HABERLER>POLİTİKA
3 Aralık 2011 Cumartesi - 15:23

Arınç: ‘Şike Yasası’na veto hayırlı oldu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı'nın şike cezasının indirilmesini öngören düzenlemeyi veto etmesini “hayırlı oldu” sözleriyle değerlendirdi. Arınç, “Hiçbir milletvekili tekrar Meclis’e getirmeye cesaret edemez” dedi.

Arınç: ‘Şike Yasası’na veto hayırlı oldu

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Gül’ün şike cezasının indirilmesini öngören düzenlemeyi veto etmesini “hayırlı oldu” sözleriyle değerlendirdi. Arınç, “Hiçbir milletvekili tekrar Meclis’e getirmeye cesaret edemez” dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şike cezalarında indirim öngören ''Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun''un, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından TBMM'ye geri gönderilmesine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
''Cumhurbaşkanımızın takdiridir'' diyen Arınç, bu durumun, ''hukukçuların incelemesiyle endişelerin üst üste geldiği ve kanunun bir daha görüşülmek üzere veto edilmesinin kararlaştırıldığı anlamına geldiğini'' dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti:
''Cumhurbaşkanımızın bu konudaki hukuki mütalaasına aynen katılıyorum. Kamuoyunda da bu kanunla ilgili duyarlılık oluşmuştu. Cumhurbaşkanımızın, kamuoyunun sesine de, vicdanına da, düşüncesine de ortak olduğuna inanıyorum. Bence hayırlı oldu. Çünkü bunun sadece Şike Yasası diye isimlendirilmesi doğru değil. Sporda şiddetin önlenmesi ve sporun içerisinde diğer şike veya başka bir yanlışlıklar varsa bunları yapanlara ağır cezalar verilerek sporun temizlenmesi anlamına geliyordu.
 
Bu kanun, kamuoyunun mutabakatı doğrultusunda Meclis'ten çıkarılmıştı. Dolayısıyla onun değiştirilmesi veya suçların hafifletilmesi ve bu suçlamalar sebebiyle yargılamaları, henüz yeni başlayacak olan birtakım kişilerin bu yeni çıkarılan kanundan istifade ettirilmesi amaçlanmıştır. Kişiye özgü bir kanun, Meclisimiz yapmaz. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanı, veto gerekçesi içerisinde buna da yer vermiş bulunuyor. Ben sporun temiz olduğuna ve temiz kalması gerektiğine inanıyorum. Onu bozabilecek, onu farklı mecralara götürebilecek hiçbir eylem ve faaliyete izin verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.''
 
MECLİS ŞİMDİ NE YAPACAK?
Bülent Arınç, ''Meclis'te bundan sonraki süreç nasıl ilerler?'' sorusuna karşılık, hukuki prosedür hakkında bilgi verdi.
 
Arınç, şunları kaydetti:''Meclis tekrar komisyonda bunu ele alır. Komisyon değişiklikler yaparak tekrar Genel Kurul'a sevk edebilir ya da bu gelir, geldikten sonra olduğu yerde kalır. Ama sanıyorum bu gerekçeler doğrultusunda artık siyasi partilerden hiçbir temsilci, bu kanunun tekrar çıkarılması için bir gayret göstermeyecektir. Aksi olursa Meclis Genel Kurulu ya aynen kabul edebilir ki, bu takdirde Sayın Cumhurbaşkanının ikinci defa geri gönderme hakkı yok veya değiştirebilir. Eğer değiştirerek kabul ederse tabi aynı prosedür tekrar devam edecek demektir. Ancak kamuoyunun bu konudaki baskısı, sanıyorum ki hiçbir milletvekiline bu kanunu tekrar Meclis Genel Kurulu'na getirme cesaretini vermeyecektir.''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulema, “20 bin engelli istihdam edilecek”
Ulema, Dünya Engelliler Günü etkinliğinde müjdeledi: 20 binin üzerinde engelli istihdam edilecek.
Büyükşehir’e destek, örgütlere gözdağı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, İzmir’e ve Büyükşehir Belediyesi’ne ...
Hamzaçebi: 'Bedelliyi iptal ettirme düşüncemiz yok'
CHP'li Hamzaçebi, bedelli ve dövizle askerliğe imkân sağlayan kanunu iptal ...
 
Meclis bürokratlarından 'bu kadarına pes' dedirten cinlik!
Meclis bürokratları, Teşkilat Yasası, taslağa kendilerine ömür boyu sağlık ...
Türeli: Beyin göçü son bulsun!
TBMM’de bakanlıklara ilişkin bütçe görüşmelerinde CHP İzmir Milletvekili ...
AK Parti İzmir’de hafta sonu mesaisi
Delege seçimlerinin ardından başlayan hareketli ilçe kongrelerine devam ...
 
CHP'li Güler, kadın meclis üyelerini ağırladı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, ...
Meclis tarihinde böyle cinlik görülmedi!
Meclis bürokratları, ömür boyu sağlık garantisi için yasaya 2 kelime ekledi...
Başbakan'ın sır gibi saklanan hastalığı belli oldu
Başbakan Erdoğan'ın ameliyat öncesinde biyopsi yaptırdığı, raporun Ankara'da ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva