HABERLER>POLİTİKA
21 Şubat 2023 Salı - 11:20

Bahçeli: Kaybedecek zamanımız yok

MHP lideri Devlet Bahçeli, Türkiye'yi sarsan depremlere ilişkin "Muhtemel depremlere hazır olmalıyız. Kaybedecek zamanımız yoktur. Cumhur İttifakı olarak biz bu ağır yükü kaldırırız. Bedeli ne olursa olsun Türkiye'mize sahip çıkarız" dedi. Bahçeli seçim tarihi için, "Ne sandıktan kaçarız ne de demokrasiyi yok sayarız. Zillet ittifakı paranoyaktır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli: Kaybedecek zamanımız yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli, "Böylesi afet dönemlerinde heyecan, hüzün ve duygusal taşkınlık akıl ve şuurun önündedir. Hayata tutunma gayreti ve insanları kurtarma çabası olağanüstü bir haldir. İnsan olanın ruhu, canı, acısı, vicdanı vardır. Yalan haber yayan, dedikodu çıkaran siyasi yamyamlığa heves eden kim varsa insanlığı kuşkuludur. Bunlara insan demek, insan olana saygısızlıktır" dedi.

MHP lideri, "Milli felaketlerde ortak aidiyet paydasında uzlaşamayanlar, insani değerlere yabancılaşan mihraklardır. Türkiye devasa bir musibetin tesirindedir. Türkiye'miz doğal afetlerin risklerine her zaman açıktır. Deprem bilimciler tarafından Kahramanmaraş depremi dünya üzerinde karada meydana gelen en büyük depremlerden birisi olarak tanımlanmıştır" diye konuştu.

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

'BAŞKA SEÇENEK YOK'
"İnsani ve fiziki kusurlar doğal afetin boyutunu artırmaktadır. Gölcük depremi bir milattır. Bu tarihten önce inşa edilen binalarda zemin etüdü zorunluluğu yoktu. Hazır beton yoktu. Binaların demirlerinin dayanıklılığı azalıyordu. Müteahhitler malzemeden çalmayı alışkanlık haline getirmişti.

Her yıl 300 bin binanın dönüştürülmesi planlanmıştır. Depremler ve diğer afetler yaşanacaktır. Bu yakıcı gerçekten kaçış yoktur. Depreme ve ilgili yönetmelere uygun dayanıklı binalar yapmaktan başka seçenek yoktur. Hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır. Felaketten çıkardığımız derslerle daha güvenli, daha huzurlu, daha sağlıklı geleceğin temelini atmalıyız. İnsan kaynaklı hataları sıfırlamak zorundayız."

'KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK'
İstanbul'daki yapılaşmaya dikkat çeken Bahçeli, "Yapı stokunun yüzde 70'nin 1999 öncesi yapıldığı dikkate alındığında bir an önce harekete geçilmelidir. Muhtemel depremlere hazır olmalıyız. Kaybedecek zamanımız yoktur. Cumhur İttifakı olarak biz bu ağır yükü kaldırırız. Bedeli ne olursa olsun Türkiye'mize sahip çıkarız" ifadelerini kullandı.

SEÇİM TARİHİ MESAJI
Seçim tarihine ilişkin konuşan Bahçeli, "Yere batsın sizin siyasetiniz. Böyle ucuz ve meczup siyasete nasıl saparsınız? Rahat olun, biraz sabredin Türk milleti sizin boyun ölçünüzü yakında sandığa gömerek ilan edecektir. Ne sandıktan kaçarız ne de demokrasiyi yok sayarız. Zillet ittifakı paranoyaktır" ifadelerini kullandı.

 
Bakan Özer açıkladı: 100 bin öğrenci nakledildi
 
Bucaspor 1928'de adaylar artıyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şaka gibi! 21 Şubat 2023 Salı 16:40

Aday bile olacak cesareti olmayan adam sandıktan kaçmayız demiş. Ülkede 40 bin kişi ölmüş, istifa eden yok, sakal bırakanlar var. Bir tane soruşturma açan yok.

Yorumu oyla      4      4  
Millete Zillet Ne Demek Göreceksin. 21 Şubat 2023 Salı 12:14

Bu iktidar 20 yıldn fazladır burada ne yaptı İlimden Bilimden uzaklaştı Uyarıları dikkate almadı, Atamalar hak edene değil akrabaya iş bilmeyene verildi, Bu ülkede ne okursan oku boş çünkü ilim ve bilim önemli değil bu iktidara göre. Ama İmam Hatip veya İlahiyatlıysan her yere geçersin hele birde akraba bağınız varsa en ballı yerdesiniz ama İş bilmeyen biri olarak.. Yeter artık sen de artık Milliyetçilik kalmamış hala Milliyetçi Partinin başındasın partiyi bitirdin güven kalmadı sana ve artık kafalar yerinde değil ne söyleyeceğini unutan ve saçma sapan anlamsız konuşan birisin. sen ve senin gibilere yer yok artık... Yettiniz..

Yorumu oyla      6      4  
T.C. Vatandaşı 21 Şubat 2023 Salı 11:28

Sayın BAHÇELİ'nin bu dil ve üslubuna, şu acı günlerimiz hatırına cevap verilmemelidir. NOKTA

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir YMMO’ya CHP'li Aslanoğlu'ndan ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve il yönetimi, ...
YSK: Deprem illerinde vekil sayısı değişmeyecek
Deprem felaketlerinin ardından seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği tartışması ...
Bahçeli: Bu felaketi aşacağız!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Bu felaketi aşacağız. Bu konuda MHP olarak ...
 
CHP’den dört belediyeye deprem incelemesi!
CHP, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Arsuz Belediyesi, Defne Belediyesi ve ...
CHP'li Öztrak: YÖK'ün kararı hukuksuz!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Yükseköğretim ...
Akşener Diyarbakır'da: Derhal vazgeçin!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, depremin vurduğu Diyarbakır'ı ziyaret ...
 
Başkan Sürekli'den depremzedelere ziyaret 
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, asrın felaketinden etkilenen ...
HDP'li Semra Güzel'in tahliye talebine ret
Dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in 'silahlı ...
Erdoğan, depremden etkilenen Hatay'da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva