HABERLER>GÜNCEL
1 Mart 2023 Çarşamba - 11:22

Akşener'den 'helalleşme' tepkisi!

Partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "helalleşme" açıklamalarına tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Helalleşmek istiyorsan, sandığı getireceksin, helalliği de öyle isteyeceksin." dedi.

Akşener den  helalleşme  tepkisi!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sarsıntıların yıkıcı etkisi, olumsuz hava şartları, hasar gören altyapının getirdiği zorluklar gibi sebeplerle maalesef ilk birkaç gün Adıyaman'da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Bunun için sizden helallik istiyorum." ifadelerine Akşener tepki gösterdi.

"Helalleşmek istiyorsan, sandığı getireceksin." diye konuşan İYİ Parti lideri, sandık mesajı verdi.

"APOLETLERDEN VAZGEÇMEK GEREKİR"
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayının yarın, Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda belirleyecek.

Kritik toplantı öncesi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Akşener ise "Herkes üzerine alsın ve çok iyi düşünsün. Bazen gerçek komutan olmak için, apoletlerden vazgeçmek gerekir." dedi.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ
Sinan Ateş’e kıyılmasının üzerinden, tam 61 gün geçti. Aşağılık bir suikastın, faillerinin, ellerini kollarını, sallayarak gezdiği; ve hiç kimsenin, bu hainleri bulmak için, kılını bile kıpırdatmadığı; tam 61 günü, geride bıraktık. Devleti yönetenlerin, mafyalara, simsarlara, uyuşturucu kaçakçılarına, bir kez daha, boyun eğen acizliğiyle; tam 61 gün geçirdik. Geçen bu 61 günde; Adaletsizlik, daha da derinleşti. Hukuksuzluk, daha da belirginleşti. Arsızlık, daha da normalleşti. Sinan Ateş’in katillerinin, peşini bırakmayacağıma, söz vermiştim. Adalet yerini bulana kadar, her hafta, Sinan Ateş’i hatırlatacağıma söz vermiştim. Bu adaletsizlik karşısında, asla susmayacağıma, söz vermiştim. Nitekim bugün, ben yine, bu sözün gereğini yapacağım.

And olsun, şart olsun ki; Sinan Ateş’i unutmayacağız, unutturmayacağız. Çevrilmek istenen dümenleri kabullenmeyeceğiz!

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLER
Depreme karşı hazırlık yapmayanlar, meydana gelen felaketten, sorumludur. Kurallara, kanunlara, aykırı bina yapanlar, yapılmasına, izin verenler, yapılanları, imar affıyla affedenler, yandaş müteahhitleri besleyenler, meydana gelen felaketten, sorumludur. Milletimize, “ev” diye, “mezar” yapılmasında, payı olan, imzası olan, talimatı olan herkes, bu büyük felaketten sorumludur.

Afet bölgesi adı altında, âdeta, bir suç mahalliyle karşı karşıya kalmamıza, sebep olan herkes sorumludur. Depremden sonra, 72 saat boyunca; milletimizin yardımına gidemeyenlerin, organize olamayanların, koordinasyonu sağlayamayanların, Saray korkusuyla karar alamayanların, onun yerine de; sivil toplumla kavgaya tutuşanların, birbirinin söylediğini yalanlayanların, interneti kesip, kapılara polis gönderenlerin, tamamı sorumludur.

Sayın Erdoğan! Yeter artık! Depremin üstünden, 23 gün geçti. Sen ilk gün, ne dedin? “Günü geldiğinde, şu anda tuttuğumuz defteri açacağız.” dedin. Yani; bu aziz milleti, düpedüz tehdit ettin. Şimdi hangi yüzle, çıkıp da, helallik istiyorsun?

Daha dün, milletimize, “Bunlar kader planında olan şeyler…” diyordun… Bugün çıkmışsın, utanmadan, onlardan, helallik istiyorsun. Daha dün, insanlarımıza, “ahlaksız, namussuz, adi” diyordun… Bugün, çıkmışsın, utanmadan, onlardan helallik istiyorsun. Daha dün, feryat eden depremzedelere, “hain” diyordun. Bugün, çıkmışsın, utanmadan, onlardan helallik istiyorsun.

Sen haram içinde sefa sürerken, dar günde tek başına bıraktığın milletimizden, şimdi çıkıp da, helallik alamazsın Sayın Erdoğan! Ama illaki, helalleşmek istiyorsan, Ben sana yolunu söyleyeyim. Siyasetçi, milletiyle televizyon karşısından attığı nutukla helalleşmez. Siyasetçi, milletiyle sandıkta helalleşir. Madem helallik alacaksın; o zaman önce, aziz milletimizin önüne, sandığı getireceksin, helalliği de, öyle isteyeceksin. Sandığı getireceksin, milletimiz sana ne diyecek göreceksin. Öyle televizyonlardan üfürmekle olmaz.

KIZILAY TEPKİSİ
Deprem olmuş. İnsanlarımız, 20 gündür çadır bekliyor. Kızılay ise, deposunda, çadır stoklayıp satıyor. Böyle bir kepazelik olabilir mi?

Biz Kızılay’ı, her felakette ısıtan, battaniye diye biliriz. Biz Kızılay’ı, aç karınları doyuran, ana şefkati diye biliriz. Biz Kızılay’ı, vatana duyulan, sevginin kalbi, yaralılara uzanan, yardım eli diye biliriz. Biz Kızılay’ı, kötü gün dostu biliriz. Peki “Ak-Kızılay” ne yaptı? Milletimizin, topyekûn darda olduğu bir günde; milletimizin, soğuktan donduğu bir günde; tüm Türkiye’nin, seferber olduğu bir günde; Alın teri ile emanet edilen, milletin helal yardımlarını, ticari bir şirket gibi, utanmadan satışa çıkarttı.

Al bayrağımız gibi kıymetli bildiğimiz, Kızılay’ın sancağını, daha fazla kirletmeyin. Her dönem gururumuz olan Kızılay’ı, daha fazla lekelemeyin.

"GERÇEK KOMUTAN OLMAK İÇİN APOLETLERDEN VAZGEÇMEK GEREKİR"
Önümüzdeki bu ateşten imtihanı, parti içi mesele, ya da, yazıhane muhabbeti olarak görenlere, seslenmek istiyorum. Bunu herkes, üzerine alsın ve çok iyi düşünsün ve kimse unutmasın: Bazen gerçek komutan olmak için, apoletlerden vazgeçmek gerekir.

Küçük hesapları bırakıp, büyük resmi, gerçek tehlikeyi, görmek gerekir. Bizim seçimimiz, dün de belliydi, bugün de belli. Bizim yolumuz, dün de aynıydı, bugün de aynı.

Artık, kişisel hesapları bırakıp, millet için, memleket için, gerekeni yapma zamanıdır.

Milletin istiklâlini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. O karar da; 3-5 kişiyle değil, milletçe verilecek ve uygulanacaktır. Kişilerin kaprisleri değil, milletin iradesi tecelli edecektir. Onun bunun değil, milletin dediği olacaktır. Ve kimsenin endişesi olmasın; kazanan mutlaka Türkiye olacaktır!

 
Ailesi, Rönesans Rezidans'ın enkazından çıkmayan Gaye'yi arıyor
 
7 ilde FETÖ'ye yönelik KPSS operasyonu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SOKAK 1 Mart 2023 Çarşamba 11:46

Helalleşmek bu kadar mı kolay bir konu Allah aşkına?

Yorumu oyla      2      3  
mahsun 1 Mart 2023 Çarşamba 11:41

sen de boş boş konuluyorsun sandığı getireceksin diyrosun 2 ay kalmış secimlere hersey belli hala Aday Açıklayacaksınız gidin bir ya

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ailesi, Rönesans Rezidans'ın enkazından çıkmayan Gaye'yi arıyor
Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde, depremde yıkılan Rönesans Rezidans’ın ...
İzmir'de 'Alabora' operasyonu: Şantajcılara baskın!
İzmir'de, iş insanlarına şantaj yaparak haksız kazanç sağlayan ve çok ...
Amatör telsizciler, deprem bölgesinde haberleşmeyi sağladı
Kahramanmaraş merkezli Türkiye'yi yasa boğan depremde amatör telsizciler, ...
 
DAEŞ’in kilit ismi İstanbul'da yakalandı
İstanbul’da MİT ve emniyet ekiplerince düzenlenen operasyonda, terör örgütü ...
Bakanlık onayladı... Aliağa Ceza İnfaz Kurumu genişliyor!
Aliağa Ceza İnfaz Kurumu’nu büyümesinin önünü açan planlar Çevre, Şehircilik ...
Dövülerek öldürülmüştü... Katiline müebbet hapis!
Elazığ'da Hüsniye Karakaş'ın dövülerek öldürülmesine ilişkin davada karar ...
 
'Avukatız' deyip icra dolandırıcılığı yaptılar!
Kendilerini avukat olarak tanıtıp, icra borcu olduğunu söyleyerek dolandırıcılık ...
Bariyer ok gibi saplandı: 1 ölü!
Beykoz, TEM Otoyolu Kavacık mevkiinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini ...
Mehmet KARABEL yazdı... Kızılay...
Mehmet KARABEL yazdı... Kızılay...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva