HABERLER>POLİTİKA
19 Şubat 2023 Pazar - 10:42

AK Partili Sürekli 'Başka şansımız yok' dedi... Yerel yönetimle birlikte çözmeliyiz!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrası afet bölgesine giden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir için birlik çağrısında bulunurken, "Oturup yerel yöneticiler ile konuşuruz. Birlikte bir çözüm yoluna gideriz ve çözeriz, çözmeliyiz de. Başka şansımız yok!" ifadelerini kullandı.

AK Partili Sürekli  Başka şansımız yok  dedi... Yerel yönetimle birlikte çözmeliyiz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Türkiye'yi derinden sarsan, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkımlara neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürerken, Türkiye'nin dört bir yanından belediyeler de deprem bölgesine yardım ve destek götürmek için seferber oldu. İzmir’den de enkaz bölgesinde aktif olarak bulunan siyasi isimler arasında yer alan ve bölgedeki incelemelerin ardından İzmir'e dönen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli izlenimlerini ve yapılacak çalışmaları Egedesonsöz’e aktardı.

DEVLET VE HALK EL ELE
Afet bölgesinde inceleme yapma fırsatı bulduklarını belirten Sürekli, "Afet bölgesine gittik ve orada depremzedeler ve yerel yöneticiler ile birlikte olduk. Gittiğimiz süreçte ilk günlere oranla bir toparlanma var. Gölbaşında enkaz arama kurtarma çalışmaları bitmiş, enkaz kaldırma faaliyetlerine geçilmiş. Devlet, millet orada yaraları sarıyor. Gölbaşı 50 bin nüfuslu bir ilçe. Orada bir vali, 4 kaymakam ve onlarca kamu görevlisi görevlendirilmiş durumda... Belediye, halk ve arama kurtarma ekipleri orada büyük bir çalışma gerçekleştiriyor. Buraya geçerken Nurdağ ve Pazarcık hatlarını da gördük. Gölbaşı’nı da çok yakından inceledik, fay hatlarını gördük. Tarla ve demiryollarını inceleme fırsatı bulduk. Halkımızla görüştük dağ köylerine çıktık halktan depremi dinledik... Depremin büyüklüğünü halktan dinledikten sonra hakikaten asrın felaketi olduğunu orada bir kez daha müşahide ettik. Yaralarımız sarılıyor. Yapılan yardımlar devam etmeli, çünkü eskiye dönüş uzun bir süreç olacak. Depremzede vatandaşlar kalıcı konutlarına geçene kadar ihtiyaç duyacakları malzemeler olacak. Bu ihtiyaçları takip edip desteklemeliyiz. Bizler de il teşkilatı olarak yardımlarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Tüm köyleri gezdik ve onlarla birlikte yaraları sarmaya çalışıyoruz.  Elimizden geldiğince sarmaya da devam edeceğiz" dedi.



BİZİ EN ÇOK ETKİLEYEN...

Bölgede, kendisini en çok vatandaşların sabır ve metanetinin etlilediğini kaydeden Sürekli, "Burada beni en çok insanlarımızın metanet ve sabrı etkiledi. Gerçekten çok duygulandırdı bizleri... İnsanlarımızın bize ısrarla çay ikram etmeleri... Bize bir kez daha milletimizin büyüklüğünü gösterdi. Milletimizin asaletini biz bölgede bir kez daha gördük. Milletimiz bir ve beraber, herkes bir ve beraberce yaralarını sarıyor. Bir dağ köyüne çıktık akşam olmak üzereydi... Dağ köyünü depremin daha az etkilemesi beklenir ancak, orada tüm evler neredeyse depremden etkilendiğini gördük. Her evde 3-4 aile kalıyor. Dışarısı çok soğuk Adıyaman’ın gölbaşı ilçesinin bir dağ köyü. Ancak burada vatandaşlarımızda umut ve metanet var. Bizi bu metanet çok fazla etkiledi. Köylerdeki amcalarımız ablalarımızla ettiğimiz sohbetler etkiledi" ifadelerini kullandı.

ÖNCE YARALARIMIZI SARALIM...
İzmir'in depreme hazırlık kapsamında tartışılacak konularının olduğunu belirten Sürekli, "Hem İzmir özeli hem de Türkiye genelinde bu konuları daha çok konuşacağız ve tartışacağız... Yaptığımız çok işler var. Yapacağımız işler de var, buradan siyasi bir tartışma çıkmasını doğru bulmuyorum. Bunu hep beraber yapacağız. Bugüne kadar çok şeyler yapıldı, ancak hala da eksiklerimiz var. Ama önce bir yaralarımızı saralım. Deprem süreci ile ilgili tabii ki daha yapılacak çok şey var, önce o bölgeyi bir ayağa kaldıralım... Sonra Türkiye ve İzmir genelinde çok daha farklı konuları tartışırız ve yaparız" dedi



DEPREM BAZI ŞEYLERİ BİZE HATIRLATTI

Çözüm için yerel yönetimlerle masaya oturulacağını da belirten Sürekli, "İzmir depreminde de söylemiştik. Bir kez daha bu deprem bizlere bazı şeyleri hatırlattı. Tekrar oturup yerel yöneticiler ile konuşuruz. Birlikte bir çözüm yoluna gideriz. Ve çözeriz, çözmeliyiz de. Başka şansımız yok!" diye konuştu

Son olarak bölgeye yardımların süreceğini belirten Sürekli, "AK Parti İzmir yardımlarına istikrarlı bir şekilde, uzun bir süre daha devam edecek. İzmir ilimizde kamu misafirhanelerinde ve hastanelerde birçok depremzedelerimiz var, onların yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 
Enkaz altında doğmuştu... amcası evlat edindi
 
İsviçre, Türkiye'den depremzedeler için vize süreci başlattı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
20 Şubat 2023 Pazartesi 10:51

Başka şansınız gerek yerelde gerekse genelde de yok.

Yorumu oyla      5      4  
izmirli 20 Şubat 2023 Pazartesi 10:10

siz gidiyorsunuz.. ve siz gider gitmez problem falan kalmayacak..

Yorumu oyla      7      4  
Bucalı.. 20 Şubat 2023 Pazartesi 09:33

STKlar sizleri İmar Affı İçin Uyarınca dinlemediniz Felaket olacak dediklerinde boy boy reklam afişleri reklamlar yaptınız ve SONUÇ ortada .. Sonra bu şekildemi günah çıkartıyorsunuz.. Öngörünüz yok sadece rant, iş bilmezlik, yolsuzluk ve yoksulluk var

Yorumu oyla      8      4  
Mehmet uygun 19 Şubat 2023 Pazar 23:55

Sayın başkan elazığ da deprem olalı 2-3 sene oldu yani izmir depreminden önce orası afet alanına dahil edildi.Madem depremzedelere yardımcı olmak istiyorsunuz o zaman izmirin DE afet alanı İLAN edilmesi İÇİN çalışın.

Yorumu oyla      6      4  
ST 19 Şubat 2023 Pazar 23:14

Her zaman böyle olması lazım zaten, yerel yönetim bizden değil diye ayrıcalık olmamalı.

Yorumu oyla      8      4  
hoşgeldin 19 Şubat 2023 Pazar 17:08

Şehirlerde yerel yönetimler olduğunu yeni mi hatırladınız? Organize olamayınca, başarısız olunca mı hatırladınız? ya da onların başarılı çalışmalarından pay kapmak için mi hatırladınız? olsun pay kapın, onların kurduğu kazana yeter ki bir tuz tanesi atın da pay kapın, yeter ki bu ülkenin insanına gitsin o tuz tanesi. hoşgeldiniz gerçeklere.

Yorumu oyla      8      4  
Hadi canım sizde! 19 Şubat 2023 Pazar 15:45

İzmir'de deprem olunca, "CHP enkaz altında kaldı." diyenler, bugün birlikte hareketten bahsediyorlar.

Yorumu oyla      7      4  
Adınız:ALİ İNANÇ ÜLKÜ 19 Şubat 2023 Pazar 15:41

Kimin il başkanı gecesini gündüzüne katıyor sonsuza dek yanındayız

Yorumu oyla      4      5  
Cumhur İttifakı 19 Şubat 2023 Pazar 14:35

Ne diyor Ömer Çelik: "Cumhur İttifakı olarak sahadayız." Sen ne diyorsun be amcam. Biz bizi iyi biliriz. Hele sizi daha da iyi biliriz.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arınç'ın 'Kaos çıkar' sözlerine muhalefetten yanıt
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın seçimlere yönelik olarak “Ertelenmezse ...
AK Parti MYK’da seçim için iki tarih
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihi konusunu kurmaylarıyla birlikte ...
'Bir daha bu acıları yaşamamak için artık değişmeliyiz'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiçbirimiz artık eskisi gibi değiliz. ...
 
'Fahiş kira artışlarının hesabını soracağız'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD'da açıklamalarda bulundu. Fahiş ...
6'lı masada 'deprem' toplantısı
6'lı masa, yaklaşık bir ay aradan sonra "deprem" gündemiyle toplandı. ...
'Hatay'da 14 bin Mehmetçik fiilen sahada'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay'da 14 bin Mehmetçiğin fiilen sahada ...
 
CHP’li Aslanoğlu'ndan ziyaret turu: Fikir soruyor, akıl alıyoruz
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, hafta boyunca ...
Başkan Sürekli'den yardım raporu ve eleştirilere yanıt: Birlik ve beraberliğimize gölge düşüremeyecekler
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘Asrın Felaketi’nden etkilenen ...
'Gıda konusunda en ufak bir aksaklık yok'
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Osmaniye'deki vatandaşların yanında olduklarını ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva