HABERLER>POLİTİKA
8 Aralık 2023 Cuma - 11:12

AK Partili Dağ'dan Soyer'e madde madde 'yatırım' yanıtı: Bu masalı anlatmaktan bıkmadınız mı?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘Merkezi hükümet İzmir’e yatırım yapmıyor’ açıklamasının ardından AK Parti cephesinden eleştiriler geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı olan Hamza Dağ, sosyal medya hesabı üzerinden AK Parti iktidarında İzmir’e yapılan yatırımları sayarak, Soyer’i ‘Ali Cengiz oyunu’ yapmakla suçladı. Dağ, “Hükümet destek vermiyor” yalanını söylemekten, bu masalı anlatmaktan bıkmadınız mı?” dedi.

AK Partili Dağ dan Soyer e madde madde  yatırım  yanıtı: Bu masalı anlatmaktan bıkmadınız mı?

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İzmir’den toplanan vergiler ile kente yapılan yatırımlar arasında fark olduğunu belirterek, ‘Bunun adı evlat kayırma’ ifadelerini kullandı.

-SOYER’DEN HÜKÜMETE YATIRIM ÇIKIŞI: BUNUN ADI EVLAT KAYIRMA!

Soyer’in açıklamasının ardından AK Parti’den tepkiler geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı olan Hamza Dağ, sosyal medya hesabı üzerinden Soyer’e yanıt verdi. AK Parti iktidarında İzmir’e yapılan yatırımları madde madde yazan Dağ, Soyer’in yatırımları Euro üzerinden hesapladığını ve bunun bir ‘Ali Cengiz oyunu’ olduğunu belirtti.

Dağ’ın yaptığı açıklama şu şekilde:

“Tunç Soyer matematiği” ile yapılan hesaplara binaen bazı yanlışları düzeltmek ve kamuoyuna doğru bilgi vermek adına bu açıklamayı yapmak elzem olmuştur.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yıllık toplam bütçesi 65 milyar liradır. Bu bütçenin yüzde 90’ı İller Bankası’ndan gelmektedir. İBB kendi öz kaynaklarını oluşturma açısında da birçok belediyenin gerisindedir. Tunç Soyer’in yatırıma ayırdığını iddia ettiği oran yüzde 41, gerçekte ise bu oran yüzde 31 civarındadır. Yatırıma ayrılan paranın İzmirlilerin hayatına yansıması ise maalesef yüzde 10’larda bile değildir.

‘EURO CİNSİNDEN HESAPLAYARAK ALİ CENGİZ OYUNU SERGİLEMEKTE’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Soyer başarısız yönetimine kılavuz bulmak için yaptığı sınırlı sayıda “yatırımları” euro cinsinden hesaplayarak bir Ali Cengiz oyunu sergilemekte. O zaman onun hesabıyla gidelim. Hükümetimizin son 5 yıldaki İzmir’e kazandırdığı yatırımın miktarı 156 milyar liradır. Bu miktarın bugünkü kurdan değeri yaklaşık 5 milyar Euro’dur. Tunç Soyer’in matematiği ile hesapladığımızda ise ortaya kat be kat fazla bir rakam çıkmaktadır. Sayın Soyer’in söyleyemediklerini, bilip de söyleyemediklerini, şimdi doğru bir matematikle, sadece sığdırabildiklerimizi yazalım.

Son 21 yılda İzmir’e kazandırdığımızın yatırımın miktarı 223 milyar liradır. Peki, İzmir’de neler yaptık?

-19.430 konut

-4 yeni organize sanayi bölgesi, 2 endüstri bölgesi, 4 teknopark

-11.415 derslik, 4 yeni üniversite, 18.215 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurdu

-47 hastane

-İstanbul-İzmir ve Menemen, Aliağa, Çandarlı otoyolları

-959 kilometreye çıkardığımız bölünmüş yol

-Sabuncubeli ve Konak tünelleri

-37 baraj, 44 sulama tesisi, 109 taşkın koruma tesisi, 8 gölet 6 yeraltı depolama tesisi

-2’si stadyum olmak üzere toplam 115 spor tesisi

-Nüfusun yüzde 90’ının doğal gaza erişimi

ve daha nice yatırımlar…

‘ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAKTAN İMTİNA ETMEDİK’
Bunların yanı sıra; Buca Metrosu, Karşıyaka-Çiğli Tramvay Hattı Projesi, Mürselpaşa Karayolu Alt Geçidi Yapım Projesi, Çiğli Arıtma Tesisinin 4'üncü ünitesi ve diğer bazı projelerin onaylanması ile Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan bazı yolların İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi gibi birçok süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önünü açmak için elimizi taşın altına koymaktan imtina etmedik.

‘SOYER BU SORUNLARIN HANGİLERİNİ ÇÖZDÜ?’
Buna karşılık Sn. Tunç Soyer’in iddia ettiği yatırımlarla şehrimizdeki kronik problemlerin hangilerinin çözüldüğünü merak ediyoruz.

1) Tunç Soyer döneminde İzmirli vatandaşlarımız için büyük bir çile haline gelen trafik sorununu çözmek için kaç tane alternatif yol, kavşak ve üst geçit yapılmıştır?

2) Tunç Soyer döneminde başlayıp tamamlanan kaç metro veya tramvay hattı vardır?

3) Tunç Soyer döneminde kaç rekreasyon alanı tamamlanmıştır?

4) Her yağmurda hayatın durma noktasına geldiği İzmir’imizde yağmur suyu hatları neden hala yeterli seviyeye gelmemiştir?

5) İzmir Körfezi neden hala yüzülebilir bir seviyeye gelmemiştir?

6) Yaşadığımız deprem sonrasında hükümetimiz  5061 konut tamamlamışken İBB neden sadece 90 konutta kalmıştır? Kentsel dönüşüme mi daha çok para harcadınız yoksa reklama mı?

7) Yaz aylarında ilaçlama yapılmadığından İzmirliler, sivrisineklerden şehri terk etmek zorunda kaldı. Peki 21. yüzyılda İzmirliler, neden Orta Çağ Avrupası’nın bile gerisinde yaşamak zorunda bırakılıyor?

‘KENDİNE ÖZGÜ MATEMATİK HESAPLARI…'
Sn. Soyer, Halep oradaysa arşın buradadır. Beceriksizliğinizi kendinize özgü matematik hesaplarıyla kapatamazsınız. İzmirli hemşehrilerimiz büyükşehir belediyesinden aldıkları hizmetin niceliğine de niteliğine de çok iyi bir şekilde vakıftır.

Ez cümle; üzülerek söylüyoruz ki 4.5 yıllık süreçte İzmir’imizde planlanmış, finansmanı hazırlanmış, projelendirilmiş ve bitirilmiş bir tane dahi vizyon projeniz yoktur.

Lafla peynir gemisi yürümediği gibi çamur atmakla da iz bırakamazsınız. “Hükümet destek vermiyor” yalanını söylemekten, bu masalı anlatmaktan bıkmadınız mı? İzmirliler bıktı, usandı bu safsatadan.

 
Dostluk Federasyonu'ndan Başkan Soyer'e Kybele ödülü
 
İzmir ekonomisinde büyük daralma... ‘Yeni strateji’ çağrısı!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
boy ölçüsü 9 Aralık 2023 Cumartesi 03:43

Bunların İzmiri ve İzmirliyi anlamaya niyetleri yok! Atatürk, Cumhuriyet ve laiklik düşmanı olduğunuz sürece size oy yok! Okullarda imamın işi ne? Doktorlara meydan okuyan kim? Adaleti sıfırlayan, hırsızı kollayan kim? Utanmadan bir de oy istiyor!

Yorumu oyla      3      4  
hadi ordan 8 Aralık 2023 Cuma 22:38

binali yıldırım bile aday oldu kazanamadı demekkı sorun sızde.. ızmırlıyı salak sanıyorsunuz yada erdoğana yaranıyorsunuz yada sızın izmiri kazanmaya nıyetınız yok

Yorumu oyla      4      5  
nokta 8 Aralık 2023 Cuma 19:28

IZBAN 2019´dan beri bergamaya uzatilmayi bekliyor. Kamulastirma icin koydugunuz bedel 1000 TL. TCDDY´nin sorumlulugunda olan kamulastirma ve sinyalizasyon yerinde sayiyor.Üstelik Bergama Belidiyesi sizin elinizde olmasina ragmen . Kimi cezalandiriyorsunuz ?

Yorumu oyla      4      5  
Red Kit 8 Aralık 2023 Cuma 16:59

Izmir'i AKP alırsa uçururmuş ama denenmişi var iktidar ve belediye aynı partide olduğu halde Ankara ve Istanbul'da ulaşım sorunu çözülebildi mi? Ama iktidar ve belediye aynı anda CHP 'de hiç olmadı son 21 yılda.Yüksel Çakmur'u 2.5 yıl engelleyen zihniyet son 2.5 yılında iktidardan gidince yapılan işleri gördük.

Yorumu oyla      5      5  
8 Aralık 2023 Cuma 15:18

SN HAMZA DAĞ SEN İZMİRE ADAY OL KAZANDA GÖRELİM

Yorumu oyla      9      5  
gazo 8 Aralık 2023 Cuma 13:40

22 senede yaptıklarınız bunlarmı? Bizden aldığınız vergilerle ne yaptınız?Yaptıklarınızla halktan parasını kat kat çıkarttınız.

Yorumu oyla      8      5  
Bülent Işık 8 Aralık 2023 Cuma 13:38

19.430 konut yapmışlar ortalama günde 2.5 konut yapar. İzmir'e 21 senede kaç kilometre değil kaç metre metro yaptınız. 47 tane hastane yapmışlar ama psikiyatri polikliniğinden konum farketmez diye randevu alayım diyorum randevu verilen hastaneler Çeşme,Urla,Seferihisar,Bergama'da. Buralara gitmek için verilecek yol parası özel hastane katkı payı ile neredeyse aynı.

Yorumu oyla      10      5  
Ali Cengiz Oyunu 8 Aralık 2023 Cuma 13:37

derken akp nin 21 yılını Tunç soyerin 5 yılı ile karşılaştırmayı anlıyorum ben.21 yıldan bahsedeceksek Pristina Kocaoğlu nu da koymak lazım.Akp sınıfta kalır.Toplam 21 yılda toplanan vergileri de üst üste koysaydı durumu daha da iyi görürdük.Proje onaylamayı da lütfetmişsiniz.Nasıl zorluklarla karşılaşıldığını herkes yakından biliyor.İzmir li neyin ne olduğunu ayırtedebilecek düzeydedir

Yorumu oyla      10      5  
Durum tam olarak bu 8 Aralık 2023 Cuma 12:43

Hızlı tren 2028'de biterse "15 yılda" bitmiş olacak. Dağ başındaki şehir hastanesi "10 yılda", söylenenlere göre tam bitmeden açıldı. Gördes Barajı sorunlu. Yapılan yollar YİD. İZBAN açılalı yıllar oldu ama sinyal sorunu çözülmedi. Bakanlık eliyle yapılmış kentsel dönüşüm, metro, tramvay yok. Var mı? Niye yok? Liman projeleri de yapılmadı. İzmir'de doğru düzgün stat olmadığı için İtalya-Türkiye ortaklığında yapılacak şampiyonada listede yok.

Yorumu oyla      17      4  
Otogar 8 Aralık 2023 Cuma 12:21

Size bu sözcük ne ifade ediyor acaba?

Yorumu oyla      13      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saygılı'dan 'devletten İzmir'e yatırım yok' eleştirisine yanıt: Soyer bol keseden atıyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Muhittin AKBEL yazdı... Meğer ne çok başkan olmak isteyen varmış!
Muhittin AKBEL yazdı... Meğer ne çok başkan olmak isteyen varmış!
Mehmet KARABEL yazdı... Hayatı film olan ‘ilk vekil’ dünya turunda
Mehmet KARABEL yazdı... Hayatı film olan ‘ilk vekil’ dünya turunda
 
CHP’den İnce-İmamoğlu yalanlaması!
Muharrem İnce ile Ekrem İmamoğlu‘nun görüşmesinin olağan olduğunu belirten ...
Özel, Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edecek
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ...
İYİ Parti, Zafer Partisi'ne kapılarını kapattı
İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği ...
 
İYİ Parti'den ihraç edilmişti: Sorma sırası bende!
İYİ Parti'den ihraç edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, TBMM'de ...
Bahçeli duyurdu: Bütün büyükşehirlerde tek aday kararı!
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Büyükşehirlerin tamamında Cumhur İttifakı ...
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan HEDEP'e ziyaret
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, HEDEP'i ziyaret etti.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva