HABERLER>POLİTİKA
23 Mayıs 2023 Salı - 12:39

AK Partili Yıldırım'dan İzmir'e 28 Mayıs çağrısı: Yüzde 32'yi 40 yapalım!

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, partisinin son 20 yılda birçok hizmete imza attığını ancak en önemlisinin terörün ülke gündeminden düşürülmesi olduğunu söyledi.

AK Partili Yıldırım dan İzmir e 28 Mayıs çağrısı: Yüzde 32 yi 40 yapalım!

Binali Yıldırım, kentteki bir otelde Doğu ve Güneydoğulu kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, geçmişte Türkiye'nin doğusunda vatandaşların yeterince hizmet alamadığını ve "Devlet, Doğu'yu unuttu" şeklinde bir duyguya kapıldığını kaydetti.

Birçok hizmetin yapıldığını, barış ve kardeşlik ortamının sağlandığını aktaran Yıldırım, "20 yılda yaptığımız onlarca, yüzlerce iş var ama en önemlisi terörün bu ülkenin gündeminden düşürülmesidir. Hendek olaylarından sonra terör, Türkiye'de kimsenin gündeminde değil. Bu çok kıymetli bir şey. Terör topraklarımızda faaliyet yapamıyor. Bunun kalıcı olarak devam etmesi lazım." dedi.

Türkiye'nin terörle mücadelesinde attığı adımlara işaret eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'deki terörün amacı ne Kürtlerin ne Türklerin derdidir. PKK'nın 'Kürtler' diye bir sorunu yok. Kürtlerin de Türklerin de PKK diye bir sorunu var. Yıllardır kaynaklarımızı tüketti, insanlarımızı yok etti, askerlerimizi şehit etti. Bizi birbirimizden soğuttu. Bize düşen şey, Kürt, Türk, Laz ve Çerkez fark etmez, bin yıl önce bu topraklarda akit yaptık, dedik ki 'Birbirimizin meşrebini, mezhebini etnik kimliğini sormayacağız.' Yaşadığımız topraklar bizim ortak mülkümüzdür. Mülkün sahibi de Cenabı Allah'tır. Bizi birbirimize bağlayan değerlerimiz çok belli. Aynı yaratanın kullarıyız. Peygamberimiz bir, mukaddes kitabımız bir, biz biriz beraberiz ve kardeşiz."

"Yüzde 32'yi 40 yapabiliriz"
Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 14 Mayıs'ta bitmesini arzu ettiklerini ancak bu konuda milletin kararına da saygı duyduklarını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"İzmir olarak 14 Mayıs'ın telafisini yapabiliriz. Burada yüzde 32'yi 40 yapabiliriz. Çok istemiyorum, yine Kılıçdaroğlu'na epey kalıyor. Gerçi bir işe yaramıyor verilen oylar. Çok da agresif davranmak istemiyorum. Verdiğimiz oy, kıymet ifade etmesi lazım. Cumhurbaşkanı açık ara önde tamamladı. Kılıçdaroğlu ile arasında 2,5 milyondan fazla fark var. İzmir'in 3 milyonun üzerinde seçmeni var. 3 milyonun üzerinde seçmeni taksim ettiğimizde şu anda Cumhurbaşkanı'mıza 14'ünde, 964 bin oy verildi. Toplamın 3'te 1'i kadar. İzmir bu açığı rahatlıkla kapatabilir. Türkiye'nin hiçbir yerine gerek kalmadan kapatabilirsiniz. Türkiye'nin özeti İzmir'de. Güneydoğu, Doğu, Konya, Balkan evladı var. İzmirli hemşehrilerim olarak bir güzellik yapalım, eksiği biz kapatalım, diyelim ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı biz seçtik İzmir'den."

Seçimlerin kaybedeni olmayacağını kaydeden Yıldırım, "Tek üzülecek olan FETÖ, PKK ve onların arkasında ağababaları, ipleri elinde bulunduranlar. Bu seçimden herkes kazançlı çıkacak. Biz de tüm bu terör örgütleriyle mücadeleye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Göçmenler gidecekler, onların planı yapıldı"
Sığınmacılar konusuna da değinen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Göçmenler - keyfi bir şey değil - gidecekler, onların planı yapıldı. Gittikleri zaman orada yaşam korkusu olmaması lazım. Bunlar gidecek, burada kalacak değiller. Tabii ki biz kendi vatandaşımızın hak ettiği imkanları, onlara verecek değiliz. Bu abartılıyor, istismar ediliyor. Her şeye rağmen bu süreç başladı. 1 milyon mülteci gidecek noktaya geldi. İdlib'in kuzeyinde evler, okullar yapıldı, adeta şehir kuruldu. Onlar buraya yerleştiriliyor."

Enflasyon sorununu da çözeceklerini söyleyen Yıldırım, "Amaç, enflasyonu bırakalım kendi haline ücretleri arttıralım değil, bu sürdürülebilir bir yol değil. Amaç, enflasyonu kontrol altına alıp, bu şekilde taşların yerine oturmasını sağlamamız gerekiyor. Enflasyon ülkede olabilecek en kötü şeydir. Haksız servet transferidir. Bununla da mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. İnşallah 28 Mayıs'tan sonra oluşan güçlü irade ile Türkiye Yüzyılı'na, Cumhuriyetimizin 100. yılına gayet iyi bir çıkış yapacağız." dedi.

Kesin olmayan sonuçlara göre İzmir milletvekili seçilen AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan da 14 Mayıs'ta Cumhur İttifakı'nın büyük bir başarı elde ettiğini, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylamasının yapılacağı 28 Mayıs'ta da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçerek bu başarıyı taçlandıracaklarını kaydetti.

 
Bakan Kasapoğlu'ndan 28 Mayıs vurgusu: Seçimin kaybedeni olmayacak!
 
Meteoroloji'den İzmir'e sağanak uyarısı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzzzz 23 Mayıs 2023 Salı 22:23

Izmır turkiyenin en fakir ili seçildi.bu konuda ne düşünüyor acaba secimden seçime izmirli olmak .açlıktan öleceğiz yakında bu nasıl hırs gidin evinizde torun sevin

Yorumu oyla      3      4  
EVSİZ_ BARKSIZ 23 Mayıs 2023 Salı 15:57

Sayın YILDIRIM son dört yılda İzmir'de ev kiraları yüzde 669 artmış. Sahiden siz hangi ilin milletvekilisiniz ve de bu son dört yılda iktidarda kim vardı acaba Sayın YILDIRIM?

Yorumu oyla      5      4  
VATANDAŞ 23 Mayıs 2023 Salı 14:13

Sayın YILDIRIM akşam eve giderken 2 kilo eti rahatlıkla alıp eve gidebiliyorsunuz değil mi? Bu konuda bir sıkıntınız varsa bizimle paylaşırsanız elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız Sayın YILDIRIM.

Yorumu oyla      6      4  
Abdullah ÇINAR 23 Mayıs 2023 Salı 14:05

arkadaşın dediği gibi ve dahası millet geçim derdinde, memuru emeklisi, işçisi hepsi aynı. Kredi kartları, krediler yakında patlar ve intiharın eşiğine gelir yine yüzbinler. umarım yanılırız ve umarım kaybedersiniz sn yıldırım.

Yorumu oyla      6      4  
SOKAK 23 Mayıs 2023 Salı 13:57

Bu ülkenin en can alıcı konusu ekonomik sıkıntıdır. Ancak; bu konuyu açmamak için gösterdiğiniz performansa hayranım. Ülkenin gerçek gündemini yok sayarak sanal olarak oluşturulan gündemle bu seçim sürecini tamlıyorsunuz ya... bu anlamda kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır Sayın YILDIRIM.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Kasapoğlu'ndan 28 Mayıs vurgusu: Seçimin kaybedeni olmayacak!
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bize oy versin vermesin ...
Özdağ'dan beklenen açıklama geldi!
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin Zafer Partisi'nin ...
Zafer Partisi 'bizden kimse yok' dedi, Soyer'i davet etti: Biz gitmedik, sen gel!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Zafer Partisi, Doğru Yol ...
 
Alparslan Türkeş Vakfı'ndan ikinci tur kararı
Alparslan Türkeş Vakfı Genel Sekteri Alparslan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ...
Yurt dışında oy verme işlemi yarın tamamlanacak
Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylaması için yurt dışı temsilciliklerde ...
Erdoğan seçim sonrasını işaret etti... 'Mülteciler için yol haritası çıkarılabilir'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı ...
 
Fahrettin Altun'dan Kılıçdaroğlu'na tepki!
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bu aziz millet Cumhurbaşkanımız ...
Kemal Kılıçdaroğlu: İftiraya uğramaktan yoruldum
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Başkan Saygılı eleştirilere yanıt verdi: Valimiz adaletli!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva