HABERLER>POLİTİKA
8 Kasım 2011 Salı - 17:35

Bahçeli hükümete çok sert yüklendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir’deki bayramlaşma töreninde hükümete yüklendi. AKP’nin, terör karşısında diz çökmesinin kabul edilemeyeceğini söyleyen Bahçeli “Atı alan Üsküdar’ı geçti. Cumhuriyet Savcıları, yargıçlar nerede” diye seslendi.

Bahçeli hükümete çok sert yüklendi

Can ÖZLÜ/ Egedesonsöz- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı’nın üçüncü gününü İzmir’de geçirdi. İzmir İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde, Kültürpark Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen bayramlaşma törenine il ve ilçe yönetimleri, eski ve yeni milletvekilleri ile çok sayıda partili katıldı. MHP İzmir İl Teşkilatının, Nejat Karataş başkanlığındaki çiçeği burnunda il yönetimi, Genel Başkan Bahçeli’yi Belkahve’deki kent girişinde kalabalık bir partili ordusu ile karşıladı. Bahçeli’nin salona girişi sırasında “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, İzmir Ovası Bozkurt Yuvası, Devletin Başına Devlet Gelecek, Hareketin Lideri Devlet Bahçeli” sloganları atıldı. Ramazan Bayramı’nın ardından kente ilk kez gelen Bahçeli’nin salona girişi sırasında izdiham yaşandı. MHP Lideri’ne sevgi gösterisinde bulunan beş bine yakın partili, Bahçeli’yi ayakta karşıladı. Salonun duvarlarına “Söz veriyoruz; Doğruluk şiarımız, gayret gıdamız, sabır duamız, birlik gücümüz olacak” pankartları asıldı. Bayramlaşma törenine, MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın, Salih Yılmaz, Haluk Ayhan, Mevlüt Karakaya ve Grup Başkanvekili Oktay Vural da katıldı. Bahçeli, törenin sonunda, tüm partililerle tel tek bayramlaştı.
 
“BÖLÜCÜ ZEMİN HAZIRLANDI”
Terör saldırıları, Van depremi ve yeni anayasa çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bahçeli’nin konuşması yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Bahçeli, AK Parti Hükümetine yüklendi. Terör saldırılarının son dönemdeki artışına dikkat çeken MHP Lideri “Türk milleti bugünlerde adeta ateşle imtihan edilmekte, şehit kanıyla sabrı sınanmaktadır. 1919’da İzmir’in işgaline giden sürecin bir benzerini yaşıyoruz. PKK yine hortladı ve tehlikeli şekilde tırmandı. Ülke toprağından hisse kapmaya çalışan bedbahtlar kanlı saldırılarına hız verdi. Vatan evlatları kalleşçe, kahpece, mayın ve kurşunların hedefi haline geldi. Böylesi bir ortamda, milletimiz vatanına sahip çıktı. Kahraman askerlerimiz milli vicdanlarda yükseltildi. Kavga, kaos ve bölünmeyi bekleyenler yanıldı. Terör ile Kürt sorunu ve özgürlükler meselesinin karıştırılması bu zemini hazırladı. Hükümet daha geniş çapta siyasi af için zemin yoklamaya başladı. Demokratik açılım, birlikte yaşama idealini zehirledi ve bölücülerin aradıkları ortam inşa edildi. AKP ile PKK güç ve emel birliği içindedir. Türk Milleti ile hesabı olanlar, tarihimizden rahatsız olanlar AKP’ye müracaat etmiş ve destek almışlardır. Bunların içinde; BOP’un hazırlayıcıları ve ihale makamı vardır. Haçlı seferlerinden beri sabırla bekleyen asırlık nefretlerin sahipleri vardır. Kandil fitnesini koruyan ve kollayan peşmerge rezili vardır. Ankara’da “ağabey” muamelesi gören Barzani, devletin en üst organlarında el üstünde tutuldu. Köşke ağırlandı. Herkes peşmergenin ağzına baktı. Başbakan Erdoğan, Almanya ve Fransa ziyaretleri sırasında teröre destek verenleri eleştirirken, kanlı çetenin bir numaralı hamisi Türkiye’de ağırlandı. Bölücülüğün toplumsal dokuya yedirilmesi ve sindirilmesi için küstahça beyanatlar vermekten zerre kadar utanmamıştır. Bu zilleti milletimizin kabul etmesi mümkün değildir. Bu aşağılanmaya onay vermesi, sessiz durması söz konusu değildir.
Güç merkezlerinin küresel satranç tahtasında piyon olan bu çürümüş şahsiyetten, Türk milletinin duyacağı ve öğreneceği ne vardır ve ne olacaktır? Başbakan Erdoğan Avrupa’daki müsebbiplerden önce başını ülkemizde konuk ettiği kirli simaya çevirmeli ve eğer birazcık milli onuru varsa yakasından tutmalıdır” dedi.

 
“TERÖRÜN ÖNÜNDE DİZ ÇÖKÜLEMEZ”
Barzani’nin Türk ve Kürt vatandaşlar arasında ayrımcılık ve bölücülüğü tetiklediğine dikkat çeken Bahçeli “Geçmişte, terör konusunda askeri çözümlerin işe yaramadığını, silahla bir yere varılamayacağını, konunun barışçı yollardan çözülmesi gerektiğini, diyalog ve siyasi yollarla meselenin halledilmesini söyleyen Barzani bugünde aynı şeyi ifade etmektedir. Kürt kökenli kardeşlerimizin doğal temsilcisi gibi görüşmeler yapan ve ayrımcılığı süslü sözlerle tevil eden bu garabetin, inisiyatif alarak meşru bir aktör haline geldiği ayan beyan ortadadır. Hatta bugün bir adım daha ileri giden peşmerge reisinin PKK’nın Kandil’den sökülüp atılmasının çok zor olduğunu iddia etmesi ve bunu da son vatanımızda dile getirmesi yenilir yutulur türden değildir. Bilinsin ki, Kandil’e her şart altında Türk bayrağını dikmek hükümetin şeref meselesi olup milletimizin de en haklı beklentisidir. Terör çıkmazına saplanarak Türkiye’ye ihanet eden her kademedeki PKK militanının tek bir çıkış yolu vardır. Terör eylemlerine koşulsuz olarak derhal son vermek, Silahlarıyla dağdan inip Türkiye Cumhuriyeti devletine teslim olmak ve Türk adaletinin vereceği hükme razı olarak cezalarını çekmektir. Bunun dışındaki her yöntem, devletin teröre teslim olması ve teröristlerin önünde diz çökmesi anlamına gelecektir ve çok açık söylüyorum ki; makamı ve mevkii ne olursa olsun bunu yapmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Peşmergenin Başbakan Erdoğan’la görüşlerinin çok yakın ve üstelik aynı düşünceleri paylaştığını ifade etmesi AKP açısından büyük bir mağlubiyet ve politikalarının iflasının göstergesidir. Bir yanda PKK’yı kollayan, diğer yanda ise yıkım projesinin destekleyicisi haline gelen peşmerge kalıntısı AKP’yi tuzağına çekmiş ve böylelikle BOP Eşbaşkanı’nın maskesi düşmüştür. Başbakan’ın ve AKP zihniyetinden üreyen şahsiyetlerin sürekli ricat eden tutumları ve duruşları Türk milletinin ulviyetiyle asla uyuşmamaktadır” ifadelerini kullandı.

 
“SORUMLU SAVCILAR NEREDE”
AKP Hükümetinin terör politikalarında kendilerine her zaman destek verdiklerini de ifade eden Bahçeli bundan sonra taviz vermelerinin mümkün olmadığını belirtti. Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kapsamda cevabını beklediğimiz sorularımız vardır ve Başbakan Erdoğan’ın bunlara karşılık vermesi siyasi namusunun bir icabı olacaktır; Peşmerge reisi hangi senaryonun teşrifatçılığını ve kimler adına yapmaktadır? PKK’nın koruyucusu olan bu şahısla neler görüşülmüş ve hangi sözler verilmiş ya da alınmıştır? Barzani Türkiye’ye kimi temsilen ve neleri konuşmak üzere hangi sıfatla gelmiştir? Buradaki görüşmelerine, kurduğu ilişki ağlarına neden ve nasıl bir gerekçeyle göz yumulmuştur? PKK’nın kaçaklılık yoluyla finansman sağladığı biliniyorken ve bununla ilgili sorunlar ortada dururken; sınır ötesinden kaçak mal girişinin bir numaralı sorumlusuyla nasıl olurda bir araya gelinmiş ve masalara yüz sürülmüştür? Peşmerge eğer bir ulaksa, kimlerin mesajını hangi maksatlarla getirmiştir? Yapılan görüşme Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarıyla, Türk milletinin şerefiyle nasıl bağdaştırılmakta ve nasıl ilişkilendirilmektedir? Başbakan Erdoğan bu sorularımıza cevap vermelidir. İzanı ve insafı varsa doğruları konuşmalı ve milletimizi layıkıyla bilgilendirmelidir. Şayet yine meseleyi karambola getirip işin içinden sıyrılacağını düşünüyorsa mutlaka yanıldığını görecek ve peşmergenin ortakçısı ve işbirlikçisi sıfatına sahip olmaktan kendisini kurtaramayacaktır. Başbakan’ın, terör oluşumu olan KCK’yı savunanları ve arkalayanları uyarması ise nafile ve geç kalmış bir yaklaşımdır. Kaldı ki atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmiştir. Cumhuriyet’i savunmakla mükellef savcılar, yargıçlar bu kadar yıkım ve tahribata daha ne kadar sessiz ve duyarsız kalacaklardır? Bu milletin izzet-i nefsini savunan milli ve yiğit bir hukuk adamı yok mudur? Özel yetkili savcılar nerededir? Ne işle meşguldürler? Telefon dinlemelerinden, şüphelerden iddianameler hazırlayanlar; bölücülük ve ayrımcılık suçunun sübut bulmasına rağmen neden hareketsiz kalmaktadırlar?
Bu devran daha nereye kadar gidecek, yapılanların yapanların yanına kar kalması daha ne zamana kadar sürecektir? Milletin vekillerini içeride tutanlar, milleti parçalamayı hedefine alan hainlere daha ne kadar seyirci kalacaktır? Cumhuriyet’in asil ve yılmaz savunucuları nerededir? Artık iş öyle bir aşamaya gelmiştir ki; Türkiye’nin en etkili isimleriyle ilgili liste tanzim etme cüretini kendinde görenler otuz bin kişinin katilini dahi ilk ona alabilmektedir.
Üstelik bunu cinayetlerin emrini vermesinden dolayı olduğunu itiraf etmişlerdir. İnsan öldürenlerin etkili bir isim olarak pozitif bir içerikle kamuoyuna pazarlanması milletimizin unutamayacağı bir ayıp ve kendini bilmezlik olmuştur. Bu şekliyle etkili bir kişi olabilmenin yolu cinayetten mi geçmektedir? Türk milletinin her döneminde beddualarla anılacak olanları bu biçimde gündeme getirmek aynı zamanda kötü bir emsal teşkil edecek ve buna özendirecektir. Türk basınının önemli kalemlerinin bu niyetlerini ve takip ettikleri amaçlarını anlamak mümkün olmamıştır. İlk ona şimdilik giremeseler de; yedekten üst sıraları zorlayanlar hepimizce malumdur. Bir zamanlar İmralı canisinin top oynarken resmini çeken, mülakat yapabilmek için kuyruğa giren, sırnaşan, bunu da özgür basın adına yapan, bugün de ceviz ağaçlarının altında sözde barışı konuşan, PKK yardakçılığında zihinlerde mahkûm olan ve peşmergeyle konuşabilmek için fırsat kollayanlar etkili on isim listesinin yedek isimleri olmayı hak etmişlerdir. Biz, sonu ne olursa olsun, bugünkü zaman diliminde verilen tavizleri reddetmeye, alçalmayı hazmedenlerin yakasından tutmaya ve milletimizin hak ve hukukunu savunmaya devam edeceğiz. Eninde sonunda Allah’ın izniyle yaptıklarını ödeteceğiz. Terörle yeni anayasanın aynı kefeye konması kabul edilemez. Özellikle terörle mücadeleyi yeni anayasayla ilişkilendirilenler ve sözde barışın ancak bu sayede geleceğini sananlar büyük bir yanılgı ve hata içindedir. Öncelikle üzerinde dikkatlice durulması gereken soru şu olmalıdır:
Anayasayı milletimizin birlikte ve kardeş yaşadığı, bin yıllık hukuku güçlendiren temeller üzerine mi oturtacağız? Yoksa bölücülüğü ve etnik kimlikleri meşrulaştıran bir yol haritası olarak mı değerlendireceğiz? Fırsattan istifade ederek biraz terör biraz tavizle sürecin hedefine ulaşması düşünülüyorsa herkes yanıldığını mutlaka bir gün anlayacaktır”

 
BARIŞ YOLUNDA İZMİR ÖRNEĞİ
Konuşmasının son bölümünde İzmir’in sosyal yapısına övgüler düzen MHP Lideri Bahçeli, her ilden vatandaşa kucak açan İzmir’in örnek olması gerektiğini savundu. Bahçeli “İzmir Türkiye’nin 81 vilayetinden gelen vatandaşlarımıza kucak açmış, bu kardeşlerine yurt olmuştur. Türkiye’nin her bölgesinden gelen kıymetli vatandaşlarımız, bugün İzmir’de kardeşlik temelli hemşerilik hukuku içinde bir arada yaşamaktadır. İzmirli Erzurumlular, İzmirli Mardinliler, İzmirli Diyarbakırlılar, İzmirli Konyalılar İzmir’de buluşmuş, büyük Türk Milleti’nin güzide evlatları olmuşlardır. Bu tarihi irade, gerilimden beslenen kaos aktörlerinin yolumuza döşediği kavga ve çatışma tuzaklarına kapılmadan hızla mesafe alacak ve dosdoğru ilerleyecektir. Millet aşkıyla, vatan sevgisiyle dolu Türkiye sevdalısı yürekler hiçbir ayrımcılığa prim ve geçit vermeden, tüm asaletiyle vakarını muhafaza edecekler ve bugün burada kanıtladıkları kardeşliğin seslenişiyle herkesi kucaklayacaklardır. Unutmayın ki bizim ilham kaynağımız İzmir’de ilk kurşunu atan Hasan Tahsin’dir. Bizim pusulamız İzmir’e ilk giren ve yaralı haliyle bayrak asan Yüzbaşı Şerafettin’dir. Biz Yörük Ali Efe’nin varisleriyiz. Biz Mustafa Kemal’in emanetini yaşatma konusunda yeminliyiz. Kardeşlik bağlarının çözülmemesi, yıpranmaması ve kopmaması için azimliyiz. 9 Eylül 1922’den itibaren Belkahve’den şanlı bayrağımızın dalgalandığı İzmir mutlaka mukadderata sahip çıkacaktır. Ne mutlu Türküm diyene” diye konuştu.

Deprem konusunda da açıklamalar dile getiren Bahçeli, kaçak yapılaşmanın arkasında hükümet tarafından verilen izinlerin olduğunu ve felaketlerle yaşamaya alışkın olan Türkiye’nin, acil ve kalıcı önlemler alması gerektiğini söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Karşıyaka’da buruk bayramlaşma
CHP Karşıyaka İlçe Örgütü, Karşıyaka Latife Hanım Köşkü’nde bayramlaşmak ...
CHP’li Susam’dan 6 Bakan’a esnaf sorusu
CHP İzmir Milletvekili ve Sanayi Ticaret Komisyonu üyesi Mehmet Ali Susam, ...
MHP İzmir’den kentsel dönüşüm atağı
Yeni yönetim kadrosu ile yerel seçimler öncesi çalışmalarına hız veren ...
 
Bahçeli: ‘Erbil’den abimiz gelmiş’ sandılar
MHP lideri Devlet Bahçeli, K.Irak Kürt Yönetimi lideri Barzani’nin ziyaretine ...
Aydoğan: İzmir köpek dolabına sokuldu
CHP İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma töreninde konuşan ...
Kılıçdaroğlu Mehmetçik’le bayramlaştı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eşi ve CHP heyetiyle Koçkıran Sınır Karakolu'nda ...
 
Erdoğan'dan çok sert KCK çıkışı!
"KCK'yı bilmeden yapılan açıklamalar teröre destektir. Biz gerçekleri ...
Bakan, 81 ilden 76'sını değiştirdi
AK Parti’nin yeni kurduğu bakanlıklardan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda, ...
AK Partili vekilden duble yol benzetmesi
AK Parti Konak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva