HABERLER>MAGAZİN
17 Ağustos 2016 Çarşamba - 11:56

Avukatı açıkladı: Deniz Seki tahliye olacak mı?

Uzun süredir cevaevinde bulunan şarkıcı Deniz Seki'nin avukatı 38 bin kişinin cezaevlerinden çıkmasını sağlayacak düzenlemeden Seki'nin faydalanamayacağını açıkladı.

Avukatı açıkladı: Deniz Seki tahliye olacak mı?

671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'de yer aldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da düzenlemenin detaylarını paylaştı. Bozdağ, düzenlemenin 38 bin kişiyi kapsayacağını aktardı. Söz konusu düzenleme sonrası durumu en çok merak edilen isimlerden biri de 46 yaşındaki sanatçı Deniz Seki oldu.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLADI
Deniz Seki ile ilgili durumu avukatı Naim Karakaya açıkladı. Karakaya sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi: "*671 sayılı KHK ile şartlı salıvermeden önceki denetimli serbestlik 1 yıldan 2 yıla çıktı. Şartlı salıvermedeki oran da üçte ikiden yarıya indi(1)*KHK, hükümlüler arasında eşitlik ilkesine aykırı gayri adil bir ayırım yaptı. Deniz Seki bu KHK dan istifade edemiyor. Bakan Bozdağ, düzenlemenin kapsam dışında kalan maddeleri de sıraladı. Bakan Bozdağ'ın açıklamasına göre 'uyuşturucu veya uyarıcı madde imal veya ticareti' yapan kişiler de kapsam dışında bırakıldı"

"TOPLUMSAL HELALLEŞME OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ"
Bu durum üzerine Deniz Seki cephesinden de açıklama geldi. Açıklamada şöyle denildi: "671 sayılı KHK ile çıkarılan denetimli serbestlik ve şartlı salıverme hükümleri yönünden hükümlüler arasında yaptığı ayırım gayri adildir. Bu tür uygulamalar bir toplumsal helalleşme olarak değerlendirilmeli ve ayırımın daha adil şekilde yapılması beklentisini karşılamalı idi. 

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI
Deniz Seki’ye “sen çok yükseklere uçmuşsun biraz burnun yere sürtsün” diyerek tutuklamaya sevk eden soruşturma savcısı, mahkumiyet kararına imza atan Ağır Ceza Mahkemesi üyelerinin üç hakimden ikisi, lehine temyizi geri çeken duruşma savcısı, Yargıtay Dairesinde aleyhe oy kullanan her iki üye şu anda açığa alınıp tutuklanırken böyle göz önünde olan ve toplumun bir kesiminin sindirilmesi sonucunu doğuran bir yargılamada hiçbir sorun görmemek ve verilen kararın sadece dosya kapsamına göre verildiği sanılarak bu suç ve hükümlüleri özel olarak kapsam dışı bırakmak adalet duygusunu zedelemiştir.
Anılan kararname, sıkışmış hukuk düzeninin gerçek bir mağduru olan ve adalet beklentisi içinde olan Deniz Seki’de hayal kırıklığı oluşturmuştur. Daha adil bir düzenlemenin beklentisi içerisindeyiz."

AF DEĞİL DÜZENLEME
İstanbul Barosu'na üye avukat Sefa Karcıoğlu ise, düzenleme ile ilgili şu görüşü paylaştı: "Öncelikle belirtmek gerekir ki, Bakan'ın (Adalet Bakanı Bozdağ) da dediği gibi bu bir af değil düzenleme şeklinde nitelendirilmektedir. Yeni düzenleme ile genel anlamda ve özetle daha önce mevcut denetimli serbestlk süresi 1 yıldan 2 yıla çıkarılmıştır. Bu şu demektir: Şartlı tahliyesine 2 yıl veya daha az kalan mahkumlar bu düzenlemeden yaralanacaklar. 

Yine bundan ayrı olarak infaz kanunumuzdaki mevcut düzenlemede cezaların üçte ikisi infaz edildikten sonra şartlı tahliye yoluna gidilirken yeni düzenleme ile bu süre 1/2 olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla istisna belirtilen suçlar hariç olmak üzere hapis cezası alan mahkûmlar infaz sürelerini, toplam ceza miktarının 1/2'si olarak ve yine denetimli serbestlik süresini de 2 yıl olarak hesap edeceklerdir." (NTV)

 
Finans yapısı iddianamede: FETÖ, ABD'ye...
 
İzmir'de 2 can alan korkunç kaza Meclis'e taşındı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ayrılık iddialarına foto-yanıt!
Oyuncu Sarp Levendoğlu ile eşi Birce Akalay boşanma iddialarına fotoğrafla yanıt verdi.
Behzat Ç. geri mi dönüyor?
Yayınlandığı dönemde fenomen haline gelen Behzat Ç.'nin senaristi Emrah ...
Kurtlar Vadisi darbeyi önceden biliyor muydu?
5 Temmuz darbe girişiminin ardından "Kurtlar Vadisi Darbe" isimli filmin ...
 
Hülya Avşar'dan 'Sıla' açıklaması!
Hülya Avşar, İstanbul’da yapılan "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" ile ilgili ...
Şebnem Bozoklu'dan 'boşanma' açıklaması
Oyuncu Şebnem Bozoklu eşi Emre İzer'le boşanacağı yönündeki iddialara yanıt verdi.
Kenan'dan Sinem'e 'sevimli' hediye!
Sinem Kobal, 29’uncu yaşını önceki akşam eşi Kenan İmirzalıoğlu ve yakın ...
 
Davut Güloğlu canlı yayında Sıla'ya küfür etti
Beyaz Tv'de yayımlanan bir programda Sıla hakkında konuşan şarkıcı Davut ...
Ünlü tenor Aysev 5. Kez Evlendi
Ünlü tenor Hakan Aysev, İzmir'in Urla ilçesinde vokalist Banu Karaca ile dünya evine girdi.
Sıla'dan konser iptalleri sonrası detaylı açıklama
Ünlü şarkıcı Sıla sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva