HABERLER>POLİTİKA
23 Kasım 2016 Çarşamba - 16:02

Bakan Arslan’dan kalem kalem İzmir notları: Havalimanı müjdesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kentin gerçekleşecek projelerini kapsayan raporunda Alaçatı’ya yapılması planlanan havalimanı müjdesi de verdi. Arslan, “Önümüzdeki yıl Mart-Nisan ayı içinde yap-işlet-devret ihalesini gerçekleştireceğiz” dedi.

Bakan Arslan’dan kalem kalem İzmir notları: Havalimanı müjdesi!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü görevini yürüten Erdem Direkler’in, hayatını kaybeden kardeşi adına Levent Camii’nde düzenlenecek cenaze törenine katılmak için İzmir’e geldi.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı’na yapılan saldırı sebebiyle de İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Arslan, burada yaptığı açıklamada kent projeleri hakkında bilgi verdi. 

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın eşlik ettiği Bakan Arslan kalem kalem İzmir notları paylaştı.

Bakan Arslan, “İzmir’e ne zaman gelsek halk ve teşkilatımız bizi olağanüstü bir sıcaklıkla karşılıyor. Bu da bir sonraki gelişi daha yakın tarihe almamızı sağlıyor. Biz burada olmaktan memnunuz” dedi.



NE YAZIK Kİ BİZİM KAPIMIZI BULABİLİYOR
Karabağlar’daki saldırıyla ilgili de konuşan Arslan, “Biz ülkemizde huzur, barış, kardeşlik istiyoruz. AK Parti olarak 14 yıldır hizmet ettiğimiz bu… Sadece coğrafyamızda değil dünyada da istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, yol arkadaşları ve başbakanımız dünyanın huzuru için de olağanüstü bir mücadele veriyoruz. Hiçbir yerde sıkıntı olmasın, insanlar yanlışın içinde olmasın istiyoruz. Ama ne yazık ki yanlış bazen gelip bizim kapımızı bulabiliyoruz. Dün gece Karabağlar İlçe Başkanlığımıza saldırı düzenlenmiş. Saldırının muhteviyatıyla ilgili emniyet çalışıyor. Ziyaretimizin ana esası buydu. Tüm teşkilatlarımıza geçmiş olsun. Bu ateş açma olayı her ne amaçla olursa olsun kınadığımız lanetlediğimiz bir şey. Huzur, kardeşlik istiyoruz ve bu yolda kimsenin yanlış içinde olmamasını istiyoruz” diye konuştu.


KALEM KALEM İZMİR NOTLARI
Bakan Arslan İzmir’in projeleri için detaylı açıklamalarda bulundu.

İşte Arslan’ın öne çıkan proje mesajları
İzmir yatırımlarına gelince birçok proje var. Biz bakanlık olarak başbakanımızın bakanlık döneminden itibaren İzmir’e çok büyük ilgimiz var. Birincisi İzmir için, İzmirli hemşerilerimiz için bunu yapıyoruz. İkincisi de; deniz aşırı ülkelere açılan ülkemizin batıdaki en önemli kapısını geliştirmek amaçlı hem İzmir’i hem ülkemizi kalkındırmak ve buradan ülkemize katma değer oluşturmak adınadır. Bu çalışmalarımızı bundan sonra da devam ettireceğiz.  Bizim avantajımız İzmir’in ihtiyaçlarını çok iyi bilen, İzmirli bir milletvekilinin başbakanlık yaptığı bir hükümette yer almaktır. Onun oluşturduğu dümen suyunda ve izde gidiyor olmaktır.

Denizler istediği kadar dalgalı olsun doğru yolda gittiğine inandığınız geminin iz suyuna girerseniz istediği kadar dalga olsun. Kazasız belasız hedefinize ulaşırsınız. Hedefimiz belli… Ülkemizi 2023’e, 2053’e, 2071’e çok daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde götürmek.

İyi bir ekiple, iyi önderlerle, iyi yol göstericilerle yol alıyoruz. Bakanlık olarak böyle bir avantajımız var.

Teşkilatlarımız, milletvekillerimizle birlikte ihtiyaçlara gerekeni lafta değil fiiliyatta yapıyoruz. Başbakanımızın dediği gibi lafı laf üstüne değil, taşı taş üstüne koyuyoruz.

İzmir’in İstanbul’a yaklaştığını söylendi ama ben tersinden bakıyorum. İstanbul, Kocaeli, Yalova, Balıkesir, Manisa, İzmir’e yaklaşıyor. Onların İzmir’e yaklaşması ticaretin büyümesi ve denizaşırı ülkelere yük gönderebilmemiz demek...

BELKAHVE RAPORU!
Bu sene sonunda Bornova Belkahve Tünelleri de dahil 20 kilometrelik kısmını daha bitirip 25 kilometrelik kısmını İzmirlilerin hizmetine sunmuş olacağız. Osmangazi Köprüsü de dahil Orhangazi’ye kadar açılmış durumda otoyol. Sene sonu Bursa’ya kadar da açmış olacağız. İstanbul Bursa arasını İzmir’den 25 kilometreyi de düşünürseniz bu yolun bir kısmını bitirmiş olacağız. 2018’e doğru giderken ticaretimizi büyüten adımlardan birini atmış olacağız.

Menemen Nemrut Çandarlı istikameti İzmir’in sanayisi için çok önemli. Olağanüstü bir trafik ve ticaret var. Ama aynı oranda da bir sıkışıklık var. Bu sıkışıklığı giderme adına Başbakanımızın verdiği bir söz vardı.  Menemen Aliağa Çandarlı Otoyolu… Onun da ihale süreçlerini başlattık. 15 Şubat’ta tekliflerini alarak yaklaşık 76 kilometrelik kısmını otoyola kavuşturmuş olacağız. Çandarlı başta olmak üzere devamındaki devlet yollarıyla bağlamış olacağız.

Aliağa girişine yonca kavşak ve alt geçit yapılması için sözümüz vardı.  Biz AK Partiyiz… Ya söz vermeyiz. Ya verirsek sözümüzde dururuz.

Oranın da projelerini bitiriyoruz. Yılbaşından sonra ihale süreçlerini başlatarak o sözümüzü de yerine getireceğiz. Büyük işlerin yanında belki küçük kalabilir ama yereldeki ihtiyacı görmek adına böyle yapıyoruz. Çandarlı Limanı’nda beklediğimiz girdiyi oluşturalım.

ALAÇATI HAVALİMANI 3-4 AY İÇİNDE İHALEYE ÇIKACAK!
Çeşme Alaçatı Havalimanı’yla ilgili geçmişte söylediklerimiz var…  Bütün çalışmalarımızı bitirdik. Kamulaştırma önemliydi. Tamamen bitti. Daha önce yatırım programında olan bir proje olması hasebiyle ÇED ihtiyacı olmadığını zaten söylemiştik. İhtiyaç listesi çalışmalarımızı bitirdik. Avam projesi ihalesi yapıyoruz. Önümüzdeki 3-4 ay içinde yani önümüzdeki yıl Mart- Nisan ayı içinde avam projesini de bitirerek Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı alarak Yap işlet devret ihalesini gerçekleştireceğiz. İzmirlilere verdiğimiz önemli bir sözü de yerine getirmiş olacağız.

KÖRFEZ GEÇİŞİ İÇİN TARİH: 2017 BAŞI…
Körfez geçişi sadece İzmir için değil ülkemiz için de önemlidir. İzmir’in etrafındaki çevre yolları da dahil ring haline getirmesi için İzmir için önemli. İzmir ihtiyacının giderilmesi, ulaşımının kolaylaşması, ihracatın artması anlamına geliyor.  ÇED süreci de önümüzdeki ay bitmiş olacak. 2017 başında yapıma ilişkin ihale sürecini başlatmış olacağız.

İzmir’i sadece Manisa üzerinden İstanbul’a bağlamak yetmiyor. Sabuncubeli Tüneli İzmir Manisa bağlantısı için çok önemli ama ülkenin içlerine doğru gidecek trafik hareketi için önemli bir proje. Orada iş istediğimiz hızda devam ediyor. Önümüzdeki yıl 8 Eylül’ü 9 Eylül’e bağlayan gece yarısı ‘güneş ışığı gördü’ değil ‘ay ışığı gördü’ olarak hem İzmir hem Manisa kurtuluşunu beraber kutlayacağız şeklinde sağlayacağız.  Bölge insanı açısından önemli…

Ülkemizin Yüksek hızlı tren ağlarıyla örülmesi konusunda çok büyük mesafeler kat ettik. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde yılda ortalama 138 kilometre yol yapmışız. 50- 55 yıl, demiryolu tamamen ihmal edilmiş.  Yılda 18 kilometre demiryolu yapar hale gelmişiz. 50 yılda bin km yapmamışız. Ancak AK Parti hükümetleriyle birlikte cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın demiryolu ‘tekrar devlet politikası haline gelmeli’ talimatıyla hareket ettik ve olağanüstü bir atılım yaptık.

Yılda ortalama 150 kilometre demiryolu yapmış durumdayız. Şu an yaklaşık 4 bin kilometre demiryolu hattında çalışıyoruz. AK Parti hükümetlerine kadar bu ülkenin sahip olduğu demiryolu ağının 11 bin km altında olduğunu düşünürseniz şu an 4 bin kilometre demiryolunda, çoğunluğu yüksek hızlı hatta çalışıyor olması bir başarıdır. Bu başarıyı taçlandırmak adına Ankara’dan Afyon’a kadar ihale süreçlerini yaptık. En son Banaz-Eşme’yi yapmıştık. Eşme-Salihli’yi de bu ay ihale ediyoruz.

İzmir Ankara arasındaki alanda çalışmaya başlamadığımız hiçbir alan kalmamış olacak.

İzmir’i Orta Asya’ya bağlamış olacağız. Sadece Ankara’ya değil.

İzmir Ege’yi ülkemizin doğusuna sonra Bakü üzerinden Türkmenistan’a Kazakistan’a bağlamış olacağız. Biz bir projenin ülkemiz açısından ne anlama geldiğini bilerek çalışıyoruz.

İzmir Ankara otoyolu sözümüz var. İzmir Aydın Otoyolu Denizli’ye uzatmak gerekiyor. Bu aralık ayında Aydın Denizli otoyolunun ihale süreçlerini başlatacağız. Orta vadede Antalya’ya kadar indirelim.

Yakın zamanda Başbakanımızın da teşrifleriyle İzmir İstanbul otoyolunun bahsettiğimiz kısmını hem de havalimanındaki kavşağın açılışını hem denizlerimizdeki güvenliği sağlama adına VTS merkezi yaptık. Bu projelerin açılışını yapalım. 

Açılışını yaptık deyip rehavete kapılma lüksümüz yok. İzmir’in buna ihtiyacı var. İzmir’i sahiplenenler bunun bilincinde. Biz de o sahiplenenler kervanının içinde koşturmaya devam edeceğiz. İzmirlilerin hizmetinde olmaya devam edeceğiz.

İZBAN TEŞEKKÜRÜ!
İl Başkanı Delican da yaptığı açıklama, “İzmir’e olan özel ilgi ve sevgisi bizi mutlu ediyor. Başbakanımızın emanet ettiği projeler bakanımız sayesinde başarılı bir şekilde yürütülüyor. Geçen defa gelişinde çok detaylı bir bilgi vermişti. Hükümetimizin İzmir’de yaptığı icraatlara bakacak olursak; inşallah 2018’in sonuna doğru İstanbul’dan yola çıkan bir kişi 2 saat 50 dakikada İzmir’de olacak. Biz de İstanbul’a çok kısa bir sürede ulaşmanın avantajını yakalayacağız. İzmir Ege’de bulunduğu konum itibariyle Akdeniz ve Türkiye’nin göz bebeği konumunda. Başbakanımızın dediği gibi İstanbul 34, İzmir 35… İkinciliği kimseye kaptırmayacağız. En kısa sürede İzmir’i Türkiye’nin en büyük ikinci kenti yapacağız.

Ankara otoban ve hızlı tren çalışmalarımız sürüyor.  Antalya otobanı devam ediyor. İzmir turizmde çok büyük bir ille işbirliği içine girecek. Çandarlı Limanı’nın alt yapı çalışmaları bitti. Dünyadaki genel kriz ortamından etkilenen bazı yatırımlar ilerleyen dönemde tekrar hayata geçecek. 2018’de Azerbaycan’ın petrolü de İzmir’e inmiş olacak. 300 binden fazla yolcunun taşındığı İZBAN krizi başbakan ve bakanımızın talimatlarıyla kısa sürede çözüldü. Şu an İzmirli hemşerilerimizin hizmetinde. Bu yüzden sayın bakanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. İzmir’e ait ne sorun varsa hükümetimiz bizzat başta başbakanımız sonra bakanlarımız ilgileniyor. Bizi İzmirliler adına bizleri mutlu ediyor. Körfez Geçiş Projesi’yle en kısa sürede körfezin iki yakası bir araya gelecek. Önümüzdeki yıllarda başbakanımız ve bakanımızı İzmir’de daha sık görmek istiyoruz. Aslında bakanımızı 15 günde bir İzmir’de görsek çok daha mutlu okuruz. Her geldiğinde yeni projeler açsından bizleri çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.



O DEFTERİ HEDİYE ETTİ 
İl Başkanı Delican, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında teşkilat olarak Konak Meydanı’nda tutulan 27 günlük nöbette vatandaşların duygu ve düşüncelerinin alındığı Demokrasi Nöbet Defterini Bakan Arslan’a hediye etti.

CENAZEYE KATILDI
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir'de bakanlık müdürlerinden Erdem Direkler'in kardeşinin cenaze namazına katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürü Erdem Direkler'in kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Muharrem Direkler'in (44) cenaze namazına; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Erdem Direkler, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK PArti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ailesi ve yakınları katıldı. Genç yaşta hayatını kaybeden Muharrem Direkler'in cenaze namazı, bugün ikindi namazını müteakip Konak Levent Merkez Camii'de kılındı.

Direkler'in cenazesi, namazın ardından Işıkkent Mezarlığı'na defnedildi.

TAKVİMİMDE BİR DEĞİŞİKLİK YOK!
Bakan Arslan, cenazenin ardından ziyaret için İzmir Valiliğine geçti. İzmir Valiliğini ziyaret eden Arslan, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığına düzenlenen silahlı saldırıya değinerek, olayın ayrıntılarını öğrenmek, faili ya da failleriyle ilgili işlem yapmak konusunda bir gayret olduğunu söyledi.

Türkiye'nin huzuru, barışı, kardeşliği için bu tip olayları engellemek adına güvenlik güçleriyle gecelerini gündüzlerine kattıklarını kaydeden Arslan, böyle bir olayın gerçekleşmesinin kendilerini üzdüğünü belirterek, saldırıyı lanetledi.

İzmir'de yaptıkları ve yapacakları işlerle ilgili son durum ile Ankara merkezli olarak bu işlere müdahale anlamında gerekenleri istişare ettiklerini anlatan Arslan, "Biliyoruz ki istişareler sonucunda yapılan işler hem sağlıklı olması hem kurumların ahengi anlamında önemli. Bunu önemseyerek sıklıkla İzmir'e geliyoruz. Daha çok geleceğiz. Bıktırıncaya kadar geleceğiz. İzmir'i, ülkemizin bütün insanlarını önemsediğimiz gibi önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

İzmir'e son gelişinde tüm projeleri gezerek, ilerleyişleriyle ilgili takvim ortaya koyduklarını hatırlatan Arslan, "Takvimde bir değişiklik yok. İzmir'in projeleri umduğumuz gibi arkadaşlarımızın gayretiyle yolunda gidiyor. Verdiğimiz sözler çerçevesinde diğer projelerin takiplerini yaparak birer birer hizmete sunacağız." diye konuştu.

 
Van'da 4,6 büyüklüğünde deprem
 
Büyükşehir’den üreticiye destek tam gaz: Son durak Bergama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Deniz 24 Kasım 2016 Perşembe 11:26

En önemlisi Körfez geçişi projesi inşallah takvim uzamaz, bu sene sonu ÇED raporu ve 2017 başı ihale tamamlanır ve inşaat başlarsa süper olur...

Yorumu oyla      12      6  
Volkan bayir 24 Kasım 2016 Perşembe 08:22

Alacatida zenginler,icin havaalani yapacaginiza yillardir sozveripte yapmadiginiz otogar metrosunu yapiverin

Yorumu oyla      12      6  
2071?????? 24 Kasım 2016 Perşembe 07:27

2071 hedefi derken? Siz herhalde 1000 yıl iktidarda kalacağınızı zannetiniz galiba bakan bey

Yorumu oyla      12      6  
23 Kasım 2016 Çarşamba 17:09

Sabuncubeli Tünelleri'nde hız istenilen seviyede mi! Yahu temeli 2011'de atıldı. 2017'ye giriyoruz. Diğer projelerinde daha çok zamanı var. Körfez geçişi 2006' da açıklandı ancak daha ÇED deniyor. Çandarlı Limanı bu gidişle yapılmayacak gibi duruyor. Hızlı tren çalışması çok yavaş. Bu hızla daha 5 yıl İzmir'e gelmez. Tren İzmir' e geliyor hızlı tren garı yok. Konya, Ankara'ya yeni modern garlar yapıldı - yapılıyor. Otogar metrosundan yine kimse bahsetmemiş. Bakanlık bu projeyi unuttu mu ?

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’den AK Parti’ye geçmiş olsun mesajı
CHP İl Başkanı Güven, AKP Karabağlar İlçe Başkanlığına yapılan silahlı ...
Bulut ‘meclis için’ şirketten istifa etti
Bornova Belediyesi’nde seçim kurulu tarafından meclis üyeliği görevinden ...
Ve tepki çeken düzenleme tamamen kaldırıldı
Adalet Komisyonunda kabul edilen önerge ile erken yaşta evliliklerle ilgili ...
 
Bakan açıkladı: FETÖ'den kaç kişi tutuklandı?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ soruşturmasında 21 bin 929 kişinin ...
Erdoğan: Sonuç ne çıkarsa çıksın...
Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye ile müzakerelerin dondurulması oylaması ...
CHP’li Bakan: O tasarıyı tamamen geri çekin!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, komisyona çekilen ‘cinsel istismar ...
 
Dışişleri'nden 'Kıbrıs' açıklaması
Kıbrıs ile açıklamada bulunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu, "Kritik ...
Bakan Bozdağ: Bu konu artık kapandı!
Bozdağ, komisyona çekilen ‘cinsel istismar düzenlemesi’ ile ilgili olarak, ‘konu kapanmıştır’ dedi.
AK Parti İzmir’de operasyon: 3 başkanın istifası alındı
Kiraz teşkilatının görevden alınmasının 4 gün sonra bu kez 3 ilçe başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva