperatifleri kurun

Ahilik Haftası programları kapsamında Kırşehir'e gelen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Vali Hüdayar Mete Buhara'yı ziyaret etti.

Bakan Bolat, daha sonra Ahi Evran-ı Veli, Ahilik teşkilatı ve esnaflık üzerine farklı obje, eşya, kıyafet, el yazması eserlerin sergilendiği Kırşehir Ahilik Müzesinin açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Bolat, Ahiliğin, Ahi Evran-ı Veli'nin coğrafyaya miras bıraktığı bir değerler bütünü, bir felsefe ve hayat rehberi olduğunu söyledi.

Ataların 1071'de Malazgirt Zaferi ile Anadolu'nun kapılarını açıp Anadolu'yu yurt edindikten sonra esnaflıkla, ticaretle, ekonomiyle burada kök saldığını aktaran Bolat şöyle konuştu:

"Anadolu'da ekonominin temelini de Ahi Evran ve onun etrafındaki Ahiler atmıştı. Ahi Evran-ı Veli'yi çok iyi anlamak lazım. Onun ve etrafındaki Ahilerin ortaya koyduğu düsturlar esnaflığın, kardeşliğin, dayanışmanın, üretimin, yatırımın, istihdamın bu zamana kadar ulaşmasını mümkün kıldı. O yüzden bize düşen görev de Ahi Evran ve arkadaşlarının bıraktığı bu güzel mirası bugüne kadar atalarımız nasıl taşıdılarsa biz de bundan sonraki nesillere taşımakla sorumluyuz."

Bolat, Anadolu'daki esnaflığın ve ticaretin bugüne nasıl ulaştığını gösteren müzenin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Müzenin, Türkiye'de ve Anadolu coğrafyasında ekonominin nasıl bugünlere ulaştığını bir zaman tüneli içerisinde ortaya koyduğuna dikkati çeken Bolat, "Hükûmetimiz Ahi Evran'ın bulunduğu bu coğrafyada, Kırşehir'de çok önemli yatırımlar yaparak bu 55 bin metrekarelik külliyeyle Ahi Evran ve düsturunun gelecek nesillere de taşınmasını mümkün kıldı. Bu anlamda çok güzel bir söz var 'Er odur ki dünyaya koya bir eser, esersiz kişinin yerinde yeller eser'. O yüzden bu eserler bugünü geleceğe taşıyacaktır, ölümsüzleştirecektir ve kıyamete kadar inşallah var olmasını sağlayacaktır." diye konuştu.

'Kadın kooperatifleri kurun, sizlere destek olalım'
Bolat, Ticaret Bakanlığı müşahitliğinde çalışmalarına başlanan müzenin vücut bulmasında destekleri ve talimatları için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını sundu.

Emeği geçen Kırşehir Valiliği ve Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonuna da (TESK) teşekkür eden Bolat sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada kadın kooperatiflerinin de sergilerini görünce söylemeden geçemeyeceğim. Ticaret Bakanlığı olarak kadın kooperatiflerinin kurulup üretime katkı yapmalarına ve onların da çalışma hayatında yer almalarına önemli destekler veriyoruz. Genç kızlar ve hanımlar var. Kadın kooperatifleri kurun, sizlere destek olalım. 400 bin liraya kadar ekipman, makine alımı için hibe destekleri veriyoruz. Bağış yani karşılıksız. Bir personelde 133 bin lira, iki personelde de 236 bin lira personel yardım desteğini de hibe olarak veriyoruz. Sergiler yaptığınızda ise 60 bin liraya kadar bu destekleri veriyoruz. Bu rakamlar temmuz ayı öncesinde yarı yarıya daha azdı. Temmuz ayında iki katına çıkardık. O yüzden gelin, bu imkanlardan faydalanın. Üretime katkı yapın ve siz de kazanın, ülkemiz de kazansın."

Bolat, "Ahilik Müzemiz bünyesinde Kırşehir'imize kazandırılmış olan 32 mesleğin piri Ahi Evran-ı Veli ve diğer Türk büyüklerine, Ahilere, şehitlerimize ve gazilerimize bu vesileyle Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Onların yaptıklarını, öğretilerini, düsturlarını bugüne ulaştıran atalarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bundan sonraki nesillere, bunları taşıyacak olan bizlere de önemli görevler düştüğünü belirtmek istiyorum. Bu müzenin Kırşehir'e ve tüm milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Konuşmasının ardından açılışını yaptığı müzeyi gezen Bolat buraya eser kazandıranlara plaket takdim etti.

 
Pınar Karşıyaka Ukraynalı rakibini devirdi
 
Kaf-Kaf 3’te 3 yaptı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yumurtanın fiyatı bir yılda ikiye katlandı
30'lu yumurtanın market raflarında fiyatı 120 liraya kadar çıkıyor.
BM ilan etmişti… Alaçatı’da 'Uluslararası Darı Yılı' etkinliği
BM Genel Kurulu tarafından  2023 yılının Uluslararası Darı Yılı ilan edilmesinin ...
Tarım Kredi ilk akıllı marketini açtı
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğinin (Tarım Kredi), ilk ...
 
Sahte tüketici yorumlarına ceza geliyor
Ticaret Bakanlığı tüketicilerin doğru bilgilendirilmesini engelleyen, ...
Bakan Şimşek'ten Dünya Bankası açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlıklar ve yerel yönetimlerin ...
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), eylül ayı olağan toplantısını ...
 
Adalet Bakanlığı duyurdu: Bilişim uzmanları alınacak!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bakanlık merkez teşkilatında istihdam edilmek ...
Özgener, ‘ilçelerin röntgeni çekilecek’ dedi, yatırımlar için mesaj verdi: İzmir lobisi pres yapmalı!
ESİAD 2’nci Yatırım Zirvesi’nde konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut ...
100. yıl zirvesi… Yatırım dünyasının kalbi İzmir’de atıyor
ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu ESİAD II. Yatırım Zirvesi’nde ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva