HABERLER>POLİTİKA
30 Eylül 2024 Pazartesi - 08:19

Araştırmacı Yaldız’dan ‘Basmane Çukuru’ benzetmesi: 1 kilo elma ile 1 kilo mango takas edilemez!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, Basmane Çukuru’ndaki hissenin devrine karşılık Konak’taki hizmet binasını inşa ettirme düşüncesi hakkında konuşan İntegral Araştırma Koordinatörü Ümit Yaldız, “Lidyalılar parayı bulmadan önce takas yöntemini kullanırdı. 1 kilo elma götürürsünüz, 1 kilo arpa alırdınız. Takas yöntemine temelde karşı değilim. Kadim bir yöntem. 1 kilo elma ile 1 kilo mango takas edilemez. Basmane Çukuru mangodur, Konak Meydanı elmadır. İkisi arasındaki fiyat farklı bir sürü soru işaretini beraberinde getirir” dedi.

Araştırmacı Yaldız’dan ‘Basmane Çukuru’ benzetmesi: 1 kilo elma ile 1 kilo mango takas edilemez!

EGEDESONSÖZ- İntegral Araştırma Koordinatörü Ümit Yaldız, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programı gündeminde ise Basmane Çukuru’ndaki gelişmeler alındı. Araştırmacı Yaldız, Basmane Çukuru’ndaki hissenin devrine karşılık Konak’taki hizmet binasını inşa ettirme düşüncesinin tartışmalı olduğunu kaydetti. Yaldız, ayrıca Tunç Soyer’in Basmane Çukuru konusundaki konumlanışını da yorumladı.

BASMANE ÇUKURU MANGODUR, KONAK MEYDANI ELMADIR
Yaldız açıklamasında “Lidyalılar parayı bulmadan önce takas yöntemini kullanırdı. 1 kilo elma götürürsünüz, 1 kilo arpa alırdınız. Takas yöntemine temelde karşı değilim. Kadim bir yöntem. 1 kilo elma ile 1 kilo mango takas edilemez. Basmane Çukuru mangodur, Konak Meydanı elmadır. İkisi arasındaki fiyat farklı bir sürü soru işaretini beraberinde getirir. Özgür Özel’in ‘sütte leke var onda yok’ dediği tüm varsayımlarını yerle bir eder” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı Tunç Soyer’in Basmane Çukuru konusundaki açıklamalarını yorumlayan Yaldız, TMSF ile yürütülen mahkeme sürecine dikkat çekti.

“Tunç Soyer neden köşesine çekilmiyor?” sorusuna yanıt veren Yaldız şunları söyledi:

“Aziz Kocaoğlu, ununu elemiş, asmış bir profildi. Belediye başkanı adayı değilim demişti. Siyaseti noktalamıştı. Kendince bir ağabey olarak kalma pozisyonda karar kılmıştı. Burada ise siyaset hakkı gasp edildiğine inanan, kurultaydaki tavrı nedeniyle aday yapılmadığını düşünen ve siyaset yapmaya devam edeceğini söyleyen, Van’da, Ağrı’da, Avrupa’da açıklamalarda bulunan Tunç Soyer var. Soyer devam ediyor. Başarısızlık bir kriter değildi. Kurultay süreci adayı belirledi.

İkinci sebebi ise Kocaoğlu seçimlerde Soyer’e itiraz etse de partili olmanın gereği olarak destek oldu. Soyer ve Tugay arasında en başta var olan birlik olma haline rağmen çatışma ortaya çıktı. İkili arasında soğuk savaş başladı. Hangisi daha fazla suçludur bunları kamuoyu gördü. Soyer hala kurultay delegesi, bir işlem yapılmadı. Disiplin süreci vs yapılmadı. Bu olanları CHP normal karşıladı o zaman.

Soyer, açıklamalarında ben yok sayılıyorum’ diyor. Göreve geldiğinde genel sekreteri iki yıl sonra değiştirdi. Devraldığı kadro ile uzun süre çalıştı. Tugay ise kadro revizyonunda taş taş üstünde bırakmadı. ‘Devam edeceğim’ dedi. Büyükşehir Belediyesi’nde Soyer döneminde bürokratik anlamda izi kalmadı. Türkiye’nin başka yerlerinden bürokrat getirmeye devam ediyor. Bir yere kadar hakkıdır. Bu boyuttaki bir değişim başka bir duygu yaratır. Beni yok sayıyorlar duygusu yaratır”

SOYER’İN AÇIKLAMASININ EN ÇOK BİLGİ VEREN, AYDINLATICI BİR AÇIKLAMA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
Tunç Soyer, Basmane Çukuru meselesindeki konumlanışını da yorumlayan Yaldız, “Cemil Tugay’ın Basmane Çukuru hakkında gazete ziyaretleri dışında derli toplu süreci olarak kamuoyunu aydınlatan bir açıklama olmadı, mecliste dahi bir açıklaması olmadı. Eski başkanların hepsi konuştu. Soyer konuşmasın mı? 5 sene Basmane Çukuru ile ilgili bir süreç yürütmüş. Çukurun tamamını kazanmak istemiş belediyenin hissesini satıp kaçmak yerine. Soyer’in açıklamasının en çok bilgi veren, aydınlatıcı bir açıklama olduğunu düşünüyorum. Konak’ta ikinci çukur tehlikesine dikkat çekiyor. Yangından mal kaçırır gibi takası yapıyorsunuz ama açtığımız davalar var diyor. Büyükşehir’in açtığı dava olduğunu Soyer’in açıklamasından öğreniyoruz. Tapu iptal davaları biterse tekrar kaotik hale gelir, bir de Konak çukurumuz olur diyor.  Son 5 yıldaki adımları, taslak sözleşmeleri, bir sürü detay var. Bazı meslektaşlarımız ‘kral öldü, yaşasın yeni kral’ duygusu içinde. Aday yapılmadığı dönemde Kocaoğlu ile fotoğraf vermeyelim diye kaldırım değiştirenler oldu. O yalnızlığı yaşadı. Bunu bir gün Tugay da yaşayacak. Bu kentin o çukurları konuşulmaya devam edecek” dedi.

 
Kemal ANADOL yazdı... Buraya kadar!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Hangisi?
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hop Dediks Asteriks 30 Eylül 2024 Pazartesi 13:43

Cemil Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde o paha biçilemeyen arsayı CEKA'' ya satması sonucu tepkilerr:"BEN,CEKA''NIN 5''Lİ ÇETEDEN OLDUĞUNU BİLMİYORDUM !!!"demişti..Buna rağmen Tunç Soyer İzmirli partililet karar versin,ön seçim yapılsın dediği haldeTugay''ınGen.Merk.hatta Özgür Özrl''in ısrarı ile CHP geleneğinde olmayan biçimde İmamoğlu Gen Sekrrteri''dd benim adamım olsun diyerek İzmirB.B.B adayı yapılması;"BİLMİYORDUM, 5''Lİ ÇETE''DEN OLDUĞUNU,TANIMIYORDUM "DEDİĞİ CEKA''YA SADECE BİR BELEDİYE BİNASI YAPMASI KARSLŞILIĞINDA ISRARLA TAKAS SON DERECE KAYGI VERİCİ.Bu derin ilişkiler yumağının dışında olamaz Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu...Hiç akletmeyelim mi!....

Yorumu oyla      0      1  
30 Eylül 2024 Pazartesi 12:19

Bina denmiş de binanın maliyeti ne kadar olabilir? En son bu arsanın tamamı 80 milyon dolara satılmak üzereydi.

Yorumu oyla      1      0  
EGS 30 Eylül 2024 Pazartesi 10:44

TMSF VE İZMİR BÜYÜKŞEHİR EGS GRUBU BURAYI ORTAK YAPIP 1 MİLYAR DOLARLIK BİR PROJE HALİNE GETİREREK SATABİLİR.HERKES KAZANIR.

Yorumu oyla      3      0  
30 Eylül 2024 Pazartesi 10:32

Arazi takas edilmiyor. Arada bina yapım işi var.

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet Karadağ 30 Eylül 2024 Pazartesi 09:36

Saçmalamış, ikisinin de bir ederi vardır, fiyatlar birbirine yakınsa yapılabilir

Yorumu oyla      4      2  
EGS 30 Eylül 2024 Pazartesi 09:21

AÇIK ARTIRMA SATILSIN 250 MİLYON DOLAR EDER.HERKES ALACAĞINI ALIR.EGS HOLDİNG KURTULUR.90000 YATIRIMCI MAĞDUR OLDU.

Yorumu oyla      4      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yavaş’tan ‘cumhurbaşkanı adaylığı’ mesajı
ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Ülkede şu anda böyle bir gündem yok. Ama partim ...
Kabine 'Lübnan' gündemiyle toplanıyor!
Kabine, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Gündemde ...
Kılıçdaroğlu'ndan Özel'e Türkevi 'ikazı'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in New York'taki Türkevi binasıyla ilgili, ...
 
CHP'li ilçe başkanına gözaltı
Mersin'in Mut ilçesinde CHP İlçe Başkanı Abdurrahman Günay ve beraberindeki ...
AK Partili İnan'dan Körfez çıkışı: Biyolojik soykırım!
Kirlilikle boğuşan İzmir Körfezi'nin önceki ve sonraki görüntülerini paylaşan ...
Parti kuruyor iddiasına avukatından açıklama
Sedat Peker‘in parti kuracağı iddialarına ilişkin avukatı Ersan Barkın ...
 
Sinan Ateş davası yarın devam edecek
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara’da silahlı saldırı ...
'İsrail durmayacak, Lübnan'a da girecek'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail ...
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti
Arabasında kaçak elektronik sigara ele geçirilen CHP Edirne Milletvekili ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva