HABERLER>GÜNCEL
7 Şubat 2017 Salı - 21:30

Atatürk'e hakaret savunması: İşsizim, moralim bozuk!

PM Üyesi Kılıç’ın, Atatürk’e ve annesi Zübeyde Hanım’a hakaret eden Mehmet Cemil Nuralp hakkında bulunduğu suç duyurusu için iddianame hazırlandı. Yargılanacak olan Nuralp ifadesinde uzun zamandır işsiz olduğunu, moralinin bozulduğunu ve bu tür paylaşımlar yaptığını söyledi.

Atatürk e hakaret savunması: İşsizim, moralim bozuk!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Sevda Erdan Kılıç, sosyal medya üzerinden Mustafa Kemal Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım için ağır hakaretlerde bulunan Mehmet Cemil Nuralp isimli vatandaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çeşitli sosyal medya hesapları üzerinden hakaretlerde bulunan ve ağır küfürler eden Nuralp hakkında ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’, ‘Atatürk’ün anısına alenen hakaret’ suçlamalarıyla dava açılmasına karar verildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada Savcı Ahmet Arslan iddianameyi hazırlayarak mahkemeye gönderdi.

Şahsın yargılanması için gereken çalışmanın tamamlandığını belirten Kılıç, İstanbul Pendik’te ikamet eden ve o dönem bir okulda öğretmen olduğu iddia edilen kişiye dava açıldığını kendi sosyal medya hesabından duyurdu.



Kılıç’ın o açıklaması:
Gerek partililerimizin uyarısı gerekse sorumlu bir vatandaşlık bilinciyle bu şahıs hakkında bizzat suç duyurusunda bulundum. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu şu dönemlerde toplumu ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı herkesin gereken cezayı almasını istedim. Her nedense bu hakaretler yapılırken en ufak bir eleştiri, durum tespiti yapanları yargılayan savcı ve mahkemeler resen işlem yapmak yerine şikayeti beklediler. Şikayetim üzerine İzmir ve Edirne’de başlayan soruşturmalar birleştirildi. Şahıs hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik”, “Atatürk’ün anısına alenen hakaret” suçlamalarıyla dava açılmasına karar verildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada Sayın Savcı Ahmet Arslan iddianameyi hazırlayarak mahkemeye gönderdi.

İŞSİZDİM VE MORALİM BOZUKTU!
İddianamenin en acı tarafı da Atatürk ve annemiz Zübeyde Hanım hakkında ağır hakaretler eden zihniyeti bulanık, karanlık ve topluma yakışmayan bu şahısın konu kendisine sorulduğunda bahse konu hesabın kendisine ait olduğunu belirtmesiydi. Bununla ilgili “Uzun zamandır işsiz olduğunu, moralinin bozulduğunu ve bu tür paylaşımları yaptığı” yönünde savunma yaptı.

Hepimiz biliyoruz ki bu ülkede milyonlarca işsiz, yüzbinlerce işinden olan insanlar var. İşsizlik oranları sürekli artarken geçim derdi de sınırları zorluyor. Kurtuluş Savaşı’nda cepheye silah taşıyan anaların, düşmanın karşısında gözünü kırpmadan yırtık ayakkabı ve elbiselerle savaşan babaların evlatları hiçbir zaman bunu yapmadı. Gerçek vatansever aç kalsa da, yoksulluk çekse de, işsiz kalsa da bunu yapmaz, yapamaz. Bunu yapan en başta atalarına, devletine ihanet eder. Geçmişini unutarak, Cumhuriyet’i karalayarak, milli ve manevi değerleri karalayarak bir yere varamazsınız.

Biz üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Her kim olursa olsun, hangi sebeple yaparsa yapsın Atatürk’e ve onun değerlerine hakaret edenlerden hesap soracağız. Bu zihniyete kol kanat gerenler, avuç açıp arka planda destekleyenler de bu suça en az yapan kadar ortaktır. Ortaklık sadece mal, mülk ile olmaz. Karanlık düşünceleri benimseyen ve ona sahip olanları barındıranlar da bu durumun koruyucusudur. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi, bu ülkenin bir vatandaşı olarak her alanda mücadele etmeye devam edeceğiz. Kararımız kesin ve nettir. Herkes bunu böyle bilsin!

 
Polislerin greve gittiği şehirde 3 günde 68 cinayet
 
Flaş! Yeni KHK: 4 bin 464 kişiye ihraç!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kartal 8 Şubat 2017 Çarşamba 09:06

Ülkenin onca sorunu varken issizlik te onemli bir sorun tabiki. Ama bu hadsizligi yap anlamina gelmez. Ulkedeki iş sizlik sorununu baskomutan MUSTAFA KEMAL ATATÜRK MU NEDENI UTANMAZ HERIF. ulke kac yildir akp nin elinde soylermisin. Iste arkadaslar egitim şart şart.

Yorumu oyla      13      7  
TC misafir 7 Şubat 2017 Salı 23:07

Senin işsizliğinin nedeni 15 yıldır ülkeyi yönetenlerdir Atatürk değil. Bahaneleri de inandırıcı değil.

Yorumu oyla      19      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Dink cinayetini Erhan Tuncel örgütledi"
Yılmazer, "Dink cinayetini Erhan Tuncel örgütledi. Gariban Yasin Hayal'in ...
İstanbul Emniyet Müdürü'nden şok eden olayla ilgili açıklama
İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da olayla ilgili açıklama yaptı. ...
FETÖ şüphelisi SPK üyesinde Adil Öksüz izi!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Sermaye Piyasası Kurulu'ndaki (SPK) ...
 
İzmir'de minik Yağmur'u öldüren taciz için ilk karar
İzmir'in Bornova ilçesinde 9 yaşındaki Yağmur Kaldıran'a, cinsel istismarla ...
Evine giden kadına alt geçitte cinsel saldırı!
Bursa’da 34 yaşındaki S.H., adlı kadın gece evine giderken altgeçitte, ...
İzmir’deki çocuk gelin utancında bakanlıktan ev ev bilgilendirme mesaisi!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ekiplerinin, çocuk yaştakilerin kaçtığı ...
 
İstanbul Emniyeti Müdürü Yardımcısı açığa alındı
İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ö.C., uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla ...
İzmir'deki tarihi darbe davasında 7.duruşma raporu!
15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında açılan ve 270 ...
İzmir'deki korkunç cinayeti halattaki leke çözecek
İzmir'in Buca İlçesi'nde bir apartmanın havalandırma boşluğunda halata ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva