HABERLER>POLİTİKA
24 Haziran 2023 Cumartesi - 13:59

AK Partili İnan duyurdu… Büyükşehir’in kooperatif modeline bakanlıktan soruşturma!

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyup Kadir İnan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında başlatılan” kooperatifleşme modeli”ne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca soruşturma açıldığını duyurdu. İnan açıklamasında “İZBETON kooperatife yetki versin, kooperatif bunu başka müteahhit firmalar pay etsin... Türkiye'de böyle bir  yöntem yok” dedi.

AK Partili İnan duyurdu… Büyükşehir’in kooperatif modeline bakanlıktan soruşturma!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde riskli yapıların dönüşümü için iştiraklerinden İZBETON'a yetki vermiş ve kentin birçok yerinde vatandaşların katılımı ile oluşturulan “kooperatif modeli” ile dönüşüm çalışmalarına start verilmişti.

Kooperatiflerin alt müteahhitlerle anlaşıp imalat sürecini yaptığı olduğu model ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın soruşturma açtığı ortaya çıktı.

YETKİLERİ YOK!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyup Kadir İnan, SonSöz TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sunduğu programda soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. İnan açıklamasında “Balık baştan kokuyor. Biz sizin kentsel dönüşüm projesi yapmanıza karşı değiliz. İZBETON kooperatife yetki versin, kooperatif bunu başka müteahhit firmalar pay etsin... Türkiye'de böyle bir  yöntem yok. İZBETON kendisi böyle bir çalışma yapabilir belki ancak bunları böyle devir etme uygulaması yok. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı müteahhitlik çalışması ve yapılan uygulama ile ilgili soruşturmasını açtı. Çünkü böyle bir yetkileri yok. Kafalarına göre bir düzen kurmuşlar, bu kooperatife verelim, oradan da bu şirketler bu işleri yapsın...” dedi.

CHP’Lİ BAKAN’A TEPKİ: AİLENLE BURADA YAŞAR MISIN?
AK Partili İnan, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SonSöz TV’de katıldığı programda Büyükşehir tarafından Örnekköy’de yürütülen kentsel dönüşüm projesinde bir binada eksik demir ve hatalı beton atılması sonrası yıkım kararı alınmasına ilişkin olarak söylediği “Proje bir defa doğru bir proje… İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tunç Soyer’i yıpratmaya yönelik bir operasyon var. Yok demir çalınmışta tutanak tutulmuş. Bunlar ıvır zıvır şeyler. Savcılık gereğini yapar, hırsızı bulur, yargılar. Bundan dolayı bir projeyi ve anlayışı yargılamaya çalışmak saçma sapan bir şey” sözlerine de tepki gösterdi.

İnan açıklamasında “Olağan şartlarda kentsel dönüşüm projesinin bir şehre güvenli bir hayat vaat etmesi gerekir. Bunlar olursa biz bunu destekleriz. Biz takoz siyasetine karşıyız. Bunlar halk konut diye yola çıktı, süreç rant konuta evrilmiş durumda. Bunu fark ettik ve İzmirli hemşerilerimizin hakkını savunmak gibi görevimiz var. Bugün bir haber okudum, çok üzüldük ve kınadım. Murat Bakan'ı kınıyorum.B u şehrin milletvekili değil misin? Bu şehrin insanlarını yaşam hakkını koruma görevin yok mu? Nasıl ıvır zıvır diye küçümsersin. B en raporu 3 inşaat mühendisine okuttum. Biz açıklamaları boşuna mı yapıyoruz? Bize o binaya girmeyiz bile diye geri dönüşte bulundular. Bizde sorumluluk hissedip açıkladık. Murat Bakan orada oturur mu kendisi? Ailesi ile oturur mu? Öyle bir raporun tutulduğu yere nasıl ıvır zıvır dersin? İnşaat Mühendisleri Odası’nı da kınıyorum. He türlü meselede ayrım yapanların neden sesi çıkmıyor? 3,5 hafta geçti. Neden ses yok, bu ilgi alanınız değil mi? Orada insanlar yaşamayacak mı?  Niye kendinizi sessiz moda aldınız? Utanmadan ıvır zıvır diye meseleyi küçümsemeye kalkışıyorlar.  Bu konuda şehre bir kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm programı ortaya koymuşsunuz. Gerçekten sermayenin adamısınız. Almış olduğu mazbatanın herkes hakkını vermesi ve sorumluluğunu farkına varması lazım. Biz orada demir eksikliğini, beton yanlışlığını ya fark etmeseydik ve şehir gündemine gelmeseydi? Büyükşehir yıkım kararı almadı mı? Neresi ıvır zıvır? Madem öyle neden Büyükşehir Belediye Başkanı acil yıkım kararı aldırıyor. Biz sonrasında tedirgin olduk. Bu zamana kadar yapılan diğer bloklarda diğer çalışmalarda bu yanlışlık yapılmış mıdır diye tedirginliğimiz oldu. Bu siyaset konusu değil, burada insanlar yaşayacak. Gördünüz 20 sene önce müteahhitin yaptığı hataların bedelini depremde biz ödemedik mi? Denetim yapanlar da burada denetim yapacak ki 20 sene sonra bunun sorumluluğunu ödemeyecek” şeklinde konuştu.

BÜROKRATLARA BASKI VAR!
Örnekköy’deki gelişmeleri raporlaştıran bürokratlara baskı kurulduğunu söyleyen İnan, “Neden bürokratlara baskı yapılıyor anlamıyorum. Ivır zıvır yorumu yapan CHP'li siyasetçiler büyükşehirdeki bürokratlara baskı yapıldığı söylemleri de bizim kulağımıza geldi. Bunlar teknik rapora bu kadar uzaklar. Bizim için diğer bloklarda yani yıkım kararının verildiği alandaki bloklarda karot testleri bakanlık tarafından yapılıyor. Bu konuda lütfen duyarlı olsunlar. Bu sorumsuz milletvekili gibi, millete karşı sorumluluğunu unutup bu meseleyi küçümseyen tavırla siyaset yapanlar gibi olmasınlar. Duyarlı olsunlar. Kentliye verecekleri hesap var. Bu konuyu gündeme getirmesek neler olurdu? Konuda yıkım kararı açıklayıp açıklamayacakları da belli değildi. Çünkü yıkım olmasın diye bürokratlara baskı yapılıyor. İnsan hayatını küçümseyecek cüreti nereden buluyorlar? Bu yerel yönetimler tarihinde yaşanan en büyük skandallarından biri olarak tarihe geçti” ifadelerini kullandı.

KÖSTEBEK ARAMAKTAN ZİYADE BİZE TEŞEKKÜR ETMELERİ GEREKİYOR
CHP’li Büyükşehir Meclis üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı İrfan Önal’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışan bazı bürokratların AK Parti ile ortak iş yaptığını ima etmesiyle ilgili olarak ise “Siyaset yaptıklarından dolayı köstebek daha çok ararlar. Köstebek aramaktan ziyade bize teşekkür etmeleri gerekiyor. Onları çok büyük vahametten kurtardığımızı düşünüyorum.  Önemli olan siyaset değil insan hayatı. Biz bunu bugün kamuoyuna aydınlattıysak bize teşekkür etmeleri lazım, köstebek aramaları değil. Köstebek aramak yerine daha düzgün bilime dayalı çalışmaları gerekir. Ben kendilerine bunları öneriyorum” açıklamasını yaptı.

 
Devler peşindeydi... Altay'da Efe'nin değeri arttı
 
Buca’da sivrisineklere karşı ilaçlama başladı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 24 Haziran 2023 Cumartesi 22:51

Bu nasıl kooperatif destekleme yöntemi acaba?

Yorumu oyla      3      5  
24 Haziran 2023 Cumartesi 16:00

Baktılar dönüşüm projeleri hızlandı, nasıl engel oluruz derdine düşmüşler. Yazık!

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Menderes kulisleri... Adım adım iki adaylı seçim!
Cumhuriyet Halk Partisi Menderes Örgütü’nde ilçe başkanlığı için Hakan ...
AK Parti İzmir'den ‘8’i bir yerde’ ilçe turu!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve AK Parti İzmir Milletvekilleri, ...
CHP’li Bakan, ‘Örnekköy’de operasyon var’ dedi ve ekledi: Bunlar ıvır zıvır şeyler!
İzmir Büyükşehir Belediyesi uhdesinde Örnekköy’de gerçekleştirilen kentsel ...
 
'Kumpas' soruşturması: 5 kişiye hapis istemi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem ...
'Hesap vakti' dedi, zehir zemberek konuştu: CHP'den 15 vekil istemek en büyük pişmanlığım!
Meral Akşener’in tek aday olması beklenen İYİ Parti’nin 3. Olağan Kurultayı ...
CHP üst yönetimine yeni atama
Seçimlerin ardından değişime Merkez Yönetim Kurulu’nu yenileyerek başlayan ...
 
Ulaştırma Bakanı: Fahiş fiyata izin vermeyeceğiz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı nedeniyle ...
Tanju Özcan 'değişim' yürüyüşüne başlayacak
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisi tarafından ikinci kez 'kesin ...
AK Partili İnan’dan belediyelere ‘ilaçlama’ eleştirisi!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir milletvekili Eyyüp Kadir İnan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva