HABERLER>POLİTİKA
1 Mayıs 2023 Pazartesi - 20:34

AK Partili Dağ İzmir'deki mitingleri değerlendirdi!

Katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, geçtiğimiz hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de gerçekleştirdiği mitingleri yorumladı. Dağ, Kılıçdaroğlu'nun katıldığı mitingin yüzde 20-30 oranında daha kalabalık olduğunu ve İzmir şartlarında olağan olduğunu ifade etti.

AK Partili Dağ İzmir deki mitingleri değerlendirdi!

EGEDESONSÖZ – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CNN Türk’te katıldığı bir canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.Dağ, konuşmasında Cumhur İttfika’nın ve Millet İttifakı’nın geçtiğimiz hafta sonu İzmir’de gerçekleştirdiği mitingleri de değerlendirdi.

2007’deki İzmir’deki AK Parti’nin mitinginin en coşkulu kalabalık miting olduğunu ifade eden AK Partili Dağ “AK Parti'nin hemen hemen tüm İzmir mitinglerini gençlik kollarında olduğum süreden itibaren takip ederim. 2007’de İzmir mitinginde kapıda bayrak dağıtıyordum. Gençlik kollarında idim. 2011 ve 2014 Gündoğdu’da miting yaptık. 2015’te ise Buca ve Bergama’da miting yaptık. 2007’de Cumhuriyet mitingleri oldu. Onun yanında bizim mitingimiz oldu. 2007’de en kalabalık coşkulu mitingimizi Gündoğdu Meydanı’nda yaptık. Bu miting 2011 ve 2014’te gerçekleşen mitinglerin ayarında idi. Gerçekten ben o havayı gördüm. İzmirlilerin akın akın Gündoğdu’ya geleceğini ve Cumhurbaşkanını sahipleneceğini biliyordum. Baktığınızda biz İzmir’den 1 milyon oy alıyoruz” dedi.

'CHP'NİN MİTİNGİ DAHA KALABALIKTI AMA...'
Millet İttifakı’nın mitingini de yorumlayan AK Partili Dağ “CHP’nin İzmir Mitingi İzmir şartlarında olağandı. Bizden de biraz daha kalabalıktı. Bizden yüzde 20, yüzde 30 daha kalabalıktı ama CHP’nin Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adayı iken yaptığı mitinge göre yarı yarıya bir fark vardı. 2018’deki İnce’nin aday olduğu miting iki, iki buçuk katı daha kalabalıktı. 7’li Masa’nın ne anlama geldiğini İzmir mitingi gösterdi. Soyer’in konuşması hariç 7 kişi 120 dakika konuştu. En uzun konuşmayı Sayın Davutoğlu yaptı. Konuşmalar devam ederken insanlar sıkıldı ve bırakmaya başladı. Bir başkanın ak dediğine diğerine diğeri kara dedi. CHP'nin İzmir mitingi heyecan uyandırmayan bir mitingdi. Her Genel Başkan konuşurken konuştukları bir birini tutmuyordu.” ifadelerini kullandı.

'BUNLAR VİZYON PROJESİ'
Dağ'ın konuşmalarından satır başları:

Savunma sanayisinin ilerlemesinin halk üzerinde etkisi var. Savunma Sanayi ürümelerinde somut çıktılarının alınması, netince alınmasının da etkileri var. Birileri İHA ve SİHA için savaş bütçesi açıyorsunuz diyorlar, teknolojinin ilerlemesiyle bu alandaki ilerleme herkesin malumu. Gerçekten Haluk Bey'in, Selçuk Bey'in bir rol modelliği oluştu gençler üzerinde. TEKNOFEST yılda bir kere organizasyon yapıp dağılan bir kurum değil. Okullarda da oluyorlar. Yaş ortalaması 17-18 buradaki çocukların. Birilerin iddia ettiği gibi Türkiye'de bir beyin göçü olmayacak. Bu çocuklar başarılılar burada. Atatürk Havalimanın Amerikalılara vermekle olmaz bu işler. 

AK Parti bugün savunma sanayide şuraya kadar geldi biz buraya kadar geleceğiz diyebilirler. Bunu söylemiyorlar. Bunu söylemedikleri gibi bugün gelişmeleri görmedikleri gibi bir de görmemezlikten geliyorlar. Togg açılışına davet edildiler gelmediler. Bırakın daha iyisini yaparız lafını olanları sahiplenmiyorlar. Muhalefet bundan gurur duysa güzel olmaz mı, bu ülkenin kazancı. Laf yerine geldi mi bunlar devlet projesidir diyorlar. Bunlar bugün çıkan şeyler değil ki 5-6 senedir ortaya koyduğumuz şeyler. Kampanya döneminde bu konu için ortaya bir şey koyamazlar. Seçimden sonra zaten yapamazlar, önüne engel koyacak olan şey Kandil. Savunma Sanayi'de bir gerçeklik var, Dünyada herkes bunu biliyor. Bundan gururlanmayan bir muhalefet olması, bu konuda net bir tavır ortaya koyulmaması bize bunu düşündürüyor, ne düşündürecek başka. 

Bunların hepsinin son dönemde açılması önemli değil. Biz pandemi sürecinde açılış yapamadık. Mesela biz İzmir Şehir Hastanesini açılışını seçimden sonra yapacağı dedik. Karadeniz gazına baktığımız zaman keşfettikten 3 sene sonra tesisin açılışını gerçekleştirdik.Bunlar vizyonerlik projesi. Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonerliği ile ortaya çıkan projeler. Cumhurbaşkanımız olmasa bunların hayata geçmesi mümkün değildi. Cumhurbaşkanımız şehir hastanelerini yapacağız dediğinde bizim içimizden bile inanmayanalar oldu. Cumhurbaşkanımız İstanbul Havalimanını açacağız dediğinde de inanmayanlar oldu. Bunlar vizyonerlik projesi. Kendilerini aldatmasınlar. Nasıl tahıl anlaşmasını imzalanması konunda Cumhurbaşkanımız bir iradede koyduysa bunlarda bu iradenin ürünüdür. 

AK PARTİ AÇIK ARA BİRİNCİ
3 danem kuralı he partimi için hem milletimiz için çık önemli. Ülkemizin daha 20 yıl AK Partiye ihtiyacı var. Sahaya bakacak olursak; 7 Haziran'ı biz hissetmiştik doğrusu. Sürekli gergin giden bir sürecimiz vardı. 1 Kasım'a giden süreçte ise bir şey olacak diyorduk. Bizim burada diyeceğimiz şey şu an, AK Parti açık ara birinci ve biz inşallah birinci turda ipi göğüsleyeceğiz. 

Ben bu Seçim dönemini kutuplaşmanın artacağını düşünüyorum. Kutuplaşma zaten demokrasilerde olur. Muhalefet sürekli kutuplaştırdınız diyor, bu işin doğasında var. Burada kutuplaşmanın dozajı önemli. Ben 2023 seçimlerin çok daha sert geçeceğini öngörüyorduk. Şu anda okar büyük bir sertleşme yok. Bu seçime dair akılda kalacak olanlar FETÖ'cülerin gözümüz 15 Mayıs'a diktik söylemi, Kandil'in açıkça verdiği destek olacak. 

Bizim 5 dönemde yaşadığımız şeyler partimize ya da Cumhurbaşkanımıza yönelikti. Son 5 yıldır yaşadığımız şeyler; pandemi, deprem gibi şeyler ise halkımıza yönelik olaylardı. O yüzden biz şunu söylüyoruz, bunu biz çözeceğiz. 

HDP'NİN CHP'YE VERDİĞİ DESTEK
HDP sürekli olarak 6'lı masa ile bir bağlantı olduğunu söylüyor. Ülke yönetimi ile ilgili olarak siz yürütmeyi destekleyip yürütmenin bir ayağıyım dediğinizde siz o Cumhurbaşkanının adayını etkiliyorsunuz. Kandil söylemi HDP'den dolayı değil. Kandil kelamını son dönemde söylüyoruz. HDP'nin yönetimin aklındaki siyaset yapma tarzı ile büyük kitlesinin oy ver tarzı aynı değil. Büyük bir kesimi HDP'nin terör örgütü bağlantısından özerklik açıklamalarında rahatsız. Bu seçmen kitlesi mecliste bizden de biri olsun diye oy verme hareketin yapıyor. Kandil'deki, Avrupa'daki terör örgütü ele başlarının açıklamaları önemli. Aday açıklandıktan bu yana ülkenin huzuruna ve terörle mücadeleye dair hiçbir tavır ortaya koyulmuyorsa bu muhalefetin muhatap alamaması konusu değildir bu. 

 
Kılıçdaroğlu Manisa'dan seslendi: Çalmayan insanların iktidarını getireceğiz!
 
Çıray'dan Akşener'e 'sıra' yanıtı: Eksik, gerçek dışı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
peh pehh'e 2 Mayıs 2023 Salı 11:16

izmirde ak parti %40a dayandı oyları her secım donemı aynı seyi soyler secımden sonra susarsınız var mısın %20nin asagısında kalırsa ak parti kendini asacakmısın gundogdu meydanında erkek ol sozunun arkasında dur hadi klavyeden allamak kolay

Yorumu oyla      3      4  
peh pehh 2 Mayıs 2023 Salı 10:55

Abi,hepiniz sözleşmiş gibi hangi rüyayı görüyonuz,nerde yaşıyonuz...Ya da söyleyecek bişeyiniz kalmadı çaresizlikten galiba bu lafları ediyosunuz...Oyunuz yuzde 20..Tv medya elinizde olmasa baraj altı...

Yorumu oyla      4      5  
murat 2 Mayıs 2023 Salı 09:22

Millet ittifakının pazar günü yapılan mitingi, İzmir tarihinin en kalabalık mitingi olmuştur.

Yorumu oyla      5      5  
2 Mayıs 2023 Salı 01:01

CHP'nin 2018 İzmir mitinginin havadan çekilmiş fotoğraflarından bakarsak uzunluğu 500 metre gibi duruyor. Dün yapılan miting ise yaklaşık 600 metre uzunlukta duruyor. 2018 2,5 kat daha fazlaydıyı nasıl buldunuz?

Yorumu oyla      9      4  
rüya gorme 2 Mayıs 2023 Salı 00:18

sen partiye zarar veren bır adamsın zaten sosyal medya çalışmaların kötü işi bilmiyon ha bırde izmirde % 20 hayatınızın en düşük oranını alcaksınız biliyosun multeci sorunu ekonomik sorunlar herşeyı hesapla ona gore bil..izmirli hiç bir zaman size oy vermedı vermezde 2002 yı hatırla genç parti bile sızden çok oy aldı erdoğanın izmir nefreti ordan başlar...

Yorumu oyla      10      5  
sokak 1 Mayıs 2023 Pazartesi 22:14

Sayın KAYA bu açıklamaları ile, kaybedeceklerini bugünden ilan etmektedir.

Yorumu oyla      11      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu Manisa'dan seslendi: Çalmayan insanların iktidarını getireceğiz!
Manisa'da düzenlenen seçim mitinginde konuşan Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı ...
İnce: Ülkeyi 300 akıllı insanla yöneteceğim
Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, "Ben ...
Akşener: Suriyeliler 2 yılda ülkelerine gidecek
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Allah’ın huzurunda size söz veriyorum, ...
 
Erbakan: 8 başlı bir yönetim vaat ediyorlar!
Seçimlerde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini açıklayan Yeniden Refah ...
AK Partili Kaya’dan CHP’ye ‘miting’ göndermesi: Yataklarında ters döndüler!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Cumhurbaşkanı ve AK Parti ...
Kılıçdaroğlu: Bu milletin vicdanına güveniyorum!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "3 milyon 600 bin Suriyelimiz var. ...
 
İnce: FETÖ'nün hedefinde ben varım!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "FETÖ'nün hedefinde ben ...
Bayraklı'da ikinci afiş krizi!
Bayraklı'da AK Parti'ye ait olduğu ileri sürülen bir reklam panosuna Millet ...
Oğan: Bütün anketleri altüst edeceğiz
ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Denizli ziyareti kapsamında ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva