HABERLER>POLİTİKA
24 Şubat 2023 Cuma - 12:59

AK Partili Sürekli duyurdu... İzmir'de kaç afetzede var?

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, deprem bölgesinden Çeşme, Urla ve Seferihisar’a gelen depremzedeleri ziyaret etti. Dokuz Eylül Üniversitesi tesislerinde ağırlanan ailelerle de bir araya gelen AK Partili Sürekli, Urla ilçe teşkilatıyla yaptığı toplantıda, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Sürekli, "Tahliye edilerek, yakınlarının yanına sığınmak ya da kalıcı olarak İzmir’e gelen 30 bin civarında depremzedemiz var. Valiliğimiz bu noktada ön koordinasyonunu tamamlamıştı" dedi.

AK Partili Sürekli duyurdu... İzmir de kaç afetzede var?

AK Partili Sürekli, İzmir’in şu anda en çok depremzede göçü alan illerden biri olduğunu belirterek; “Bunu öngörmüştük. Tahliye edilerek, yakınlarının yanına sığınmak ya da kalıcı olarak İzmir’e gelen 30 bin civarında depremzedemiz var. Valiliğimiz bu noktada ön koordinasyonunu tamamlamıştı. Şimdi bin kişilik ilave barınma koşulu da yaratıldı, hazırlıklar tamamlandı. En başta depremzedelerimiz için zor bir süreç. Evlerinden yurtlarından ayrılmak zorunda kaldılar. Her gün ziyaretlerindeyiz. Taleplerini alıyoruz. Tüm imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Hayata tutunmaları için çalışıyoruz…
Başkan Sürekli, Çeşme ve Seferihisar’daki Polis Moral Eğitim Merkezi tesisleri ve Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde; TCDD Urla Eğitim ve Dinlenme ve Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi’nde ağırlanan depremzede ailelerle bir araya geldi. Daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Eğitim ve Dinlenme Tesislerinde ağırlanan depremzedeleri de ziyaret eden Sürekli, Urla İlçe Başkanlığı’nda, bölgeye yapılan çalışmalarla ilgili bir toplantı yaptı. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, şunları söyledi;

“Her gün, depremzede ailelerimizle birlikte oluyoruz. Tüm teşkilatımız da kendi alanlarında ve ilçelerinde afetzedelerimizin ihtiyaçlarını takip ediyor. Şu ana kadar İzmir’e gelen 30 bin civarında depremzedemiz var, 5 bine yakını kamusal alanlarda ağırlanıyor. Onları dinlerken, çocuklara dokunurken yaşadıkları acıyı fazlasıyla hissediyorsunuz. Çok zor bir durum. Hayata tutunmaları için elimizden gayreti gösteriyoruz.”

İzmirlilerin hassasiyeti örnek oluyor…
İzmir halkının böyle dönemlerdeki hassasiyetinin örnek teşkil ettiğini söyleyen İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “İzmirli hemşerilerimiz; ülkemizin en zorlu zamanlarında vatanseverliğini, yardımseverliğini örnek düzeyde ortaya koyuyor. Malum; Devletimizin aracılığı ile hayırseverlerin evlerini bedelsiz ve düşük kiralarla depremzedelerimize açtığı bir sistem devreye alındı. ‘Evim yuvan olsun” diyen çok sayıda İzmirli hemşerimiz oldu. Birçok ilde fahiş kira artışları tartışılırken, İzmirli evini açıyor. Bu çok özel bir durum.  Ayrıca; bu sistem kapsamında depremzedelerin yerleştirildiği evlerin elektrik, su, doğal gaz faturaları kaymakamlıklar tarafından ödenecek. Yardımsever ev sahipleri de böylelikle desteklenmiş olacak. Böyle büyük bir felaketi göğüslemenin, ayakta kalabilmenin en önemli yolu da bu. Devletiyle, hükümetiyle, milletiyle tek yürek olabilmek.” diye konuştu. Bölgeye yapılan yardımlarla ilgili son güncel bilgileri de paylaşan Başkan Sürekli, ‘’Depremin ilk gününden itibaren AK Parti teşkilatları ve belediyelerimiz, İzmir’den seferber oldu. Depremzedelerimin ihtiyaçları doğrultusunda bugüne kadar İl ve İlçe teşkilatları olarak 36 TIR, Belediyelerimiz ise 141 TIR olmak üzere toplamda 177 TIR yardım malzemesini deprem bölgesine gönderdik. Hem buradaki hem de deprem bölgesindeki depremzedelerimin yanında olmaya, ihtiyaçlarını göndermeye devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

 
Karşıyaka ile Menemen FK özel provada
 
TMMOB-Depremzede gerilimi... Basın açıklamasına baskın!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kazim EMİR 24 Şubat 2023 Cuma 20:33

Fas’a fiso ziyaretleri GEDİZ elektriği ikna edemeyen siyası parti İZSU bunu başardı depremzadelerden ücret almayacak ya GEDİZ elektrik niye nimette bulunuyorsa külfette olmuyor sayın Başkan çöz bu sorunu

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Kurum duyurdu: Konutlar için ilk kazma vuruldu!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "TOKİ eliyle ...
CHP'li Sertel'den afetzedelere 'geçmiş olsun' ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, deprem ...
Akşener'den Erdoğan'a: Yahu hicap duyguları gitmiş
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
Bakanı Dönmez: Hasarsız binalara doğal gaz getirildi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Kahramanmaraş merkezli depremler ...
CHP İzmir deprem bölgesine gidiyor!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu, haftalık olağan kurul ...
'BM, 1 milyar dolarlık yardım çağrısında bulundu'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Birleşmiş Milletler (BM), acil çağrı ...
 
DEVA Partisi Denizli İl Başkanı Kırar trafik kazasında yaralandı
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, DEVA ...
Başkan Sürekli'den Soyer'e kentsel dönüşüm eleştirisi: Söylediği her şey kâğıt üstünde kaldı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye ...
'Devlet, bütün imkanları ile seferber oldu'
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da çadırkentte kalan depremzedeleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva