HABERLER>POLİTİKA
25 Kasım 2016 Cuma - 12:24

AK Partili Kadınlar ‘şiddete hayır’ dedi: Hotar’dan önemli mesajlar

İzmir’de AK Partili kadınlar 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle İzmir Saat Kulesi altında bir araya geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, dünyada katledilen ve şiddete uğrayan kadınlara dikkat çektiği konuşmasında uluslararası kamuoyuna seslendi.

AK Partili Kadınlar ‘şiddete hayır’ dedi: Hotar’dan önemli mesajlar

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde AK Parti İl Kadın Kolları Konak Meydanı'ndaki İzmir Saat Kulesi altında basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya ellerindeki AK Parti amblemli şemsiyelerle gelen kadınlar adına ortak açıklamayı İl Kadın Kollar Başkanı Gözde Keskin yaptı. Keskin, kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi için toplumun her kesimine çeşitli sorumluluklar düştüğünü söyledi. Başta aile olmak üzere, devlet kademeleri ve medyanın önemli görevleri olduğunu belirten Keskin, "Bize düşen görev mağduriyetler ortadan kaldırma olmalıdır. Ancak bununla birlikte iyi örnekleri toplumda yaygınlaştırarak, kadının varlığına yaraşır temsil imkanını gözler önüne sermek asıl amacımız olmalıdır. İyi örneklerin toplumda yaygınlaşmasıyla beraber kötünün kendine yer bulamayacağı bir dünya düşüncesiyle yolumuza devam etmeliyiz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar ise yaptığı açıklamada kadınların şiddete uğradığı, katledildiği bir dünyada yaşadıklarını söyledi. Hotar, "Sadece valizini alarak ülkesini, vatanını, her şeyin terk ederek başka ülkelere gitmek zorunda kalan, başkalarından yardım, yiyecek beklemek zorunda kalan kadınların olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Diğer taraftan baktığınızda dünyadaki tüm gayrimenkullerinin belki de yüzde 1 veya 2'sinin sahibi topluluktan, eğitim oranının erkeklerden daha geride olduğu bir cinsten sözediyoruz. Ülkemizde özellikle son 15 yıldaki gelişme açısından baktığınızda, çok şükür çok olumlu gelişmeler kaydetmiş ve kaydetmeye devam eden süreci hatırlıyoruz. Gerek okullaşma oranları gerek çalışma hayatına, siyasete katılımda, kadınların giderek artan bir oran içinde varlık göstermesi bizim için bir gurur kaynağıdır. Yeterli mi? Değil. Çünkü biz toplumda yaşayan tek bir kadının bile istediği şekilde hayatını düzenlemesini kısmen de olsa sağlayamasak kendimizi başarılı hissetmiyoruz. Dolayısıyla hep beraber öncelikle birer insan olarak, kadın olarak ve AK Partili kadınlar olarak hedefimiz toplumdaki her bir kadının derdine çare olmak" diye konuştu.

HOTAR: KANUN ÇIKARMAK HER ŞEYİ ÇÖZMÜYOR
Hotar, kadınların sorunlarını çözmek amacıyla yapılan kanun, yönetmelik, kurumsal ve örgütsel düzeyde çalışmalara dikkat çekti. Bunlara karşın yapılacak çok iş olduğunu belirten Hotar, "Kanun çıkarmak her şeye çözmüyor. Çünkü bugün toplumda sorun olarak dile getirdiğimiz her şeyin hukuk sisteminde de bir karşılığı var. Ama bunun yetmediğini görüyoruz. Şiddete uğrayan en büyük kesim kadın ve çocuklar. Şiddeti yapan en büyük kesim ise erkekler. Bu ülke, dünya kadını erkeğiyle bir bütün. Dünyada hepimin bir yeri var. Hepimiz mutlu olmayız. Bugün bizi en çok ilgilendiren çevremizdeki ülkelerde kadınların yaşadığı katliam ve zulümdür. Bunu durdurmak için uluslararası dayanışma gününde uluslararası topuma çağrıda bulunmak istiyorum. Bugün başka ülkelerin kadınları bu eziyeti çekiyor, katliama uğruyorken gün gelir sizin kadınlarınız da bu durumla karşılaşabilir. En kötü örneğe en kısa sürede başınıza gelecek şekilde düşünerek hareket etmek zorundayız. Kadınlar için şiddetin bittiği, katliamların durduğu, yoksulluğun azaldığı, bilinçlenmenin en üst düzeye çıktığı gün olsun" dedi.

Konuşmaların ardından AK Partili erkek yöneticiler de slogan ve alkışlarla kadınlara destek verdi. (DHA)

 
Erdoğan'dan AB'ye: Çok ileri giderseniz...
 
Mesaj Başkan’dan, fotoğrafı kadınlardan!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan AB'ye: Çok ileri giderseniz...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kapıkule'ye 50 bin mülteci dayanırsa feryat ettiniz. ...
AK Parti eski milletvekili FETÖ'den tutuklandı
AK Parti eski Burdur milletvekili Hasan Hami Yıldırım FETÖ soruşturması ...
Başbakan Yıldırım: Muhataplara uyarı yapıldı
Başbakan Yıldırım, Suriye'deki hava saldırısında 3 askerin şehit edilmesiyle ...
 
FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu 'itirafçıları' dinleyecek
TBMM FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu, henüz hakkında iddianame hazırlanmamış ...
Cinsel istismar suçuna yeni düzenleme
Cinsel istismar düzenlemesinin çıkarıldığı "Ceza Muhakemesi Kanunu ile ...
Bahçeli: AP terörizme yakasını kaptırdı!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Avrupa Parlamentosu'ndaki Türkiye oylaması ...
 
Kılıçdaroğlu: Bunun arkası gelecektir!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosunun, AB ile Türkiye ...
44 mülki amir görevden uzaklaştırıldı
FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen 44 mülki idare ...
Başbakan'dan AP'nin kararına ilk tepki
Başbakan Yıldırım, Türkiye ile ilişkilerin dondurulmasına yönelik Avrupa ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva