HABERLER>POLİTİKA
6 Şubat 2024 Salı - 12:56

AK Partili Dağ’dan Bayraklı’da mesajlar: Orta hasarlı binalar için formül hazır!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Bayraklı’da yıkıma neden olan 30 Ekim Depremi’nde orta hasarlı binalar ile ilgili çalışma yürüttüklerini söyledi. Dağ konuyla ilgili açıklamasında “Büyükşehir belediye başkanlığı nasip olursa bir formül ortaya koymak istiyoruz. Emlak Konut, büyükşehir belediyesi, kamu bankalarından oluşan bir konsensüsle bir kısmının büyükşehir tarafından karşılanacağı, işin ise Emlak Konut’un binayı yapacağı, kamu bankasının kredi desteği vereceği bir formül düşünüyoruz” dedi.

AK Partili Dağ’dan Bayraklı’da mesajlar: Orta hasarlı binalar için formül hazır!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- 6 Şubat Depremi yıl dönümünde kentlerin dirençli hale getirilmesi konusunda atılacak adımlar tartışılmaya devam ediyor.

30 Ekim’de Bayraklı bölgesinde büyük yıkıma neden olan ve 117 vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremin sonrasında hasar alan binaların yeniden inşası konusunda ağdur vatandaşların beklentileri sürüyor.

Ağır hasarlı binaların yerinde dönüşümü ve rezerv alan konusunda adımlar atılırken orta hasarlı binalar konusunda süreç ağır ilerliyor.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, orta hasarlı binalar ile ilgili çalışma yürüttüklerini söyledi. Dağ, belediyeyi kazanmaları durumunda kamu ve belediye ortaklığında kurulacak bir konsensüs ile süreci tamamlamak istediklerini kaydetti.

AYNI MASA ETRAFINDA BULUŞMA KONUSUNU YAŞAYAMADIK
Dağ açıklamasında  “binalarla ilgili az, orta ve ağır hasarlı olmak üzere planlama yaptık. 5 bin tane ağır hasarlı konut vardı. Bunların bin 700 tanesi yerinde, 3 bin 200 tanesi rezerv alanda yeniden inşa edildi. Orta hasarlılar ilgili de talepler var. Bunlarla ilgili çözüm formülünü de önümüzdeki günlerde anlatacağız. Orta hasarlılar için Binali Bey ile birlikte Halk Bankası uygun kredi verilmesi konusunda çalışıyoruz. Bu konuda ilerleme de var. Emlak Konut’un orta hasarlı evler için yaptığı çalışmalar var. Büyükşehir belediye başkanlığı nasip olursa bir formül ortaya koymak istiyoruz. Emlak Konut, büyükşehir belediyesi, kamu bankalarından oluşan bir konsensüsle bir kısmının büyükşehir tarafından karşılanacağı, işin ise Emlak Konut’un binayı yapacağı, kamu bankasının kredi desteği vereceği bir formül düşünüyoruz. Bunu tek başına belediye olmaksızın yapılamaz mı? Belediye de işin içine girmesi bir noktada işi kolaylaştırır. Biz bugüne kadar bunu yaşayamadık. Aynı masa etrafında buluşma konusunu yaşayamadık. Bunu inşallah 1 Nisan’dan sonra sağlayacağız. Büyükşehir işin yükünün bir kısmını alacak. Sadece bire-iki kurum değil 3-4 kurum elini taşın altına sokarsak daha hızlı olur” dedi.

DEPREMZEDE AİLEYE ZİYARET
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremleri Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan ve evlerinin yıkılması nedeniyle İzmir'in Bayraklı ilçesine yerleşen Karatün ailesini ziyaret etti. Dağ'a, AK Parti Bayraklı Belediye Başkan adayı Bilal Kırkpınar da eşlik etti.

 
İzmir'deki zimmet vurgununda karar!
 
Tekstil fabrikası küle döndü!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seyhan Öztürk 6 Şubat 2024 Salı 20:00

Sayın Hamza Dağı 4. yıl olucak evlerimiz orta hasar verildi evletimz yıldı evsiziz kaldık siz duyarsız kaldınız bizler bu ülkenin vatandaşlarıyız İzmir niçin afet ilan edilmedi ölen 117 can değilmiydi insan değilmiydi krdiller verilmedi evlerimizin yapılması için hiç bir adım atılmadı rezerve alanından ev verilmedi kiralarda sürünüyoruz rezerve alanından ev verilmiyor bizleri niçin mağdur edildi İzmir''e yapılan bu bir haksızlık bizleri niçin ayrımcılık yapıldı bizim için İzmir halkına yapılmış bir zulikliktir Elazığ Sivas niçin afet ilan ettiniz İzmir''i etmediniz seçim olumcamı İzmir aklınıza geldi

Yorumu oyla      5      3  
Kazimemir 6 Şubat 2024 Salı 14:54

Ey aday yıkılanlara,çözüm üretemeyen orta hasarlıdan bahsediyor ne garip bu millet aptalmı oda yetmiyor ülke halkını kuru ekmeğe muhtaç ettiniz şimdide İLBAHAR HAVASI VAR AT ATABİLDİĞİN KADAR

Yorumu oyla      8      6  
Bulut 6 Şubat 2024 Salı 14:22

Depremin vurduğu 11 ilde 10 u Akp belediyesi vardı. Çürük çarık her yere imar affı diye tapu dağıttığınız evler mezar oldu kimse içeri dahi alınmadı. İnsanlar çadırda dışarda dünya yardım topladınız ek vergiler zamlar deprem sigortaları sonuç nerde akp siyasi olarak çoktan bitmiştir onun ömrünü uzatan ülkede muhalefet yapacak parti yok

Yorumu oyla      8      6  
Tırt 6 Şubat 2024 Salı 14:16

Emlak konut, Toki, şehircilik bakanlığı istese şimdi de destek olur. Ama senin gelmeni bekliyorlar ya ondan ellerini uzatmıyorlar.

Yorumu oyla      9      7  
TC misafir 6 Şubat 2024 Salı 13:45

Orta hasarlı bina kalmadı Hamza Bey, çünkü orta hasarlı binalar 1 yıl sonra ağır hasarlı duruma geçerler ve yıkımı gerekmektedir. Cehaletin bu kadarı olmaz kalkmış bir de büyükşehir yönetmeye aday olmuş. Ayrıca deprem zamanı da siz iktidardaydınız ve söylediklerinize göre yapılması gerekenler var ve yapmamışsınız, bakanlık olarak yapmadığınız işi belediye başkanı olarak mı yapacaksınız?

Yorumu oyla      8      4  
bina 6 Şubat 2024 Salı 13:23

Akılları fikirleri sadece bina yapmakta ve yıkmada bu siyasetçilerin... Uzun soluklu bir planları ve projeleri yok.

Yorumu oyla      12      4  
eskiköy 6 Şubat 2024 Salı 13:14

düşünmeniz bile güzel bunun yapılması çabucak olur inşaallah

Yorumu oyla      4      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’den Türkiye’ye örnek kare… İki rakip yan yana!
İzmir Balıkesirliler Derneği programında sürpriz yaşandı. AK Parti İzmir ...
CHP’li Arslan, AK Parti’ye yüklendi: Belediyeciliği sizden öğrenecek değiliz!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan; “5 yılda 5 kez merkez bankası başkanı ...
CHP adayı Eşki: Bornova için projelerimiz hazır!
Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, adaylık dosyasını Bornova İlçe ...
 
Büyükşehir Adayı Tugay, Egedesonsöz’e konuştu: Kimse bana özel torpil yapmadı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, ...
CHP’li Aslanoğlu’ndan AK Partili Dağ’a ‘Alsancak’ çıkışı: Eğlence merkezlerinde şirinlik yaparak...
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde ...
Mehmet KARABEL yazdı... Dünden bugüne ne değişti?
Mehmet KARABEL yazdı... Dünden bugüne ne değişti?
 
İnce: Muhalefet bu seçimde hüsrana uğrayacak
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Muhalefet bu seçimde hüsrana ...
30 adaydan ilk buluşma... 'Kaptan' ne mesaj verdi?
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, partisinin başkan ...
CHP İzmir'de kritik seçim zirvesi... Neler konuşuldu/hangi kararlar alındı?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Karşıyaka ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva