HABERLER>POLİTİKA
19 Aralık 2023 Salı - 09:22

Araştırmacı Yaldız, AK Parti’nin İzmir satrancını anlattı: Hamza Dağ karargaha çekilebilir!

İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, AK Parti’nin İzmir adayının belirlenmesi süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın adaylık konusunda isminin ön planda olduğunu belirten Yaldız “İzmir’de yüzde 30’u koruyalım, İstanbul ve Ankara’ya odaklanalım derse Erdoğan, Hamza Dağ’ı karargaha çekebilir. Hamza Bey, medya ve iletişim alanından sorumlu bir isim ve sosyal medya ve dijital alandaki savaşın arkadaki komutanlarından birisi… ‘Bana İstanbul’da karargahta lazımsın’ derse partinin oyunu düşürmeyecek bir isimle devam edebilirler” dedi.

Araştırmacı Yaldız, AK Parti’nin İzmir satrancını anlattı: Hamza Dağ karargaha çekilebilir!

EGEDESONSÖZ- İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde 31 Mart Seçimleri ve AK Parti’nin adayının kim olacağı konusu vardı.

ÜÇ İSİM İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR
İzmir genelinde adayın belirlenmesi konusunda anket çalışması yürütüldüğünü söyleyen Yaldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın isminin ön plana çıktığını söyledi. Yaldız açıklamasında  “AK Parti’de işler normal seyrinde yürürse aday Hamza Dağ olur. Hamza Dağ ismi aday namzetleri arasında en yüksek performans gösteren aday olarak çıkıyor. Bunu birden fazla araştırma verilerine dayanarak söyleyebilirim. Yeni bir araştırma yapılıyor şu an. Araştırmada Bekir Pakdemirli, Selim Gökdemir, Hamza Dağ isimleri var. Araştırmayı GEN-AR şirketi yapıyor. Üçünün durumuna ve performansına bakacaklar” dedi.

‘BANA İSTANBUL’DA KARARGAHTA LAZIMSIN’ DERSE…
Partinin tanıtım ve medya başkanı olması sebebiyle Erdoğan’ın Dağ’a bu yönde de ihtiyacı olabileceğinin altını çizen Yaldız, “İzmir’in alınması uzak görüldüğü durumda misyon adayı ile çıkabilir AK Parti… Son seçimde yüzde 32 Erdoğan oy aldı. 2019’da yüzde 38’i gördü İzmir’de ama ülke daha farklı durumda. Oransal olarak parti oyu İzmir’de yüzde 28’ten yüzde 25’e düştü. Yüzde 30’u koruyalım, İstanbul ve Ankara’ya odaklanalım derse Erdoğan, Hamza Dağ’ı karargaha çekebilir. Hamza Bey, medya ve iletişim alanından sorumlu bir isim ve sosyal medya ve dijital alandaki savaşın arkadaki komutanlarından birisi… ‘Bana İstanbul’da karargahta lazımsın’ derse partinin oyunu düşürmeyecek bir isimle devam edebilirler. Son genel seçimde Hamza Bey ve ekibi AK Parti adına doğru işler yaptılar ve seçimin kazanılmasında rol oynadılar. Erdoğan ‘karargahta kal’ diyebilir, İstanbul ve Ankara seçimlerinin sonucuna göre farklı tasarrufta bulunabilir” şeklinde konuştu.

AK PARTİ’NİN ELİNDEKİ BELEDİYELERİ İKİYE KATLAMA FIRSATI OLABİLİR
Seçim sürecine teşkilatın sinerjisine ihtiyaç olduğunu ve teşkilat performansının seçim sonuçlarına yansıyacağını kaydeden Yaldız, AK Parti’nin İzmir’deki tüm yerel seçimlerde ithal adayla yola çıkmasına da dikkat çekti.

Yaldız şunları söyledi:

“CHP, İzmir’de süreci yönetemiyor. Aday adayları var, aday adayı başvurusu olmayan aday adayları var. 14-15 isim sayıyorsunuz CHP adına… Aday belirleme ile ilgili yöntem tartışması sürüyor, anket tartışması var. CHP’nin bu süreçte küskün yaratması olası. Sadece 47 aday adayı var Urla’da. Birini seçip diğerlerini bırakacaksınız ve bunların 40’ı küsecek. Sandık olursa minimize edersiniz. Sandık olmazsa başka partiye gidip çalışabilirler. CHP’yi bekleyen asıl tehlike bu. AK Parti’de ise süreç derin yürütülüyor. Dışa vurulmuyor. Temayüller yapılıyor, genel merkeze yöneticiler çağrılıp ‘üç isim yaz, sandığa at’ deniyor. Buralarda gaz alınıyor ve haliyle küskün de az oluyor. Oradaki bazı isimlerin başka partiye çalışması durumu zaten olası değil. Bugün değilse başka pozisyonda değerlendirilme ihtimali var. AK Parti süreci daha az yarayla atlatır. AK Parti, ses getirecek aday teşkilatı sahaya indirip teşkilatı seçimi kazandıracak bir havaya büründürürse elindeki belediyeleri ikiye katlama fırsatı olabilir. Çünkü Millet İttifakı’ndaki bölünmüş var. Teşkilat sahaya inerse farklı olur. 300 bin üyesi var çünkü. Geçen seçimde inmediler. Teşkilat inanmıyorsa sahaya inmez. Hamza Dağ neden doğru diyoruz. Gençlik kollarından gelmiş ve İzmir’in bağrından çıkmış birisi. CHP’de bu kadar ithal aday tartışmasının yapıldığı yerde sahaya inerse AK Parti teşkilatı kendisine sahip çıkar. Teşkilat mobilize olur. Son iki aday Binali Bey de kusura bakmasın ithal aday olarak görüldü. Sonra kendisi İstanbul’da aday gösterildi. Binali Bey, Erzincanlı bir siyasetçi. Kentlere yaptığı hizmetler kabul edildi ama İzmir’in bağrından yetişmiş bir isim değildi. Taha Aksoy’u saymıyorum. İzmir’in kendi bağrından çıkmış bir isim aday olmadı. Aksoy siyasetçi değildi, teknokrat kadrodan gelen bir isimdi. İzmir’in Abdullah Gül’e bırakıldığı dönemde tercih edildi ve AK Parti, İzmir’in bağrından yetiştirdiği aday ile sahaya inmedi. Belki de ilki başaracaklar”

 
Ahmet Kural'dan Murat Cemcir açıklaması: Birbirimize kırgınız
 
DEÜ'de akademik başvuruda dijital dönem!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HAMZA DAĞ 20 Aralık 2023 Çarşamba 12:47

AKPARTİ İZMİRDE GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORRRRR

Yorumu oyla      3      3  
HAMZA DAĞ 20 Aralık 2023 Çarşamba 12:46

40 YILDIR İZMİRE NE YAPTILAR AÇİLEN AK PARTİ GELMELİ.

Yorumu oyla      3      3  
HAMZA DAĞ 20 Aralık 2023 Çarşamba 12:46

MEGAKÖY İZMİR

Yorumu oyla      3      3  
HAMZA DAĞ 20 Aralık 2023 Çarşamba 12:46

İZMİR ÇÖP ÇUKUR ÇAMUR

Yorumu oyla      3      3  
HAMZA DAĞ 20 Aralık 2023 Çarşamba 12:45

KURTARIN İZMİRİ CHP DEN

Yorumu oyla      2      3  
ben hem ak parti ve chp oy vermiş bir insanım 19 Aralık 2023 Salı 16:05

ak parti hamza dağ aday yaparsa, binali yıldırım kadar oy alamaz... ak parti izmir ve konak il başkanları izmiri kazanmak için acaba ve emek ve gayret ve alın teri dökmüyorlar, hepsi MAŞA'ALLAH koltuk peşinde koşuyorlar.

Yorumu oyla      5      3  
19 Aralık 2023 Salı 14:32

Dönüşüm diyen arkadaş gibi saçmayalan çok insan var.

Yorumu oyla      3      3  
Ak partili 19 Aralık 2023 Salı 13:38

Zaten izmiri bu duruma düşüren Hamza Dağ ve ekibi izmirli badem bıyıklı istemez hele imam hiç gitsin Kütahya dan aday olsun ekibini sındırgı belediye başkanı yapsın

Yorumu oyla      7      3  
dönüşüm 19 Aralık 2023 Salı 13:32

hamza dağ, tunç soyer, abdul batur izmirde 20 yıl siyaset yapıyorlar...ne eserleri var...izmir için ne katkı sağladılar,

Yorumu oyla      4      10  
NE ACANIZ OLDU... 19 Aralık 2023 Salı 13:30

HAMZA DAĞ VE İZMİR VE KONAK İL BAŞKANLARI ALLAH RIZASI İÇİN İZMİR VE KONAK İÇİN NE YAPTILAR VE NE HİZMET VERDİLER, İZMİR BALLIKUYU KENTSEL 1998 YILINDAN BERİ BEKLİYOR... bir katkı hizmetleri bile yok, ne chp ve ak parti izmir ve konak il başkanları ve belediye başkanları...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Aday Adayı Özreçber’den iddialı oy hedefi!
Buca Belediye Başkan Aday Adayı CHP’li Barış Özreçber’den iddialı bir ...
Erdoğan, Macaristan ile ticaret hedefini açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Macaristan Başbakanı Orban'la akdettiğimiz ...
Özel'den Erdoğan'a Bakan Tekin tepkisi!
CHP lideri Özgür Özel, tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceklerini ...
 
CHP’li Yüksel’den adaylık sorusuna yanıt: Parti tabanından baskı var!
Katıldığı bir TV programında gündeme gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
TBMM'deki görüşmelerde 'ana dil' tartışması!
TBMM Genel Kurulu’nda, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı ...
CHP'de kritik aday mesaisi sürüyor!
Cumhuriyet Halk Partisi, yerel seçimler öncesinde aday belirleme çalışmalarına ...
 
İstifa yorumu: Kayda değer bir kaybımız olmadı!
İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, partisinde ...
İstifalar Manisa'ya sıçradı... İlçe yönetimi görevi bıraktı!
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, İYİ Parti ilçe teşkilatında yönetim kurulu ...
Obran'dan Erdoğan'a at hediyesi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva