HABERLER>POLİTİKA
7 Mart 2023 Salı - 14:00

AK Partili Kırkpınar’dan Soyer’e tepki: Fayı bırak, kentsel dönüşüme bak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ‘zemin’ çalışmaları üzerinden etkileyen AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “Sayın Soyer 'fay araştırıyoruz' diyor. Bunların hepsi var. AFAD'ın sayfasına girersin sana evinin kaç kilometre ötesinden fay geçtiğin, kaç fay hattı olduğunu, nasıl hareket ettiklerini bir bir ifade eder. İzmir'de bir depremde kaç bina yıkılacağı da ifade ediyorlar. Amerika'yı bir kez daha keşfetmenin anlamı yok. Havanda su dövüyorlar. Niye oyalıyorlar?” ifadelerini kullandı.

AK Partili Kırkpınar’dan Soyer’e tepki: Fayı bırak, kentsel dönüşüme bak!

EGEDESONSÖZ - Türkiye'nin gündeminde olan ‘kentsel dönüşüm’ ve ‘planlama’ süreçleri siyasi partiler arasında tartışma yaratmaya devam ediyor.

Özellikle deprem sonrasında  bilim insanlarının İzmir’de ve İstanbul’da yaşanması muhtemel depremlere dikkat çekmesi ve önlemlerin alınması gerektiğini belirtmesi sonrası, kentte bir kez daha ana gündem dönüşüm oldu. Yerel yönetim ve merkezi iktidar sık sık birbirini dönüşüm üzerinden hedef alırken, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan açıklamalarda bulundu.

ENKAZLARA BİLE ULAŞAMAYIZ
Kentsel dönüşüm olarak yerel yönetimlerin İzmir’de çalışma yürütmediklerini belirten Kırkpınar, “İzmir'de bir deprem yaşadık. Bu bir uyarıydı aslında. İzmir'e uyarıydı. Koca koca binalar yıkıldı, 117 insanımız kaybettik. Türkiye’nin en kötü yapı stoku İzmir’de.  Kentsel dönüşümün olmadığı il, altyapının olmadığı il İzmir. 17 fay hattının geçtiği ve birleştiği il İzmir. En eski yapı stoku da İzmir'de... Peki 25 yıldan beri İzmir'in kentsel dönüşümü, yerinde dönüşümü, altyapısı, konut rezerv alanlar ile ilgili yerel yönetimler ne yaptı? Bizim kentsel dönüşüm ile ilgili girişimlerimizin hepsi belediyeler tarafından sekteye uğratıldı. Biz yapmak istediğimiz dönüşümlerin önü kesildi. Belediye alıyoruz,  kentsel dönüşüm için mücadele veriyoruz, sonra CHP seçimi kazanıyor ve vaatte bulunuyor 'biz gelirsek kentsel dönüşümü engelleyeceğiz' diye. Kemalpaşa'da, Torbalı'da oldu. Kemalpaşa'da seçim bildirgesinde yazdılar, dava açtılar ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Biz buna bir süre direndik ve vatandaşlarımızın talebi sonrası 'kentsel dönüşümden ziyade, belediye imar yapsın biz daha yoğun ve düşük katla yapılaşalım' dediler. Biz bunu da düzenledik. Bakanlık olarak bunun da önünü açtık. Top belediyede... TOKİ'nin orada 2 bin 60 konutu bitti. Depremzedelerden de 70 vatandaşımızı yerleştirdik oraya. 5 bin 61 TOKİ konutu biz İzmir'de bitirdik. Peki Büyükşehir ne yaptı? İnsanlarımızı korkutmak istiyorum ancak İzmir'de bölgede olan depremin 10'de 1'i olsa ulaşamayız bile. Yol yok. Enkazlara ulaşamayız. İzmir'in şu an bile trafiği kilitleniyor. Aklımdan o kadar çok geçti ki İzmir'de olsaydı diye... Uykularımız kaçıyor” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ YÖNETİCİLER KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI DURUŞ SERGİLEDİ
Yerel yönetimlerle Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın uyumlu çalışması gerektiğini belirten Kırkpınar,  “Kentsel dönüşümün yapılabilmesi için  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yerel yönetimlerin birlikte çalışması lazım. Bakanlık kentsel dönüşüm yapabilir ancak çok zor. Yerel yönetim de Çevre Şehircilik önünü açmazsa yapamaz. Birlikte çalışılması lazım. Bir tek yer göstersin belediye ‘biz dönüşüm yapmak istedik, Çevre Şehircilik engelledi’ diye. Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanıyken bir toplantı yapıldı, Necip Nasır'da Müteahhitler Federasyonu Başkanıydı. Hakan Bey ve 5 CHP'li belediye başkanı kentsel dönüşüm ile ilgili olumlu sinyal vererek  kentsel dönüşümün yapılacağı yönünde deklarasyon açıkladılar. Aziz Kocaoğlu çok ciddi karşı çıktı ve 4-5 belediye başkanın da siyasi hayatını bitirdi. Onların olmalarının nedeni de o kentsel dönüşüm toplantısıydı. 'Ben var olduğum sürece siz bu düşüncelerinizi gerçekleştiremeyeceksiniz’ diyerek çıkış yapmıştı ve bu 5 belediye başkanın bir daha aday gösterilmediğini gördük. O gün, o girişim karşılık bulsaydı onlar örnek teşkil edecekti ve İzmir dönüşmüş olacaktı. O gün iş orada kaldı. CHP İzmir yönetimi kentsel dönüşümüne  karşı duruş sergiledi ve seçim vaatlerinde bunu kullandılar. Bakanlık gelecek evlerinizi elinizden alacak ve rant elde edecek dediler” dedi.

AFAD’IN SAYFASINDA GİRERLERSE BİLGİLER VAR
Büyükşehir tarafından zemin çalışmalarının yapılmasına gerek olmadığını belirten Kırkpınar, “Sayın Soyer 'fay araştırıyoruz' diyor. Bunların hepsi var. AFAD'ın sayfasına girersin sana evinin kaç kilometre ötesinden fay geçtiğini, kaç fay hattı olduğunu, nasıl hareket ettiklerini bir bir ifade eder. İzmir'de bir depremde kaç bina yıkılacağı da ifade ediyorlar. Amerika'yı bir kez daha keşfetmenin anlamı yok. Havanda su dövüyorlar. Niye oyalıyorlar? İlçelerde kentsel dönüşüm kararı alınsın. Boşaltılması gereken binalar boşaltılsın. Binalar test edilip kontrol edilsin. Altyapı ile ilgili neler yapılması lazım, hemen bugün bunlar yapılmalı. Beyefendi 1 yıl sonra toplantı yapacaktın bunu 1 yıl önceye aldık diyor. Depremden size bildirimi geliyor şu zamana olacak diye. Siz 25 yıldan beri İzmir'i yönetiyorsunuz. Tek bir taş üstüne taş koydunuz mu?” diye konuştu.

Dönüşüm ile ilgili hiçbir talep gelmediğine dikkat çeken Kırkpınar, “Bize böyle çok nadir işler için gelenler var. Buca Metrosu ile ilgili... Kentsel dönüşüm ile ilgili gelen yok. Çiğli ile ilgili, Harmandalı ile ilgili şehri ilgilendiren genel durum ile geliniyor. Bizim yaptığımız kentsel dönüşüme karşı çıkıyorlar zaten. İnşallah bu bir ders olur ve en kısa sürede kentsel dönüşüm ile ilgili  altyapı ile ilgili rezerv alanla ilgili tüm çalışmalar hazır. Tekrar konferans düzenlemeye gerek yok. Bugün itibari ile elle tutulur, gözle görülür işleri yapması lazım belediyelerin” diye konuştu.

 
'Küçük Katil Pedro' lakaplı seri katil öldürüldü
 
Kadın itfaiyeci gözyaşları içinde anlattı: Enkazın altından hep birlikte kalkacağız
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serdar 7 Mart 2023 Salı 18:35

2o12 den beri limontepe bahriyeucok salihomurtak mahkemelerde itiraz eden odalar karabaglar belediyesi buyuksehir belediyesi yazık İzmire hala utanmadan muhalefet partileri konuşuyor itiraz onaylayan hakimlerde incelemesi lazım bu Bi açık cinayet beton rant diyerek İzmire ihanet eden tayfa yargılanmalı

Yorumu oyla      5      5  
Mahir 7 Mart 2023 Salı 17:20

Tahsin adlı yorumcu Mavişehir'deki Emlakbank konutlarının önündeki denize sıfır iki tane gökdelene imarı kim verdi? Ayrıca Süleyman Demirel Anadolu lisesinin yanındaki 32 katlı gökdelenin olduğu araziye imarı kim verdi?

Yorumu oyla      4      5  
Bülent Işık 7 Mart 2023 Salı 17:10

Bekir efendi Örnekköy'ü bilir misin? Örnekköy'de belediye tarafından yapılan kentsel dönüşümün 4.etabı başladı. Ayrıca Ege mahallesinde kentsel dönüşüm projesi devam ediyor.Çiğli Maltepe mahallesinde 3 katlı planlı projeli evin üzerine imar barışı var diye 3 kat daha çıkmışlar. Oturduğun yerden yorum yazacağına biraz gözlem yap.Imar affı kentsel dönüşümü engellemezmiş, verin o zaman TOKİ olarak dışarıdan merdivenli 4 katlı kaçak inşaata 4 daire.

Yorumu oyla      5      5  
Öğrenci 7 Mart 2023 Salı 16:45

Sayın kırkpınar buyrun gelin 10 yıl önce ilan ettiğiniz osman aksüner mahallesini dönüşüm yapın madem

Yorumu oyla      5      4  
VfV 7 Mart 2023 Salı 15:52

Sanki muhalefet partisi milletvekili de iktidara sesleniyor. Hükümet olarak ne yaptın onu söyle

Yorumu oyla      7      9  
tahsin 7 Mart 2023 Salı 15:42

imar affı kentsel donusumu zorlastırmaz. Kentsel dönüşümün af ile alakası olmaz. Buradaki esas konu tarzım arazileri sulak alanlar ornegin mavisehir bostanlı 80lerde buraları bataklıktı nasıl imara acarsınız belediyeler olarak bu hale geldikten sonra bunların tasınması oyle kolay birsey değil belediye imara actı mı actı vatandas da buralkarı kalbur üstü yerler diye fahiş paralarla aldı mı aldı e daha ne diyeceksin imar affı ne alaka

Yorumu oyla      8      8  
bekir 7 Mart 2023 Salı 15:40

bana bak sezar kendine gel başkan ne yapmak için ugrasıyor bana bir tane konut soyle soyerin kentsel dönüşüm yaptıgı e 4 sene oturacaksın bir tek konut yapmayacaksın sen adını baskan ugrasıyor koyarsın hadi ordan hadi ordan sizin zihnşiyetiniz yuzunden izmir kocaman köy olarak kaldı hadi ordan hadi ordan sezar

Yorumu oyla      9      8  
izmirli 7 Mart 2023 Salı 15:34

baktık ve karşımızda 550 hektar çıktı

Yorumu oyla      3      4  
Gürkan 7 Mart 2023 Salı 15:18

Bu bilgiler deprem bölgesi için yok muydu da binlerce bina yıkıldı, binlerce insan öldü? Bu bilgiler varsa ne diye 21 yılda önlem almadınız? Çok çok kötü videolar gördüm. Burada bahsetmek istemiyorum ama çok kötü. Hepinizin sorumluluğu var, hepinizin! İzmir'deki çalışmaları sanırım beyefendi anlamamış. Anlasa zaten var demezdi.

Yorumu oyla      5      6  
sezar 7 Mart 2023 Salı 14:49

Başkan en azından bir şeyler yapmak için uğraşıyor hayat pahallılığı aldı başını gidiyor tüik yalanına vatandaş kanmıyor artık siz ne yapıyorsunuz imar barışını belediye başkanları mı çıkardı çuvaldızı biraz kendinize ...

Yorumu oyla      7      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Bu kürsüye veda ediyorum!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.
Başkan Sürekli’ye vize çıktı... Ne zaman istifa edecek?
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı milletvekili adaylığı için Ankara’dan ...
Bahçeli'den Akşener'e: Bir kere satan yine satar
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin ...
 
‘Tarih yazdık' dedi... İzmir’de İYİ Parti'den CHP'ye geçenlerin yol haritası belli oldu!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı Masa’dan ayrılmasının ardından ...
AK Parti İzmir’in kadınlarından afet bölgesi için mutfak seti kampanyası
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, ‘Sıcak ...
Adaylık açıklaması sonrası ilk istifa!
Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ...
 
AK Parti'den Kılıçdaroğlu adaylığı için ilk yorum!
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Millet ...
Akşener: Milletimizin iradesiyle tarih yazacağız
İYİ Parti lideri Meral Akşener, krizin çözülmesinin ardından paylaştığı ...
Geçici işçiler ile ilgili düzenleme Meclis'e geliyor!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçiler ile ilgili ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva