HABERLER>POLİTİKA
31 Aralık 2017 Pazar - 13:07

AK Partili Dağ'dan İzmir'e 'yerli otomobil' için önemli mesajlar: Bir adım önde oluruz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yerli otomobilin parçalarının İzmir'de üretilmesinin altyapısını oluşturmak için çalışmaya başladıklarını belirterek, bu çalışmanın yerli otomobilin üretileceği fabrikanın yerinin belirlenmesi aşamasında kenti bir adım öne çıkaracağını söyledi.

AK Partili Dağ dan İzmir e  yerli otomobil  için önemli mesajlar: Bir adım önde oluruz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok ilin yerli otomobilin üretim fabrikasının kendi sınırlarında kurulmasını istediğini ancak otomobilin üretim yerinin belirlenmesi için henüz erken olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu'nun bir şirket oluşturacağını, proje danışmanlarını dinleyeceklerini aktaran Dağ, nasıl bir otomobil yapılacağının kararının verileceğini, aracın bir prototipinin oluşturulacağını, fabrika için yer belirleme aşamasının bunlardan sonra olacağını ifade etti.

Dağ, bu konuda karar verme noktasına gelindiğinde kendisinin ve İzmir'in milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım'ın üzerine düşeni fazlasıyla yapacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"İki şey var, birincisi bu fabrika, ikincisi tedarik merkezi yani yan sanayi. Aracın parçalarının üretimi için çalışma şimdiden başlatılabilir. Araç yaklaşık 3 bin 500 parçadan oluşacak. İzmir'de bu konuda ekosistem, inovasyon projesi ile bu araçların parça tedariki konusunda ciddi bir altyapı çalışması yapılırsa otomobilin üretim yerinin belirlenmesinde bir adım önde oluruz diğer şehirlere göre. Bunu hayata geçirmek için uğraşacağız." 

Motor, şase, kaporta gibi yerli otomobilin hangi parçalarının İzmir'de üretebileceğini belirlemek üzere üniversiteler ve kalkınma ajansıyla birlikte bir çalışma başlattıklarını, diğer sivil toplum kuruluşlarını da sürece dahil edeceklerini anlatan Dağ, kentin otomotiv sektöründe uluslararası çapta başarılı firmalara ev sahipliği yaptığına da dikkat çekti.

İzmir'in yerli otomobil için hazırlanmasına rağmen tercih edilmemesi halinde bile sanayisini oluşturacağı için ekonomik kazanç elde edeceğini ifade eden Dağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Montajının yapıldığı yerden ziyade parçaları üreten şehir olduğun zaman en fazla kazanan sen olacaksın. Yerli otomobilde asıl ekonomik olan, cazibe olacak iş bu bölüm. Montaj yapılacak yer değil. Hem yerli otomobili Türkiye'ye kazandırma hem de sanayisini, ekonomisini İzmir'e kazandırma konusunda üzerimize düşeni yapacağız." (AA)

 
Ege takımlarının 1 yılı... Hem üzdü, hem güldürdü!
 
Urla oraya akın etti!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 1 Ocak 2018 Pazartesi 12:02

Türkiyedeki en büyük muhalif şehir oldugumuz için fabrikanın verilmeyeceğini, en azından yan sanayisi olabileceğini anlaymış sayın vekil.

Yorumu oyla      12      6  
Önce kolay işleri yapınız 1 Ocak 2018 Pazartesi 10:51

Sayın Dağ; araba yapımı 3500 parça çok zor işler, siz önce kolay işlerden başlayın ona göre inancımız artsın.Örneğin Bayraklı ve Karabağlar ilçe sınırlarını evrensel şehipcilik ve insanların istediği sınırlara getirin İzmir için birşeyler yaptığınıza inanalım.Bu iki ilçe sınırlarına tepki gösterenler yüzünden Ak Parti alması gereken oyu alamıyor.

Yorumu oyla      12      6  
Kemal 31 Aralık 2017 Pazar 21:41

Sayın vekil izmirde hangi ilçenin chp belediye başkanı na içişleri bakanligindan izin akarak yurt dışına gitmesinde yardımcı oldu. Zaten izmirde akp nin seçimi alma gibi bir kaygısı yok birlikte çok uyumlu çalışıyorlar .

Yorumu oyla      12      6  
misafir06 31 Aralık 2017 Pazar 18:07

Siz Kocaoğlu'nun davetine gitmeyin sonra da bu konuda ahkam kesin, bizden de inanmamızı bekleyin! Ne iflah olmaz adamlarsınız yahu, israrla İzmirli'yi ahmak yerine koyuyorsunuz, sizin biatçı ahmaklar da sizi iş yapıyor sanıyor!

Yorumu oyla      14      6  
muhalif 31 Aralık 2017 Pazar 13:44

sn.AKP.li izmir vekilinin açıklamasından şu anlaşılıyor, yerli otomobil fabrikası izmirde olmayacak, izmir yan sanayi olsun, der gibi...zaten izmir şu anda oto yan sanayi üretimi yapıyor...sonuç İzmir araba fabrikasını da istiyor sn.vekil...

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni yıl mesajı: Çok önemli gelişmeler bizi bekliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yıl mesajında "Önümüzdeki yıl, gerek içerde, ...
CHP'li vekillerden Çeşme çıkarması
Çeşme ilçesine gelerek parti binasını ziyaret eden CHP'li 6 milletvekili, ...
CHP İzmir’de Yücel atağı: Güneye indi
İl Başkan Adayı Deniz Yücel, kararını açıklamasının ardından çalışmalara ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Dün asgari ücret açıklandı. Dün açıklanan asgari ...
MHP Lideri Bahçeli'den yeni yıl mesajı
MHP Lideri Bahçeli'nin yeni yıl mesajında öne çıkan başlık, sivillere ...
Gül'den AK Parti'den gelen eleştirilere yanıt!
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Twitter'dan AK Parti'den gelen eleştirilere yanıt verdi.
 
CHP İzmir'de gençler seçimi yaptı... Yeni başkan kim oldu?
CHP İzmir Gençlik Kolları yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. ...
CHP’li Gümrükçü’ye 20’nci yıl ödülü: Başarı için tüm birikime sahibiz
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’ye 1923 ...
Başbakan Yıldırım: Edirne'ye hızlı tren geliyor
Başbakan Yıldırım, 'Edirne'ye hızlı tren geliyor. 2018'in ilk aylarında ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva