HABERLER>POLİTİKA
10 Ekim 2023 Salı - 14:34

AK Partili Saygılı’dan Büyükşehir’e 'Meslek Fabrikası' çıkışı: Devrin altından çapanoğlu çıktı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı; Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, İZSU’nun iki ayrı borçlanma talebinin oybirliği ile geçmesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Meslek Fabrikası’nın Adıgüzel Vakfı’na devredilmesinin iptali kararına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

AK Partili Saygılı’dan Büyükşehir’e  Meslek Fabrikası  çıkışı: Devrin altından çapanoğlu çıktı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı yaptığı yazılı açıklamada İZSU’nun iki ayrı borçlanma talebinin oybirliği ile geçmesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Meslek Fabrikası’nın Adıgüzel Vakfı’na devredilmesinin iptali kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DİLERİZ BU KEZ; GEREĞİNİ YAPARLAR
İZSU’nun iki borçlanma talebinin AK Parti Meclis Üyelerinin de oluruyla, oy birliğiyle meclisten geçtiğini belirterek şunları söyledi: 

“Yıllardır ‘İzmir kokuyor!’ demekten, ‘Bu sorun Büyükşehir’in sorumluluğundadır, Acilen çözülmelidir!’ demekten iflahımız kesildi. Son dönemde, çıkıp, sorunun çözüldüğünü, körfezin temizlendiğini, alt yapıyı yenilediklerini, koku şikâyetinin kalmadığını söyleseler de, gerçek bu değil! Daha kat edecekleri çok yol var. Yağmur suları ile atık su ayrıştırma çalışmaları halen güdük. Koku sorunu, her ne kadar topu sanayi işletmelerine atmaya çalışsalar da devam ediyor. Meclise İller Bankası teminat mektubu karşılığında yani devlet desteği ile 110 Milyon Avro ayrıştırma çalışmalarında; yine 600 Milyon TL de 4. Fazın tamamlanmasında kullanmak üzere iki borçlanma talebiyle geldiler. Biz de hay hay dedik. Madem ki; niyetleri var, madem ki bizden de destek istiyorlar; İzmir’in hayrına önlerini açmak, boynumuzun borcudur. Biz de açtık, onay verdik. Ama unutulmasın; İzmir’den almanın karşısında, İzmir’e vermenin yanındayız. ‘Bizi ve bu şehri cezalandırıyorlar!’ fasıllarını pek çok konuda verdiğimiz destekle çoktan çürüttük. Ağlamakla, teşekkür etmek arasında sıkışmış hizmet sorunsalları ne yazık ki devam ediyor. Dileriz bu kez; gereğini yaparlar. Ancak, ‘Bu kaynaklar nerede, neden çözümle geri dönmedi?’ diye sorarsak da kimse alınmasın!”

MAHKEME HUKUKSUZLUĞU, ÇAPANOĞLU'NU GÖRMÜŞTÜ
Açıklamasına; “Büyükşehir Belediyesi, ne zaman kedi olalı bir fare tutacak olsa; altından bir çapanoğlu çıkıyor. Tarım Üniversitesi yapacağız dediler. Tarihi un fabrikasında olacak dediler. Sonra bir baktık ki İstanbul’dan Adıgüzel Vakfı’na bedelsiz tahsis kararı aldılar. Duracak değildik. Bir; bu tarih İzmir’in tarihiydi, İzmir’in elinde şekillenmeli ve yaşatılmalıydı. İki… Bedelsiz tahsis hukuka aykırıydı. Üç… Bu vakıf neyin nesiydi? Nereden çıkmıştı? Tutunamamış, üretimi olmayan, adındaki eğitimden öteye geçememiş bir yapıya şehrimizin bir değerini, üstelik bedelsiz neden verelim! Öyle ki; o zamanki ortaklarının meclis üyeleri de ortadaki manasızlığı, hukuksuzluğu ve çapanoğlunu görmüş; onay vermemişti. Karşı çıktık, gittikleri yüksek mahkeme de karara dur dedi. Yargı; “ Bu tarih, İzmir’in kültürel tarihidir; kamu yararı esastır, bir vakfın kullanımına tahsisi amaç yönünden; belediye ve ihale kanunları yönünden hukuka aykırıdır.’ dedi. ” diye konuştu.

Başkan Saygılı; CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin kalkıştığı ve yapmakta olduğu işlerde İzmir’in ve İzmir halkının yararını gözetmek zorunda olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı; “Başta kamu yararı olmak üzere; hukuka uygunluk kaygısı duymuyorlar. İşin en vahim tarafı bu. Soyer idaresindeki yerel hizmetler ve yatırımların neredeyse tümünde bir aykırılık, usulsüzlük ya da çözümsüzlük var. Buna rağmen, kolaylıkla topu taca atabiliyor ya da merkezi idarenin kucağına bırakabiliyorlar. İzmir; böyle bir idarenin makus talihi olmadığını AK Parti belediyeciliği ile tanışınca anlayacak.

 
Melissa Vargas'a Malatya'da onur belgesi verildi
 
Göztepe cimnastik dünya şampiyonuna emanet!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 11 Ekim 2023 Çarşamba 10:15

bulent ısık chp trölü bulent ısık istanbulda yapılan metro uzunlugu dunya rekorudur ak parti dönemnde senın adamının ekremın yaptıgı bir metre yok bulent ısık tröllüğe devam etme artık bulent ısık secımelrde gordunuz bulent ısık

Yorumu oyla      2      5  
Ha ha ha ... 11 Ekim 2023 Çarşamba 10:07

Yerel seçim sonrası bakalım yerine kim gelecek?

Yorumu oyla      4      3  
salih 11 Ekim 2023 Çarşamba 09:58

BİLAL BAŞKANIN TESBİTLERİ YERİNDE VE UYGUNDUR

Yorumu oyla      2      5  
Bülent Işık 10 Ekim 2023 Salı 16:47

25 senede Istanbul'un ulaşım sorununu çözemeyenler hala Ak Parti belediyeciliğinden bahsediyorlar.25 senede metro hatlarının bitmemesinin sebebi sizin toplu ulaşıma karşı olmanız. 1984 ile 1989 yılları arasında devamı olmakla övündüğünüz parti 1 metre bile metro hattı yapmadı.

Yorumu oyla      9      8  
10 Ekim 2023 Salı 16:31

Bu kişi kendini çok önemli zannediyor herhalde ki izin verdik falan diyor. Bırak kokuyu da bayraklı şehir hastanesi ile ortalıkta dolaşan iddialar doğru mu değil mi; çıkın bunu açıklayın.

Yorumu oyla      12      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'ye 'tezkere' yanıtı: Sen de 'hayır' diyeceksin
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. ...
CHP'nin 57. kurultayının yeri belli oldu
Bugüne kadar 19'u olağanüstü 56 kurultay yapan CHP, 4-5 Kasım tarihlerindeki ...
CHP Sözcüsü Öztrak, NATO-PA Ekonomi ve Güvenlik Komitesi Başkanlığına seçildi
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Danimarka'nın başkenti Kopenhag’da yapılan NATO ...
 
Dikkat çeken grup toplantısı mesajı!
Partisinin yarınki grup toplantısı öncesi dikkat çeken bir mesaj paylaşan ...
Bahçeli'den ABD'ye tepki: Ayağımızın altında dolaşma!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Hamas ...
Kılıçdaroğlu'ndan Ankara Katliamı paylaşımı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nda hayatını kaybeden yurttaşları andı.
 
Başkan Aslanoğlu’ndan muhtarlarla zirve: Gündemimiz kurultay değil ekonomik buhran!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, yaklaşan yerel ...
Özgür Özel: Emekliler sadaka istemiyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Adayı ve CHP Grup Başkanı Özgür ...
Tanju Özcan'ın fotoğrafı çöpe atıldı!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, CHP'den ihracının iptali için açtığı ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva