HABERLER>POLİTİKA
2 Nisan 2015 Perşembe - 09:33

AK Partili Doğan'dan açılıştan bir hafta sonra Fuar İzmir çıkışı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan vekili Bilal Doğan ilk defa 21. MARBLE Doğaltaş ve Mermer Fuarıyla kapılarını açan Fuar İzmir ile ilgili değerlendirmede bulundu. Yeni Fuar Alanında emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı değerlendirmesinde İzmir Valisi Sayın Mustafa Toprak’ın yuhalatılmasıyla açılışa gölge düştüğünü, fuarın yapımında kullanılan malzemelerin ikinci sınıf olduğunu dile getiren Doğan Kocaoğlu’nun vizyon ve ufkunun İzmir’i yönetmeye yetmediğini savundu.

AK Partili Doğan dan açılıştan bir hafta sonra Fuar İzmir çıkışı!

İZMİR - Yeni Fuar Alanı ile ilgili gözlem ve düşüncelerini paylaşan Bilal Doğan, kapılarını MARBLE Doğaltaş ve Mermer Fuarı ile açan Fuar İzmir’in ülkemiz ve ekonomimiz açısından önemli bir gelişim olduğunu vurgulayan Doğan, “Fuar İzmir’in, gerek kentimiz gerekse Türkiye çapında ekonomimize büyük katkılar koyacağını biliyoruz. İzmir’e ekonomik sosyal ve kültürel anlamda ciddi yararlar sağlayacağını düşünüyoruz. Fuar İzmir Özellikle Gaziemir, Menderes başta olmak üzere tüm İzmir'e istihdam, turizm ve tanıtım anlamında büyük katkılar sağlayacaktır. En önemlisi ihracat bağlantıları anlamında yeni fuar alanının hizmete girmesi kentimiz ve ülkemiz açısından son derece önemlidir. Dünyadaki üreticiler sektörlerindeki yenilikleri İzmir’den takip edecekler. Tarihte liman ve ticaret kenti olarak bilinen İzmir Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren Fuarlar şehri olarak anılmaktadır. Bu vesileyle bu güzel projede emeği geçen her kuruluş ve kişiye ülkemiz ve İzmir adına teşekkür ediyoruz” dedi. Ancak Fuar İzmir’de birçok eksik ve yanlışın olduğunu da dile getiren Doğan açıklamasını şöyle sürdürdü;

AÇILIŞA GÖLGE DÜŞTÜ
Fuar açılışında İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın törene katılamama mazeretinin Vali Yardımcısı tarafından açılış töreninde bildirilmesi sırasında Sayın İzmir Valisinin yuhalanmasının açılışa gölge düşürdüğünü söyleyen Doğan, “Öncelikle İzmir Fuarının açılışında devleti İzmir’de temsil eden Sayın Valimiz Mustafa Toprak’ın açılışta görevi nedeniyle katılamamasını fırsat bilenler Sayın Valiyi yuhalatmışlardır. Sayın Valiyi önce yuhalatanlar sonrada yuhalayanları susturmaya çalışan görüntü vermişlerdir. Oysaki Sayın Valimiz o gün programı aylar öncesinden yapılan yüzlerce öğrenci, veli ve özel eğitim görecek öğrencilerin hazır bulunduğu ve uzun süren hazırlıklarının sonunda açılış saatini bekleyen Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı'nın katılımıyla gerçekleşecek üst üste iki okulun açılış törenine katılmıştır. Bu törenler aynı gün basına da yansımıştır. Sayın Valimiz daha sonra Fuar İzmir'i yetkililerle birlikte gezerek katılımcıları ziyaret etmiştir. Sayın Valinin mazereti nedeniyle açılışta bulunamamasından ötürü yuhalattırılması hem fuarın açılışına hem de Büyükşehir Belediye Başkanına yakışmamıştır" dedi.



YAKIŞMAYAN EKSİKLER VAR
Fuar İzmir'de 21’inci MARBLE ile dünya çapında adından söz edilen fuar alanına yakışmayan eksiklerin olduğuna dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, “Önümüzde ki süreçte bu fuarın olabildiğince eksiklerini gidermiş, kentimize ve ülkemize yararının artarak sürmesi için gördüğümüz eksikleri yani yapıcı eleştirimizi doğru algılanmasını talep etmekteyiz. Görmüş olduğumuz bu eksiklik ve önerilerimizi kamuoyu ile paylaşmak isteriz" ifadelerini kullandı.

İKİNCİ SINIF ÜRÜNLER KULLANILMIŞ
Doğaltaş ve mermer Fuarıyla kapılarını açan Yeni Fuar Alanının tabanında kullanılan malzemelerin ikinci sınıf taşlarla döşendiğini söyleyen Doğan, “Yer döşemeleri ikinci sınıf taşlardan oluşuyor. Fuarı ziyaret edenlerin karşılaştığı siyah yamalı dolgularla doldurulmuş taşlar fuar alanına hiç yakışmamıştır. Yeni Fuar Alanında ihtiyaçlar karşılanamamıştır. Yağış dolayısıyla çamur içerisinde kalan otopark alanı, iletişimde yaşanan sorunlarla cep telefonlarının kullanılamadığını, GSM operatörlerinden yaptığımız araştırmada da gereken çalışmanın bürokrasiye takıldığı ve engellendiği tespit edilmiştir. Bu iletişim hakkı ve imkanın hangi gerekçeyle sağlanamadığının nedenini Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ Yetkilileri tarafından kamuoyuna açıklanmasını bekliyoruz” dedi.

Doğan, Yeni Fuar Alanında ki tespit ettiği eksikleri şu maddelerle açıkladı,
-Telefon GSM iletişimi ve internet erişimi fuar suresi dört gün boyunca çok yetersiz kalmıştır. Katılımcılara sağlıklı bir iletişim sistemi sağlanmamıştır.
Bu nedenle binlerce iş telefonu görüşmesi yapılamamıştır, bu durum doğal olarak yapılacak olan iş bağlantılarına olumsuz yansımıştır.
-Stant yönlendirme (numaralama) ilk iki gün yapılmamıştır.
-Tuvaletlerin yetersiz oldukları görülmüştür.
-Otopark düzensizliği dolayısıyla Fuar alanına sabah giriş ve aksam çıkışları saatlerce sürmüştür.
-Hollerdeki yürüyen merdivenler sıklıkla arızalanmıştır. .
-Açık alana yerleştirilen makinacı firmalar üç gün boyunca olumsuz hava koşullarına karşı önlem alınmadığından ziyaret edilememiştir.
-Fuar müddetince inşaat çalışmaları devam etmiştir. Buda katılımcı firmaları rahatsız etmiştir..
-Bazı firmalara birkaç stant verildiği halde, boş stantlar kalmış olmasına rağmen, yer alamamış firmalara stant verilmemiştir.
-Yerlerdeki granit taslar ikinci kalite olmasının yanı sıra, kamyonların üzerlerinden geçeceği kalınlıkta değildir. Kamyonların üzerlerinden geçeceği kalınlık ve sağlamlıkta taşlar iyi döşenemediğinden döşenen taşların birçoğu araç geçişi esnasında kırılmıştır.
-Granit taşların yamalı ve ikinci sınıf malzeme olarak kullanılmasının nedeni nedir?
-Çatılardan yağmur sularının akması Fuar İzmir'e yakışmamaıştır
- Fuar kataloğu unutulmuş basılmamıştır ve son gün basılarak dağıtılmıştır.
-Bu organizasyonu yapan İZFAŞ'ın Eylül ayından bu yana hala Genel Müdürü Bulunmamaktadır. Bu büyüklükteki kuruma hala neden bir Genel Müdür atanamamıştır.

KOCAOĞLU'NUN VİZYONU VE UFKU İZMİR'E YETMİYOR
Bütün bu tespitlerin önümüzdeki fuarlara daha hazırlıklı, daha donanımlı bir fuar alanı ile çıkılması için dikkate alınmasını önermekte olduklarını belirten Doğan, "Sayın Kocaoğlu'nun 11 yıllık görev süresince baştan sona benim diyebileceği başka bir projesi olmadığını da hepimiz biliyoruz. Oysa biz beklerdik Kocaoğlu’nun 11 yıllık görev süresince en az Fuar İzmir kadar önem taşıyan 11farklı projeyi hayata geçirmesini beklerdik. Ancak Sayın Kocaoğlu'nun vizyonu ve ufkunun buna yetmediğini, İzmir'in hak ettiği değil hak etmediği bir belediye başkanı ile yönetildiğini bütün İzmir görmektedir" dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Nisan 2015 Cuma 15:05

adam hala çiğli diyor :)))

Yorumu oyla      12      8  
İzmirli 3 Nisan 2015 Cuma 08:48

Eksiklerini geçtim Fuar İzmir'in yeri son derece yanlıştır. Dağın başına fuar yapılmış. Sonradan alelacele otobüsler konularak yolcu getirmeye çalışıyorlar. Gaziemirliden başka kimse gitmez oraya.Şehrin dışında biryer. Şehrin daha yakın merkezlerinden Çiğli'ye yapılmış olsaydı daha başarılı olurdu. Hem ulaşımı çok kolay hemde ikinci havaalanı için iyi olurdu. İkinci değil aslında. İzmirin ilk havaalanı Çiğli idi. Acilen Çiğli Havalimanı yapılması zorunlu.Adnan Menderes şehrin öteki tarafında. İhtiyaca cevap vermiyor.

Yorumu oyla      14      7  
somalı 2 Nisan 2015 Perşembe 21:53

PARAN VARSA SEN AL O ZAMAN..

Yorumu oyla      15      8  
Doğruya Doğru 2 Nisan 2015 Perşembe 20:19

güneş balçıkla sıvanmaz.. Türkiye'nin en büyük Fuar'ı İzmir'e kazandırılıyor. Birileri de çıkmış eften püften gerekçelerle karalama yapıyor.. Müthiş bir iş var ortada.. Eleştirenlerin emeğe saygı göstermesi beklenir... Tani kendi malzemesi 5. sınıf olan siyasetçilerin kıymet bilip sahio çıkmak yapıcı katkılar sunmak yerine gözünün üstünde kaşın var demesi çok normal..yapanların eline sağlık.. Varsa kusuru zaman içinde giderilir... Bize kıymet bilmek düşer..

Yorumu oyla      22      9  
ST 2 Nisan 2015 Perşembe 18:52

Eğer niyet iyi ise, üzüm yemekse hatalar ve eksiklikler söylenmeli, düzeltilmesi için de takip edilmelidir. Ama niyet hiç bir zaman bağcı dövmek olmamalıdır. Fuar ve İzmir hepimizindir. Tabii her şeyden önde tutup benimsiyorsak...

Yorumu oyla      23      6  
2 Nisan 2015 Perşembe 17:16

Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminali de yüzde yüz bitmeden açılmıştır ama yapılmış bir hizmet diye eleştiride bulunmadık ama birileri sırf eleştirelim diye her projeye kulp takma derdine girmiş. Yeniasır adlı gazete "uçtu uçtu fuar uçtu " diye manşet atıp "Fuar İzmir'in" haberini yapıyor, abisi Sabah Gaz. "fuar açılışında skandal" diye manşet atıyor. bir tebrik etmek bu kadar mı zor? Koskoca fuar açılıyor devletin kanalı TRT yürüyen merdivende düşen adamı gösteriyor. Onu da gösterme, tesisin özelliklerinden bahset. Bir tane TV kanalı Fuar'ın içini gezip tesis hakkında bilgi vermedi.

Yorumu oyla      30      8  
2 Nisan 2015 Perşembe 17:07

"Hüseyin Ahmetoğlu" Ankara'da belediyenin tamamlayamadığı metroyu bilindiği üzere bakanlık tamamladı ve tüm hükümet ve Cumhurbaşkanı ile beraber açtılar. Şu an metronun sinyalizasyon olmadan telsizle çalıştığını biliyor musunuz? Yarım yamalak metro mu açılır? O metro üstelik raydan da çıktı? Bunun testleri yapılmadı mı? İzmir'de metroya çamur atanlar kendi belediyelerini görmüyorlar mı? Dolmuş gibi metro mu işletilir?

Yorumu oyla      25      8  
2 Nisan 2015 Perşembe 17:00

"hüseyin" hangi fuar işe yaramamış? şaka mısın? Ağaçları da görmek istiyorsan kadifekale'ye gidebilirsin, hepsi orada duruyor.

Yorumu oyla      25      8  
hüseyin ahmetoğlu 2 Nisan 2015 Perşembe 16:14

fuar olmuş işe yaramamış binlerce si ağaç katledildi siyasi şova dönüştürüldü.bitmemeiş olmasına rağmen alellacele çok kıymetli genel bşk....k.k. açtırsınlar diye toz toprak demeden açılış yapmaya kalktılar az bile söylemiş sn.DOĞAN takipçisi olacak elbet işlerin İzmirli adına hesabını en ince detaylarına sormalı muhalefetin görevi budur

Yorumu oyla      16      25  
2 Nisan 2015 Perşembe 14:23

Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi ve yine Türkiye'nin en büyük ihtisas fuarı açılışından daha mı önemliymiş okul açılışı? Okulu öteki gün aç. Ekonomi Bakanı nerede? oda mı okul açılışına gitti? Cumhurbaşkanı, Başbakan nerede? Kendi belediyeleri olsa hepsi gelir, tv ler saatlerce canlı yayınlardı ama iş İzmir olunca ...

Yorumu oyla      37      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Talimat Davutoğlu'ndan: 4 gazeteye terör soruşturması
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Hürriyet, ...
'Daha cenaze defnedilmeden siyaset yapıyorlar'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın adliyedeki ...
Yıldırım: Japonlar abartmış ama fark ödenir
Dönemin Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, ‘Marmaray’da ...
 
Erdoğan taziye evinde: Cübbeli aranmaz diyorlar...
Şehit Savcı Kiraz'ın evine taziyede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Demek ...
Kılıçdaroğlu: Savcıyı öldürenler insan değil!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Bir savcının katledilmesi, hele ...
Flaş! Davutoğlu açıkladı: Çağlayan Adliyesi’nin adı…
Başbakan Ahmet Davutoğlu Çağlayan'daki istanbul Adalet sarayı'na şehit ...
 
Bahçeli: Berkin Elvan bir kez daha katledildi!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Savcı Mehmet Selim Kiraz, olayında görünürdeki ...
Bakan Şimşek: Türkiye’de bir Kürt sorunu vardır!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kürt sorunu yoktur'" sözlerinin ...
AK Parti İzmir’de sabah içtiması dönemi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican seçim öncesi çalışmaların startını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva