HABERLER>GÜNCEL
8 Mayıs 2016 Pazar - 07:38

Anneler Günü’nde taşıyıcı anne konuştu!

Mersinli Ayşe B. (38), KKTC’deki taşıyıcı annelerden biri...

Anneler Günü’nde taşıyıcı anne konuştu!

Doğuştan rahmi olmadığı için 12 yıldır çocuk sahibi olamayan, bu uğurda gördüğü tedavilere yanıt alamayıp dolandırıcılara para kaptıran bir ailenin bebeğini 5.5 aydır para karşılığı karnında taşıyor.

“Anneler Günü’nde iki mutluluk yaşıyorum. Bu Anneler Günü’nde belki onlara en büyük hediyeyi ben vereceğim. Bir anne adayını sevindireceğim" diyor.

20 YIL SONRA HAMİLELİK
Habertürk'ten Öznur Karslı'ya konuşan 1 çocuk annesi Ayşe B., Mersin’den Kıbrıs’a uzanan taşıyıcı annelik hikâyesini şöyle anlattı: “Eşimi 8 yıl önce trafik kazasında kaybettim. Oğlumla babaevine yerleştik. Mersin’de bir nakış atölyesi kurmuştum. İflasın eşiğine gelince dükkânı kapattım. Oğlum hem okuyor hem de üniversite sınavına hazırlanıyordu. Kıbrıs’ta yaşayan bir arkadaşım taşıyıcı annelik yapıyordu. 3 yıl önce yanına gittim. Kıbrıs’ta önceleri otelde çalıştım. Arkadaşımın doğumuna da şahit olunca ben de taşıyıcı anneliği düşünmeye başladım. Hem başkalarını sevindirecek hem de iyi para kazanacaktım. Arkadaşım beni doktoruyla tanıştırdı. Gerekli tetkiklerden sonra hamile kalacağım anlaşıldı. Önceleri korktum. 20 yıl sonra ikinci kez hamile kalacaktım. Ama zamanla alıştım.”

'YA ONU DAHA ÇOK SEVERSEN'
Ayşe B., taşıyıcı annelik kararını ailesiyle nasıl paylaştığını ise şöyle dile getirdi: “Bu fikri önce oğluma açtım. ‘Ya onu daha çok seversen?’ diye yanıt verdi. Onun biyolojik annesi olacağımı düşündü. Oğlumun kaygısı bu oldu ama durumu anladı. Şimdi sürekli sağlığımı soruyor. Babama açtığımda ‘Kızım bu işin sevabı var’ dedi ve kabul etti. Ama eşim yaşasaydı kabul etmezdi. Doğum gerçekleşince ailemin yanına döneceğim.”

‘AİLE İLE GÖRÜŞMÜYORUZ’
Ayşe B., karnında bebeğini taşıdığı çiftin hikâyesini de paylaştı: “Mide bulantısı ve baş dönmesi dışında sağlık sorunum yok. Karnımdaki bebeğe gözüm gibi bakıyorum. Çünkü onu 12 yıldır kucağına almak için bekleyen bir aile var. Kendileri Türkiye’de... Prosedür gereği onlarla hiç yüz yüze gelmiyor, telefonda dahi görüşmüyoruz. Bütün onayları doktorumuz veriyor. Ama bilsinler ki bebekleri emin ellerde. Biyolojik annenin doğumdan rahmi olmadığı için 12 yıl çocuk sahibi olamamış ve boşanmanın eşiğine gelmişler. Baba adayı eşinin rahminin olmadığını evlendikten sonra öğrenmiş. Bütün bunlar beni çok etkiledi. Bu hikâyeleri nedeniyle daha da hassasım. Onları çok iyi anlıyorum.”

‘HAVUZLU VİLLADA YAŞIYORUM’
Sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için her şeyden ödün verdiğini söyleyen Ayşe B., şöyle devam etti: “Kendi çocuğumu taşırken bile bu kadar dikkat etmedim. Ama şimdi adım atarken bile sakınıyorum. Alkol, sigaram yok. Uykuma, yemeğime çok dikkat ediyorum. Her gün 9-10 gibi uyanıp kan ve vitamin ilaçlarımı alıyorum. Doktorun programı dışına çıkmıyorum. 15-20 günde bir kontrol oluyor. Şu anda 4.5 aylık hamile olan başka bir taşıyıcı anne ile havuzlu bir villada yaşıyoruz. Bizimle ilgilenen bir de kadın yardımcımız var. O da bizimle yaşıyor. Riskli hareketlerden uzak duruyoruz. Doğumum temmuz ayında olacak, sezaryenle yapacağım. Bir süre daha burada yaşayacağım. Çok iyi şartlarda bir hayatımız var. Sigortamız bile var.”

‘BEBEK BENİM DEĞİL’
“Anneler Günü’nde iki mutluluk yaşıyorum” diyen Ayşe B., bebekle kesinlikle annelik bağı kurmadığını, bunun için kendisini alıştırdığını belirtti ve şöyle konuştu: “Bebek benim değil. Buna başından beri kendimi hazırlamıştım. O duygusal bağı kurduğunuzda taşıyıcı annelik yapamazsınız. Bu Anneler Günü’nde belki onlara en büyük hediyeyi ben vereceğim. Bir anne adayını sevindireceğim. Çocuğu olmayan aileleri gördüğüm zaman artık taşıyıcı anneliği tavsiye ediyorum.”

‘HER YIL 20 ÇOCUK DÜNYAYA GELİYOR’
Taşıyıcı anne Ayşe B.’nin doktoru Magusa Tıp Merkezi Hastanesi kurucusu Dr. Halil İbrahim Tekin, KKTC’de serbest olan taşıyıcı annelik konusunda şu bilgileri verdi: “Taşıyıcı annelik Kuzey Kıbrıs’ta 15 yıldır uygulanıyor. Anne olamayan kadının yumurtaları ile babanın spermlerinin laboratuvar ortamında birleştirilip doğurması istenen kadına nakledilmesi yöntemini ifade ediyor taşıyıcı annelik. Her yıl, Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a gelen ailelerden 20 tanesi bu yöntemle çocuk sahibi oluyor. Taşıyıcı annelik Türkiye’de yasak olduğu için aileler Kıbrıs’a geliyor. Yurtdışından gelen taşıyıcı annelerimiz daha çok Türkmenler, Özbekler, Ukraynalılar. Türkiye’den de yumurtalarını bağışlayanlar, taşıyıcı anne olmak için adaya gelenler var. Taşıyıcı annelerin çoğu bekâr. Sağlığı yerinde olan kadınlar taşıyıcı anne olabilir, yaş kriteri çok önemli değil.”

'PARAYI OĞLUMA HARCAYACAĞIM’
Taşıyıcı annelik için 50 bin Euro (166 bin TL) aldığını belirten Ayşe B., parayı ne yapacağı sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Bebeği dünyaya getirdikten sonra ikinci kez taşıyıcı annelik yapmayı düşünmeye başladım. Bunun için 1 yıl beklemem gerekiyor. Oğlumun sorumluluğu var üzerimde. Kazandığım parayla Türkiye’de ev alabilirim ama oğlum için harcayacağım.”

 
Erdoğan-Davutoğlu krizinin bilinmeyen yönü!
 
Kulislerde flaş iddia: B planı yeni parti mi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dündar’a saldırıda azmettirici ve gözcü gözaltında!
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni’ne saldıran Şahin’in 8 buçuk ...
Öğrenci kampında silah skandalı!
Çanakkale Savaşları’nın 101’inci yıldönümünde düzenlenen 57’nci Alay Vefa ...
İzmir’de HDP binasına baskın: İlçe eşbaşkanı gözaltında
HDP Bayraklı İlçe Örgütü'nde 2013 yılında Suriye'de ölen terörist Melek ...
 
Yüksek yargıya yeni düzen: Üyeler değişiyor!
Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı taslağa göre mevcut üyeliklerin tamamı ...
Polis kontrol noktasında silahlı çatışma!
Nevşehir'de bindikleri otomobille kontrol noktasından kaçan 3 zanlı polise ...
İzmir’de gözyaşları sel oldu: Şehide veda…
Şırnak’ta sürdürülen operasyonlar sırasında PKK'lı teröristlerle çatışmada ...
 
Flaş: Kilis yine roketlerin hedefinde!
Kilis’e, Suriye tarafından yine 2 katyuşa roketatar mahallesi atıldı.
Türkiye'ye düşen meteorda yaşam izi
NASA ve İÜ'den bilim insanlarının 1964'te Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine ...
Subay ve astsubayların atanmasında yeni kriter
Subay ve Astsubay Atama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği'ndeki ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva