HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Temmuz 2015 Çarşamba - 14:14

AK Partili Başkanlardan Kocaoğlu’na ‘araç’ çağrısı!

İzmir İl Özel İdaresi’nin kapanmasından sonra valilik kararı ile ilçe belediyelerine verilen araç ve iş makinelerini almak için dava açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İdare Mahkemesi’ndeki süreci zaferle sonuçlandırırken mal paylaşımında en çok araç alan AK Partili belediyelerden Büyükşehir’e çağrı geldi. Belediye başkanları araçları ilçelerinde hizmetlerde kullandıklarını, Kocaoğlu’nun meclis kararı ile tahsis işlemi yapabileceğini söyledi. En ilginç tepki Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’dan geldi. Uğurlu, “Polis zoruyla gelmeden bu araçları bizden alamazlar” dedi.

AK Partili Başkanlardan Kocaoğlu’na ‘araç’ çağrısı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerden sonra 'Bütünşehir Yasası' ile tamamen ortadan kalkan İzmir İl Özel İdaresi’nin malları ile ilgili süreç devam ediyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi, Valiliğin taşınmazları hazineye, taşınır araç gereçler ile iş makinelerini ilçe belediyelerine veren kararını yargıya taşırken idare mahkemelerinden büyük bölümü için karar çıktı. Mahkemeler bir yandan valiliğin aldığı kararları iptal ederken geçtiğimiz günlerde bir yıl önce ilçe belediyelere verilen ekipmanların Büyükşehir’in hakkı olduğunu söylemişti. Valilik bu kararın ardından bir yıl önce ilçe belediyelere verdiği tüm araçları geri istedi.
 
Dağıtıma bakıldığında en çok araç gereç ile iş makinesi alan AK Partili belediyelerin olduğu dikkatlerden kaçmamıştı. Valilik, özellikle metropol belediyelere hiç araç vermezken tüm araçları çevre ilçelere dağıttı. Valiliğin ‘araçları geri verin’ kararı belediyelerde şok etkisi yaratırken en çok araç alan AK Partili belediye başkanlarından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrı geldi.  Başkanlar, yasanın sadece Büyükşehir’in yetki ve sorumluluğunu arttırmadığını kendilerinin de sınırlarının büyüdüğü için araçlara ihtiyaçları olduğunu söyledi.
 
NE DEDİLER?



Özel İdare’nin Kiraz İlçesi’nde bulunan ve yıllarca Küçük Menderes Havzası’na hitap eden şantiyesinde bulunan araç gereçlerin büyük bölümünü alan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Düne kadar 74 köy ve 9 beldenin tamamına Ödemiş ilçe özel idare şantiyesinden hizmet gidiyordu. Ödemiş ile birlikte Beydağ’a hizmet veriyordu. Ödemiş’teki araçların yüzde 70’i bana verildi. Köyler bir yere gitmedi. Hepsi yerinde duruyor. Oralara biz bakmak zorundayız. Kış günü Büyükşehir bir tek yerde kar mücadelesi yaptı. Bu araçlar kime verilecekti? Köyleri bana vereceksin araçları başkasına vereceksin. Ben de buna karşıyım. Ben Ödemiş’teki il özel idare şantiyesindekileri aldım. İthal araç gelmedi.  Bu araçlar buranındır.  Ödemiş olarak aldığım araçların yanında sınırlarım da 60 kat arttı.  Benim elimdeki makine parkını almak demek ‘otur çalışma’ demektir. Bunun yaptırım gücü, karşılığı elbette olmalıdır. Burada haksızlık yoktur.  Mahkeme kararlarının temyiz safhası vardı. Ödemiş’e hizmet aksarsa sorumlusu biz olmayız” dedi.
 


Mal paylaşımında oldukça fazla araç gereç alan ilçeler arasında yer alan Menderes İlçesi’nin Belediye Başkanı Bülent Soylu da, “Bu araçları geri vermemiz mümkün değildir. Araçları aldığımızdan bu yana yol yapıyoruz, yeni projelerde kullanıyoruz. Bana birçok belde ve 20 yeni köy bağlandı. Açılmadık yol, girilmedik yer bırakmadık. Hukukçularımız ile görüşme yaptım. Ben de dava açacağım. Bu araçların bizden alınması demek hizmetlerin aksaması anlamına gelir. Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararı ile araçları kendisine alabilir ama bize de tahsis yapabilir” diye konuştu.


 
Karara en ilginç tepki Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’dan geldi. Uğurlu, araçları kesinlikle vermeyeceklerini söyledi. Uğurlu, “Valilik bizden bunları geri isteyebilir. Ancak polis zoru ile gelirlerse alabilirler. Bu makineler devletin makinesi ve halka hizmet ediyoruz. Ben bu araçları kendi özel işimde değil halka hizmet için kullanıyorum. Araçlar giderse hizmetlerimiz aksar. Büyükşehir Belediyesi kendi ayağına kurşun sıkmasın. Benim canım yanarsa ben de halka şikayet ederim. Sonuçta bu araçlar geri alındığında Kemalpaşa halkının işleri aksıyor. Benim beş eski beldemin daha altyapısı, kanalizasyonu yok. Büyükşehir’in araçları almaktan önce yapacağı çok şey var. Biz ova yollarının bakımını, tamirini yapıyoruz. Kesinlikle araçları teslim etmeyeceğim” diye konuştu.
 


Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer de hizmetlerin aksayacağını ifade etti. Doğruer, “Halkımız için kullanılan iş makineleri Kınık halkına layıktır. Bunu kimse çok görmesin. Sonuçta biz Kınık halkına hizmet için kullanıyoruz. Sınırlarımız genişledi. Köy, ova yolları, coğrafyamız büyüdü. Araçlar bir gün bile otoparkta durmadı.  Polemik konusu edilmesin ve halka hizmet sürdürsün” dedi.


 
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de Büyükşehir Belediyesi’nden araçların tahsisini isteyeceklerini söyledi. Görmez, “Aziz Kocaoğlu ile istişare edeceğiz. Sınırlarımız hakikaten büyük. Altı belediye vardı. Halen köylerimiz var. Bu anlamda hukuka uyarız ama başkanımızdan tahsisini isteyeceğiz. Vermezse de kendisi bilir. Araç makine için bağırmam ama durumu anlatırım… Bu araçların bizden gitmesi sorun yaratır. Ama araçların çoğu eskiydi. Bakımı yapılanlar köy yollarında çalışıyorlar. Büyükşehir’in bu araçlara ‘yandım allan’ diyecek kadar ihtiyacı var mı bilmiyorum” diye konuştu.
 


Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı özel idareden gelen araçların bazılarının hurdaya çıktığını söylerken geriye kalan birkaç aracın çalıştığını söyledi. Bakıcı, “Hemen geri veririz. Bunların gitmesi bizde hizmetleri aksatmaz… Başkanımızın ayrıca bu araçları bizlerden alacağını sanmıyorum. Mahkeme kararına razıyım. Hakkım neyse onu alırım” dedi.


 
Araçları aldığında MHP’li sonrasında ise AK Partili olan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül’ün ise araçları vermeyi düşündüğü öğrenildi.
 
 
KİM NE ALMIŞTI?
 
AK PARTİLİ BELEDİYELER

Ödemiş Belediyesi: 1 adet dozer, 1 adet Ekskavator, 2 adet greyder, 1 adet asfalt distribütörü, 1 adet silindir, 1 adet yükleyici, 1 adet forklift,  1 adet kırıcı, 1 adet beko loder, 1 adet asfalt yama kamyonu, 1 adet çekici, 1 adet arazöz, 1 adet levha çakma kamyonu, 4 adet kamyon, 1 adet vinç, 1 adet kar mücadele aracı, 1 adet akaryakıt tankeri, 1 adet römork, 1 adet treyler lowbed, 1 adet silindir

Menderes Belediyesi: 1 adet Dozer, 1 adet Ekskavator, 1 adet Greyder, 2 adet silindir, 1 adet Hidrolik, 1 adet Hidrolik Transpalet, 1 adet beko loder, 2 adet kamyon, 1 adet damber, 1 adet mıcır serici kamyon

Torbalı Belediyesi: 1 adet dozer, 1 adet ekskavatör, 1 adet lastikli kepçe, 1 adet greyder, 1 adet forklift, 1 adet mıcır serici ve aralarında damperli kamyon, asfalt yama, asfalt yağlama, akaryakıt tankeri ile yol çizgi kamyonlarının bulunduğu 7 adet kamyon

Kemalpaşa Belediyesi: (Köylerden gelen) 1 adet kamyonet, 1 adet traktör, 1 adet taksi, 1 adet otobüs, 1 adet minibüs, 1 adet süpürge makinesi.
Kemalpaşa Belediyesi (İlçe özel idareden geçenler): 1 adet ekskavatör, 1 adet silindir, 1 adet yükleyici, 1 adet beko lader, 1 adet asfalt tamir ve bakım aracı, 1 adet damperli kamyon, 1 adet greyder.

Kiraz Belediyesi: 2 adet kamyon, 1 adet silindir, 1 adet ekskavatör, 1 adet greyder

Kınık Belediyesi: 1 adet kepçe, 1 adet dozer, 3 adet kamyon, 1 adet asfalt yama makinesi
Selçuk Belediyesi: 1 adet dozer, 1 adet greyder, 1 adet vibrasyonlu silindir, 1 adet forklift, 1 adet damperli kamyon, 1 adet kamyon, 1 adet beko loder
 
CHP’Lİ BELEDİYELER
Dikili Belediyesi: 1 adet çöp toplama aracı, 1 adet kamyon, 1 adet greyder

Beydağ Belediyesi: 2 adet kamyon, 1 adet greyder, 1 adet dozer, 1 adet

Bayındır Belediyesi: 3 adet kamyon, 1 adet ekskavatör, 1 adet greyder

Urla Belediyesi: 1 adet 1986 model greyder, 3 adet köy tüzel kişiliğine ait çöp kamyonu

Bergama Belediyesi: 5 adet kamyon, 1 adet kazıcı, 1 adet asfalt distribütörü, 1 adet silindir, 3 adet greyder, 2 adet kepçe olmak üzere farklı amaçlarla kullanılan toplam 14 araç.

Karaburun Belediyesi: 1 adet dozer, 2 adet köy traktörü ve 1 adet kamyon

Çeşme Belediyesi: 0 (Alaçatı Belediyesi’nden kalan iki adet makam aracı geri alındı. Birisi Valilik Yatırım İzleme Komisyonu’na, diğeri ise Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne tahsis edildi)

Bornova Belediyesi: 1 adet 1987 model minibüs

Tire Belediyesi: 2 adet kamyon, 1 adet sulama aracı, 2 adet vidanjör

Menemen Belediyesi: 1 adet 1986 model kepçe

Karşıyaka Belediyesi:  0
Konak Belediyesi: 0
Buca Belediyesi: 0
Çiğli Belediyesi:  0
Bayraklı Belediyesi: 0
Gaziemir Belediyesi: 0
Balçova Belediyesi: 0
Güzelbahçe Belediyesi: 0
Narlıdere Belediyesi: 0
Foça Belediyesi: 0
Seferihisar Belediyesi: 0

 
MHP’Lİ BELEDİYE

Aliağa Belediyesi: 2 adet kamyon, 1 adet kepçe, 1 adet vidanjör

 
Genç kızı kurtarmak yerine halat attılar!
 
İzmir’de panik yaratan SMS zinciri!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 30 Temmuz 2015 Perşembe 11:39

Makinalar chpli belediyelerindir.Aziz başkan umarım bu gerçeği görür.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Pekdaş sahaya indi: Eleştirilere yanıt, takıma moral!
Konak Belediyespor’un şampiyon kadın takımını ziyaret eden Başkan Pekdaş, ...
Taçsız Kral Metin Oktay Konak'ta ölümsüzleşecek
Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran ‘Taçsız Kral’ lakaplı ...
Bakan Eroğlu İzmir'de 'Güreş Ağası' olacak!
Ata Sporu Yağlı Güreşlerin En Büyüklerinden Birisi Torbalı’da Düzenlenecek. ...
 
Başkan'ın 35. yılına 35 numaralı forma!
Geçtiğimiz Mayıs ayında göreve gelen Altay Spor Kulübü yönetimi Karabağlar ...
Buca'da 7’den 70’e ücretsiz güzellik
Buca Belediyesi, ilçede yaşayan kadınları meslek sahibi yapmak için açtığı ...
Büyükşehir ‘İzmir’in malları’nı birer birer kazanıyor: 3 iptal daha!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kapatılan İl Özel İdaresi mallarının dağıtımıyla ...
 
Selçuk’ta muhteşem turnuva: Santra Başkan Bakıcı’dan
Türkiye Masterlar ve Veteranlar Ligi Federasyonunda 31. sırada yerini ...
Çevrimiçi Karşıyaka Projesi'nde sona doğru
Karşıyaka Belediyesi; ilçe ile ilgili tüm bilgi ve hizmet detaylarına, ...
Menderes sahilleri tertemiz: 12 noktada…
Menderes’e bağlı sahil bölgesindeki 12 noktada deniz suyunun kalitesine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva