HABERLER>POLİTİKA
18 Aralık 2014 Perşembe - 13:32

AK Parti’nin muhtarlar zirvesine Vali de katıldı!

Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerini muhtarlarla buluşturan AK Parti bu kez İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı ağırladı. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Aykut Yenice ve ekibi ile muhtarların karşısına çıkan Vali Toprak, sorunları dinledi, çözüm önerilerini anlattı. Sosyal medyada eleştirilere neden olan fotoğraf ile ilgili de, “Muhtarlar bu memleketin seçilmiş insanıdır. Vali de mülki amir. Buluşmada hiçbir sorun yok” dedi. Yenice, muhtarlardan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na gelen eleştirileri de Toprak’ın engellediğini söyledi.

AK Parti’nin muhtarlar zirvesine Vali de katıldı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği muhtarlar zirvesine İzmir Valisi Mustafa Toprak katıldı.



Daha önce kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile İzmir’deki muhtarları bir araya getiren AK Parti bu kez Toprak ile bir araya geldi. AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı aynı zamanda Türkiye Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Aykut Yenice’nin işyerinde gerçekleştirilen buluşmaya Konak, Karabağlar ve Buca’dan gelen 25 muhtar katıldı. Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı’nda Yenice’nin yardımcılıklarını yapan AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ayşe Neşe Edebali, Hacer Özcan ve Müjde Özkumova’nın da hazır bulunduğu toplantıda muhtarlar sorunlarını anlattı. Tek tek muhtarları dinleyen Vali Toprak, çözüm önerilerini sunarken bulunduğu yerden konularla ilgili kamu kurumlarının yöneticilerini doğrudan arayarak talimatlar verdi.


 
AK Parti İzmir Halkla İlişkiler Başkanlığı’nın “Her şey İzmir için” sloganı ile sürdürdüğü programa katılan Vali Toprak’ın toplantıdaki fotoğrafları eleştiri konusu olurken İl Başkan Yardımcısı Aykut Yenice konuyla ilgili açıklama yaptı. Yenice, “Biz muhtarlarla bir araya geliyoruz. Bundan önce milletvekillerimiz de geldi. Kamu kurumlarında yöneticileri de buluşturduk. Bunda bir sıkıntı yok. Muhtarlar bulundukları yerlerde seçilmiş insanlardır. Bir kentin valisi niye o toplantıda olmasın ki? Biz toplantıda muhtarlara “devletten bir istediğiniz var mı” diye soruyoruz. Bunun da birinci muhatabı olarak sayın valimiz değerlendirmeler yapıyor. Muhtarların belediyeler ile ilişkisi, talepleri farklı bir durumdur. Herkesin kendine göre sorunları var. Kimisi mahallesindeki yardıma muhtaç insanı gündeme getirirken kimisi de bulunduğu yerde kurumların yapması gerekenleri anlatıyor.  Vali bu memleketin yöneticisi değil mi? Niye buluşma toplantısına gelmesin. Eleştirileri anlamak zor” dedi.
 
KİMSE ART NİYET ARAMASIN
Toplantıda siyasetin arka plana atıldığını anlatan Yenice, toplantılarda ana gündem maddelerinin ihtiyaçlar ve İzmir sorunları olduğunu söyledi. Yenice, “Biz orada validen imar, kömür yada arsa istemiyoruz. Muhtarlarımız da bunları talep etmiyor. Yapılması gerekenlerin görülmesi konusunda önerileri oluyor. Merkezde bir muhtarın belki bir talebi, sorunu olmayabilir ama özellikle gecekondu ve gelişmesini tamamlamamış yerlerdeki muhtarların ciddi sorunları var. Bulundukları yerlerde insanlardan çok ciddi talepler geliyor. Bunların da karşılanması lazım. Biz bu amaçla toplantılar yapıyoruz. Kimse de art niyet aramasın” diye konuştu.


 
KOCAOĞLU’NU ELEŞTİRTMEDİ
Yenice, Vali Toprak’ın kendi yetki alanındaki konularla ilgilendiğini belirtirken özellikle büyükşehir belediyesine yönelik yapılan eleştirileri engellediğini söyledi. Yenice, “Bir muhtar konuşmasında ‘hemzemin geçitte dört insan hayatını kaybetti, Aziz başkana gittik ama bizi dinlemedi’ dedi. Toplantıda sayın vali hemen araya girdi ve kesinlikle belediyenin eleştirilmemesini istedi. Notunu aldı ve gereken yerlere iletileceğini söyledi. O toplantıda siyaset yapılmadı, belediye başkanları da eleştirilmedi. Sayın valimiz bu konuda çok hassas” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Azize Gerçek 19 Aralık 2014 Cuma 12:39

Bu toplantıları gerçekleştiremiyenlerin utanması gerek.

Yorumu oyla      12      5  
İZMİR... 18 Aralık 2014 Perşembe 19:07

gelen 3-5 muhtar ili temsil etmiyor ki sayın vali...

Yorumu oyla      17      6  
esnaf 18 Aralık 2014 Perşembe 18:10

valimizi seviyoruz

Yorumu oyla      14      14  
Emin Baltaş 18 Aralık 2014 Perşembe 16:25

Son derece olağan bir tablo gibi gösterilmeye çalışılan toplantı, Menderes dönemi Demokrat parti dönemini hatırlattı bana. Vatan cephesi, millet cephesi dömenleri gibi. Valiler, devletin değil,siyasi iktidarın valisi görünümünde. Aykut Yenice' de, ihtiyaç sahibi vatandaşların değil, kendi ekonomik ve mali sorunlarını çözmeye çalışıyor gibi görünüyor.

Yorumu oyla      20      8  
kamil 18 Aralık 2014 Perşembe 15:06

ne var bunda. valiler akpnin il başkanı gibi çalışmıyor mu uzun zamandır. il başkanı vali, yardımcısı aykut yenice işte.

Yorumu oyla      22      9  
Ahmet Türkan 18 Aralık 2014 Perşembe 14:12

Vali AKP'nin toplantısında?

Yorumu oyla      24      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASKİ'den CHP'li Nazlıaka'ya suç duyurusu
Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (ASKİ) avukatları, ...
AK Parti İzmir’de 2 başkan daha belli oldu
İl Başkanı Delican Buca’da yola Arslan’la devam edileceğini duyurdu. Genel ...
Davutoğlu açıkladı: Ekonomide yeni eylem planı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ekonomide yeni eylem planını açıkladı.
 
Sarıgül’den ‘mafya tuttu’ iddiasına jet yanıt
CHP'li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Doçent Nazlı İnönü, ...
MHP'li Taşer: Belediyemiz gafil, hükümet cahil
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir il teşkilatı il başkanı Necat Karataş ...
Meclis'te İzmir polemiği: Susam Şengül'e karşı
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül “İzmir’de kentsel dönüşüme belediye ...
 
Şişli krizinde şok suçlama: Sarıgül mafya tuttu!
Chp’li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eşi Doçent Nazlı İnönü, ...
CHP İzmir de o pankartı binaya astı!
İzmir'de, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları, İl Binası'na 17 Aralık ...
Kılıçdaroğlu: Mevlana sadece Konya'da anılmalı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Mevlana, sadece Konya'da anılmalı. ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva