HABERLER>POLİTİKA
7 Ocak 2016 Perşembe - 11:51

AK Partili Başkan’dan çarpıcı mesajlar: Yelekler, atkılar ve stat!

AK Parti Konak İlçe Başkanı Yıldırım, Büyükşehir’in açtığı dava sonucu Göztepe Stadı’nın inşasının durmasına tepki gösterirken, Basmane’de ‘ölüm yeleği’ üretenlere seslendi Yıldırım ayrıca ‘Bir atkı da sen ör’ kampanyasına destek istedi.

AK Partili Başkan’dan çarpıcı mesajlar: Yelekler, atkılar ve stat!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ -  AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım bir basın toplantısı düzenleyerek ilçe gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Temel Yıldırım, mahkemenin ihale iptali kararıyla Göztepe Stadı’nın inşasının durdurulmasının yanı sıra, ‘ölüm yelekleri’ satışları ve Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın “Zabıtalarımı sokağa çıkarmam” sözlerini değerlendirdi.  Yıldırım ayrıca soğuk kış günlerinde Suriyeli mülteciler ve Bayırbucak Türkmenleri için başlattıkları “Bir atkı da sen ör” kampanyasına destek istedi. 



 

İSTEMEZÜKÇÜ ZİHNİYET…
Ankara 18'inci İdare Mahkemesi’nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılması planlanan 15'er bin kişilik iki yeni stadın ihalesini iptal etmesi ve 2 stadın inşasının durması üzerine konuşan Başkan Yıldırım ‘engelleme’ vurgusu yaparak, “Bu gerekçelerin başında da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu dava geliyor. Bu davayı mahkeme neticelendirdi. Göztepe stadının yapım ihalesi durduruldu.  Şehrimizin en değerli markalarından birisi Göztepe’mizin daha başarılı olabilmesi, marka değerini koruyabilmesi ve üst liglerde mücadele edebilmesi için talebi olan stadın Büyükşehir Belediyesi tarafından engellenmiş olması tam bir skandaldır. İzmir için bir hedefi hayali olmayanların engellemenin ötesinde yaptıkları bir şey yoktur. Kapasite artırımı ve gelir getirici mekanlarla revize edilen proje Binali Yıldırım bakanımızın yakında takip ettiği proje başlama aşamasına gelmiş hatta 5-6 ay önce tabelası bile asılmıştı. Durdurulma gerekçesi ise komik. Yeterli kapasitede otoparkın olmayışı… İzmir’in neresinde yeterli kapasiteli otopark var. Konak’ta mı var? Başka ilçelerde mi var? Hangi spor kompleksinde yeterli otopark var.  Daha önce Konak Tünelleri içinde aynı şeyi yaptılar. Mahkeme mahkeme dolaştılar. Konak Tünelleri bugün İzmir’i trafik sorununun büyük ölçüde rahatlatan en büyük projedir. Becerebilselerdi, yargıdan destek alsalardı onu da engelleyeceklerdi. İstemezükçü zihniyet her yerde karşımıza çıkıyor. Başka yatırımları engelleyeceğinize proje geliştir. Sonra destek için bize gelin. Göztepe stadının bu şekilde engellenmesi bardağı taşıran son damladır. Göztepe’ye gönül veren herkesi, duyarlı olan herkesi bu istemezükçü zihniyete karşı mücadeleye davet ediyorum. Göztepe camiası ayağa kalkmalıdır. Bütün gündemleri olumlu yapılan ortaya konulan projelere karşı çıkmak olan bu anlayışa dur demeliyiz. Tokatspor’a her türlü desteği veren Aziz Kocaoğlu’nun, İzmir kulüplerini de görmesini istiyoruz.  S sporunun bu halde olmasının sebebi yerel yöneticilerdir. Süper Lig’te İzmir kulübünün olmamasının sebebi yerel yönetimdir. Maçlarını Manisa’da oynamak zorunda kalan Göztepe’mize reva görülen bu olmamalıdır. Bu şekilde ne ekonomiye, ne spora, ne sosyal, ne de kültürel hayatı gelişebilir. Ben Büyükşehir Başkanlığı için Aziz Kocaoğlu’na ve Konak’ta da Sema Pekdaş’a oy vermiş olanlara sesleniyorum. Bu gidişattan memnunlarsa sesimizi çıkarmıyoruz. Memnun değillerse ayağa kalksınlar. Önce seslerini yükseltmek onlara düşer. Büyükşehir Belediyemize de çağrı yapıyorum Göztepe kulübümüzün stat sorununun ortadan kaldıracak, ortak çalışma anlamında hükümetle hareket etme noktasında ellerini taşın altına koysunlar” ifadelerini kullandı.

BİR ATKI DA SEN ÖR!
Ülkede hava koşullarının ağırlaştığını söyleyen Yıldırım, Suriyeli mülteciler ve Bayırbucak Türkmenleri için “Bir atkı da sen ör” adlı bir kampanya düzenlediklerini açıkladı. Kampanyanın Bozkurt Mahalle Başkanı Züleyha Avcı’nın fikri olduğunu söyleyen Yıldırım, “Biz AK Parti olarak hep mazlum milletlerin yanında olduk. Somut olarak nasıl destekleyebiliriz diye arayış içine girdik. Bir örgü, bir şişle bir şeyler örebilir. Bu kardeşlerimizin sorunlarını çözemesek bile en azından bu soğuk kış günlerinde  ısınmalarına sebep olabiliriz. Önce onların yüreklerini ısıtmak istiyoruz. Bilsinler ki onlar için dertlenen hüzünlenen kardeşleri var. Bir ay içinde herkesin bu kampanyaya destek olmasını istiyoruz” dedi.

‘ÖLÜM YELEĞİ’ ÜRETİCİLERİNE SESLENDİ
Konak’ta can yeleği operasyonlarına değinen Yıldırım, “Bu yelekleri yapanlara bu işten gelir elde edenlere sesleniyorum. İnsanları öldürüyorsunuz. Bu yeleği yapmakla silah yapmak arasında fark yok. İnsanların hayatı üzerinde para kazanılmaz. Bu kumar bile değil. Kumarda kazanabilirsiniz. Fakat bununla kazanma şansınız yok. Üç kuruş menfaat için insanları ölüme göndermeyin” dedi. 

“ZABITALARIMI SOKAĞA ÇIKARMAM” SÖZÜNE TEPKİ!
Daha önce de tartışma konusu olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın “Ben zabıta mı sokağa çıkarmam” sözünü eleştiren Yıldırım, “Bu işlerin denetimi zabıtaya ait. Zabıta kadroları bunun için var. Riskli bölgelere göndermen diyen belediye başkanı bu denetimleri de yaptırmıyor. Yaptırmadığı içinde sorumluluk taşıyor. Sema Pekdaş’a çağrıda bulunuyorum. Bu adresler belli. Zabıtaları gönderin üzerinize düşen görevi yapın. Görevden kaçmayın. Bugüne kadar Suriye mülteci dramına İzmir’li belediyeleri duyarsız kaldılar. Kör sağır. Mülteciler parklarda kaldı. Misafir gözüyle bakıp alan tahsis edilmedi. Bunu sadece siyasi seçim dönemlerinde siyasi rantını devşirmeye kalktılar. AK belediyecilikle yönetilen belediyeler nasıl sahiplendiyse İzmir’de de bu duyarlılığı bekliyoruz. O gün sahip çıkılmadı. Bugünde öldüren can yeleklerine karşı hiçbir çalışma yapılmadı.

 
Manisa'daki engellilerin otopark ücreti isyanı!
 
‘Barış Grubu’ Davutoğlu’na ne mesaj verdi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP’de Demirtaş eş başkanlıktan ayrılıyor mu?
HDP'nin MYK ve PM yapısında köklü değişiklikler yapılacak kongresinde ...
Yayman Kültür Bakanı yardımcısı oldu
Adalet ile Kültür ve Turizm bakan yardımcılıklarına atamalar yapıldı. ...
HDP'den TBMM Başkanı ile sürpriz görüşme
HDP'den yapılan açıklamada TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile "çatışmalar ...
 
AK Partili vekillerden Başkent'te İzmir zirvesi
AK Parti İzmir Milletvekilleri düzenlenen toplantıda bir araya geldi. ...
Yüksel ile Kocaoğlu sahneye çıkıyor: Önce o 8 ilçe!
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel kongrenin ardından ilçe turlarına ...
Davutoğlu: CHP ve MHP ile üç konuda mutabık kaldık
Yeni anayasa çalışmaları hakkında bilgi veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, ...
 
İzmirli Eski Başkan'dan Kılıçdaroğlu'na mektup
CHP İzmir İl Kadın Kolları Eski Başkanı Özgün Utku, Genel Başkan Kemal ...
Flaş! Eski Dışişleri Bakanı AK Parti’den ihraç ediliyor
AK Parti kurucularından eski dışişleri bakanı Yaşar Yakış’ın tedbirli ...
Davutoğlu: Rusya da bu zulümlerin ortağı olmuştur!
Başbakan Davutoğlu mülteci sorununa değinerek, "Rusya da bu zulümlerin ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva