HABERLER>POLİTİKA
23 Ağustos 2023 Çarşamba - 09:01

Araştırmacı Yaldız ‘konu siyaset üstü’ dedi, AK Parti’yi uyardı: İki konuda masaya yumruk vurulmalı!

İzmir’in gündeminde yer alan çöp ve mezarlık alanı konularını değerlendiren İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, “AK Parti İzmir'in siyaset mühendislerinin iki konuda masaya yumruğunu vurması gerekir. Bunun üzerinden siyaset devşirmemeleri gerekir. İzmir'in çöpünün sağlıklı bertaraf edilmesi lazım. Biz İzmir’de uzay istasyonlarının olduğunu konuşuyor olmalıydık.  İzmir’e yapılan güzellikleri konuşmamız lazım ama kent çöp ve mezarlıkları konuşuyoruz. Bunu konuşuyor olmaktan utanıyorum” dedi.

Araştırmacı Yaldız ‘konu siyaset üstü’ dedi, AK Parti’yi uyardı: İki konuda masaya yumruk vurulmalı!

EGEDESONSÖZ - İzmir’de son dönemlerde en fazla tartışma konusu olan katı atık bertaraf tesisi ile ilgili yeniden gündem hareketlenmiş durumda.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektupta da yer verdiği sorun ile ilgili AK Parti ve CHP’li isimler karşı karşıya gelmişti. Harmandalı’nın kapasitesini doldurması ve bölgede yaşanan kaymalar sonrası ‘çöp dökümü durdurulsun’ kararı verildiği süreçte alternatif olarak görülen Menderes’e ise AK Parti kanadından tepkiler gelmişti.

 Yaşanan süreçte Menderes çöp tesisi için verilen ÇED raporunun bitmesine sayılı günler kala İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, Sonsöz TV’de açıklamalarda bulundu.

SOYER YAPILANLARI GÖRMEZDEN GELMİYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kamuoyu ile paylaştığı ve kentin onay beklediğini söylediği yatırımlara onay gelmesi hakkında konuşan Yaldız, “Sayın Soyer İzmir’e karşı yapılanları görmezden gelmiyor, öyle bir nankörlüğü yok. Ancak yapılmayanların da altını çiziyor. İzmir’in temel sorunları var ve bu konuda Hazine’nin atması gereken adımları var” dedi.

AK PARTİLİLER DE CHP’LİLER DE KAZAN KALDIRIYOR
Çöp ve mezarlık alanları ile ilgili AK Parti’nin harekete geçmesi gerektiğini belirten Yaldız, “AK Parti İzmir'in siyaset mühendislerinin iki konuda masaya yumruğunu vurması gerekir. Bunun üzerinden siyaset devşirmemeleri gerekir. İzmir'in çöpünün sağlıklı bertaraf edilmesi lazım. Bunun için sadece AK Partililer değil, CHP’liler de kazan kaldırıyor. Aziz Kocaoğlu döneminden beri  Torbalı’da adımlar atılırken CHP Torbalı İlçe Başkanı ve Belediye Başkanı davaya müdahil oldular. Yamanlar’a dümen kırıldığında, Karşıyaka'nın belediye başkanı büyük bir eylemsellikle  karşı çıktığına hatırlıyoruz. Menemen'e dümen kırıldığında Tahir Şahir’in karşı çıktığını hatırlıyorum. Menderes'te belediye başkan vekilinin çıkışı var. Ben 15 senedir katı atık işini takip ediyorum. Ben bir Rıdvan Karakayalı’yı gördüm tesisi isteyen” ifadelerini kullandı.

SADECE BÜYÜKŞEHİR’İN SORUNU DEĞİL
Menderes’teki tesise itiraz gelmesine tepki gösteren Yaldız, “İzmir modern kimliği olan bir kent. Tarih boyunca Cumhuriyet kuruldan iktisat kongreleri yapılıyor, Türkiye'nin ilk uluslararası fuarlarına ev sahipliği yapan kent. Bir dünya güzelleme yapılabilir. Bugün her alanda 2’nci 3’nci lige düşmüş bir kent. Biz ölülerimizi gömecek, çöpümüzü dökecek yer arıyoruz. Bu sadece Büyükşehir’in sorunu değildir, iktidar partisini de suçudur. Menderes belediye başkan vekili çöp istemiyoruz diyor. Peki Mendereslinin çöpünü ne yapacağız?  İletişim çağında yaşıyoruz, ikna etmek için birçok yöntem var. Tesisin benzer olduğu tesislere itiraz edenler götürülüp gösterilebilir” diye konuştu.

HAZİNE ARAZİLERİ İZMİRLİDEN SAKLANMAMALI 
Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan’ın itirazlarını anlayabildiğini dile getiren Yaldız, “Özkan’ı anlıyorum, 6 ay sonra aday olacak ve ilçeye çöp tesisi getiren kişi olarak anılmaktan korkuyor.  Ancak İzmir’deki çöp sorunu çözen 500 kişiye istihdam sağlayan kişi olarak lanse edilebilse… 21’nci yüzyılın ortasına geldik. Katı atık hala vahşi depolamaya muhtaç olması kente yakışıyor mu? Ben kentlinin ölüsünü gömmek için mezar aramasın da anlamıyorum. Partili partisiz herkes ölüyor. Hepimize lazım. Hepimizin mezara ihtiyacı var. İzmir gibi kentin dağında taşında hazine arazileri dururken, zaman zaman bazıları yakınlara tahsisi edilirken bu kentin kentliye ait olan hazine arazilerinin İzmir'in ölüsünden saklanmasını anlamıyorum. Bu konuda Hazine’den direnç varsa onlara da seslenmek istiyorum. Bu konu derhal kentlinin gündeminden kalkmalı. Utanç meselesidir bunun konuşuluyor olması. Biz İzmir’de uzay istasyonlarının olduğunu konuşuyor olmalıydık.  İzmir’e yapılan güzellikleri konuşmamız lazım ama kent çöp ve mezarlıkları konuşuyoruz. Bunu konuşuyor olmaktan utanıyorum” dedi.

Yaldız, muhalefet belediyelerinin taleplerine Ankara’dan onay verilmesi ile ilgili ise, “İktidar partisinin, Erdoğan'ın İzmir ve gelen tüm muhalefet belediyelerin gelen talepleri kabul etmesi çok iyi bir şey. Geç olsun güç olmasın. Kent adına teşekkür ediyoruz” sözlerini kullandı.

 
Avrupa hayalleri suya düştü!
 
DEÜ'den uluslararası başarı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bakar kör olmak 23 Ağustos 2023 Çarşamba 15:37

Tahsin, esas mesele çöp değil; desteklediğin parti ekonomiyi bitirdiği için insanlar geçinemiyor, esas mesele o. Bugün emekli açlığa mahkum edildi. Asgari ücret açlık sınırının altında. Al sana uzay!

Yorumu oyla      5      4  
Izmirli 23 Ağustos 2023 Çarşamba 10:32

Sayın Yaldız,yerel yönetim ve genel idare yani merkezi hükümet ortaklaşa hareket etmediği sürece bu sorunlar asla çözülmez,karşılıklı atılan salvolar ile bir yere varılmaz,olan izmir halkına ve Harmandalı halkına olur...

Yorumu oyla      12      4  
tahsin 23 Ağustos 2023 Çarşamba 10:28

sayın yaldız chp destekçisi oldugunuzu bilmeyen yok bugun buca belediyesinde çöpler sokaklarda izmirde uzay konusulmalı diyorsunuz lakin desteklediginiz parti sebebiyle çöpler konusuluyor siz ne yapmaktaısnız

Yorumu oyla      6      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım emekliye zam için o tarihi işaret etti
Milyonlarca emeklinin merakla beklediği maaş zammına ilişkin açıklama ...
Erdoğan: 1 milyon kardeşimiz dönecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi mülteci akınıyla köşeye sıkıştırma ...
Danimarka maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıların ...
 
AK Partili Çankırı'dan 'açık mikrofon' savunması... Doğruladı, 'algı operasyonu var' dedi!
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın katıldığı programda ...
Mikrofonun açık olduğunu unutan AK Partili Çankırı'ya CHP'den çok sert sözler: Kafasının arkasındaki niyeti gösterdi!
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın katıldığı programda ...
AK Partili Çankırı açık mikrofonu unuttu… Başkan Eriş’e: Toplantıya seni de çağırmayacaktık!
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile Ödemiş Kaymakamı ...
 
Kılıçdaroğlu, kadın kolları başkanları ile buluşacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın CHP Genel Merkezi’nde Kadın ...
AK Partili Saygılı’dan mevkidaşı Aslanoğlu’na ‘proje’ cevabı: Yerim dar yenim dar diye diye…
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun ...
AK Partili Kaya’dan CHP'li Polat ve Nalbantoğlu’na 8 maddelik ‘Yamanlar’ yanıtı ve ‘sözleşme’ hatırlatması: Soyer Harmandalı’yı kapatamaz!
Çöp tesisi konusu üzerinden CHP milletvekilleri Mahir Polat ve Rıfat Nalbantoğlu’ndan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva