HABERLER>POLİTİKA
12 Kasım 2011 Cumartesi - 18:11

Bahçeli Manisa'dan hükümete yüklendi

MHP Lideri Bahçeli, deprem felaketinin Türkiye'ye musallat olduğunu belirterek, "Hükümet elini taşın altına sokmalıdır. Etnik fay hatlarını çatlatıp birliğimizi yıkacak bölücülük sarsıntısına neden olmaktan vazgeçmeli ve depremle mücadele edecek kararlı bir irade göstermelidir” diye konuştu.

Bahçeli Manisa dan hükümete yüklendi

MANİSA - Bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere Manisa'nın Demirci İlçesi'ne gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, burada Kaymakam Yalçın Sezgin ve MHP'li Belediye Başkanı İhsan Temel tarafından karşılandı. İlk olarak belediyeyi ziyaret eden Bahçeli, yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na gelerek hitap etti.
 
DEPREMLE MÜCADEEDE KARARLI İRADE GÖSTERSİN
Konuşmasında özellikle Van'da meydana gelen depremlere değinen Bahçeli, deprem felaketinin Türkiye'ye musallat olduğunu, yaklaşık iki haftalık bir süreyle Van'ın iki deprem felaketiyle sarsıldığını ve 620'yi aşan sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi. Depreme asla teslim olunmaması gerektiğini kaydeden Bahçeli, "Deprem canımızı acıtıyor, sevdiklerimizi alıyor, umutlarımızı karartıyor. Yaşamımızı gasp ediyor, binaları üzerimize deviriyor. Ne olursa olsun depreme teslim olmamalıyız. Depreme boyun eğmemeliyiz. 'Ne yapalım doğal afet' deyip göz göre intihara sürüklenmemeliyiz. Hükümet elini taşın altına sokmalıdır. Etnik fay hatlarını çatlatıp birliğimizi yıkacak bölücülük sarsıntısına neden olmaktan vazgeçmeli ve depremle mücadele edecek kararlı bir irade göstermelidir. Milletimiz bu konuda her yardımı yapmaya, her fedakarlığı göstermeye hazırdır. Yeter ki AKP iyi niyetli olsun, yeter ki gizli gündemlerinden başını kaldırabilsin" dedi.
 
Bundan sonraki doğal afetlere hazırlıklı olunması gerektiğini kaydeden Bahçeli, hükümetin bu konuda tam bir seferberlik içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, "Aymazlığa, savsaklamaya ve ihmale yer yoktur. Artık milletimiz bir Yunus örneğiyle daha karşılaşmak istememektedir. Azra bebeklerin yetim kalmasına tahammülü yoktur. Gencecik fidanların, taze umutların yitip gitmesine asla onayı bulunmamaktadır. Hükümet, yandaşlarını, yanaşmalarını, aile ve sülalelerini haram paralarla zengin etmeyi bırakmalı ve Türkiye'yi afetlerin tuzağından çekip çıkartacak iradeyi göstermelidir. Kendileri emniyetli villalarda oturan AKP yöneticileri, vatandaşlarımızı kumdan binalara terk edecek vicdansızlığı ve acımasızlığı göstermemelidir. Biz bunların takipçisi olacağız. İstismara yeltenen AKP'nin yakasından tutacağız. Verdiği sözleri unutan AKP'nin haddini bildireceğiz. Ve sizlerin hakkını sonuna kadar, ne pahasına olursa olsun savunacağız, sahipleneceğiz ve yücelteceğiz" dedi.
 
BÖLÜCÜLÜĞÜN YENİDEN ALEVLENMESİNE AKP NEDEN OLDU
Türkiye'nin bugün bir çıkmazda ve sancılı süreçte olduğunu ifade eden Bahçeli, türk milletinin gücü üzerine yanlış hesap yapılmamasını istedi. Bu toprakların rastlantı üzerine bulunmadığını ve kolaylıkla da vatanlaşmadığını belirten Bahçli şöyle devam etti:
 
"Bölücü kalkışmalar, şehirlerdeki eşkıyalık ve kangren gibi saran kanlı terör Türk milletini karamsarlığa sevk etmiştir. Türkiye'yi bu noktaya, Başbakan Erdoğan'ın ve hükümetinin gelişmeler karşısında sergilediği aczi, teslimiyeti ve gafleti getirmiştir. AK Parti hükümetinin siyasi hesapları maalesef kanlı terörü yeniden hortlatmış ve bölücü hevesleri artırmıştır. Milli birliğimiz ve kardeşliğimizin sarsılmasına, söndürülmüş bölücülüğün yeniden alevlenmesine AKP zihniyeti neden olmuştur. Bu kimliksiz zihniyet Türkiye'nin güvenliğini ve çıkarlarını çok ciddi biçimde zedelemiştir. Milli bekamız ve güvenliğimiz, dirlik ve düzenimiz için başka coğrafyalarda tehdit ve düşman aramaya artık gerek yoktur. Ancak bilinmelidir ki, Milliyetçi Hareket hain emelleri besleyenlere ve işbirlikçilerine asla geçit vermeyecektir. Bu bakımdan kimse hayal peşinde koşmasın. Başbakanın yanlışlarından cesaret bulmasın."
 
TÜRK MİLLETİ AYRILIĞI KABUL ETMEZ
Türkiye Cumhuriyetinin tek ve üniter bir devlet olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Kimler ve hangi mihraklar, hangi oyunları tertip ederlerse etsinler, hangi ihanetlerin içine girerlerse girsinler bir kez daha ilan ediyorum ki; Türkiye Cumhuriyeti tektir ve üniter bir devlettir. Türk milleti ayrılık kabul etmeyen bir bütündür. Türkiye Cumhuriyeti ebedi yurdumuzdur. Al bayrağımız bağımsızlığımızın, egemenliğimizin sembolüdür. Türkiye sevdalısı olan herkesin, 'Türk milleti' ortak paydasında buluşacaklarına, milli değerler etrafında kenetleneceklerine yürekten inanıyorum" dedi.
 
Konuşmasında Demirci'nin sorunlarına da değinen Bahçeli, "Geçim kaynaklarınız arasında yer alan tarım ve hayvancılık sizleri memnun etmiyor. Sattığınız ürünler borçlarınızı dahi karşılamıyor. Bankalar peşinizde, hacizler artıyor. Mazot pahalı, elektrik cep yakıyor, vergiler beliniz büküyor. Gübreye yaklaşılamıyor, tohumluğa ulaşılamıyor, traktöre ise hiç bakılamıyor. Yerli hayvancılık ithalatla geriliyor. Üreticilerimiz zor ve sıkıntılı günler geçiriyor. Demirci nefes alamıyor, geçim zorlukları her tarafı kuşatıyor" dedi.
 
Demirci'nin MHP'li Belediye Başkanı İhsan Temel'e ise teşekkür eden Bahçeli, "Belediyecilik, milletimize birinci elden hizmet yolunda en önemli, en onurlu, ancak bir o kadar da yüksek sorumluluk gerektiren bir faaliyet alanıdır. Çok şükür Demirci Belediyesi üzerine düşen her çabayı göstermiştir" dedi.
 
Bahçeli konuşmasının ardından Şehir Sineması Kültür Salonu'nda belediye başkanı İhsan Temel'in eşi Nefise Temel'in açtığı tezhip sanatı sergisini gezdi. Ardından belediyenin yaptırdığı kapalı pazar yerini açan ve bir süre dolaşan Bahçeli, esnaf ve vatandaşla selamlaştı. Demirci Ticaret ve Kültür Merkezi'nin temelini de atan Bahçeli, ardında da Manisa'ya hareket etti.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Hükümetimiz özel hastaneleri vatandaşa açtı'
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümetin sağlık konusunda yaptığı çalışmalara ...
'Zorunlu askerlik ve yedek subaylık kaldırılmalı'
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, zorunlu askerlik ...
Erdoğan Erciş’te kimleri uyardı?
Başbakan Erdoğan Vanlı depremzedelerden sabretmelerini istedi, kenti terk ...
 
Anadolu Birliği AKP ve CHP’lileri buluşturdu
İzmir’in en büyük sivil toplum kuruluşu olan Anadolu Birliği Derneğini ...
İmzacı başkanların koltuığu tehlikede
CHP İzmir’de il yönetimine karşı bayrak açanların çoğunlukta olduğu Bayraklı, ...
Bahçeli ve Arınç Manisa'da
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ...
 
Moroğlu'ndan Meclis'e 'Konak Tüneli' önergesi
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Konak Tüneli’ne ...
'AK Parti gereken önlemleri acilen almalıdır'
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, siyasi iktidarın, deprem acılarının ...
'Oturulabilir' diyenden hesap soracağız'
Başbakan Erdoğan, Van'daki 5,6'lık depremde yıkılan otelle ilgili olarak ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva