HABERLER>POLİTİKA
18 Ağustos 2016 Perşembe - 11:20

AK Partili Doğan'dan ESHOT'a 'İzmirim Kart' çağrısı!

AK Parti Grup Başkanvekili Doğan, "Belediye kartları ya 50 kuruşluk maliyetine satsın ya da 6 liraya satılan bu kartlara 5,5 liralık bakiye ile birlikte versin" diyerek ESHOT'a çağrı yaptı.

AK Partili Doğan dan ESHOT a  İzmirim Kart  çağrısı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan bir süredir devam eden "İzmirim kart" krizine dair flaş bir öneriyi gündeme taşıdı.

- ESHOT'TAN 'İZMİRİM KART' AÇIKLAMASI: KART BEDELİ... 

Zoraki kart değişimlerinde vatandaşların mağdur edilmemesini isteyen Doğan, "Belediye kartları ya 50 kuruşluk maliyetine satsın ya da 6 liraya satılan bu kartlara 5,5 liralık bakiye ile birlikte versin" diyerek ESHOT'a çağrı yaptı.

Geçtiğimiz ay İzmir'de Kasım ayında başlayacak zoraki kart değişimini gündeme taşıyan ve vatandaşların bu yöndeki şikâyetlerini kamuoyuna duyuran Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, sancılı geçiş sürecinde vatandaşların mağdur edilmemesi için bir kez daha çağrı yaptı.

İZMİRLİ'Yİ KÜSTÜRMEYİN
Büyükşehir Belediyesi'ni sosyal belediyecilik uygulamasının gereklerini yerine getirmeye davet eden AK Parti'li Doğan, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin getirdiği bu yeni uygulama milyonlarca eski tip karta sahip vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açacaktır. Biz daha önce de toplu ulaşımda kullanılan eski tip kartların yenisiyle değişiminde maliyetine satış yapılmasını talep etmiştik. 50 kuruşa mal edilen bir kartı 6 liraya satmanın sosyal belediyecilik ile bağdaşmadığını, bu durumun adaletsizliğe yol açtığını çeşitli seferler dile getirmiştik. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu'na bir kez daha çağrı yapıyoruz. Gelin halkın ısrarlı taleplerine kulak verin. İşi üstlenen yüklenici firmanın kar ya da zararı İzmir halkını ilgilendirmez. Belediye Başkanı olarak gelin bu mağduriyetin önüne geçin. Kentimizde yaklaşık 2,5 milyon kadar eski karta sahip vatandaşımız var. Kasım ayından itibaren başlayacak bir aylık geçiş sürecinde önceki yılki sistem krizi ve kağıt bilet uygulaması gibi sıkıntılar yaşanmasın. İzmirliler yeniden mağdur olmasın" dedi.

YENİ ULAŞIM KARTLARINA 5,5 LİRALIK BAKİYE YÜKLENSİN
AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediyenin yeni kartları dolu bakiye ile dağıtması yönünde tavsiyede bulunarak şunları kaydetti: "Sonuçta kart değişiminin sistem uyumsuzluğu nedeniyle zoraki olarak yapılacağını kendiniz duyurdunuz. Ya belediye olarak kart satışlarını sübvanse edin, ya da elektronik ücret toplama işini üstlenen firma bu hatasını gidermek için gerekli teknolojik iyileştirmeleri yapsın. Madem kanun gereği kart satış bedellerini alacaksınız, sizlere İzmirliler adına son bir çağrı yapacağız. Öğretmen ve öğrenci kartlarında iyi niyetinizi gösterdiniz ve 3 liralık indirime gittiniz, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gelin, aynı iyi niyetinizi bir kez daha gösterin, kart satış bedellerinde maliyeti düşerek kartları dolu bakiye ile dağıtın. Satılacak yeni kartları 5,5 liralık bakiye ile vatandaşlarımıza sunun. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bunu yapabilecek ekonomik gücü olduğuna inanıyoruz. Biz kanunları çiğneyelim ya da mevzuata aykırı işlem yapalım demiyoruz. Bizde mevzuata uyalım diyoruz. Kartlar yine satılsın ancak bakiye yüklü gelsin. Sonuçta trilyonlarca liralık bütçeye sahip belediyemiz bu tutarlar ile ne kar, ne de zarar etmez. Bu süreçte hiçbir suçu olmayan, zoraki olarak kartlarını değiştirecek vatandaşlarımıza bu zararı fatura etmeyin, İzmirliyi küstürmeyin."

 
Karşıyaka Belediyesi haşere ve sineklere savaş açtı!
 
Dolar 15 Temmuz öncesine dönüyor!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Ağustos 2016 Perşembe 14:39

10 lira yatırıp kartını değiştirenler varsa eshot' a dilekçe verip para üstünü alabiliyorsunuz. Ayrıca tekrar ihale olduğu zaman kartlar tekrar değişmeyecek. Eski kartlar yeni sisteme uymadığı için değişiyor.

Yorumu oyla      11      5  
18 Ağustos 2016 Perşembe 14:24

Kartin maliyeti üzerinde bir değişim bedeli alınırsa olacaklar bellidir. Davalar açılacak , alınan paralar geri ödenecek. İstanbul'da 10 liraya kart satıyor. Kartları değiştirirken onlarda mahkemelik oldu. Ücretler geri ödendi. Hiç bunlara gerek yok. Maliyeti neyse o fiyattan kartlar değişmeli.

Yorumu oyla      11      5  
18 Ağustos 2016 Perşembe 13:40

Sistem değişirken oluşan arıza yüzünden bir kaç gün toplu ulaşım bedava olurken Bilal Bey ne diyordunuz şimdi ne diyorsunuz ? Toplu ulaşımı bedava yapmak ile karta para yüklemek arasında nasıl bir fark var ?

Yorumu oyla      11      5  
18 Ağustos 2016 Perşembe 13:25

Şu kart parası olayında "biz daha önce kart parasını verdik aldık" diyenler var. 😄😄😄 Yahu alt tarafı kart alacaksın. Yıllardır 90 dakika tek bilet ile aktarmayı beleş yaparken kimsenin sesi çıkmıyor , herkes metro istiyor ama iş ödemeye gelince olmaz. 17 yıl sonra kartlar değişecek sanırsın her yıl kart parası vermiş. Maliyeti 1 liraysa 1 lira , 6 liraysa 6 lira alınmalıdır ama beleşe kart verilsin diyenler var. Hep beleşe olsun. 90 dakika 120 dakika olsun, bilet ucuz olsun, her yere metro olsun ... Bu şehir akıllı karta geçen ilk şehirdir. Bu ülkenin başkenti daha yakın zamanda bu sisteme geçti. Biraz kıymet bilelim. Ayrıca ihale 4 yıllık değil de Ankara gibi 10 yıllık yapılsaydı daha iyi olurdu.

Yorumu oyla      11      5  
18 Ağustos 2016 Perşembe 12:46

Maliyeti 50 kuruş ise 50 kuruşa verilsin. Belediye bu işten tepki görecek. Başkanın el atması gerekiyor.

Yorumu oyla      11      5  
18 Ağustos 2016 Perşembe 11:33

Ankara- istanbul böyle mi yapmış ? Bu iki şehirde yeni kart almak isteyenler ne kadar ödüyor? Kendi belediyeleriniz "beleş kart" dağıtıyorsa bizde de dağıtsınlar. Şovu bırakalım.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Darbeciler Akıncı'dan 3 CASA uçağıyla kaçacaktı!"
Milli Savunma Bakanı Işık, Akıncı üssünden FETÖ'nün darbe girişimine katılanlara ...
AK Partili Sürekli: Af değil, denetimli serbestlik!
Sürekli, Kanun Hükümde Kararnameyle Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı ...
CHP İzmir'de Güven'e destek harekatı!
İlçe başkanları, Yüksel'in istifası sonrasında yönetim kurulu kararıyla ...
 
Yıldırım'dan '15 Temmuz operasyonları' raporu!
Yıldırım, darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında aralarında ...
Erdoğan: KKTC'de de FETÖ terör listesine girmiştir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile ortak basın toplantısı düzenledi.
MHP'de o teşkilat feshedildi!
Antalya'nın Alanya ilçesinde MHP ilçe teşkilatı yönetim kurulu, Genel ...
 
CHP'den 'mini Anayasa' açıklaması: Bu hafta...
Anayasa Komisyonu üyesi CHP'li Bülent Tezcan, yeni anayasa çalışmalarına ...
Sertel kapatılan üniversiteler için çağrısını yineledi!
Sertel Meclis'te yaptığı basın toplantısında, " Bizim önerimiz çok açık ...
Gökçek, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi!
Osman Gökçek, Kılıçdaroğlu’ndan, geçmişte eşi Selvi Kılıçdaroğlu’yla ilgili ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva