HABERLER>POLİTİKA
28 Aralık 2023 Perşembe - 10:13

Aday Adayı Atila’dan 'sosyal demokrat belediyecilik' vurgusu

Saha çalışmalarını ilçe ziyaretleri ile gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, Karabağlar’da ilçe örgütünü ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Atila, "Sosyal demokrat belediyeciliğin en iyi örneklerini vereceğimizi biliyorum. Böylece İzmir’den yayılan bu hareketi tüm Türkiye’ye yayacağız. Esas hedefimiz birlikte ve ortak akılla yönetmek. Demokrasi de katılımla artar büyür. İzmir CHP öncülüğünde  Türkiye’deki büyük değişimin öncüsü olacaktır" dedi.

Aday Adayı Atila’dan  sosyal demokrat belediyecilik  vurgusu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, saha çalışmaları kapsamında  Karabağlar’da önemli temaslarda bulunarak ilçenin nabzını tuttu. İlk ziyaretini CHP Karabağlar İlçe Örgütüne yapan Atila, daha sonra İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Mobilyacılar Odasını ziyaret etti.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, ilçe örgütü ziyaretinde, daha yaşanılabilir bir kent hedefine dikkat çekti.

Atila, “Bornova Bizim Evimiz, diyerek çıktığım yolda, şimdi İzmir Bizim Evimiz, diyoruz” diyerek İzmir’in tümünü kucaklayacaklarını “İzmir’in 30 ilçesi de birbiriyle akrabadır, biz bir aileyiz” sözleriyle altını çizdi.

 Belediyeciliğin salt fiziki projelerden ibaret olmadığını ve Bornova Belediye Başkanlığı sürecinde fiziki projelerden çok sosyal projelere ağırlık verdiğini dile getiren Atila, “Sosyal projeler olmazsa olmazlarımız. Bu kentte yaşayan insanlara daha iyi bir yaşam vererek, evlerine daha mutlu gitmesini, çocuklarının daha mutlu yaşamasını, kentimizin tüm mahallelerinin eşit olmasını istiyorum. Buna sokak hayvanları, kentimizin ekolojisi, doğası da dahil. İzmir’i daha yaşanabilir bir kent yapma hedefim var” cümleleri ile hedeflerine dikkat çekti.

İYİLİKLERİ ÇOĞALTACAK PROJE AİLENİN REİSİ KADINLARA
Atila öte yandan, Bornova Belediye Başkanlığında hayata geçirdiği Dost Market Projesini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan 3 ay sonra İzmir’in tüm ilçelerinde hayata geçireceklerini şu sözlerle ortaya koydu:

“Dost Market, paranın geçmediği tek yer. Projemizi, 30 ilçede, ilçe belediye başkanları ile değerlendirip Dost Marketlerde ihtiyaç sahipleri ile buluşturacağız. En önemlisi ailenin reisi olan kadınlara, Dost Market kartını vererek onların ve ailelerinin hayatlarına destek olmak istiyoruz. Söz konusu projenin var olan sorunları azaltacağına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu proje, iyiklikleri çoğaltacak bir proje.”

BELEDİYENİN VATANDAŞA UZANAN SICAK ELİ…
 Bornova Belediye Başkanlığı sürecinde gerçekleştirdiği tüm projelerde ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı sürecinde sosyal projelere önem vereceğinin altını çizen Atila, kentteki dezavantajlı bireylere ilişkin projelerde çok hassas olduğuna da şu sözlerle dikkat çekti:

“Projelerimiz paydaşlık duygusundan geliyor. 30 ilçemizin değerlerini tüm vatandaşlarımızla kavuşturmak istiyorum. İlçe belediyeleri ile el ele vererek budadığımız ağaçlardaki odunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak gibi sosyal ağ projelerini hayata geçireceğiz. Bununla ilgili büyük bir sosyal ağ projesi oluşturacağız. +1 Kafe Bornova’da müthiş bir enerji yarattı. Türkiye’ye yayıldı. Çölyak hastaları için glutensiz kafelerimizi çoğaltacağız. Belediyenin vatandaşa uzanan sıcak elini göstereceğiz. Belediyelerin görevi dezavantajlı gruplara daha fazla katkı sağlamak.”

SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK HEDEFİ 
Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla yola çıktığının da altını çizen Atila, CHP Örgütü ziyaretinde sözlerini “Sosyal demokrat belediyeciliğin en iyi örneklerini vereceğimizi biliyorum. Böylece İzmir’den yayılan bu hareketi tüm Türkiye’ye yayacağız. Esas hedefimiz birlikte ve ortak akılla yönetmek. Demokrasi de katılımla artar büyür. İzmir CHP öncülüğünde  Türkiye’deki büyük değişimin öncüsü olacaktır” cümleleri ile sonlandırdı.

 İlçe Başkanlığı ziyaretinde, Atila’nın Bornova Belediye Başkanlığı döneminden hayata geçirdiği projelerle halkın yanında olduğunu dile getiren partililer, Atila’ya desteğini “Toplumun üretimine verdiğiniz önemi biliyoruz. Kadın kooperatiflerine verdiğiniz destekler, istihdam çalışmalarınız yapacaklarınızın teminatını gösteriyor” cümleleri ile dile getirdi.

Atila’nın Karabağlar temaslarında bir sonraki durağı İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası oldu. Ziyarette Oda Başkanı Celal Anık ve Yönetim Kurulu Üyeleri de yer aldı. Buluşmada oda temsilcilerinin desteğini alan Atila’ya, Oda Başkanı Anık “Atila Başkan bizim uzun yıllardır tanıdığımız bir insandır. Yaptıklarını takdir ediyoruz. Kendisine aday adaylık sürecinde başarılar diliyoruz” cümleleri ile destek oldu.

Şoförler Odası  ziyareti sonra, mobilyacılık sektörü temsilcileri ile de bir araya gelen Atila, ortak akla dikkat çekerek sektör ile işbirliği içinde olacaklarını dile getirdi.  Mobilyacıların belediye işbirliği ile ihtiyaç sahibi vatandaş ve öğrenciler için çalışmalar gerçekleştirmesi gerektiğinin altını çizen Atila, böylece sektörün kalkınacağına da işaret etti.

 
Kemeraltı yeni yılda göz kamaştıracak!
 
AK Partili İnan ile Cepkin arasında konser atışması: Utanmaz pişkinliğin tanıtıma en büyük katkı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Yarın bugünden yakın!
Mehmet KARABEL yazdı... Yarın bugünden yakın!
Gökhan Zan, İyi Parti'den istifa etti
Eski milli futbolcu ve İyi Parti üyesi Gökhan Zan, sosyal medya hesabından ...
Can Atalay dosyası Yargıtay'a gönderildi
Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Gezi Parkı davası ...
 
CHP'den asgari ücret açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, açıklanan 17 bin 2 liralık ...
Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı ile görüştü
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ...
CHP'li Kılıç’tan 2023’ün son meclis konuşması: Sizi unutmaya ömrümüz yeter mi?
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, mecliste yılın son konuşmasını ...
 
Cumhur İttifakı’ndan İzmir kararı… Hangi ilçe/hangi partiye verildi?
31 Mart Yerel Seçimleri’nde Cumhur İttifakı olarak katılma kararı alan ...
'TEKNOFEST ülkemiz genelinde uyanışa vesile oldu'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Düzenlediğimiz araştırma projesi ...
AK Partili Saygılı'dan kentsel dönüşüm çıkışı: CHP'nin olduğu yerde ot bitmiyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Buca esnafını ziyaret etti, Gaziemir’de ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva