HABERLER>POLİTİKA
29 Kasım 2015 Pazar - 12:34

AK Partili Bülent Delican neden 3 bakan istedi!

Kanal 35 TV'de katıldığı Farklı Açı adlı televizyon programında konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yeni kurulan 64. Hükumet Bakanlar Kurulunda yer alan İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın İzmir ve kendileri için guru kaynağı olduğunu belirtirken, İzmir’in yapımı devam eden projeler ile Akdeniz Havzası’nın yeni cazibe merkezi olacağını vurguladı.

AK Partili Bülent Delican neden 3 bakan istedi!

İZMİR - Yeni kurulan Bakanlar Kurulunun birbirinden değerli isimlerle ciddi bir çalışma ekibi olduğuna dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Sayın Başbakanımızın 64. Hükumetini bizler büyük sevinçle karşıladık. Kendilerini büyük bir onurla tebrik ediyoruz. 64 Hükumet Türkiye’de büyük başarılara imza atacaktır. O dinamizme sahip bir kabine. Kabinede İzmirli bir bakanın olması İzmir adına bizim için gerçekten önemli bir gurur kaynağı. Sayın Binali Yıldırım Türkiye’nin en büyük bütçeli bakanlığı sürecinde Türkiye’ye sayısız hizmetler kazandırmıştır. Önümüzdeki süreçte de İzmir dahil olmak üzere ülkemize ciddi hizmetler yapacaktır. Kendisinin o enerjisi zaten İzmir’de devam ettiği seçim çalışmalarında kendisinde mevcuttu. Biz bu açıdan oldukça memnunuz. Ege Bölgesi olarak baktığımızda da bölgemizden bakanlarımızla kabinede temsil ediliyoruz” dedi.
 


UFUK ŞEHİR İZMİR
İl başkanı olarak İzmir’den 3 bakan istediğini bununda döneminin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nun söylediği gibi İzmir’in ‘Ufuk Kenti’ olmasından kaynaklandığına dikkat çeken Delican, “İpekyolu’nun ticari olarak harekete geçtiğini, Orta Asya’daki ülkelerin ciddi manada ekonomik verilerinin yükselmesi, üretim aşamasının Çin ile başlamasıyla ciddi yükselişlerin başlamasıyla batıya bu ürünlerin batıya aktarılması ve satın alınması ile tarihi süreç devam ediyor. Bu süreçte Türkiye’de üzerine düşen payı, rolü alacaktır” diye konuştu.
 
İZMİR İSTANBUL İLE YARIŞACAK
Osmanlı İmparatorluğu’nda yüzde 40’lık oranla ticaretin ve ihracatın başkenti olan İzmir’in eski günlerine kavuşacağını belirten Delican, “Bakanımız Sayın Binali Yıldırım İzmir’i İstanbul ile yarıştıracağız demiştir. Bu boşuna söylenmiş bir söz değildir. Tarihi süreçte İzmir maalesef birinciliklerini İstanbul eksenine kaydırdı. Bu eksenin tekrar yerine oturması gerekiyor. Sanayide ticarette İstanbul çok ciddi atılımlar yaptı. İzmir ise maalesef yerel manada yeterli altyapıyı oluşturamadığı için yatırımcıyı çekmekte zorlandı. İzmir insan potansiyeli olarak müthiş renkli ve dinamik bir kent. İzmir’de insanların iyi kanalize edilerek yönlendirildiğinde Türkiye ve dünya çapında  büyük başarılara imza atacak bir altyapıya sahip. Biz parti olarak 13 yıl boyunca bunu savunduk. Bunun hayata geçirebilmek içinde 18 yıl bitmeyen Kuzey Çevreyolunun Karşıyaka bağlantısı, Bayraklı Tünelleri Sasalı’ya kadar olan kısmını tamamladık. Şimdi bu Kuzey Çevreyolunu Çandarlı’ya bağlayacağız. Zaten çok hızlı devam eden ve 2 yıl içerisinde tamamlanacak olan İzmir – İstanbul Otobanını hizmete açacağız” dedi.
 
EN BÜYÜK PAYI İZMİR ALACAKTIR
İstanbul ile İzmir arasındaki otoyol bağlantısı İzmir’e büyük ivme kazandıracağını, İstanbul’daki doygunluğun dışarıya taşmaya başladığını bunun da İzmit, Bursa gibi illerin paylaştığının altını çizen Delican, “Burada coğrafi konumu dolayısıyla en büyük payı alacak olan liman kenti İzmirdir. Çandarlı Limanı’nın altyapısı hazırlandı. Nemrut Limanlar bölgesinde PETKİM limanı dahil birçok özel şirketin limanı olacak. Bu limanlar da ciddi dip derinliklerine sahip gemilerin yanaşabileceği konteyner, gemilerinin altyapısını sağlayan limanlar olacak. Akdeniz Havzasında Yunanistan Pire Limanı en büyük payı alıyor. Biz o paya talibiz ve dünyanın en büyük limanlarından birisini yapıyoruz. İstanbul Otobanı ile bağlı olan ticari iletişim Akdeniz’inde en büyük liman kenti haline İzmir’e getirecek. Bunun yanında Ankara – İzmir hızlı tren projesi, Antalya ile otoban bağlantısı projesi hızla devam ediyor. İç hatlar terminali Türkiye’nin en büyüğü, dış hatlarımızda modern bir istasyon oldu” ifadelerini kullandı.
 
AKDENİZ HAVZASININ YENİ CAZİBE MERKEZİ İZMİR
Bir kenti ilk başta ayağa kaldıracak projelerin ulaştırmanın damarlarının açılmasıyla olacağını söyleyen Delican, “Anadolu’nun kendi iç dinamikleri ile kalkınma hamlesine başladığı ürünler İzmir’den İzmir bu projelerle atar damarlara kavuşacak. En iyi kan akışı da atar damalarla olur. Bu akımı sağladığımızda biraz önce söylediğim Ortadoğu’dan gelen ülkelerden ve Anadolu’nun kendi iç dinamikleriyle ürettiği mamüller İzmir’den Akdeniz Havzasına aktarılacak. Bu aktarımda da İzmir en büyük payı alacak kenttir. Akdeniz Havzasındaki yeni cazibe merkezi İzmir olacaktır” diye konuştu.
 

 
Bornova sporda dayanışmaya örnek
 
Tahir Elçi cinayetinde yeni görüntüler ortaya çıktı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR'den SIFIR BAKAN 29 Kasım 2015 Pazar 22:17

Bülent Delican ne derse desin, AKP İzmir'den "SIFIR BAKAN " çıkardı. Hani Nükhet Hotar, hani İbrahim Turan? Binali Yıldırım mı? O İzmirli Bakan mı? Hükümet Programında İstanbul'un Metrosu ve Köprüleri, Ankara'nın Metrosu, Antalya'nın raylı sistemi Hükümet tarafından yapılacaığı açıklanırken İzmir Metrolarından bahseden yok. Bu "ULAŞTIRMA BAKANI" İzmir Milletvekili mi? yoksa Cumhurbaşkanının Hükümetteki Vekili mi?

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu'ndan Rus pilot ve Tahir Elçi açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu, düşürülen Rus uçağında hayatını kaybeden pilotun ...
CHP İzmir'de 'kongre pazarı': İşte yeni başkanlar!
CHP’de 4 ilçede kongre heyecanı yaşandı. Çiğli, Güzelbahçe ve Ödemiş’te ...
Yağmur altında ‘adayım’ dedi!
Eczacı Ali İhsan Yıldız, CHP Karabağlar İlçe Binası önünde şiddetli yağmur ...
 
CHP Buca’da adaylar çıktı meydane!
İlçede 6 Aralık’ta yapılacak kongre öncesi önce Çağdaş Kaya ardından da ...
Kılıçdaroğlu: Elçi'yi ve polisimizi katleden güçler hesap vermeli
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Çatışma istemiyoruz" diye haykırmanın ...
Başbakan Davutoğlu: Cinayette 2 ihtimal var!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tahir Elçi'nin öldürülmesinin ya "doğrudan bir ...
 
Kurtulmuş: Hunharca bir suikast!
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve bir ...
Flaş! İki bakandan ortak ‘Tahir Elçi’ açıklaması
Diyarbakır’da Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin ardından İçişleri ...
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Özuslu’nun acı günü
CHP’li Başkan’ın babası yaşamını yitirdi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva