HABERLER>POLİTİKA
16 Nisan 2014 Çarşamba - 10:38

‘AK siyaset’in tansiyonu yükseliyor: Şengül’den 3’lü salvo

Kenan Çakar’ın istifasıyla başlayan demeç savaşlarında son sahne alan isim AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül oldu. Şengül partiden istifa eden 3 isme sert mesajlar gönderdi.

‘AK siyaset’in tansiyonu yükseliyor: Şengül’den 3’lü salvo

EGEDESONSÖZ – AK Parti’de İzmir Milletvekili Ali Aşlık’ın gündeme getirdiği ve meclis komisyonlarında müteahhitlerin görev almamasını öngören önerinin ardından yaşanan kriz demeç savaşlarına döndü.

- ÇAKAR'DAN SERT İSTİFA MESAJLARI...

- GÜNAY'DAN ŞENGÜL'E: BÜTÜN DEĞERİNİ...

Eski Grup Başkanvekili ve İl Başkan Yardımcısı Kenan Çakar’ın istifasıyla sonlanan müteahhit krizinin ardından sert çıkışlar yapan ve ‘Günay göndermesiyle’ gündeme damga vuran AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül gelen tepkilere 3’lü salvoyla yanıt verdi.

Şengül sözlerini karşı karşıya kaldığı Çakar’ın yanı sıra sözlerini eleştiren eski partililer Kültür ve Turizm Eski Bakanı ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay ile bir diğer İzmir Milletvekili Erdal Kalkan’a sert mesajlar gönderdi.

İşte Şengül’ün açıklamaları…

ERTUĞRUL GÜNAY’A: Ertuğrul Günay’ın sorunu, kendini fazla önemsemesi. Bu onun ruh sağlığını bozar, kendisini uyarmak isterim. Egosu çok yukarılarda, küçük dağları ben yarattım edasında. Yalnız şu var ki, herkes kendisinin ne olduğunu çok iyi biliyor. Ortada bazı haksızlıklar varsa, yanlışlar varsa, bunları bakanlık görevinden alınmadan önce neden dile getirmedi? Bakanlık görevinden alındıktan sonra bülbül kesildi, konuşuyor da konuşuyor. Kendisini samimi bulmuyorum, siyaseten ömrünü doldurmuş bir kişinin tutarsız açıklamalarına gülüp geçiyorum. Vefasızlık ve nankörlük konusunda kimse kendisiyle yarışamaz. Başbakan kendisine hak etmediği değeri, makamı verdi ama yaptıklarını görüyoruz. Benim ona bir tavsiyem var, eğer kendisine güveniyorsa önümüzdeki seçim istediği yerden bağımsız milletvekili adayı olsun. İster İzmir’den, isterse memleketi Ordu’dan bağımsız aday olsun, milletin terazisine çıksın. Belli bir yaştan sonra insanlar ilgiyi üzerlerine çekmek için uğraş verirler. Ertuğrul Günay’dan bu saatten sonra kitleleri ardından sürükleyecek bir lider, bir siyasetçi olmaz. Olsa olsa Twitter kuşu olur. Twitter’da yazıp çizip AK Parti karşıtlarına şirin gözükme çabalarına devam etsin."
 
ERDAL KALKAN’A: Erdal Kalkan’ın hafıza problemi var. Unutkanlıkta üzerine yok. Dün söylediklerini ne çabuk unuttu. Bize düne kadar, Sayın Başbakanı öve öve bitiremeyip ‘ben arkadaşlarımla çöplükteyken Başbakan bizi çöplükten çıkartıp değer verdi’ diyordu. Demek ki çöpe değerinden fazla önem vermemek gerekiyormuş. Evet Sayın Kalkan, Başbakan size değer verdi, adam yerine koydu, siyasi mevta durumundaydınız sizi siyasete geri kazandırdı. Siz bu değeri hak etmiyorsunuz. Sayın Erdal Kalkan’a acıyorum. O artık miadını doldurmuş bir siyasetçi. Uzun yıllar siyaset yapmak, eski siyasetçi olmak insana anlam ve değer kazandırmaz. İnsana ilkeli, dik duruşlu söylemleri ve yaptıklarıyla çatışmayan tavırları değer kazandırır. Erdal Kalkan’ın açıklamaları veya attığı tweet’leri hangi kafa yapısı ve ruh haliyle ortaya koyduğunu bilmeden de fazla konuşmak istemiyorum açıkçası.
 
KENAN ÇAKAR’A: Yusuf Kenan Çakar eğer ortaya bir tavır koymak istiyorsa, bir duruş sergilemek istiyorsa sadece partiden değil, bu partinin kendisine kazandırdığı Belediye Meclis Üyeliği görevinden de istifa etsin. AK Partililerin oylarıyla seçildiğini unutmasın,  o da kendine çok güveniyorsa gitsin bağımsız aday olsun. Bakanlıktan ayrıldıktan sonra partiden istifa edenlerden bir farkı yok. Ucuz kahramanlıklar yapmaya çalışmasın. Fazla zorlamasın, kendisinden bir kahraman falan çıkmaz. Kendisinden olsa olsa partisine ihanet eden, siyasetçi profili çıkar. Bu millet, AK Parti’nin vefakâr ve cefakâr tabanı kendisine inanmıyor. Yusuf Kenan Çakar bir sınava girdi, bir imtihan sürecindeydi ama olmadı, sınavdan geçemedi, imtihanı veremedi. Üzüldük mü, asla. AK Parti’de samimiyetsiz insanlara, makam ve mevki sevdalılarına, kendini beğenmiş egoist tiplere yer yok.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kendi uslubundan 17 Nisan 2014 Perşembe 00:59

Kendisi bi bağımsız aday olsun bakayım ne kadar alır. Bu üç kişiye önceden hiç bi laf etmiyordu partinden ayrıldılar o zaman mı aklına geldi birinin hafıza problemi olduğu birinin egosunun yüksek olduğu bir diğerininde ucuz kahraman olduğu.Yanımda iken çok iyi ayrıyken tu kaka yapıyor.

Yorumu oyla      12      5  
Davut 16 Nisan 2014 Çarşamba 17:07

Mümkünse siz hiç konuşmayın, beyanat vermeyin, alın maaşınızı bakın keyfinize.Gören de İzmir için büyük projeler yapmış, mecliste İzmir için savaşmış biri sanacak sizi:)

Yorumu oyla      21      5  
akpati sevenleri 16 Nisan 2014 Çarşamba 15:07

aydın şengül 2009 daki yerel yönetimlerin hazimetini emeğin geçerek yaşattın 2014 de yaşattıgın için gösterdiğin adaylarla akparti teşkilatı seninle gurur duyuyo ama usta nasıl gurur duyar bilemem artık

Yorumu oyla      22      7  
cumhur 16 Nisan 2014 Çarşamba 15:04

SAYIN ŞENGÜL; GERÇEKDEN YAKIŞTIRMALARINIZ TAM BİR KOMEDİ..ERTUĞRUL BEYLE ERDAL BEYLE ATIŞMANIZA ANLMA VEREMEDİĞİM GİBİ NE VİZYONUNUZ YETER BUNA NEDE NEFESİNİZ..BENCE DÜN BİR BUGÜN 2 PANELDESİNİZ MİSALİ.HELE ERTUĞRUL GÜNAY İSMİ 80 İLDE VARKEN BİLİNİRKEN,TANINIRKEN SİZİN BENCE VEKİLLİĞİNİZ SAYGINLIKLA KALMALI.SAYGINLIK DEGER KATAR,ÖFKE DEĞERDEN ALIR..

Yorumu oyla      22      5  
cemil bagatur 16 Nisan 2014 Çarşamba 13:51

sayın vekılım bızı satan bızden degıldır menfaati olanlar gunyuzune cıkıyor .dedıgınız gibi meclis üyeliğinden de istifa etsin öbürleride vekillikten nerde öyle delikanlı chp gecmek için fırsat kollarlar şimdi ak partili olmak yürek ister sıkıyosa gelsinle karsıyakada siyaset yapsınlar bizim gibi sokaklarda ev ev dolaşsınlarda goreyim buyrun hadi gelin bakalım

Yorumu oyla      12      13  
Hüseyin bozdaglı 16 Nisan 2014 Çarşamba 13:14

Eyvallah uşağım adamsın adam bu teşkilat şeni seviyor

Yorumu oyla      14      23  
16 Nisan 2014 Çarşamba 12:44

Private 35, hiçbir şey yapmaması en büyük faydası zaten İzmir'e.

Yorumu oyla      19      9  
5'er dk. yeter. 16 Nisan 2014 Çarşamba 12:23

Yiğit, sanırım bu ikisi ile 10dk. konuşma fırsatın oldu. Çünkü; niteliklerini anlamak için 5'er dakika konuşmak yeter.

Yorumu oyla      20      7  
yiğit 16 Nisan 2014 Çarşamba 11:52

bana göre ali aşlık ve aydın şengül izmir'i temsil edebilecek nitelikte ve nicelikte değiller. tek işleri boş konuşmak. daha üzücü olan ise kendilerine ait fikirlerin yok. evde ezberleyip geliyorlar

Yorumu oyla      29      9  
private35 16 Nisan 2014 Çarşamba 11:35

kusura bakma da konuşmak dışında izmire faydan olsun artık kaç yıl oldu izmire ne yaptın konuşmak dışında.

Yorumu oyla      28      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'nda cep telefonu yasağı
Dışişleri Bakanlığı bu hafta başından itibaren yeni bir dinleme olayının ...
Ve Egemen Bağış 1 ay sonra Twitter’a döndü
En son 18 Mart'ta Tweet atan eski bakan Egemen Bağış, yaklaşık bir ay ...
AK Parti’de ilk adım: Vekillere ‘Köşk’ anketi
AK Parti, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin ilk adımını dün attı. Milletvekillerine ...
 
MİT Kanunu'nda son dakika değişikliği
Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik ...
Günay'dan Şengül'e sert yanıt: Bütün değerini...
AK Parti'den istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, AK ...
Günay’dan siyasete elma ağaçlı mesaj
AK Parti’den istifa eden İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, twitter hesabından, ...
 
CHP İzmir’e kadın morali
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il başkanlığında yapılan törenle 30 kadına, ...
Köşk'ten açıklama: Gül ile Erdoğan arasında…
Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Cumhurbaşkanı Gül ile ...
Anadol, Kılıçdaroğlu'nu 'Öymen' çıkışıyla vurdu!
CHP eski milletvekili ve Grup Başkanvekili Kemal Anadol Ege TV’de yayınlanan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva