HABERLER>POLİTİKA
19 Nisan 2014 Cumartesi - 14:16

AK Partili Ulema'dan Kocaoğlu'na 'bedava taşıma' çıkışı

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında ESHOT’un zararı ile ilgili açıklama yapan Başkan Aziz Kocaoğlu’na tepki gösterdi. İndirimli ve ücretsiz binenlerin bağlı olduğu kurumların belediyeye ödeme yapmasını isteyen Kocaoğlu’na, “Sanki 1 milyon kişiyi bedava taşıyorsun. Toplamda 100 bin olan bedava taşıma sayısını ESHOT’un zararına karşılık göstermek ayıptır. Sosyal belediyecilik yapan başkan değilsen o koltukta oturma” dedi.

AK Partili Ulema dan Kocaoğlu na  bedava taşıma  çıkışı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında ESHOT Genel Müdürlüğü’nün faaliyet raporu görüşülürken konuşma yapan Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “zarar” çıkışına yanıt geldi. AK Parti’nin “ESHOT niye bu kadar zarar ediyor” sözlerine “indirimli ve ücretsiz taşınan kişiler zarar etmemize neden oluyor” yanıtı veren Kocaoğlu’nun çıkışı Ankara’da cevap buldu. İndirimli ve ücretsiz bilet kullanan kişilerin bağlı olduğu kurumlardan paraları isteyen Kocaoğlu’na AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema tepki gösterdi.

Aynı zamanda TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi de olan Ulema Kocaoğlu’nun, “Ulaşımda ‘her şey bedava olsun’ deniliyor. Polis, engelli, postacı, ormancı bedava olsun ama bunun parasını kim verecek? Herkesin bağlı olduğu bakanlık var. Kurumda zararın bir numaralı kaynağı bedava taşınan yolcudur. Bedava taşınan yolcu sayısı tüm yolcuların yüzde 30’udur. Merkezi hükümet belediyelerin kesesinden keyif bağışlamasın. Bedava taşıyacağı adamın parasını versin. Bugün elektronik sistem ile kaç kişinin nerede, hangi duraktan bindiğini biliyoruz. Çıkartalım ay sonunda hesabı verelim. Bunun parasını verin.  Hem işçinin yüzde 35-40’ını bedava taşıyıp sonra ‘zarar ediyor’ demek insafsızlıktır” sözlerinin mantıklı olmadığını söyledi.

LAF DEĞİL İCRAAT YAP
Ulema, “Bu sözler sosyal belediyecilik ilkesini benimsemiş bir belediye başkanının söylemeyeceği kelimelerdir. Engelli, özürlü ve muhtaçların ücretsiz ya da indirimli taşınması Dünya’nın her yerinde yapılan uygulamadır. Belediye başkanı bunu karşılayacak sistemi kurmamışsa başarısızdır. Zaten önemli olan kurumu zarar ettirmeden sosyal belediyecilik anlayışını lafta değil icraattı başarmaktır. ESHOT’un zararının buna bağlanması detaylı araştırılmalıdır. Kurumun zararının sadece bu olduğunu düşünmüyorum” dedi.

İSTANBUL VE ANKARA’DA NİYE TALEP YOK
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl harcadığı bütçenin yüzde 90’ının merkezi hükümet tarafından gönderildiğini ifade eden Ulema, “ Her yıl kuruşu kuruşuna da belediyenin alacağı miktar ne kadarsa belediye kasasına giriyor. İyi bir usta, yönetici, idareci olursanız, iyi kadrolarla bu işi yapmaya çalışırsanız, İzmirliye hizmet etme anlayışında çalışırsanız şirketler zarar değil kar eder.  Biz 10 yıldır maalesef bir kez daha söylemek zorundayım ama beceriksiz yerel yöneticilerin cezasını İzmirliler olarak çekiyoruz. Belediye başkanı ücretsiz ve indirimli taşıdığının parasını istiyor ama İstanbul, Ankara ve Eskişehir niye bundan kar ediyor. Hiçbir belediyenin böyle bir talebini duymadım. Şehrinizdeki engellileri taşırken ücret talep edeceksiniz bunun parasını da merkezi hükümetten isteyeceksiniz. Peki siz niye orada oturuyorsun? O zaman bu görevi bırakın, o koltukta idareci olarak oturmayın” diye konuştu.

KOMİK VE GEÇERSİZ
Ulema, Kocaoğlu’nun tüm ESHOT zararını indirimli ve ücretsiz binen 100 bin kişinin üstüne yıkmasına anlam veremediğini söyledi. Ulema, “Öğrenci ve öğretmenlerin sayısı zaten indirimli binen 500 bin kişinin yarısına denk geliyor. Diğer bazı kurumları da çıkarttığınızda geriye elinizde 100 binin üzerinde insan kalıyor. Sanki kentte 1 milyon insanı bedava taşıyormuş gibi ‘zarar var” demek mantıklı ve ahlaklı değildir. Bu zararın gerekçesini taşınan ihtiyaç sahibi insanlara yüklemek komik ve geçersizdir. Yapılan, bu yüzyılda sosyal belediyeciliği savunan partinin belediye başkanının ayıbıdır” ifadelerini külhandı. 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AŞAGIDAKİ YORUMCULAR...Sizin Hiç bir yanınız KAFA YAPINIZ...SOSYAL BELEDİYECİ DEGİL... 20 Nisan 2014 Pazar 15:33

Atmaya Sallamaya gelince MANGALDA KÜL BIRAKMIYORSUNUZ...Çünkü sizin gibi kafalar yalnız YANDAŞLARINIZA Ayrıcalıklı uygulama yaparsınız...Fakir,ihtiyaç sahibi bu kentin dar gelirli vatandaşları her konuda olduğu gibi bu konudada chp'nin KİTABINDA YAZMAZ...KemalÖZEN.

Yorumu oyla      13      5  
20 Nisan 2014 Pazar 15:18

Deniz senin kendinden haberin yok ki nesrin haanımın varlığın dan haberin olsun halk la iç içe gördüğüm vatandaşla birebir konusan ilgilenen bir vekili şimdiye kadar nası görmemişsin hayret ler içerisindeyim

Yorumu oyla      13      6  
ERHAN ACAR 20 Nisan 2014 Pazar 10:38

DENİZ EVLADIIM SEN O SORUYU GİT "AYTUN ÇIRA.YA" SOR

Yorumu oyla      13      6  
deniz 19 Nisan 2014 Cumartesi 23:41

Sayın vekil siz İzmirin vekilimisiniz? Bu güne kadar nerdeydınız? İzmir için neler yaptınız?

Yorumu oyla      23      10  
bülent ışık 19 Nisan 2014 Cumartesi 22:22

60 ve 65 yaşa bedava ulaşım imkanı vereceğinize maaşlarına zam yapın.Geçen gün otobüste saydım 25 kişinin 15 i 65 yaşın üzerinde idi.İşyerlerinden ve okullardan yorgun çıkan gençler ve orta yaşlılar ayakta yolculuk yapmaya mecbur mu? Merkezi hükümet çok istiyorsa yaşlıların taksi ücretlerini belli bir miktara kadar eskiden vergi iadesinde olduğu gibi fiş karşılığı ödeyebilir.

Yorumu oyla      23      15  
TEŞKİLAT 19 Nisan 2014 Cumartesi 19:30

sn vekil ben burdayım demek için konuşma Sağlık bakanlığının dört kişilik komisyon üyesinden birisiniz Bornova trafik hastanesi inşaatı beş yıldır başlayamadı önce kendinize bakın Bornovanın izmirin vekiliyim demekle olmaz yalnızca basına çıkmak için konuşmayınız yaptıklarınızı anlatın alkışlayalım

Yorumu oyla      32      19  
ercan 19 Nisan 2014 Cumartesi 18:44

bilinen bir şeydir bunu elektirik faturalarından biliyoruz kaçak kullanılan elktirigin maliyetini ödemesini yapanlardan çıkar bu kaçak kullanım o kadar yaygın ki sadecece doguda zannetmeyin bu sorun büyük şehirlerede de var bu kadın milletvekili önce mensubu oldugu iktidarı eleştirsin popilist uygulamaları yüzünden bu kadar bedava binen olursa nerden karşılanacak tabi ki ücretini ödeyenlerden ulaşıma zam yapılsa en önce kendisi bagıracaktır dar gelirli yurttaşları eziyorsunuz diye bazı eleştirilerde mantık aramayın çünkü amaç üzüm yemek degil bagcıyı dövmektir

Yorumu oyla      34      15  
Yorumcu adam 19 Nisan 2014 Cumartesi 17:27

Milletvekilleri önce aldıkları maaşa bir baksınlar ondan sonra da halkın yoksulluğuna...

Yorumu oyla      44      18  
gerçek 19 Nisan 2014 Cumartesi 17:18

Kocaoğlu doğru söylüyor.Merkezin keyfi dayatması varsa parasıni istemesi gayet normal. Zarar etmemesi için zam yapması gerek. Bunuda yapmıyor. Aslında herkesten ücret alınması gerek. Yarın belediye zarar etmemek icin zam yaparsa parayı ödemeyenlerin parasıni biz ödeyeceğiz

Yorumu oyla      33      19  
19 Nisan 2014 Cumartesi 16:24

ankara kar mı ediyormuş? 2 milyar borcu olan belediye:))))))))

Yorumu oyla      38      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arınç'tan çok konuşulacak 'Köşk' yorumu!
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı ...
Kılıçdaroğlu'nun 'İzmir çıkışı'na ne tepki verdi?
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Ankara’da yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısında ...
CHP'li Türeli'den bakanlara: 4/C'liler üvey evlat mı?
CHP’li Türeli, iki ayrı Bakana kamuda çalışan 4/C’li personel ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.
 
CHP'li Susam'dan ekonomiye 13 maddelik reçete
CHP’li Susam gergin siyasi gündemin piyasalarda durgunluğa neden olduğunu ...
CHP Parti Meclisi'nde İzmir tartışması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Parti ...
Erdoğan'dan Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sosyal medyada hakaretlere ilişkin yargı ...
 
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 200 bin liralık dava
Başbakan Erdoğan, "kendisi ve ailesi hakkında montaj, şantaj çetesinin ...
Haluk Koç 10 gün önce istifa etmiş!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'un 30 Mart seçimlerinin ...
Züğürt Ağa filmi gerçek oldu!
Adıyaman'ın Belediye Başkanlığını BBP'li Mehmet Korkut'un kazandığı yerel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva