HABERLER>POLİTİKA
7 Eylül 2023 Perşembe - 09:22

Aytun Çıray, Büyükşehir adaylığıyla ilgili konuştu: Siyaseti bırakmadım vekilliğe ara verdim!

CHP ve İYİ Parti’de milletvekili olarak siyaset yapmış biri olarak, kendisini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na layık gördükleri için İzmirlilere teşekkür eden Aytun Çıray, “Bunlar insanların iyimser düşünceleridir; bu konuda bir şey söyleyecek olursam, doğmamış çocuğa don biçmiş olurum. Benim belediye başkanlığıyla ilgili bir düşündüğüm bir şey yok” dedi

Aytun Çıray, Büyükşehir adaylığıyla ilgili konuştu: Siyaseti bırakmadım vekilliğe ara verdim!

EGEDESONSÖZ – CHP ve İYİ Parti İzmir Milletvekili olarak 24, 25, 26 ve 27. Dönemlerde TBMM’de görev yapan Dr. Aytun Çıray, SONSÖZ TV’de katıldığı programda, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı düşünüyor musunuz?” sorusuna yanıt verdi. Gazeteci Fatih Yapar’ın programında bu konuya açıklık getiren Çıray, “Ben milletvekilliğine ara verdim, siyaseti bırakmadım. Benim bilgim toplumda kabul gördüğü, deneyimlerinden yararlandığı sürece bildiklerimi paylaşmaya devam edeceğim” dedi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığıyla ilgili bir düşüncesi olmadığını açıkladı.

İZMİRLİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM, ANCAK…
Adının İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçmesinden, bunun çeşitli ortamlarda konuşulmasından dolayı İzmirlilere teşekkür eden Aytun Çıray, “Hem CHP, hem de İYİ Parti’de siyaset yapmanızdan dolayı isminiz başkanlık için geçiyor. Şu anda vekil de olmadığınıza göre, Büyükşehir başkanlığını düşünüyor musunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Beni bir yerlere layık görenlere teşekkür ediyorum. Ama faraziye üzerinden siyasi yorum yapamam. Bunlar insanların iyimser düşünceleridir. Bu konuda ben bir şey söyleyecek olursam, doğmamış çocuğa don biçmek olur. Benim belediye başkanlığı konusunda düşündüğüm bir şey yok. Varsayım üzerinden siyasi yorum yapamam. İzmirliler bir arayış içindeyse, yöneticileri çok iyi analiz etmeli. İzmir’i yönetenleri çok iyi analiz etmeli. Bu konjonktürden bağımsız olarak söylüyorum; İzmir ve İzmirliler, demokrasi mücadeleleri için, Atatürk çizgisi ve Cumhuriyet’in korunması için çok büyük fedakarlıklar yapıyorlar. Bu fedakarlıkların karşılığını vereceksiniz kardeşim. Nasıl olsa beni seçiyorlar, diye İzmir’i yönetmek olmaz. İzmir’in hak ettiğini, İzmirliye vereceksin. İzmir, adeta Türkiye için demokrasi mücadelesi veriyor. İzmirlilerin bu faziletli duruşunun da karşılığını vermek gerekiyor. İzmirlilerin, sorunların çözülmüş olduğu bir ortamda yaşamaları, en tabii haklarıdır. Bunu sağlamak da siyasetçinin görevidir.”

24. DÖNEM PARLAMENTO İLE BUGÜNKÜ ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VAR
Halen milletvekili olmadığı halde açıklamalarıyla sürekli gündemde olmasının, makamsız gündemde kalmanın kerameti sorulduğunda Aytun Çıray, şu karşılığı verdi:

“Halkla iç içe olmak, hem devlette hem siyasette önemli görevlerde bulunmak, önemli insanlardan çok değerli şeyler öğrenmektir, bu işin sırrı. Milletvekili olmadan önce de, bu kadar olmasa da programlara davet edilen, konuşanlardan biriydim. Siyaset yapma eylemi sadece Meclis’te olmaz. Türkiye’nin çok seçkin aydınları, yazarları, milletvekili olmadan siyaset yapmışlardır. Mesela Hüsamettin Cindoruk, sadece bir dönem milletvekilliği yapmıştır ancak Türkiye’de en çok sözü dinlenen, danışılan isimlerden birisidir. Sizin kamuoyunda saygın olmanızın, dinleniyor olmanızın milletvekili olmakla bir bağlantısı yoktur. Üstelik 24. Dönem parlamento ile bugünkü parlamento arasında dağlar kadar fark var. Bugünkü parlamento, bütçe yapma yetkisi olmayan, gensoru veremeyen, bakanlar kurulunun parlamentoya gelmediği, bakanlar kurulunun güvenoyu almadığı  etkisiz bir parlamentodur. Sadece konuşan bir parlamentodur. Bir nevi iktidarın meşruiyet aracı haline geldi. Bu gerçekleri bildiğim için bu dönem böyleyim. Etkin bir meclis yok.  Bu parlamentoda daha etkili olacağını düşünenler varsa, yanılıyorlar.”

SEÇİMDEN ÖNCE YAPTIĞIM UYARILARIN GERÇEKLEŞTİĞİNİ GÖRÜYORUM
Aytun Çıray, milletvekilliğinden ayrılanların bir süre sonra unutulduğu halde kendisinin gündemden düşmemesiyle ilgili olarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Koltuk değneğine güvenerek siyaset yapıyorsanız, birisi koltuk değneğini kolunuzun altından aldığı zaman düşersiniz. İnsanı kalıcı yapan bilgisidir, bilgiden daha değerli bir şey yok. Benim bilgim toplumda kabul gördüğü sürece, toplum deneyimlerinden yararlandığı sürece bildiklerimi paylaşmaya devam edeceğim. Ayrıca ben siyaseti de bırakmış değilim. Ben sadece milletvekilliğine ara verdim, Milletvekilliği bir meslek değildir, hizmet aracıdır. Bizim bu dönemde etkili olmamızın bir sebebi de, seçimden önce yaptığımız uyarıların seçim sonrası gerçekleşmiş olmasındandır. Millet için doğruları söyleyen bir siyasetçiyim. Seçimden önce yaptığım uyarıların gerçekleştiğini görüyorum. Seçimin kaybedilmiş olmasıyla yüzde 100 gerçekleşmiş oldu. Konuya tek tek bakmamak, sonuca bakmak gerekiyor. Sonuç nedir? Seçim kaybedilmiştir, muhalefetin kaybettiği bir seçim olmuştur. Demek ki o süreç yönetimi doğru yapılmadı.”

 
Üç sigara grubuna daha zam geldi
 
Akrabasının düğününe gitmişti... Öldüren oyun!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metin 7 Eylül 2023 Perşembe 23:30

Bir mok olamamışlar adamı yorumlamış ??

Yorumu oyla      2      3  
serkan 7 Eylül 2023 Perşembe 16:14

ne olur siyasete dön ulkenın sana cok ihtiyacı var nolurrrrr

Yorumu oyla      2      3  
erdal 7 Eylül 2023 Perşembe 12:20

kimsin be sen.. chpden vekil olamayacağını anlayınca iyipye oradan olamayacağını anlayınca istifaya.. sen kim bsehir kim.. kim alır seni artık. otur torun sev!

Yorumu oyla      3      4  
alo 7 Eylül 2023 Perşembe 11:45

müsteşarkan şaibeliişlerin var biliniyor

Yorumu oyla      2      3  
EMRE 7 Eylül 2023 Perşembe 11:26

her gün bir açıklama. kendinizi ne kadar önemli görüyorsunuz 85 milyonluk ülkede. anlaşılır gibi değil

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Arslan iddialı konuştu: Büyükşehir ve 30 ilçeyi ittifaksız da alırız!
CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Ednan Arslan, İYİ Parti’nin ittifak ...
CHP'nin 100'üncü kuruluş yılı kutlama programı belli oldu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aysu Bankoğlu, "100. yıl etkinliklerimizi ...
Babacan'dan OVP açıklaması: Yük yine dar gelirlinin üzerine yıkılacak
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı ...
 
CHP İzmir'de Aytekin Tunus'tan adaylık ilanı: Bir kalkışma yapacağız ve değiştireceğiz!
CHP İzmir İl Örgütü’nün il kongresi öncesinde il başkanlığı için yarışacak ...
Akşener ve İnce arasında zirve!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile görüştü
Erdoğan OVP hedefini açıkladı
Orta Vadeli Program toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ...
 
Bakan Fidan'dan YPG çıkışı: Son bulmalı!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye'de Arap aşiretlerinin YPG işgaline ...
Vekil Arslan, Ankara zirvesini yorumladı: Tarihe not düştük!
CHP Parti Meclisi Üyesi, İzmir Milletvekili Ednan Arslan; Deniz Yücel ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Yalanlarına devam ediyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva