HABERLER>GÜNCEL
15 Temmuz 2022 Cuma - 10:43

Asya'yı öldüren eski sevgiliye müebbet istemi

Bursa'da hakkında uzaklaştırma kararı aldıran eski kız arkadaşı Asya Pınar Üzümcü'yü (24), çilingire kapısını açtırdığı evinde bıçaklayarak öldüren, annesi İfakat Evci'yi de yaralayan Oktay Hürmet (23) ve arkadaşı Alican Vergül (26) hakkındaki savcılık soruşturması tamamlandı.

Asya yı öldüren eski sevgiliye müebbet istemi

Gördüğü şiddet nedeniyle sosyal medyadan ‘Sadece yaşamak istiyorum’ paylaşımında bulunup, doğum gününde toprağa verilen Üzümcü'yü öldüren Hürmet ve arkadaşı hakkında 'tasarlayarak öldürme', 'tasarlayarak öldürmeye teşebbüs', 'konut dokunulmazlığının ihlali' ve 'nitelikli yağma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 40 yıl hapis cezası istendi.

Olay, mart ayında Kestel ilçesi Vanimehmet Mahallesi Çeşme Sokak’ta meydana geldi. Oktay Hürmet, kendisinden ayrılmak isteyen Asya Pınar Üzümcü’nün evine gitti. Burada çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Hürmet, mutfaktan aldığı bıçakla Üzümcü'yü defalarca bıçakladı. Hürmet, kendisine engel olmak isteyen Üzümcü’nün annesi İfakat Evci’yi vücudunun 5 yerinden yaraladı. Anne-kız kanlar içinde yere yığılırken, Oktay Hürmet ise 38 ABA 203 plakalı otomobile binip kaçtı. Komşuların ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaptığı kontrolde, Asya Pınar Üzümcü’nün hayatını kaybettiği belirlendi. İfakat Evci ise ağır yaralı olarak Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ölmeden önce eski sevgilisinden gördüğü şiddet nedeniyle sosyal medya hesabından ‘Sadece yaşamak istiyorum’ şeklinde paylaşımda bulunan Asya, doğum günü 11 Mart'ta toprağa verildi.


TELEFON VE HEDİYELERİ GERİ VERMEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRMÜŞ 
Olayla ilgili soruşturma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelinin Sakarya'ya gittiğini tespit etti. Yolda önlem alan Pamukova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, otomobildeki Oktay Hürmet’e 'Dur' ihtarında bulundu. Hürmet yoluna devam edince ekipler de peşine düştü. Takip sırasında Pamukova ilçe girişinde otomobiliyle kaza yapan Oktay Hürmet ile yanındaki Alican Vergül yakalandı. Kazada yaralanan Hürmet ve Vergül, hastanedeki tedavilerinin ardından gözaltına alındı. Oktay Hürmet emniyetteki ilk ifadesinde, Asya Pınar Üzümcü ile konuşmak için eve gittiğini, kendisine aldığı telefon ve hediyeleri geri vermeyince çıkan tartışmada olayı gerçekleştirdiğini söyledi. 4 suç kaydı olan Oktay Hürmet ile 1 suç kaydı bulunan Alican Vergül, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olayla ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. İddianamede, faillerin maktulün erkek arkadaşı Oktay Hürmet ve onun arkadaşı Alican Vergül olduklarının anlaşıldığı, Üzümcü'nün tehdit ve darp iddialarıyla Oktay Hürmet hakkında bir süre önce şikayetçi olduğu ve sanık hakkında 1 ay süreli tedbir kararı verildiğinin tespit edildiği belirtildi.

'POLİSE ŞİKAYET ETTİK' 
Müşteki İfakat Evci'nin, kızı ile Oktay Hürmet'in beraberlik yaşadıklarını ancak son zamanlarda şiddet eylemleri olduğu için birkaç kez polis merkezine giderek suç duyurusunda bulunduklarını, sanık hakkında devam eden uzaklaştırma kararı olduğunu belirttiği ifadesinde de iddianamede yer verildi. Evci, ifadesinde olay günü eve geldiklerinde daire giriş kapısının her zamankinden daha kolay açıldığını fark ettiğini, mutfağa geçtiğini ve kızının da kendi odasına yöneldiğini, kızının çığlığını duyunca odasına girdiğini belirterek, "Odaya girdiğimde Oktay'ın kızımın sırtına doğru bıçak sapladığını gördüm. Yüzünü göremediğim biri beni arkamdan tuttu, yere düştüm. Düştükten sonra Oktay ile göz göze geldik. Oktay bıçağı sapladı, 5 bıçak yarası aldım. 'İmdat' diye bağırınca evden hızlıca kaçtılar" ifadelerini kullandı.

(DHA)

 
İzmirli esnaf arazi arıyor... Mobilya AVM projesi için düğmeye basıldı
 
'Suç Atlası'nda İzmir detayı... Adliye koridorlarında utancın rakamları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
6 farklı noktada çıkan orman yangını panik yarattı
Adana'nın Feke ilçesinde ormanlık alanda 6 noktada yangın çıktı. Alevler, ...
İZDEDA Başkanı Özkan isyan etti: Saat Kulesi önünde kendimi yakacağım!
30 Ekim depremi sonrası evsiz kalanların kurduğu İzmir Depremzedeler Dayanışma ...
Konak Meydanı'nda 15 Temmuz buluşması!
İzmir’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Konak Meydanında ...
 
İzmir'deki kadın cinayetinde oğula şok telefon... Psikopat baba!
İzmir'in Buca ilçesinde, çiftlik evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde ...
Erdoğan açıklayacak... KYK borcu için çözüm hazırlandı
Hazine ve Maliye Bakanlığı, KYK borçları ile ilgili kapsamlı çalışmasını ...
Motosikletlinin feci sonu!
İzmir’in Ödemiş ilçesinde otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaşamını yitirdi.
 
Firari PKK'lı terörist yakalandı
Adıyaman'da terör örgütü PKK üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.
Oksijen tüpü alev alınca canını zor kurtardı
Şanlıurfa'da otomobil kaporta dükkanında oksijen ile kaynak yapan Serhat ...
Kontrolsüz patlayan dinamit can aldı!
Antalya'da feci bir olay meydana geldi. Kentte yol yapım çalışmasında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva