HABERLER>EGE
27 Temmuz 2015 Pazartesi - 08:57

Aydınlı Tv programcısı doktora akıl almaz tuzak!

Aydın’ın ünlü kadın diş hekimi, muayenehanesinde çalışan birinin de işbirliği yaptığı kişilerce kendisine büyü yapıldığına inandırılıp 1.5 milyon lira dolandırıldı. Durumu anladığında ise devreye ‘seksi şantaj’ girdi.

Aydınlı Tv programcısı doktora akıl almaz tuzak!

Bir TV kanalında sağlık programları da yapan Aydın’ın ünlü diş hekimi F.B.’yi altı kişilik bir ekip, akıl almaz yöntemlerle yaklaşık 1.5 milyon TL. dolandırdı. Dava dosyasına göre dolandırıcılık olayı şöyle gelişti:

Diş hekimi F.B., 2011 yılında İzmir’de bir düğünde bir partinin ilçe yönetim kurulu üyesi Müşerref M. ve kocası Salih M. ile tanıştı. Çift, daha sonra diş tedavisi için Dr. F.B.’nin muayenehanesine gidip gelmeye başladı. Tedavi sürecinde de muayenehanede çalışan Gülistan Ö. ile samimi oldular ve ondan aldıkları kişisel bilgilerle, Dr. F.B.’yi üzerinde büyü olduğuna inandırdılar.

‘MUSTAFA HOCA ÇÖZER’
Diş hekimi F.B., çiftin bilmesine imkân olmayan özel bilgileri anlatması üzerine kendine ‘büyü yapıldığına’ ikna olunca, dolandırıcı ekibin bağlantılı olduğu, Bergama’da ‘Mustafa Hoca’ isimli şahsa götürüldü.
‘Hoca’, daha önce Gülistan Ö.’den aldığı bilgilerle Dr. F.B.’ye babasının nasıl iflas ettiğini, geçirdiği zor günleri, üniversite yıllarında yaşadığı bazı olayları anlatıp, kendisi ve muayenehanesi üzerinde büyü ve muska olduğunu, bunları kaldırmazsa babası gibi iflas edeceğini söyledi. ‘Hocanın her şeyini bilmesiyle iyice şaşkınlığa uğrayan Dr. F.B., bunun ardından tüm söylenenleri yapmaya başladı.

BİRİ KOYDU BİRİ BULDU
Sonuçta ‘büyü çözmek’ için Dr. F.B.’nin muayenehanesine gelen ‘Mustafa Hoca’, önceden Gülistan Ö.’nün yerleştirdiği muskaları eliyle koymuş gibi buldu.
Bunun üzerine kurulan tezgâha iyice inanan Dr. F.B., ilk etapta Müşerref M. aracılığıyla ‘hocaya’ önce 16 bin TL. para verdi. Aynı yöntemle dolandırıcılar F.B.’den 3 yıl boyunca on binlerce lira aldılar, hatta son seçimlerde milletvekilliği adaylığı teklifini reddeden F.B.’ye “Gelecek seçimlerde kesin vekilsin ama zekât vermen lazım” deyip, ‘Mustafa Hoca’nın destek olduğu bir öğrenci yurduna 200 kilo zeytinyağı aldırdılar.

‘CİNSEL İÇERİKLİ KAYDIN VAR’
Ancak Dr. F.B. bu üç yılın sonunda dolandırıldığını fark etti ve artık para göndermek istemedi. Bunun üzerine Müşerref M.’nin son davetini kabul eden Dr. F.B., iddiaya göre gittiği evde ikram edilen bardağı içtikten sonra bayıldı ve ayıldığında bu kez “Cinsel içerikli görüntülerini çektik” şantajına uğradı.
Bu şantajla Dr. F.B. banka kasasında bulunan 160 bin TL’lik ziynet eşyaları ile İzmir Karşıyaka’da lüks bir sitede bulunan dairesini de kaptırdı. Daireyi 2013 yılında Müşerref M’nin kızı Ilgaz M. üzerine yapan Dr. F.B., buna rağmen taleplerin ardı arkası kesilmeyince avukatı Sinan Aslan aracılığı ile suç duyurusunda bulundu.

BORÇLU ÇIKACAKTI
Banka ve PTT kayıtlarına ulaşan savcılık, Dr. F.B’nin PTT aracılığı ile 2011-2014 yılları arasında şüphelilere toplam 110 bin 638 TL gönderdiğini, bir bankadan 31 bin 500 TL, kredi kartından da toplam 76 bin TL kaptırdığını belirledi. F.B.’nin 2012-2014 yılları arasında da çeşitli bankalardan çektiği toplam 574 bin TL kredinin de dolandırıcıların hesaplarına aktarıldığı anlaşıldı.
İfadeleri alınan şüpheliler ise suçlamaları kabul etmediler. Şüpheli Müşerref M., ziynet eşyalarını daha önce Dr. F.B’ye verdiği borç karşılığında aldığını, kızının üzerine yapılan dairenin de parasını ödediğini iddia etti.
15 Haziran’da iddianameyi kabul eden Nazilli Ağır Ceza Mahkemesi, yargılamaya ekimde başlayacak. (Hürriyet)

 
IŞİD'e kadro devşirilen Hacı Bayram'a operasyon
 
Kritik uyarı: İyi görünmek isterken...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege'de feribot faciası ucuz atlatıldı
Yunanistan'ın Mikanos ile Tinos adaları arasında sefer yapan katamaran ...
Bodrum'da Küba rüzgarı
Bodrum'da, 'Cuba Linda' ve 'Septeto Carisma' adlı grupların sahne aldığı ...
Şehit ateşi Manisa'yı yaktı!
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde, askeri konvoyun geçişi sırasında park halindeki ...
 
Aydın’da 1 IŞİD üyesi gözaltında
Konya merkezli polis tarafından terör örgütü IŞİD'e yönelik yapılan operasyonda, ...
Manisa'da 3 mahkum açlık grevine başladı
Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki 3 siyasi hükümlü, ...
Minik Hayrunnisa oynarken ölüme düştü!
Aydın’da, oynadığı balkondaki demirlerin arasında bulunan camın kırılması ...
 
Soya beyaz altının tahtına göz dikti
Aydın'ın Söke İlçesi'nde yüzyıllardan beri geçimini pamuk üretimi yaparak ...
CHP'li vekil Purçu'nun yeğeni öğretmen olacak
Türkiye'nin ilk Roman milletvekili CHP'li Özcan Purçu'nun Aydın'ın Söke ...
Ege yolları kan gölüne döndü: 3 kaza, 4 ölü, 42 yaralı
Muğla ve Denizli’de korkunç 3 kaza meydana geldi.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva